Saraa
Fanka BB :)
Przemysl to dobrze,co sie bedziemy meczyly my przed czterdziestka, ja tez sie zdecydowalam na CC tylko z zzo nie narkoza , zeby mi podczas snu dziecka nie podmienili:-)Dzień dobry :-)
Zresztą kto wie, czy jednak nie będę miała CC, po wczorajszej wizycie mój ginek się ku temu skłania. Wywołac poród ot tak sobie 2 tygodnie przed terminem, to chyba nie jest takie proste. A CC można w dowolnym momencie. Mnie szykuja na 38 tc. Zobaczymy.
Gratulacje no pieknie sie rozwija dziewczynka.Witam po wizycie Kaska ma sie swietnie i wazy ..................2750 !!!! To jest dopiero klops Mam sie troche oszczedzac zeby doczekac do 1.09 .Zrobil mi wymaz na paciorkowca , krew, mocz, KTG, samolot USG i za 10 dni mamy sie znowu zobaczyc Zdjecie kaski wrzuce pozniej Dziekuje serdecznie za trzymane kciukas
!!!
Kochana nieschizuj bo wiesz sama ile tu mialysmy takich przypadkow, i potwierdzilo sie , ze USG to tylko maszyna. Moj w 32 tyg wazyl 1800g wiec tez malo. Ale dzis lekarka mowila mi , ze dziecko powinno przybierac na wadze ok 200 g tygodniowo do porodu masz jakies 5-6 tyg, wiec bedzie 3 kilowa jak nic.Witam.
Właśnie wróciłam z usg 4D i jakbym dostała obuchem w głowe:-(Pomiary małej wskazują na 31 tc a ja dziś wkroczyłam w 34 (mała waży 2 kilo). Dostałam skierowanie na przepływy, mam się zgłosić w poniedziałek na Polnej w Poznaniu:--no:. Tam zbadają stan łożyska etc.. Jakby k... nie mógł tego dzisiaj zrobić na swoim zajebistym sprzęcieDo poniedziałku dostane na głowe:-(
Dziewczyny proszę o wsparcie duchowe i Wasze magiczne kcuki bo chyba zwariuje. Chce mi się wyć
Przepraszam że tak samolubnie..........
Gratulacje no jestes kolejnym przypadkiem , ze technika sie myli.Witajcie dziewczynki
Ja już jestem po wizycie w Ośrodku Szybkiej Diagnostyki Płodu Miałam wykonane KTG i szczegółowe USG. Dzięki Bogu z Szymkiem wszystko jest ok. Waży ok. 2100g i rozwija się prawidłowo. Główka odpowiada 32 tc, brzusio i nóżka 33 tc, a nie jak w poniedziałek stwierdzono, że wszystko oscyluje na 31 tc. Szyjka ma 32 mm i jest zamknęta a łożysko znajduje się na ścianie tylnej bocznej. Mały jest nadal ułożony pośladkowo i jak stwierdziła lekarka przy takim położeniu ginekolog wykonujący USG musi być SPECJALISTĄ i mieć dobry sprzęt.
Ja tez dziekuje za magiczne kciukasy. Moj Maxiu wazy 2550 g KTG w porzadko chociaz zaznaczyla sie mala akcja skurczowa. Moja lekarka mowi , ze mam male szanse dotrwac do 1.09 tzn do CC poniewaz mam male rozwarcie i wszystko sie szykuje do porodu. Mam byc zwarta i gotowa w przygotowaniach. Mam tylko nadzieje , ze malutki dojdzie do 3kg. Jajcow nie chcial pokazac jakis wstydliwy bedzie,
A jeszcze sie dowiedzialam od poloznych, ze do snu powinnam wkladac miedzy nogi rulonik ( zwiniety koc lub kolderke) to nie bede tak czesto latac w nocy do toalety. Bo lezac uciskamy pecherz z kazdej strony. Dzis wyprobuje -.zobaczymy czy dziala.
Ostatnia edycja: