reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Żelazo już mam Sorbifer Durules 2 tabletki dziennie :)
Wszystko przez to,że jak oddawałam krew do badania w lipcu to był strajk laboratorium i nie miałam wyników na wizytę u gina w lipcu i dopiero teraz gin je dostał tak mogłabym juz od miesiąca łykać te żelazo
Porównałam wyniki morfologi moje z 1 ciąży i wtedy to miałam wyniki na medal tuz przed porodem HGB 12,1 a teraz marne 7,7 z 2 ciąży karty nie mam została w szpitalu.
Wy dziewuszki co łykanie żelazo jakie miałyście wyniki morfologii??????????????????

Ja mam teraz :
HGB-7,7 normy 11,5-16 w marcu było 11,1
HCT-22,5 normy 37-47 w marcu było 30,9
RBC-3,06 normy 4,2-5,4 w marcu było 4,00

Tak reszta raczej w normie.

Nic nie ma się co przejmować tylko łykać żelazo i dietę zmienić troszku.
T chciał na obiad zrobić makaron z sosem serowym, ale od razu zmienił menu na ziemniaki czerwone mięsko i buraczki... :)

Nie no pogoda dziś naprawdę łóżkowa pada i burze przechodzą.

Karolina widać musimy czasem strzelić focha,żeby usłyszeć kilka miłych słów... :)

Małpko mój to byłby w 7 niebie jak bym go tak w nocy napadła niespodziewanie i napewno by nie marudził,że jest przez to niewyspany czy zmęczony... :)

reklama
Ja tez juz lece, miłego popołudnia.
A wlasnie doczytałam Monia.gryc. karte rabatową z apteki DBAM O ZDROWIE wlasnie otrzymałam, aktywacja w necie udana i lece na zakupy po reszte rzeczy dla mnie i maluszka, szczegolnie do szpitala, bo taniej niz na necie wychodzi.

Szukałam sobie czegoś na polepszenie humorku i zwierzątka są najlepsze. Wkładam wam filmik na lepszy dzionek.

[video=youtube;SR0DXKn8LBs]http://www.youtube.com/watch?v=SR0DXKn8LBs[/video]

i jeszcze jeden co moze nie tak dawno widziałyście w tv.

[video=youtube;HoieZVapUww]http://www.youtube.com/watch?v=HoieZVapUww[/video]

Żelazo już mam Sorbifer Durules 2 tabletki dziennie :)
Wszystko przez to,że jak oddawałam krew do badania w lipcu to był strajk laboratorium i nie miałam wyników na wizytę u gina w lipcu i dopiero teraz gin je dostał tak mogłabym juz od miesiąca łykać te żelazo
Porównałam wyniki morfologi moje z 1 ciąży i wtedy to miałam wyniki na medal tuz przed porodem HGB 12,1 a teraz marne 7,7 z 2 ciąży karty nie mam została w szpitalu.
Wy dziewuszki co łykanie żelazo jakie miałyście wyniki morfologii??????????????????

Ja mam teraz :
HGB-7,7 normy 11,5-16 w marcu było 11,1
HCT-22,5 normy 37-47 w marcu było 30,9
RBC-3,06 normy 4,2-5,4 w marcu było 4,00

Tak reszta raczej w normie.

Nic nie ma się co przejmować tylko łykać żelazo i dietę zmienić troszku.
T chciał na obiad zrobić makaron z sosem serowym, ale od razu zmienił menu na ziemniaki czerwone mięsko i buraczki... :)

Nie no pogoda dziś naprawdę łóżkowa pada i burze przechodzą.

Karolina widać musimy czasem strzelić focha,żeby usłyszeć kilka miłych słów... :)

Małpko mój to byłby w 7 niebie jak bym go tak w nocy napadła niespodziewanie i napewno by nie marudził,że jest przez to niewyspany czy zmęczony... :)
no troszkę masz zanżone, szczególnie hgb, ale trochę więcej mięska, wit. c i będzie gicior.

A mnie u mnie od kilku dni mam ogromny nacisk na pęcherz,mogłabym nie wychodzić z toalety, przeczytałam ,ze może to zwiastować poród,bo brzuszek się obniża i właśnie tak dziwnie mi się wydaje,że mój jest już b. nisko...:-(
A w Warszawie słońce, duchota, skwar, chyba zapowiada się na jakąś burzę:cool:

Oj znów ma zaleglości..wchodzę dziś rano na forum i nowy wątek zainstaniał- gratulacyjny:szok::szok::szok::szok:Mamy pierwsze wrześniaki:tak::tak::tak::tak::tak:

Ja wczoraj na wizycie..Mały waży 2150g:tak:i mogę już nie brać luteiny:-D:-D:-Dwyniki progesteronu mam rewelacyjne, aż lekarz nie mógł uwierzyć:tak::tak:szyjka tak jak byłą skrócona trochę, tak jest i rozwarcie na opuszek, lekarz mówi, że dotrzymam do terminu..Tylko łożysko już w II stopień weszło:-(i ciśnienie za wysokie:-(144/90. Mam co dzień mierzyć i dać cynka lekarzowi..Trochę mnie to zmartwiło, bo ciągle coś się dzieję, z jednego zmartwienia wychodzę i drugie się pojawia:-(

Małpko Ty to jesteś aparatka= podziwiam- ja ani sił nie mam ani ochoty...

Mój mąż ostatnio też dostał zrąbkę, za brak pomocy w domu i wielce zdziwiony:eek:ech faceci...

A JAcek taki bunt przechodzi, że aż szkoda pisać....

Karolinka trzymam kciuki zeby mineły Ci te skurcze i brzuchol przestał bolec. A jesli o mezow chodzi, to u mnie tez ostatnio zyjemy na bakier. Jakos nie mozemy sie dogadac. Z reszta mało sie widzimy, bo on wiecznie zapracowany, a jak robie mu wyrzuty to fochy strzela. Ktoras pisała, tylko nie poamietam która, i ja wezme chyba z niej przykład, ze jak bede do szpitala jechała rodzic to mu kartke do lodowki przyczepie albo sms wysle.

Pysia dobrze ze z dzidzia wsio ok. A na słaba morfologie to juz wszystko kobitki napisały. ja tylko trzymam kciuki, co by wyniki sie po tym poprawiły.

Aga26ka fajnie wymysliłas z ta sesja. Bedzie fajny prezencik i pamiatka rewelacyjna.

AsiaN gratki udanej wizyty. I jak lekarz mowi, ze bedzie dobrze, to trza sie tego trzymac.

Monia
to mnie wystraszyłas tymi zwiastunami porodu. Bo ja tez do kibelka biegam dosyc czesto. A brzuch to nie wiem czy mam wysoko, czy nisko. Dzidzia raz kopie na dole, czasami to zebra mam skopane. Ale mam nadzieje, ze jeszcze troche, chociaz do 1 wrzesnia. poczekamy

U mnie duchota, dopiero teraz zerwał sie wiatr i zaczeło troche kropic. Oby tylko burzy nie było.

Beti, powiem Ci, ze to jedzonko wyszło jak dla mnie naprawdę dobre... do tego ryż i pomidorki ze śmietaną :-) mniam...zrób sobie, zrób mało roboty a super smak.. tylko ja jeszcze dodam troszkę chili bo dla mnie za łagodne :-D no i mam spokój na dwa dni... trzy prania powieszone, obiad ugotowany, poodkurzane jeszcze tylko za wannę się musze zabrac i na dzisiaj pas! a na dworze nadal zaduch jak cholera... kurcze cosik chyba mnie zawiało, albo jakieś cholerstwo się mnie czepia.. któryś dzień mam ucho zatkane i prawa strona mnie boli... tego mi trza było... boli, boli...

reklama
AsiaN- spokojnie z tym II dojrzałości łozyska, wczoraj pisałam już do Małgoś, byłamw 31 tyg na prenatalnych część 3, i także mam taki stopien dojrzałości , na co lekarz powiedział- ze to adekawtna dojrzałość do tygodnia ciązy, jak najbardziej OK.
Cisnienie to zmora III trymestru, zdarzaja sie wlasnie skoki i tego warto pilnowac, dla samej siebie i dzidzi. Mierzyc, i mało solic potrawy, zero chipsów i słonych wedlinek i bedzie Ok, aha duuuuzo wody pic. I mierzyc sobie to cisnienie, bo troszke podwyzszone miałas, moze to tak prosto z drogi Ci mierzyli ? Ledwie weszłaś?

Tosia, no wypróbuje tego patentu, roblam juz kebab i gyros z Knorra i byly Ok, ja wiem ze to niezdrowe żarełko, ale takie dobre.... :-) No i pomyslow juz brak na wymyslanie codzien czegos nowego, ja ostatnio duzo zup z Hortexu gotuje, mrozonka i zupka pyszna, fakt ze starcza na 1 dzien, ale zawsze cos, a drugie danie moze byc skromniejsze wtedy, albo wcale.Mój P to iesożerca potworny, tylko sie pyta czy dzisiaj bedzie jakiś prosiaczek na obiad? Ciagle by jadl schabowe lub karkówke, juz mi brzydnie to mięcho, ale co zrobic.Dopycham jarzynkami i jakoś leci :-)

Do góry