reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dorotka jaka jesteś sławna :) śliczna mamuśka z Ciebie :) a mąż to troszku uciekał od kamerki chyba się wstydził ;)

przyszła mama super wielkie grztki synulka :) będzie parka rewelka :)

reklama
Witam wieczornie,
ja dziś zalatany dzień, byłam w pracy na 3 godzinki, później wróciłam poprasowałam pościeldzidzi- szlak mnie trafiał nie dało się tego prasowac!wiem juz że ochraniacza i przybornika z kompletu prac nie będe bo nie uprasuje tego ładnie.
a teraz leże i czytam bb :tak: tesciowa ciągle chodzi wkółko i mi gledzi o jakimś musli czy czymś, boszzz co za kobieta, zmęczona jestem , kręgosłup mnie boli chciałabym w spokoju posiedziec a ona łazi w tą i spowrotem, pewnie już wypiła ze 2 piwka i nudzi jej sie:eek:

Gusiu właśnie sobie przypomniałam... co z Twoim zębem?:szok:
Byłaś już u dentysty? Mam nadzieję, że nie wdało się żadne zakarzenie.
Normalnie jak sobie wyobraże, że sama wyrwałaś sobie zęba to mi słabo:szok:

agusska ząb nie boli, do dentysty się boje iśc:no:, stanu zapalnego nie zauważyłam bo obserwuje go jak myje zeby ( a robie to 3-4 razy dziennie), nie przełamie się i poczekam po porodzie odwiedze dentyste, jakby mnie bolał to może bym się zmusiła ale ze nic nie czuje.... dobrze że to z tyłu ząb i nie widac

WItam !
Juz po usg!
BEDZIE SYN!!!!
Tak nisko ulozony az musial mi jezdzic usg po lonie! glowka na dole i tak odwrocil glowke ze twarzy lekarz nie mogl zobaczyc (czego zaluje)wy tez kochane macie tak nisko swoje pociechy??
Widzielismy tez obie konczyny dolne i po 5 paluszkow ma,wielki brzuniiioooo,a ze sie tak ulozyl to tez lekarz nie mogl dobrze zobaczyc raczki.Ale ogolnie powiedzial to co zobaczyl ze wszytko jest wporzaku na tym etapie ciazy!!!Wazy niecale 2kg
Maz to w skowronkach chodzi ze bedzie SYN!!
A JA JESTEM PRZESZCZELSIWA!!I JAKOS NIE MOGE W TO JESZCZE UWIERZYC!!!
Dziekuje kochane za trzymanie kicukow!!!!sa nieocenione!!

gratki udanej wizyty i syneczka:-)

beniaminko zapodam zaraz sobie ten filmik

kupiłam niuni miseczkę do kąpieli mothercare, taką dzieloną na wodę przegotowaną do buzi i zwykłą do ciałka z miejscem na płatki przecenioną z 40 zeta na 10
MONIA, a czy mogłabyś wstawić jakąś fotkę tego wynalazku? Nie słyszałam o czymś takim.

dla mnie 2 poród był nieporównywalnie lżejszy i szybszy od pierwszego...bez nacięcia, ekspresowo...życzę tobie z całego serca aby ta teoria się sprawdziła....
Oj, jak ja bym tak chciała...

Jestem pierwsza:-)
czekam na stolarza, ciężki dzień przede mną- dzionek z robolami, bleee
Jak minął dzień ze stolarzami?

Polozna sobie zalatwilam ,zadzwonilam do babki i kazala mi przyjsc do szpitala sie spotkac ,a co sie okazalo to mojej mamy kolezanka ,kobiety nie widzialam z 15 lat ,wiec po znajomosci duzej kasy nie wziela i juz w niedziele ide na Ktg i ma sie mna zajac do porodu i jest pod telefonem jak sie porod zacznie wiec jestem mega zadowolona:-)
Super! Świetnie się wszystko złożyło! Pozazdrościć!

To ja tez tak wypiore.. a podusi to sie chyba na poczatku nie uzywa prawda?
Prawda.

choć z drugiej strony SR się przyda, bo dzięki temu M będzie przy porodzie (u nas wymagają papierka) i będzie se można legalnie pobić i poopierdzielać męża :-D potem się na ból zwali :-D
:-D:-D:-D:-D:-D

z M mamy cisze dni.. od wczoraj, więc cichy dzień... tzn on chyba myślełał, zę ja zapomniałam, ze jestem zła, bo nawet widziałam w szufladzie, że kupił mi hranolki (pisałam Wam takie pyszne wafelki) i nawet jednego ukradłam.. tylko ciiiiiiii.. :-D
Przebojowa jesteś!:-D:-D:-D:-D:-D

U mnie była dopiero co taka nawałnica, że dzwoniłam do m, żeby z pracy nie wychodził! Czegoś takiego w życiu nie widziałam!:szok: A teraz już spokój, a powietrze super!:-)

Dziewczyny, ja ledwie nadążam z czytaniem... Potem nie pamiętam, co komu napisać miałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

AKDERK! Współczuję przejść z ginem! Jego zachowanie to brak profesjonalizmu i kultury!

PRZYSZŁA MAMO! Wielkie gratulacje!!!! A imię wybraliście?

KERNA! Znam to drętwienie dłoni, przedramion i ramion. U mnie też zdarza się to bardzo często. Nieprzyjemna dolegliwość. Szczególnie w nocy.

baniaminko śliczna z ciebie kobieta:tak:, taka wesoła i wogóle,z avataru jakos inaczej sobię Ciebie wyobrażałam , w sumie nie wiem dlaczego, a mąż fajnie sie tam za tobą chował, chyba nie chciał w tv się pokazac:-)

Beniaminko nasza gwiazdo TV :))) malutka macie tą grupe a Ty fryzurka jak od fryzjera jak bys wiedziała ze w telewizji bedziesz :))) kurcze każą z was chciałabym zobaczyć na filmiku :)

Przyszła_mamo gratki synusia, witaj w klubie!
Beniaminko, ty nasza gwiazdko! odrazu Cie poznałam :)
Gratuluje wizyt dzisiejszych...
Gaja, babo jedna, odpoczywaj!
Miłego wieczorku dziołszki.

Beniaminko juz nie jeden raz pisalam ze bardzo fotogeniczna osobka jestes

super obejrzalam caly

pozarlam sie z malzem :wściekła/y:
siedze,on pojechal znowu do roboty,oj juz nawet gadac na ten temat mi sie nie chce

reklama
Kerna mam to samo juz od dluzszego czasu (zespol ciesni nadgarstka-jak pisala JolaMI), tzn sa noceze jest spokoj a sa takie ze piszcze z bolu i moj B mi masuje reke a potem caly dzien mam obolala i zdretwala
nie jest to nic niepokojacego (tylko bolesne to fakt) niewiele z tym mozna zrobic,czekam teraz na wizyte u fizjoterapeuty (ale to tylko cwiczenia i jakies opaski uciskowe i byle do porodu)

A i witam sie oczywiscie i zyce milego dzionka
kurcze dzięki za info i jolaMi faktycznei dokłądnie to opisałą. Super, bo juzmartwiłam sięże cos ciąza mi zaczyna nie służyć. Niestety ręka cały dzień dokuczałą a na wieczór jeszcze bardziej. Pisanie, krojenie..katorga..boli całe przedramię..no ale trudno, dotrwam:-)

witam laseczki :-)
noc jak zwykle do dupy... trza sie przyzwyczaić.. a do tego jeszcze sie wczoraj wieczorem z M pokłóciłam... denerwował mnie nieziemsko.. i to nie moje hormonki tylko jego... buuuu.... co do zajęć w szkole rodzenia... no byłam i ..... sie niczego nowego nie
Kerna, współczuję bólu łapki... mnie nad ranem drętwieją już od jakiegoś czasu a przez cały dzień potem bolą w stawach z (przy zginaniu palców)... podobno to normalne... tuli tosia Kernę tuli :-)
ee kochana moja:-D:-D:-D
A z tym Twoim m to chyba trzeba sobie pogadać:angry::eek: Wiesz że jak rano byłam oddać próbkę do szpitala to chyba minęłam sięz nim na schodach???Niósł torbę i szedł z jakas Panią cos mi się wydaje, że to była Mama:tak:A w ogóle mam nadzieję, że u niej lepiej:-)

A wczoraj sie wkurzylam na mojego zaczal wykorzystywac to ze jestem w ciazy do swoich celow. Zepsul sie nam wieczorem samochod tzn oswietlenie , wiec moj M poprosil mnie , zebym zadzwonila do ADAC i poprosila o przyjazd mechanika, no i oczywiscie sie zmyl. A mechanik przyjechal po 10 min i ja jak ta blondynka z brzuchem za kierownica przerzucalam mu te kierunkowskazy, awaryjne. Facet naprawil i pojechal a tu moj maz sie nagle pojawil z tekstem , "wiedzialem , ze ciezarnej nie odmowi i naprawi na miejscu" Zabic to za malo ach te chlopy:no:
oooo ale cwaniak:szok::szok::szok::szok:

WItam !
Juz po usg!
BEDZIE SYN!!!!
Tak nisko ulozony az musial mi jezdzic usg po lonie! glowka na dole i tak odwrocil glowke ze twarzy lekarz nie mogl zobaczyc (czego zaluje)wy tez kochane macie tak nisko swoje pociechy??
Widzielismy tez obie konczyny dolne i po 5 paluszkow ma,wielki brzuniiioooo,a ze sie tak ulozyl to tez lekarz nie mogl dobrze zobaczyc raczki.Ale ogolnie powiedzial to co zobaczyl ze wszytko jest wporzaku na tym etapie ciazy!!!Wazy niecale 2kg
Maz to w skowronkach chodzi ze bedzie SYN!!
A JA JESTEM PRZESZCZELSIWA!!I JAKOS NIE MOGE W TO JESZCZE UWIERZYC!!!
Dziekuje kochane za trzymanie kicukow!!!!sa nieocenione!!
serdeczne gratulacje!!!!!!!!!

Dzewczyny ale piszecie.szok normalnie!!!
Ja juz układam sie przed tv, i czekam aż mój M zadzwoni że wraca...obiecał mi ,że dzisiaj na pewno. Tylko problem jest w tym, że on dzis pracuje od 8rano...do teraz..a potem wsiadzie w auto i 6h w trasie..matko znowu noc nieprzespana będzie. jak ja tego nie lubie! Zawsze mam najczarniejsze mysli!!!!!

Do góry