reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Sara...trzeźwo mysląca kobieto..tego mi cza było:tak::tak:;-)
Co do mleczka to właśnie..po cc czy sn mleko z tego co słyszałam pojawia siepodobnie zwykle...kwestia przystawiania. Mi po porodzie mleko wcale nie napływało, moze też daltego, że małego nie miałam przysobie. Babki dały mi laktator i kazały samej zastartować..klka kropli wypłynęło i nawał gotowy:-)

reklama
Ale numer z tym 1 wrzesnia:-) będzie podwójne szczęście
Trixi ciekawe czy jak się Kasia urodzi to też będzie taka spokojna jak w brzuszku

Nie wiem jak Wy ale ja mam ostatnio jakieś napady sprzątania. Mam już tak dosyć siedzenia w domu więc cały czas sobie wynajduję coś do roboty. Wczoraj poukładałam (po raz kolejny) ciuszki dla dzieciątka, które i tak zaraz trafią do prania i trzeba je będzie znowu układać a dzisiaj jak tylko mąż wyszedł do pracy zabrałam się za czyszczenie łazienki.
To się nazywa syndrom wicia gniazda:tak::-D

SARA, TRIXI! Zazdroszczę tego, że wiecie co i jak. Można spać spokojnie. No i fajnie się złożyło, że razem:tak:

IWONA! AGNIEZKA81! Witajcie w gronie wrześniówek!

Ja dziś okna pomyłam, a teraz leje:wściekła/y:

Trixi, Saraa zgrałyście się z tym terminem nie ma co :-D wszystkie będziemy trzymały kciuki za was :)

karena Ty może za często nie spotykaj się z tą koleżanką dla wlasnego spokoju duszy ;) A tak poważnie to koniec świata będzie wtedy kiedy mu się zachce. Z tego co pamiętam to juz jednego pewniaka przeżyłyśmy w 2000 roku i nie powiem bo skoro tak ma wyglądać koniec świata to ja nie nażekam całkiem dobrze się z nim czuję :-D

Spojrzałam dziś na sierpniówki i strasznie dużo ich się już rozpakowało aż szok. Moja malutka właśnie mnie czkawką atakuje ostatnio ją ma coraz częściej ale z tego co czytałam to czkawka wzmacnia przeponę dziecka nie wiem czy to do konca prawda ale chcę w to wierzyć. Ogolnie dzis się jakoś kiepsko czuję brzuszek mi sie stawia co chwile i nawet pobolewa przy tym. Zaczynam żałować że nie należę do osób jakoś szczególnie wrażliwych na ból i takich które nie obrażając nikogo popadają szybko w panikę, bo sama nie wiem czy z czymś takim co dziś odczowam nie powinnnam się do lekarza zgłosić może jak bym była bardziej wrażliwa a boje się że może to zagrozić mojej niuni. Ale zamieszałam tą wypowiedź. W każdym bądz razie jak do jutra ie przejdzie to chyba podjadę do szpitala.

Kerna, tak jak napisała Saraa, z Nostradamusa żaden wieszcz,ponoć pisał swoje czterowiersze pod wpływem mocnych ziólek, dzisiaj nazywanych narkotykami. A niemal każdy wers można do czegos dopasować, a konce swiata według niego, a raczej ludzi ktorzy sie u niego doszukali były juz przynajmniej 4 ! Ja najbardziej pamietam 87' , i co ? Potem przed i w 2000 jeszcze 3 x miał być. Także luzik :-) A data 2012 kojarzy sie ludziom jako magiczna liczba i stad takie demonizowanie tej cyfry.
Jakby tak sie ludzie na serio przejmowali wojnami, koncem swiata to podczas II wojny swiatowej nie rodziłyby sie dzieci, a urodziło się ich całkiem sporo, ludzie nadal kochali się, zakładali rodziny i rodzili dzieci.

Luzik :-) Czytałam fajną książkę "Nostradamus bez maski" - tam odkrywa sie krok po kroku, bujdy jakie ludzie wnioskują z jego rzekomych proroctw i jego pismactwo jako sposob na zarabianie ówczesnie kasy. Ech, bajeczki ;-)Poleć koleżance Kerna tę książkę ! :-)
Trixi jak dobrze, że wszystko Ok :-) I tez data na 1IX - ale się zgadałyście z Sarą bedziemy zbiorowo trzymac kciuki ! :-)

Beniaminka..na Ciebie to zawsze liczyć można..a koleżance na pewno polecę ksiażkę, bo naprawdę szkoda mi jej...
Kalcha jak boli to nie dobrze..ale jak dyskomfort i nieregularność to raczej nic złego..no ale fakt, zawsze dla własnego spokoju lepiej jechać.
Pamiętam jak w pierwszej ciaży na ostrym dyżurze byłam chyba z 8 razy..wszsytko u mnie wydawało sie czymś złym;-) A teraz takiego mam luza że aż sama siesobie dziwie..a moze po prostu nei mam czasu na rozmyślanie czy boli czy nie...no pomijając tamten skurczowy wieczór:-)

kerna ja właśnie się boję że za dużo lekceważę no ale cóż może jest ok. A jak już ta Twoja koleżanka przeczyta książkę polecaną przez Beniaminkę to powiedz jej żeby jeszcze przeczytała sobie przepowiednie królowej Saby też podobno wielka prorok i oczywiście wszystko się sprawdza tyle że nie do końca pokrywa z Nostradamusem.

Kalcha jak jej walnęjeszcze jakimiś przepowiedniami to mi sie dziewcze pochoruje:-D:-D:-D
A skurcze masz bolace ciagle??? Nie koniecznie musisz lekceważyć...ciąza i stan błogosławiony to moim zdaniem..dwa rózne stany:tak:Mi też sięstawia brzuszek od czasu do czasu w ciagu dnia. W szpitalu tłumaczyli, że rzadziej nizco 30min jest ok. Macica będzie sięstawiać bo to jest mięsień i reaguje. A teraz w takeij ciąży to tym bardziej. Ważne, że nie jest regularnie ani nie boli. Jak po odpoczynku przejdzie to jest ok:tak:

Ja tez tylko na szybko bo normalnie na oczy nie moge. Malgos fajnie ,ze wocilas i wsio ok. Dziewczyny wy to macie fajnie , wiecie co i jak i najwazniejsze kiedy :) bylam dzis z mama u nas w pepco i powiem Wam ,ze nakupowalysmy prawie wszystko co nam brakowalo dla maluszka i to np za 2zl,3zl za sztuke(pol bodziaki, kaftaniki itp) wiec moze u was w pepco tez sa promocje, no i cocodrillo tez sa promocje 3 body za 10zl i to rozne rozpinane po calej dlugosci albo takie normalne.Mialam jeszcze cos pisac ale chyba z tego bolu oczu skleroza mnie dopadla. No nic kochane kolorowych.

reklama
Dzięki kerna. Chyba pójdę pod prysznic i się położę. Może przejdzie wierzę że dziś po prostu jest dzien na rozciąganie się i dlatego tak mi się wszystko napina. Trzeba myśleć pozytywnie.

Miłej nocy dziewczyny do jutra!

Do góry