reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dziewczynki pytanko...
leci mi bardzo dużo sluzu takiego białego jest go normalnie momentami hekto litry i powoli zaczynam sie bać czy to cos złego ... ale chyba wody nie mają takiego białego koloru....

agusska kciuki zaciśnięte :)

reklama
agusska kciuki zaciśnięte :)

ja też jakoś narazie się nie boje porodu, wiem że musze to przejść
teraz modle się oby po terminie nie chodzić jeszcze w dwupaku, bo już mam dość

dziewczyny a zamierzacie jakoś wspomagać "terminowy poród" - chodzi mi o liscie z malin, olej rycynowy, wiesiołek itp
porod
wklejam małą ściągę :)
ja jak narazie to mam naszykowane liscie z malin ale to od 38 tyg
moja siostra za pomocą wiesiołka urodziła 3 dni przed terminem i miała dość lekki poród ale mimo wszystko jakos do konca nie wierze w te wspomagacze

Beti dzięki i głowa do góry. Ja też czasami mam bardzo dużo śluzu i tak już od ok 2 m-cy (jak dla mnie wkładki to konieczność i są dni że wymieniam je niemal non stop). Wg mnie wszystko jest ok ważne żeby ten śluz nie miał grudek, dziwnego koloru i by nie miał żadnego specyficznego zapachu.

ale kochana pamiętaj że najważniejsze że dzidzia jest zdrowa a ten cholerny ból porodowy minie- tylko trzeba wytrzymać pare godzin....
pięknie napisane :tak::tak::tak:

hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! własnie dzwoniła Mama, ze się udało i jutro ma się stawić w szpitalu na oddziale!!!! wreszcie!!!!! oby Jej tam dobrze zrobili!!! jedziemy wieczorkiem zawieźć Ją do Jej siostry i jakieś drobne zakupy przed szpitalem zrobić :-) bo bidulka już nie chodzi prawie, bo stawy się odezwały dla odmiany w kolanach i wszędzie gdzie je ma.. :-( hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!!
tosiu moja teściowa ma dwie endoprotezy w biodrach...chodzi jak żyleta:-D:-D:-D Twojej mamie życzę żeby też tak wróciła do zdrowia jak moja teściowa:tak::tak::tak:

Dziewczyny a mnie coś jest nie tak:-( cały dzień pobolewa mnie brzuch, ale raczej w okolicach żołądka aż mi się niedobrze robi...jakby ktoś skopał mój żołądek i wsadził mi go do brzucha....nie wiem co robić...ale dzidzia rusza się normalnie czyli często, więc myślę, ze może żołądek jest ściśnięty i dlatego takie dziwne uczucie...nie wiem nie wiem.....
głupio mi że tak mało do was zaglądam ale mam siostrzenicę na wakacjach i czasu dla siebie bardzo mało...wybaczcie:-(
postaram się odezwać jeszcze dzisiaj;-)

Tosia - cieszę się razem z Tobą! Super! :-)

Beti - ja też myślę, że śluz jest OK, ale skoro się niepokoisz, to lepiej sprawdzić, czy to na pewno tylko śluz.

Lilu - pewnie dzidzia upodobała sobie Twój żołądek i traktuje go jak worek treningowy ;-)

wiecie co tak poczytałam o tym waszym ciśnieniu i ja ostatnio po tym ataku miałam 140/90 i mi powiedzieli że dobre ciśnienie a na forum medycznym piszą że 130/90 jest prawidłową górną granicą, wyższe powinno byc konsultowane z lekarzem. Hmmmm. No ale nie mam ciśnieniomierza żeby sobie mierzyć w razie co :/

reklama
Gaja a nie ma u was w pobliżu apteki lub przychodni z ciśnieniomierzem wolnostojącym takim dla dorosłych do samobadania ciśnienia?
Ja mam taki w jednej aptece i czasem jak jestem w pobliżu niej to wdepnę i sobie ciśnienie mierzę.
Ja mam zawsze kapciowate 90/60 albo i mniej tylko kilka razy wyszło mi w okolicach normy 110/75

Jak tylko położyłam się na łóżku tak na 2 godziny odleciałam.Wstałam po 17 jakies półgodzinki czułam sie ok.
W sumie nic nie robiłam takiego potem a jestem znowu zmęczona ehhhh

Co do wspomagaczy przed porodem to ja mam zamiar pic wywar z liści malin a co do wiesiołka jeszcze nie wiem.
Olejek rycynowy odpada bo ma za zadanie przeczyścić jelita powodując ich skurcze i niby jednocześnie wywołać skurcze macicy, ale co jak przy okazji przeczyścimy maluszka i odda on smółkę w brzuszku?
Taka sytuacja jest niebezpieczna dla dziecka a my nawet nie będziemy wiedziały,że maluszek oddał smółkę i takie zanieczyszczone wody pije puki wody zielone nam nie odejdą a wtedy może być za późno.
Już bardziej stawiałabym na lewatywę zrobioną samemu w domu przeczyści jelita i zrobi się wiecej miejsca w dole brzucha i maluszek wejdzie sobie w kanał rodny łatwiej.
Dobrym sposobem jest też masaż sutków wtedy oksy się naturalnie wydziela i powoduje skurcze macicy.
Nasi partnerzy będą mieli co robić a nam to pomoże na wywołanie skurczy więc przyjemne z pożytecznym.
Oczywiście metody te stosować po 38 tygodniu ciąży :)

Do góry