reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam :-)
dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie... czuję się o wiele lepiej... tzn. czułabym się gdybym nie była masakryczne wkurzona a to wszystko dzięki mojemu "kochanemu tatusiowi" skur*** jeden tak mi podniósł ciśnienie że nie mogę się uspokoić... odezwie się jeszcze raz do mnie to go chyba zatłukę, nie-najpierw mu wygarnę 25 lat mojej męczarni i 29 lat męczarni mojej mamy a potem go zatłukę... brzuch mnie zaczął boleć z tych nerwów... jeszcze tego by brakowało żeby przez imbecyla z ciążą było coś nie tak bo nie wiem co bym mu zrobiła...
Koniec tego biadolenia, muszę się uspokoić bo dzidzia wszystko czuje :-(

Pysia co do morfologii to ja miałam podobne wyniki i miałam przepisane to samo żelazo- trochę pomogło ale niewiele bardziej pomogła dietka a właściwie soki z buraków, zielona pietruszka, czasami wątróbka...

reklama
co do zup z hortexu to też lubię.. nie wszystkie, ale jednak... warto czasem poddusić taką mrożonkę warzywną na masełku.. troszkę więcej kalorii, ale smaczek lepszy :-)

Pysia moje hemoglobina jakis tydzien temu 11.6.

Asia gratki udanej wizyty i jaki duzy szkrab:)

Tosia jaka Ty obrotna babeczka jestes..mi nawet nie chcialo sie glowy umyc ale jak spojrzalam w lustro to sie wystraszylam i umylam.

Beniaminka moj E tez tylko mieso by jadl..i zwykle w week robie jemu jakie "pomysly na".

Karolinka trzymam kciuki zeby mineły Ci te skurcze i brzuchol przestał bolec. A jesli o mezow chodzi, to u mnie tez ostatnio zyjemy na bakier. Jakos nie mozemy sie dogadac. Z reszta mało sie widzimy, bo on wiecznie zapracowany, a jak robie mu wyrzuty to fochy strzela. Ktoras pisała, tylko nie poamietam która, i ja wezme chyba z niej przykład, ze jak bede do szpitala jechała rodzic to mu kartke do lodowki przyczepie albo sms wysle.

Pysia dobrze ze z dzidzia wsio ok. A na słaba morfologie to juz wszystko kobitki napisały. ja tylko trzymam kciuki, co by wyniki sie po tym poprawiły.

Aga26ka fajnie wymysliłas z ta sesja. Bedzie fajny prezencik i pamiatka rewelacyjna.

AsiaN gratki udanej wizyty. I jak lekarz mowi, ze bedzie dobrze, to trza sie tego trzymac.

Monia
to mnie wystraszyłas tymi zwiastunami porodu. Bo ja tez do kibelka biegam dosyc czesto. A brzuch to nie wiem czy mam wysoko, czy nisko. Dzidzia raz kopie na dole, czasami to zebra mam skopane. Ale mam nadzieje, ze jeszcze troche, chociaz do 1 wrzesnia. poczekamy

U mnie duchota, dopiero teraz zerwał sie wiatr i zaczeło troche kropic. Oby tylko burzy nie było.
Sorka nie chciałam cię przestraszyć,tak tylko przeczytałam,może to bujda:-)
Właśnie zrobiłam zakupy online w aptece i 200 zeta poszło
dziewczynki a do przemywania buźki, oczek itp kupujecie płatki czy gaziki na sr polecali tzw. gaziki operacyjne ale nie mogę ich nigdzie dostać, a na pępek to wiecie ,że spirytus szkodzi na nerki i już się go nie stosuje , tylko tzw octanisept i wówczas można nawet moczyć pępuszek.
SORY TO POWINNO BYĆ W INNYM WĄTKU:zawstydzona/y:

ja nie wiem jak wy to robicie że jak mnie nie ma na forum to piszecie mnustwo a jak siedzę pół dnia to kilka postów ;)
U nas cały dzień leje to leżę i jem ;) Bo co tu robić, książki przeczytane, wyjśc nie wyjdę, żadnego filmu nie mam i leżę.
A wy piszecie jak to wam dzieci żebra kopią - wiecie mój mały ponoć taki mały że w połowie brzucha zwinięty i ani razu do żeber mi nie dotknął, troszkę mnie to martwi bo poprzednie ciąże to żebra obolałe miałam a teraz nic :/

no troszkę masz zanżone, szczególnie hgb, ale trochę więcej mięska, wit. c i będzie gicior.

A mnie u mnie od kilku dni mam ogromny nacisk na pęcherz,mogłabym nie wychodzić z toalety, przeczytałam ,ze może to zwiastować poród,bo brzuszek się obniża i właśnie tak dziwnie mi się wydaje,że mój jest już b. nisko...:-(
A w Warszawie słońce, duchota, skwar, chyba zapowiada się na jakąś burzę:cool:

W Warsaw dzisiaj burza juz byla - taka mentalna - widzialam w tv, co sie dzieje pod palacem prezydenckim ;-) Ale bez komentarza normalnie..

dziewczynki a do przemywania buźki, oczek itp kupujecie płatki czy gaziki na sr polecali tzw. gaziki operacyjne ale nie mogę ich nigdzie dostać, a na pępek to wiecie ,że spirytus szkodzi na nerki i już się go nie stosuje , tylko tzw octanisept i wówczas można nawet moczyć pępuszek.

Ja mam i platki i gaziki - kupilam na allegro czesc, a czesc w aptece.. Noi tez mam ten octanisept :-)

AsiaN- spokojnie z tym II dojrzałości łozyska, wczoraj pisałam już do Małgoś, byłamw 31 tyg na prenatalnych część 3, i także mam taki stopien dojrzałości , na co lekarz powiedział- ze to adekawtna dojrzałość do tygodnia ciązy, jak najbardziej OK.
Cisnienie to zmora III trymestru, zdarzaja sie wlasnie skoki i tego warto pilnowac, dla samej siebie i dzidzi. Mierzyc, i mało solic potrawy, zero chipsów i słonych wedlinek i bedzie Ok, aha duuuuzo wody pic. I mierzyc sobie to cisnienie, bo troszke podwyzszone miałas, moze to tak prosto z drogi Ci mierzyli ? Ledwie weszłaś?
No właśnie nie..miałam czas na poczekalni odpocząć.. Tylko ja osatnio taka nadwrażliwa jestem, łatwo się denerwuję:-(może to miało wpływ. Poza tym wizyta to mnie zawsze stresuje..A co do soli:zawstydzona/y:to przyznaje się, że lubię wyraziste smaki, a nie pomyślałam o tym kurcze, że może mnie to do nadciśnienia prowadzić, choć fakt powszechnie znany, więc dzięki Beniaminko za przypomnienie:tak:A łożysko mnie o tyle zdziwiło, że przy jacku byłam dokładnie w tym samym czasie na usg(33tydz.)i miałam I stopień...a Jacek ważył o 200g.więcej niż Janek, ale z tego, że Janek troszkę mniejszy to się cieszę, bo wiadomo łatwiej na porodzie;-)

No mi położna kazała fioletem pępuszek smarować - jeszcze półtoraroku temu. W sumie łądnie mu się zagoił i bardzo fajnie też służyły mi wtedy happy newborn z wycięciem na pępuszek..Octanisept miałam(nota bene drogie cholerstwo)na źle gojące się krocze. Do oczek stosowaliśmy zwykłe płatki kosmetyczne;-)

Gaja czyli wychodzi ze wszystkich odstraszasz;-)

a wielkościa dzidzi sie nie przejmuj- moja niunia tez duza raczej nie jest:-p

wózek dla Leny kupiliśmy jakiś czas temu (uzywany na allegro) no i troszke Jula w nim pojeździła... później mój P woził go w bagażniku chyba przez 2m i trzy dni temu go wyciaga a tu okazuje sie ze zostało uszkodzone w spacerówce możliwość regulacji oparcia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: gwarancja sie juz skonczyła- suuper... ale zadzwoniliśmy do serwisu i naprawa z kurierem wyniesie nas 60zl ufffff kupiliśmy go tanio wiec tragedi nie ma...

A ja mam pytanko do mam z Niemiec do tej pory bralam krankengeld od 30 zaczal mi sie Muterschutz ale 30 dowiedzialam sie , ze bede miala wczesniej 2 tyg cesarke ( wiec moj Muterschutz zaczal sie 2 tyg wczesniej) Nie wiem teraz czy bede musiala oddawac ten Krankengeld?
Ja też nie wiem....

Chwilkę odpoczęłam w wyrku i umyłam okna w toalecia dla gości, w kuchni i w salonie :cool2: jestem BOSS... a Mały mi pomagał bo ciągle skakał :-D

reklama
Do góry