reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

alcia, malgos pewnie ze tak, nie ma co się matwic, ja tam na zdjęciach też tych dziwnych usteczek nie widzę, i mój mały też jak małpka wygląda hihi ważne tylko żeby był zdrowy, ale powiem ze juz nie mogę się doczekac żeby zobaczyc jak nasze maleństwo bedzie wyglądało i do kogo będzie podobne :)

dagna stuknął? hahhaa dobre wytłumaczenie, idź i auto luknij czy stukniete :D śmiechu warte

reklama
Olgadom - gratuluję udanej wizyty i ułożenia dzidziola :) Co do wymazu to co lekarz to inne podejście - mi mój robił w tym tygodniu.

Dagna - to widzę, że mamy takie samo szczęście do fachowców - co kolejny to lepszy! :) My, jak już się uporaliśmy z wykończeniem mieszkania to się śmiałam, że znajomi jak chcą wiedzieć kogo nie brać do roboty to mają do nas dzwonić :D

A dodam tylko tyle, że fachowcy robili nam: kuchnię, szafy i rolety - resztę sami. Hihihi, to mówi chyba samo za siebie :)

olgadom gratki udanej wizyty, to dobrze ze dzidza się przekręciła, cesarki nie będzie.
a ten wymaz na paciorkowca to GBs czy jakoś tak ?( nie chce mi się grzebac i szukac karteczki) bo dostałam i kazał mi zrobic, ale kazał się w razie czego wynikiem nie przejmowac, bo podają wtedy cos przy porodzie.

dagna dziekuje
no nareszcie ten "fachowiec" się zjawił, takżę teraz tylko czekac aż się wyrobi z tą szafą bo chcem zdjęcia efektów zobaczyc:)
Guusia, na HBS dziś miałam pobieraną krew, ty masz pewnie na to skierowanie. Paciorkowiec to o ile dobrze pamiętam jest skrótem PGB...
Olgadom - gratulacje :-) Dobrze, ze mala zmienila polozenie
Onionku, ciekawe, czy trafiłaś w 10 z płcią mojej dzidzi :-)
Dotarł dziewczyny i zasuwa! Powiedział, że nie chce się nawet tłumaczyć, bo jest mu cholernie głupio i, że miał wypadek, ktoś go stuknął jak wyjeżdżał. Ja też bym go kurcze stuknęła. Już mu nie wierzę ;-)
Dagna, no nareszcie. Teraz będziesz cieszyła oko piękną szafą-ja jestem zakochana w tych szafach, sama mam 2 i co chwilę coś w drzwiach zmieniam, dodaję szkiełka. A ile metrów będzie Wasza miala?

Guusia - oczywiście stuknął w jego dostawczaka, więc przeładował rzeczy na przyczepkę (tiaaaaa)

Marta
- my też własnie wszystko robimy sami, ale na taką szafę nie chcieliśmy się porywać, bo za bardzo skomplikowane toto dla nas.

Olgadom - szafa ma mieć długość z tego co pamiętam 2 metrów, ale będzie tam i szafa narożna i szafa z półkami + ponad te 2 metry półki do końca pokoju na książki (właściwie na 2 ścianach). Jak mu wyjdzie (oby) to wkleję zdjęcia!

ale mnie plecy bola :(((((
taka ładna pogoda powinnam z mała isc na plac zabaw ale brak sił :(

weszlam na sierpniówki i poczytałam o porodach a nie powinnam, znów boje sie jak cholera :((

Dagna, super, że wreszcie sie zjawił..
a ja jak zwykle po chińsku, bo mi sie wydawało, że mam mało czasu umyłam głowę, pomalowałam sie i miałam iść do wanny a tu m zadzwonił, ze ma jeszcze coś do załatwienia i będzie później... kurcze.. a muszę jeszcze pojechac do jednego sklepu, bo mi pani dała zamiast jednej opaski na włoski-dwie, więc muszę jej zwrócić a wydaje mi się, ze sklep do 18-tej :-( a już jedno podejście miałam w sobotę, to mi zamknęli... "a kobieca wiernie czekać..." :no:

Mdłości troszku przeszły ale twarda musze być i jeść. Koniec końców dzwoniłam do gina i powiedział że to na tym etapie sie zdarza że część ciężarnych tak ma i niestety nie ma na to rady innej jak radzić sobie tak samo jak w pierwszym trymestrze.

Dagna widze że wreszcie łaskawcy sie doczekałaś.

Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt!

reklama
Gusia gratki z udanej wizyty
Tosia trzymam kciuki

Na jutro mam usg 4d u nowego gina , także zobaczę moje dzieciątko w końcu :-)
Dziwny mam dziś dzień , dziecko mi fika , rozpycha się tak, że aż czasem tchu brak, ąz mnie tak aktywność momentami przeraża, no i brzuch mi się stawia dziś ostro, mam wrażenie że dziecko mi skacze po pęcherzu bo lecę nie jak czuję że chcę siku tylko jak mnie tak naciska , że aż boli i wtedy siuu leci co ma lecieć, a ja odczuwam błogą ulgę.

Dziś kupiliśmy kafle do łazienki hurrraaaaaa:-):-):-) - a co najlepsze pojechaliśmy po te już mamy upatrzone od miesięcy, a wróciliśmy z innymi bo się z miejsca w nich zachwyciliśmy i o dziwo oboje , bo wybór kafli był swego czasu dla nas powodem kłótni. Także B. chyba poczuł presję czasu i łazienkę zaczyna robić yeahhhhhh:-)

a w ogóle ma ochotę na kule drożdżowe nadziewane śliwkami i chyba je upiekę- będzie to wyczyn nie lada, bo plecy mnie bolą ale czego się nie robi żeby łakomstwo zaspokoić;-)

Do góry