reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Ja tylko wspomnę, że tu na kursie położna powiedziała, że pępka się niczym w ogóle nie przemywa ani moczy tylko pozwala mu się samoistnie uschnąć.
To znaczy mam na mysli kikutek po pepowinie :-)

Ja tylko wspomnę, że tu na kursie położna powiedziała, że pępka się niczym w ogóle nie przemywa ani moczy tylko pozwala mu się samoistnie uschnąć.
To znaczy mam na mysli kikutek po pepowinie :-)

tak samo mówią w Anglii i w Belgii.... ja przy pierwszej córci uzywałam fioletu no i przez to troszke ciuszków zmarnowałam... teraz chyba nic nie bede uzywac....

hejka

ale duzo od wczoraj naprodukowalyscie

nadrobie to moze wieczorkiem jak juz sama z cora zostane

melduje ze bylam pierwszy raz dzis na ktg
tetno oki,ruchy oki,czynnosci skurczowej macicy brak

milego popoludnia

a i wskoczylam w 9 okienko--teraz to juz blizej niz dalej

no własnie KTG, ja jestem bardzo zadowolona z mojej lekarki ale dziwi mnie że jeszcze nie miałam robione te badanie - pewnie bede miała przy kolejnej wizycie czyli 19 sierpnia to juz bedzie 37 tydzien.... czy ktos oprócz Dorotki miał juz je robione????

Pysia bidulko :-( Wszystko bedzie okej. Musisz teraz lykas zelazo i jesc wiecej mieska i prduktow bogatych w zelazo. Noi odpoczywaj duzo i nie pracuj juz tyle.

Pysiu wiesz ja mam ciut wyzsze wyniki zelaza,ale tez nie za wysokie i lykam od 3 dni tardyferon
dwa pierwsze dni masakra--biegunka mega,4-5 razy kibel dzinnie,dzis juz oki

damy rade

Oj znów ma zaleglości..wchodzę dziś rano na forum i nowy wątek zainstaniał- gratulacyjny:szok::szok::szok::szok:Mamy pierwsze wrześniaki:tak::tak::tak::tak::tak:

Ja wczoraj na wizycie..Mały waży 2150g:tak:i mogę już nie brać luteiny:-D:-D:-Dwyniki progesteronu mam rewelacyjne, aż lekarz nie mógł uwierzyć:tak::tak:szyjka tak jak byłą skrócona trochę, tak jest i rozwarcie na opuszek, lekarz mówi, że dotrzymam do terminu..Tylko łożysko już w II stopień weszło:-(i ciśnienie za wysokie:-(144/90. Mam co dzień mierzyć i dać cynka lekarzowi..Trochę mnie to zmartwiło, bo ciągle coś się dzieję, z jednego zmartwienia wychodzę i drugie się pojawia:-(

Małpko Ty to jesteś aparatka= podziwiam- ja ani sił nie mam ani ochoty...

Mój mąż ostatnio też dostał zrąbkę, za brak pomocy w domu i wielce zdziwiony:eek:ech faceci...

A JAcek taki bunt przechodzi, że aż szkoda pisać....

gratulacje

no własnie KTG, ja jestem bardzo zadowolona z mojej lekarki ale dziwi mnie że jeszcze nie miałam robione te badanie - pewnie bede miała przy kolejnej wizycie czyli 19 sierpnia to juz bedzie 37 tydzien.... czy ktos oprócz Dorotki miał juz je robione????

Asiek ja w pierwszej ciazy tej bez problemowej mialam robione ktg jako od 37 tc
poniewaz teraz jestem i na antybiotyku i cukrzyca
wiec kazal mi na ten tydzien sie umowic
nastepne za tydzien we wtorek ide

Ja pierwsze mialam robione juz 2 miesiace temu i teraz mam na kazdej wizycie :)

hejka
a i wskoczylam w 9 okienko--teraz to juz blizej niz dalej

A ja dopiero czekam jak wskocze w 8, i doczekac sie nie moge.

asiek ja nie miałam. A wizyte tez mam 19, ale u mnie to bedzie35 tydz.

U mnie tez dolało, wszedzie kałuze. Siostrzeniec jeszcze u nas na wakacjach, i go wysłałam na podworko, i teraz tapla sie w kałuzach.

reklama
AsiaN - gratulacje! Tylko uważaj na to ciśnienie i jak masz tylko okazję to je mierz! Ja zawsze miałam niskie ciśnienie, ale na wszelki wypadek pożyczyłam od koleżanki ciśnieniomierz i mierze kontrolnie od czasu do czasu.

Też nie miałam jeszcze KTG.

Chyba idzie do nas deszcz - wiatr się zerwał i wreszcie słońce przestało tak mocno grzać - i dobrze. Nie mogę z tymi upałami...

Do góry