reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dziewczyny podbudujcie mnie bo zaraz zwariuję. Pamietacie w ostatnich badaniach miałam leukocyty i to oznaczało infekcję. Ginka powiedizała, że mocz mam katastrofalny i przepisała antybiotyk za 50zł. dzisiaj odebrałam wyniki i leukocytów z 25 zrobiło się 500:szok::szok::szok::szok:. Ja to widzę w czarnych barwach całkiem a do jutra chyba zwariuję. Co to może oznaczać?????????????????????????????????????????????????????????????:unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure: szczerze, boję się......

Kerna nie bede sięwymądrzac bo kompletnie nie mam pojęcia na co moga wskazywac Twoje wyniki... a nie mozesz zadzwonic do swojej lekarki??

no to my nie mamy takiego problemu jak Tosia czy Dorotka tzn juz wiemy że to ostatnia "nasza' ciąża i o dziwo jesteśmy bardzo zgodni pod tym względem...

uspokoiłyście mnie z tym KTG :)

Dziewczyny podbudujcie mnie bo zaraz zwariuję. Pamietacie w ostatnich badaniach miałam leukocyty i to oznaczało infekcję. Ginka powiedizała, że mocz mam katastrofalny i przepisała antybiotyk za 50zł. dzisiaj odebrałam wyniki i leukocytów z 25 zrobiło się 500:szok::szok::szok::szok:. Ja to widzę w czarnych barwach całkiem a do jutra chyba zwariuję. Co to może oznaczać?????????????????????????????????????????????????????????????:unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure: szczerze, boję się......

Kerna wiem ze nic Cie nie pocieszy,a do jutra jeszcze kilka godzin,ale napewno infekcja i kup koniecznie ten antybiotyk

poza tym jeszcze jedno,dla dobra Twojego i malutkiej ja bym poworzyla mocz,tylko sikaj z rana ze środkowego strumienia,zeby sie nie zanieczyscil

• Leukocyty – dopuszczalna ilość to 1-5 w polu widzenia. Liczba powyżej 10 jest sygnałem stanu zapalnego dróg moczowych albo nerek.

trzymam kciuki za Was,bedzie dobrze

Kerna może nie jest tak źle jak myślisz?? Schowaj gdzieś te wyniki i o nich nie myśl jutro wszystko się wyjaśni- lekarz na pewno będzie wiedział co z tym zrobić... a tak przy okazji to brałaś wtedy ten antybiotyk, bo nie pamiętam...

Jeżeli chodzi o KTG to ja miałam robione już 2 razy. U nas w mieście to pod ktg podpina się od 30 tc tylko że tym nie zajmują się lekarze tylko położne. Moja mama jak opowiadała mi o swoich ciążach to tam już od 6 msc. podpinało się pod ktg, badania moczu i krwi były co wizytę do tego lekarz jakoś tak w 25 tc dawał książeczkę do liczenia ruchów płodu... a teraz można powiedzieć że lekarze opierają się tylko na usg...

Dorota gratuluję 9 okienka :-)

Kernuś, w tym samym laboratorium robiłaś, te same normy??? ja się nie będę wymądrzać, bo się nie znam.. ale może jak się strasznie martwisz to zadzwoń do lekarki...stresu Ci nie trzeba...
a dobrze siusiałaś???

no w tym samym no...kurcze ale sikałam od razu z pierwszego strumienia..a do tego wiadomo sikanie kilka razy w nocy i zawsze tam cos na papierze czy cuś.....sama nie wiem ale dla mnei to jest wynik po prostu...iść i sie powiesić:confused2::confused2::confused2::sorry:
Kurcze jade zaraz po pojemniczek i jutro nasikam mam nadzieję dobrze i od razu do laboratorium..do mojej ginki nie tak łatwo siędodzwonić bo ma dyżur w szpitalu:confused2:
matko juz mnie z nerwów czyści.......
A do tego w nocy sikam dwa razy i rano nie mam aż takiej potrzeby...

reklama
powiem tak napewno nie ulega watpliwosci ze cos z tym moczem jest nie tak,moze zaszla pomylka i wynik bedzie nizszy,chocby niewiele
przejrzalam szybko kafeterie,bo to automatycznie mi wyskakuje jak pisze w wyszukiwarce o ciazy i jakis wynikach i tam pisaly laski z wynikami 500 i po leczeniu antybiotykiem bylo oki
nie zamartwiaj sie

idz jutro do gin,a jesli mozesz to powtorz ten mocz

ja tez sikam po kilka razy w nocy ,ale jak bedzie sikac do pojemnika to najpierw nasikaj troszke do kibla zeby oczyscic drogi moczowe i dopiero po chwili nasikaj do pojemnika

Do góry