reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Karolinkare- ufff, dobrze , że już wszystko ustalone, nich maluszki grzecznie czekają, bo wcale już nie tak daleko 3 tyg i rozwiązanie :-)
Justynka , Gizelka trzymajcie się Nasze Kochane Wrześnióweczki! :-)
Kalche, wypocznij, wymasuj kolanka i daj znac rano !

reklama
Karolinkare to teraz musisz z maluszkami porozmawiać i poprosić żeby grzecznie poczekały te 3 tygodnie.
U mnie dziś strasznie leniwy dzień. Dobrze że miałam obiad z wczoraj a mężuś obrał i ugotował ziemniaki.

karolinkare super że data juz wyznaczona teraz pierwsze polecenie dla maluszków posiedzieć w brzuszku do daty rozpakunku :)

witam sie tak rannie :) wszystkie mamcie śpią a ja nie bo mój wspaniły mężuś wymyslił se dziś wyjsćie na grzyby z koegą aj no i trzeba byłowstać mu zrobić kanapki a teraz mi sie odechciało spać...

wczoraj poprałam 2 partie ciuszków suszyć się będa jeszzce dziś bo długo się prały i nie zdążyły wyschnąć ...jutro trzeba będzie nabrać koncepcji na prasowanie ah ciężko to widzę hehe...
moje kochanie jedzie dziś po córe będziemy ją pewnie mieli może z tydzień no to obowiązkóów mi nie zabraknie ;) no ale to nawet fajnie bo nie będę się nudzić :)

miłego dnia mamuśki :)

witam porannie
U mnie noc taka sobie :baffled:coś mnie plecy do wczoraj zaczęły pobolewać, na dole z lewej strony i trudno mi było znaleźć wygodną pozycję , nawet poduchy między nogami nie pomagały. Pewnie teraz będę cały dzień się snuć jak niedobita.

Ja właśnie podczytuję w wolnych chwilach tę książkę, no czyta się tak sobie, ale tamt ciekawy, z perspektywy posiadania już jednego synka , który była " żywaczkiem lub poprzeczniaczkiem" -wiesz o czym piszę ? :-) Lektura wydaje mi się być przydatna, zobaczymy jak to będzie z tym " prostym

No właśnie się zastanawiałam nad tym prostym planem ,na razie czytam ,przyswajam a praktyka pokaże czy uda się coś w życie wdrożyć.

dobry
u mnie noc tez taka sobie,okolo 1 zaczela mnie bolec glowa ,potem doszedl bol karku(((juz chce wrzesien i to najlepiej 16
karolinkare teraz tylko do konca sierpnia wytrzymac
beti14011984 mysle , ze Ksiulka ma racje, wciagnij mala w pomoc przy ubrankach, mysle ,ze bedzie sie super bawic i pomagac tobie

Witam dziewczynki!!
nie nadrabiam bo nie mam mocy, straciłam głos i gardło tak mnie boli że szok, łącznie z uszami:-( nie wiem co jest....jak byłam u lekarki to nic mi w sumie nie pomogła... powiedziała że mam rozległą awitaminozę i żebym skonsultowała się z ginkiem(jutro wizyta)..język i gardło mam podleczyć aftinem i tyle:-(chce mi się ryczeć ,jakas taka rozklekotana jestem...młoda mnie nokautuje od środka a brzuch mi już do kolan dochodzi..nie mam siły go nosić...zauważyłam,że jak ostatnio mniej chodzę to dupa mi rośnie i nogi całe w cellulicie balerony mi się zrobiły, że brzuch to przy nich pikuś:-:)-:)-(..kurde chyba mam doła..:-(

Witam porannie,
Cos ostatnio mnie spanie wzielo. Wstaje tylko raz w nocy. Dzis znow wstalam o 9:szok: Jak dla mnie to bardzo dlugo.
Wszystko byloby super gdyby nie ten straszny bol plecow:-( Juz nie wiem jak mam siedziec, czy lezec. Najlepiej jak chodze, ale ile mozna chodzic? Wczoraj wzielam sobie cieply prysznic, a potem maz mnie wymasowal. Pomoglo na tyle, ze spokojnie moglam zasnac, a dzis znow boli.
Wroce jeszcze do tego masazu krocza, o ktorym niedawno pisalam. Polozna na moich cwiczeniach zaleca taki masaz, jesli nie chcemy peknac lub byc ciete. Juz zakupilam specjalny olejek i po najblizszej wizycie u lekarza zaczynam. A tu jeszcze artykul na ten temat.
Jak uniknąć nacięcia krocza
Wstretnamalpo glowa do gory. Juz tak niewiele tygodni zostalo.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja tylko chciałabym się z wami podzielić najnowszymi info zatem cesarke mam wyznaczona na 30ego sierpnia no chyba żebym się wypakowala wcześniej :)) maluszki bezpieczna wagę już maja bo 2kg zatem wszystko jest dobrze ...,, pozdrawiam;))
Super , ze znasz juz date, teraz tylko grzecznie czekaj

Witam dziewczynki!!
nie nadrabiam bo nie mam mocy, straciłam głos i gardło tak mnie boli że szok, łącznie z uszami:-( nie wiem co jest....jak byłam u lekarki to nic mi w sumie nie pomogła... powiedziała że mam rozległą awitaminozę i żebym skonsultowała się z ginkiem(jutro wizyta)..język i gardło mam podleczyć aftinem i tyle:-(chce mi się ryczeć ,jakas taka rozklekotana jestem...młoda mnie nokautuje od środka a brzuch mi już do kolan dochodzi..nie mam siły go nosić...zauważyłam,że jak ostatnio mniej chodzę to dupa mi rośnie i nogi całe w cellulicie balerony mi się zrobiły, że brzuch to przy nich pikuś:-:)-:)-(..kurde chyba mam doła..:-(
Oj bidulo trzymaj sie jakos pomysl ze to juz niedlugo i bedzie po wszystkim.

A ja witam porannie. Jestem mega nie wyspana moj synus mial cala noc bardzo wysoka goraczke nie pomogly nawet srodki przeciwgoraczkowe ( zawsze podaje na przemian ibuprofen,paracetamol , zeby uniknac skumulowania jednego w organizmie) co piec godzin wstawalam i owijalam go w mokre chlodne pieluszki, zeby troche zbic te temperature , ale musze przyznac , ze termometr do ucha jest na takie akcje poprostu niezbedny- warto sie w niego zaopatrzyc. Jak narazie goraczka przezwyciezona, innych objawow brak, zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej.
Zycze wszystkim udanej niedzieli-

reklama
Witam poranno-niedzielnie ;)
Ja się w końcu wyspałam i z samopoczuciem też już lepiej niż wczoraj :) Dzisiaj rano poczytałam sobie gazetkę "Twoje dziecko" i chyba skuszę się na prenumeratę, bo do środy jest promocja - 12 numerów za 1,70 zł każdy (a normalnie w kiosku 4 zł), więc zaraz sobie zamówię :D
Doszłam do wniosku, że muszę sobie chyba zrobić dzień odpoczynku: bez ciągłego myślenia i czytania o porodzie, ciąży itp. (o ile to możliwe...), bo od tego wszystkiego chyba wzięło się wczoraj moje dołowe samopoczucie... Poczytam sobie jakiś kryminał Agathy Christie albo pogram na Playstation - w końcu za miesiąc już nie będę miała na to tyle czasu :) Inaczej będzie mi grozić jakaś obsesja...

Życzę Wam wszystkim przyjemnej niedzieli, odpoczywajcie, ile się da! :)

Do góry