reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam juz popoludniowo,
Jestem niby w domu, a ciagle zalatana jestem. Nie mam nawet jak poczytac co tam u was, bo jak tylko siadam do komputera, to zaczyna mnie bolec pod lewa piersia. To takie glupie uczucie- niby boli, niby piecze, a do tego jeszcze swedzi. A jak sie drapie, to tego nie czuje, cialo jakies takie zdretwiale tam jest. Podobno dzidzia tak lezy, ze uciska jakies nerwy.
A mam pytanie czy ktoras z was stosuje masaz krocza? Ostatnio na cwiczeniach polozna nam radzila zakupic specjalny olejek do masazu i codziennie masowac krocze, ale dopiero od 34 tygodnia.

reklama
AGIM! Mam nadzieję, że jesteś już trochę spokojniejsza. Jeśli masz się stresować, to może spróbuj iść do innego lekarza jeszcze dziś lub jutro albo na tą Polną się zgłoś wcześniej. Nie martw się na zapas. Wiem, że to łatwo powiedzieć... Trzymam kciuki, żeby wszystko ok było!

no wlasnie Alcia..ten buskopan biore i tez zauwazylam ze slabo dziala..bo brzuch i tak twardnieje.. a co do tych wod plodowych to mi na usg wyszlo ze nieznacznie sie zmniejszyly i pojecia nie mam jak to mozliwe bo mam zwykle uplawy i wcale nie mocne..a malego czuje bardzo wyraznie i moge go klepac po pupie jak wystawi..a brzuszek nisko mam juz jakis miesiac.

pozdrowie Justyne. dzieki:*

Kasik ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi patrzac na suwaczek hehe:)

tak rozmyślam o sytuacji w jakiej znalazła się agim i doszłam do wniosku, ze to usg więcej nam przyniosło stresów niż radości...kiedyś nie robiono usg to i babki spokojne w ciąży były a my jak na szpilkach co ten gość w białym kitlu nam dzisiaj wyczyta z monitorka.....cholera mnie trafia...z drugiej jednak strony tak miło podglądnąć maluszka co tam sobie właśnie robi w brzuszku....zdaję sobie sprawę, że dzięki usg wiele dobrego mogą zrobić lekarze ale czasami takie bezpodstawne napędzanie ciężarnej, że coś jest nie tak to zagrywka poniżej pasa....nie wiem co wyszło z mojego słowotoku ale musiałam to z siebie wyrzucić:-p

Witajcie dziewczynki:)
Ja już jestem po wizycie w Ośrodku Szybkiej Diagnostyki Płodu:) Miałam wykonane KTG i szczegółowe USG. Dzięki Bogu z Szymkiem wszystko jest ok. Waży ok. 2100g i rozwija się prawidłowo. Główka odpowiada 32 tc, brzusio i nóżka 33 tc, a nie jak w poniedziałek stwierdzono, że wszystko oscyluje na 31 tc. Szyjka ma 32 mm i jest zamknęta a łożysko znajduje się na ścianie tylnej bocznej. Mały jest nadal ułożony pośladkowo i jak stwierdziła lekarka przy takim położeniu ginekolog wykonujący USG musi być SPECJALISTĄ i mieć dobry sprzęt.
Na wszelki wypadek za 10 dni mam się zgłosić do lekarza prowadzącego ciążę i gdyby znowu wg niego mały nie rósł to ma mnie odrazu kierować do nich i nie stresować.
Dziękuję za kciuki i kolejny raz okazało się, że miałyście rację:)
Jestem przeszczęśliwa a Szymcio podczas całości badań najwyraźniej wziął sobie za cel by udowodnić, że jest zdrowy, bo do czasu KTG był spokojny i nie czułam żadnych ruchów. Kiedy zaczęło się KTG zaczął tak fiksować i się wiercić, że aż lekarka się śmiała z falującego brzucha i wzrastającego tętna. Na USG też był niespokojny i cały czas kopał:)

Jestem przeszczęśliwa:) i dziękuję jeszcze raz za wsparcie:)

Teraz spokojnie nadrobie zaległości co od wczorajszego dnia się u Was wydarzyło:)

Cześć dziewczyny,

śpiewacie coś waszym brzuszkom? Podobno to dobry uspokajacz, działający również po porodzie, bo dzidzia pamięta. ;)
Ja właśnie wybieram kilka kołysanek. ;)

noo!! agusska ciesze sie razem z Toba:) wiedzialam ze tak bedzie..i naprawde dziwne ze jedni lekarze przyjmuja takie pomiary jako normalne a inni strasza tylko niepotrzebnie;/ synek zdrowy a czepiaja sie Jego.. i u Agim bedzie tak samo. :)

Witam juz popoludniowo,
Jestem niby w domu, a ciagle zalatana jestem. Nie mam nawet jak poczytac co tam u was, bo jak tylko siadam do komputera, to zaczyna mnie bolec pod lewa piersia. To takie glupie uczucie- niby boli, niby piecze, a do tego jeszcze swedzi. A jak sie drapie, to tego nie czuje, cialo jakies takie zdretwiale tam jest. Podobno dzidzia tak lezy, ze uciska jakies nerwy.
A mam pytanie czy ktoras z was stosuje masaz krocza? Ostatnio na cwiczeniach polozna nam radzila zakupic specjalny olejek do masazu i codziennie masowac krocze, ale dopiero od 34 tygodnia.

Ja miałam zalecone tylko wykonywanie ćwiczeń na rozciągnięcie krocza, przede wszystkim przysiady i kucanie na całych stopach.

GRATULUJĘ WSZYSTKIM UDANYCH WIZYT:tak:TROCHĘ ICH WCZORAJ BYŁO, ALE NAJWAŻNIEJSZE, ŻE SAME DOBRE WIEŚCI PRZYNIOSŁYŚCIE:-)

dziewczynki pytanko...
leci mi bardzo dużo sluzu takiego białego jest go normalnie momentami hekto litry i powoli zaczynam sie bać czy to cos złego ... ale chyba wody nie mają takiego białego koloru....

agusska kciuki zaciśnięte :)

Ja tez mam bardzo dużo śluzu, w pierwszej ciąży też się bałam, czy to nie wody, ale na szczęście nie. teraz już wiem, że śluz pod koniec robi się tak obfity, że wkładka może nie wystarczać...

Meldunek po wizycie:-):-):-)
Wiecie co....mocz mi wyszedł w normie i leukocytów 10:-D:-D:-D:-DBabka jak zobaczyła tamten wynik to oczy w ściane:-D
No widzisz, ale się Biedna niepotrzebnie stresowałaś...

Witajcie dziewczynki!!!

Dziekuje wszytktim za gratulacje!chlopcy maja sie dobrze :D jak tylko wyjde ze szpitala odezwe sie :) pozdrowienia dla wszystkich brzuszkow!!!!!!!!!!!!!

jeszcze raz gratulacje, niech Miśĸi rosną zdorwo i wracajcie do domku:tak:

Ja w kiepskiej kondycji fizycznej, idę legnąć póki mój Elf śpi...

reklama
Cześć mamuśki! Chciałam się przywitać w ten słoneczny dzionek i zarazem pożegnać na parę dni :) Jedziemy dzisiaj na wieś pooddychać świeżym powietrzem a tam niestety ograniczony dostęp do internetu. Trasa niedługa autko dobre więc myślę że nie powinno zaszkodzić. Miłego dnia i całego weekendu - i żebyście się rozpakowywać nie zaczynały. Buziaki!

Do góry