reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

moj pierwszy porod poszedl szybko rozwarcie blyskawicznie 3 parte i maly byl na swiecie mam nadzieje ze tez teraz tak bedzie;-)

Calineczka i Angelus dzieki za informacje jutro polece do apteki mam nadzieje ze przez noc sie nic nie wydarzy ,mojego syncia rodzilam w 35 tc i teraz cxhucham i dmucham na siebie zeby sie nie powturzylo.

Czy wy tez juz jestescie ciaza zmeczone ??? mi sie normalnie nic nie chce i nawet nie mam juz co robic okna pomyte pokoik dzieciecy gotowy ciuszki poprane i prasowane ,siedze i wymyslam obiadki dla mojego S a dzis z moja macocha zrobilysmy 57 sloikow ogorkow, normalnie jak na wojne:-D , a teraz fasolke zalalam woda i jutro po bretonsku bede robic.

reklama
Ja zabieram się za pedicure - mam nadzieję , że do północy skończę - to będzie gimnastyka artystyczna w wersji olimpijskiej chyba:-D

Witam sie po wizycie...
Tosia super ze sie udało, teraz musi byc tylko lepiej.
Dagna, dostałam wczoraj ta karte ...wkoncu. Zrobiłam zakupy za 200zł i juz dzis rano miałam info ze wyszło z hurtowni, zaraz zerkne czy jutro moge odebrac....fajna ta apteka bo porównywałam ceny z innymi i wiele produktów jest duzo tansza.No i nie płaci sie za przesyłke.

Mój synek wkoncu sie obrócił główka w dół, ładnie sie mamuni pokazał i lico dał zfotografowac ;) Wazy 2150g i jest akurat jak na ten wiek ciazowy...Gin mi oznajmił ze bardzo prawdopodobne ze urodzi sie po terminie..ciiii nic mojemu nie mówie bo wogóle nic w domu nie zrobi w zwiazku z narodzinami małego, bo jeszcze tyle czasu.

Magi - super, że wizyta się udała i mały taki duży :-) Masz rację, że staremu nie mówisz, że lekarz stwierdził, że jest szansa, że mały się nie będzie spieszył na ten świat - niech się boi i nie zna dnia ani godziny ;-)I dobrze, że ta karta przyszła. Zgadzam się, że ta apteka jest fajna - po przeczytaniu postu Moni.gryc skusiłam się i pooglądałam rzeczy i też będę robić zakupy w internetowej aptece - ale muszę się zastanowić co nam jeszcze brakuje, poczekać na wypłatę B i wtedy zamawiam całą brakująca resztę.

Akderk - ja też się miałam zabrać dzisiaj za pedicure, chociaż ten obecny nieźle się jeszcze trzyma. Przełożyłam to na jutro - rano mam jakiś taki mniejszy i lżejszy brzuch i łatwiej jest wtedy się powyginać do pazurków ;-)

Meldunek po wizycie:-):-):-)
Wiecie co....mocz mi wyszedł w normie i leukocytów 10:-D:-D:-D:-DBabka jak zobaczyła tamten wynik to oczy w ściane:-D:-DAle uffff dzieki Wam powtórzyłam wynik..super że jednak nie jest ze mnatak źle. Krew określiła jako..."może być" nie jest źle:-)
Mała waży 2500g, sprawdziła jej układ nerwowy i jest wsio ok, serduszko stuka ładnie, a płucka mają cyt"śliczne" odruchy:-):-):-) Po sprawdzeniu płci powiedziała 100% dziewczę:-D:-D:-D Na 30 sierpnia na ściagnięcie szwu i od wtedy to niewiadomo:tak: Pobrałą też posiew na paciorka. Co jeszcze...w sumie chyba tyle. Babka w szoku była i pogratulowała mi że dotrwałąm w dwupaku do takiego terminu:-D:-D:-D

Witajcie dziewczynki!!!

Dziekuje wszytktim za gratulacje!chlopcy maja sie dobrze :D jak tylko wyjde ze szpitala odezwe sie :) pozdrowienia dla wszystkich brzuszkow!!!!!!!!!!!!!

Tosia gratuluje i krzycze razem z Toba HURRRA !!
Magi duzy juz Twoj synus !!! A niech sie nie spieszy ;)
Kernus Gratki !!! i jak tu wierzyc wynikom :) ciesze sie ze wsio ok !
KASIONA JESZCZE RAZ GRATKI !!!!- jak tylko mozesz to pisz i ucaluj swoich chlopakow !!!
Ja dzisiaj cale popoludnie w lozeczku :( brzuch mi sie strasznie stawial i krocze bolalo.Jutro o 8.00 mam wizyte wiec sie dowiem co i jak.M wrocil z pracy popatrzyl na mnie i na brzuch i stwierdzil :Za cholere do wrzesnia nie dotrzymamy , przeciez ten brzuch nie moze byc juz wiekszy !!!

Milego wieczorku i dobrej nocki !!!

Ostatnia edycja:
Kerna - super! A widzisz, a jednak nie ma się co stresować, tylko trzeba łapać środkowy strumień ;-)Cieszę się, że wszystko OK!

Kasiona - fajnie, że się odezwałaś! Ucałuj chłopaków i jeszcze raz gratulacje!

Trixi - mój tez jest trochę porzerażony, że brzuch jeszcze urośnie i to sporo :-)

reklama
hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! własnie dzwoniła Mama, ze się udało i jutro ma się stawić w szpitalu na oddziale!!!! wreszcie!!!!! oby Jej tam dobrze zrobili!!! jedziemy wieczorkiem zawieźć Ją do Jej siostry i jakieś drobne zakupy przed szpitalem zrobić :-) bo bidulka już nie chodzi prawie, bo stawy się odezwały dla odmiany w kolanach i wszędzie gdzie je ma.. :-( hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!!

super Tosia
cieszymy sie razem z Wami

hey

nadrobie pozniej, bo duzo napisalyscie:tak:

Gabi zapowiada sie na dosc duza;-),teraz wazy 2440 ma dojscdo 3300/+-300g,dlugama byc ok 57cm:szok::szok:
jak ja ja urodze to nie wiem:baffled:

wszytsko ok,przeplywy,tetno,lozysko, szyjka;-)
na paciorkowca wymaz za 3tyg, wtedy tez nast wizyta, to bedzie juz 38/39tc troche pozno, bo Nadie urodzilam w 39tc

ktg mowil,ze w idzie sie w terminie ciazy i po terminie, na razie nie ma po co, wystarczy liczyc ruchy-a mal rusza sie bardzo wiec luz chyba:nerd:

mam zrobic dodatkowe badania i za 3 tyg juz moge rodzic:confused2:

gratki wizyty

dziewczynki pytanko...
leci mi bardzo dużo sluzu takiego białego jest go normalnie momentami hekto litry i powoli zaczynam sie bać czy to cos złego ... ale chyba wody nie mają takiego białego koloru....

agusska kciuki zaciśnięte :)

wody nie maja bialego koloru
mialam amniopunkcje i widzialam na wlasne oczy są przezroczyste
poza tym jak pisalam dziecko glowa w dol naciska na szyjke macicy i dziala jak korek na wody--wody sącza sie tylko w pozycji lezącej
i mają podobno zapach zblizony do spermy

dziewczyny to raczej wydzielina z pochwy

Witam sie po wizycie...
Tosia super ze sie udało, teraz musi byc tylko lepiej.
Dagna, dostałam wczoraj ta karte ...wkoncu. Zrobiłam zakupy za 200zł i juz dzis rano miałam info ze wyszło z hurtowni, zaraz zerkne czy jutro moge odebrac....fajna ta apteka bo porównywałam ceny z innymi i wiele produktów jest duzo tansza.No i nie płaci sie za przesyłke.

Mój synek wkoncu sie obrócił główka w dół, ładnie sie mamuni pokazał i lico dał zfotografowac ;) Wazy 2150g i jest akurat jak na ten wiek ciazowy...Gin mi oznajmił ze bardzo prawdopodobne ze urodzi sie po terminie..ciiii nic mojemu nie mówie bo wogóle nic w domu nie zrobi w zwiazku z narodzinami małego, bo jeszcze tyle czasu.

gratulacje

Meldunek po wizycie:-):-):-)
Wiecie co....mocz mi wyszedł w normie i leukocytów 10:-D:-D:-D:-DBabka jak zobaczyła tamten wynik to oczy w ściane:-D:-DAle uffff dzieki Wam powtórzyłam wynik..super że jednak nie jest ze mnatak źle. Krew określiła jako..."może być" nie jest źle:-)
Mała waży 2500g, sprawdziła jej układ nerwowy i jest wsio ok, serduszko stuka ładnie, a płucka mają cyt"śliczne" odruchy:-):-):-) Po sprawdzeniu płci powiedziała 100% dziewczę:-D:-D:-D Na 30 sierpnia na ściagnięcie szwu i od wtedy to niewiadomo:tak: Pobrałą też posiew na paciorka. Co jeszcze...w sumie chyba tyle. Babka w szoku była i pogratulowała mi że dotrwałąm w dwupaku do takiego terminu:-D:-D:-D

a widzisz babo ze wsio oki
ciesze sie razem z Toba ze wizyta udana,malutka oki i ze leukocytow brak--niedowiarku

Witajcie dziewczynki!!!

Dziekuje wszytktim za gratulacje!chlopcy maja sie dobrze :D jak tylko wyjde ze szpitala odezwe sie :) pozdrowienia dla wszystkich brzuszkow!!!!!!!!!!!!!

witaj caluski dla Ciebie i chlopakow

witam wieczornie

Do góry