reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dagna otrzymalam dzisiaj ta karte do apteki:) i teraz siedze i przegladam co mozna kupic w internetowej aptece ale nie wiem czy sie oplaca bo pojecia nie mam jaki jest koszt przesylki..ehh

Nie wiem, czy jest tam dużo taniej, ja kupuje w tej aptece w realu i kilka rzeczy kupiłam dużo tańszych (ale i pewnie część jest droższa, muszą wychodzić na swoje) - w internetowej nie kupowałam

Magi - a do Ciebie dotarła wreszcie ta karta?

Cholera - zrobiłam ten kapuśniak, dodałam koncentratu pomidorowego i chyba powiem mojemu staremu, że zrobiłam pomidorówkę z kapustą.... :no:

reklama
hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! własnie dzwoniła Mama, ze się udało i jutro ma się stawić w szpitalu na oddziale!!!! wreszcie!!!!! oby Jej tam dobrze zrobili!!! jedziemy wieczorkiem zawieźć Ją do Jej siostry i jakieś drobne zakupy przed szpitalem zrobić :-) bo bidulka już nie chodzi prawie, bo stawy się odezwały dla odmiany w kolanach i wszędzie gdzie je ma.. :-( hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!!

Cześć dziewczyny,

jeżeli chodzi o ćwiczenia w ciąży polecam stronkę:
Ćwiczenia jogi
Są to praktycznie te same ćwiczenia, które każą robić na pilatesie (wiem, bo cały czas chodzę) i w szkołach rodzenia. Jeśli ktoś byłby zainteresowany zgłębieniem tematu, mogę jeszcze przesłać parę adresów.
Odnośnie szkoły rodzenia, też mam kilka new'sów z ostatnich zajęć - w kwestii udania się do szpitala, a więc....... Do szpitala udajemy się:
- po pierwsze w przypadku skurczy występujących, co 5 minut przez około 2 godziny - jeśli występują rzadziej warto poczekać, bo może być to fałszywy alarm
- w przypadku odejścia zielonych wód płodowych - niezwłocznie
- w przypadku odejścia wód płodowych innych niż zielone - bez pośpiechu
Jeżeli pojawi się śluz - nie panikować, to jeszcze nie poród. ;) Aha, nie ma żółtych wód płodowych, więc też nie panikować, to raczej mocz.
Aha i jeszcze jedno, po 37 tygodniu, możemy stymulować przyspieszenie porodu poprzez:
- seks
- picie herbaty z liści malin
- schodzenie po schodach
- w ostatecznych przypadkach picie (w niewielkiej ilości) olejku rycynowego - ale to zalecają w ostateczności. ;)
- akupresurę - o jakie części ciała chodzi, jeszcze nie wiem. ;)
Pozdrowionka

no..popralam a teraz czekam az wszystko wyschnie i wezme sie za prasowanie. Mamcia dzisiaj robi zupe jarzynowa a ja odpoczywam..a po wczorajszym leczo nie ma juz nawet sladu takie dobre bylo;)

Przyszla mamo podziwiam Cie za cierpliwosc co do usg..oby w piatek bylo wszystko po Twojej mysli:*

Dagna otrzymalam dzisiaj ta karte do apteki:) i teraz siedze i przegladam co mozna kupic w internetowej aptece ale nie wiem czy sie oplaca bo pojecia nie mam jaki jest koszt przesylki..ehh

co do ruchow moj maly rusza sie dosc czesto i mocno..jeszcze ma miejsce na fiki miki..a najbardziej aktywny jest wieczorem i rano.
JA jeszcze karty nie dostałam ale wczoraj zamówiłam wsio w tej aptece online i tam nie ma kuriera tylko trzeba odebrać w wybranej ale nie koniecznie w tej pomarańczowej aptece tam na stronie jest lista aptek (dość szeroki wybór) zamówiłam wczoraj a już dziś dostałam maila ,że można odebrać, poza tym to ogromna wygoda, możesz wszystkie produkty przejrzeć,wybrać ja robiłam zakupy 45 min, wątpię żebym tyle stała w normalnej aptece a cenowo p[rzynajmniej z allegro b. konkurene.

JA jeszcze karty nie dostałam ale wczoraj zamówiłam wsio w tej aptece online i tam nie ma kuriera tylko trzeba odebrać w wybranej ale nie koniecznie w tej pomarańczowej aptece tam na stronie jest lista aptek (dość szeroki wybór) zamówiłam wczoraj a już dziś dostałam maila ,że można odebrać, poza tym to ogromna wygoda, możesz wszystkie produkty przejrzeć,wybrać ja robiłam zakupy 45 min, wątpię żebym tyle stała w normalnej aptece a cenowo p[rzynajmniej z allegro b. konkurene.

Dziekuje kochana za podpowiedz:*

Tosia ciesze sie razem z Toba ze mamusia wkoncu sie doczekala:*

hey

nadrobie pozniej, bo duzo napisalyscie:tak:

Gabi zapowiada sie na dosc duza;-),teraz wazy 2440 ma dojscdo 3300/+-300g,dlugama byc ok 57cm:szok::szok:
jak ja ja urodze to nie wiem:baffled:

wszytsko ok,przeplywy,tetno,lozysko, szyjka;-)
na paciorkowca wymaz za 3tyg, wtedy tez nast wizyta, to bedzie juz 38/39tc troche pozno, bo Nadie urodzilam w 39tc

ktg mowil,ze w idzie sie w terminie ciazy i po terminie, na razie nie ma po co, wystarczy liczyc ruchy-a mal rusza sie bardzo wiec luz chyba:nerd:

mam zrobic dodatkowe badania i za 3 tyg juz moge rodzic:confused2:

Witam się zabiegana i tyle co wkleiłam zdjęcia i musze uciekać dalej. Słuchajcie dla tych które jeszcze nie mają pieluch albo chcą nakupować na zapas różne rozmiary i firmy w aptece Super-pharm jest fajna promocja ja kupilam dzis pampersy2 94szt za 35,90. Sa tez huggies rozne rozmiary 92 szt za 39zl albo pampersy pakowane w dwu paku 90szt x2 za 76zl chyba. Do tego możecie założyć karte i jest jeszcze taniej i chusteczki mokre ,smoczki itp też są w promocji. Miłego dnia i trzymam kciuki za poprawienie wyników i samopoczucia.

reklama
Anja to faktycznie córcia duża się zapowiada :0 a pierwsza jaką miała wage urodzeniową??

mozesz dac namiary na ta aptekę internetową??

na odpowiednim watku wkleje link do internetowej szkoły rodzena bo wczoraj któraś z was prosiła....

ale czuje się już wymęczona ciążą... bark sił i energi na cokolwiek... wyczekuje porodu a pewnio dopiero po narodzinach małej dostane w kość ahhh...

Korba suuuper promocja pewnie sie skusze dzieki za info :)

Do góry