reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Sara...trzeźwo mysląca kobieto..tego mi cza było:tak::tak:;-)
Co do mleczka to właśnie..po cc czy sn mleko z tego co słyszałam pojawia siepodobnie zwykle...kwestia przystawiania. Mi po porodzie mleko wcale nie napływało, moze też daltego, że małego nie miałam przysobie. Babki dały mi laktator i kazały samej zastartować..klka kropli wypłynęło i nawał gotowy:-)

reklama
Ale numer z tym 1 wrzesnia:-) będzie podwójne szczęście
Trixi ciekawe czy jak się Kasia urodzi to też będzie taka spokojna jak w brzuszku

Nie wiem jak Wy ale ja mam ostatnio jakieś napady sprzątania. Mam już tak dosyć siedzenia w domu więc cały czas sobie wynajduję coś do roboty. Wczoraj poukładałam (po raz kolejny) ciuszki dla dzieciątka, które i tak zaraz trafią do prania i trzeba je będzie znowu układać a dzisiaj jak tylko mąż wyszedł do pracy zabrałam się za czyszczenie łazienki.
To się nazywa syndrom wicia gniazda:tak::-D

SARA, TRIXI! Zazdroszczę tego, że wiecie co i jak. Można spać spokojnie. No i fajnie się złożyło, że razem:tak:

IWONA! AGNIEZKA81! Witajcie w gronie wrześniówek!

Ja dziś okna pomyłam, a teraz leje:wściekła/y:

Trixi, Saraa zgrałyście się z tym terminem nie ma co :-D wszystkie będziemy trzymały kciuki za was :)

karena Ty może za często nie spotykaj się z tą koleżanką dla wlasnego spokoju duszy ;) A tak poważnie to koniec świata będzie wtedy kiedy mu się zachce. Z tego co pamiętam to juz jednego pewniaka przeżyłyśmy w 2000 roku i nie powiem bo skoro tak ma wyglądać koniec świata to ja nie nażekam całkiem dobrze się z nim czuję :-D

Spojrzałam dziś na sierpniówki i strasznie dużo ich się już rozpakowało aż szok. Moja malutka właśnie mnie czkawką atakuje ostatnio ją ma coraz częściej ale z tego co czytałam to czkawka wzmacnia przeponę dziecka nie wiem czy to do konca prawda ale chcę w to wierzyć. Ogolnie dzis się jakoś kiepsko czuję brzuszek mi sie stawia co chwile i nawet pobolewa przy tym. Zaczynam żałować że nie należę do osób jakoś szczególnie wrażliwych na ból i takich które nie obrażając nikogo popadają szybko w panikę, bo sama nie wiem czy z czymś takim co dziś odczowam nie powinnnam się do lekarza zgłosić może jak bym była bardziej wrażliwa a boje się że może to zagrozić mojej niuni. Ale zamieszałam tą wypowiedź. W każdym bądz razie jak do jutra ie przejdzie to chyba podjadę do szpitala.

Kerna, tak jak napisała Saraa, z Nostradamusa żaden wieszcz,ponoć pisał swoje czterowiersze pod wpływem mocnych ziólek, dzisiaj nazywanych narkotykami. A niemal każdy wers można do czegos dopasować, a konce swiata według niego, a raczej ludzi ktorzy sie u niego doszukali były juz przynajmniej 4 ! Ja najbardziej pamietam 87' , i co ? Potem przed i w 2000 jeszcze 3 x miał być. Także luzik :-) A data 2012 kojarzy sie ludziom jako magiczna liczba i stad takie demonizowanie tej cyfry.
Jakby tak sie ludzie na serio przejmowali wojnami, koncem swiata to podczas II wojny swiatowej nie rodziłyby sie dzieci, a urodziło się ich całkiem sporo, ludzie nadal kochali się, zakładali rodziny i rodzili dzieci.

Luzik :-) Czytałam fajną książkę "Nostradamus bez maski" - tam odkrywa sie krok po kroku, bujdy jakie ludzie wnioskują z jego rzekomych proroctw i jego pismactwo jako sposob na zarabianie ówczesnie kasy. Ech, bajeczki ;-)Poleć koleżance Kerna tę książkę ! :-)
Trixi jak dobrze, że wszystko Ok :-) I tez data na 1IX - ale się zgadałyście z Sarą bedziemy zbiorowo trzymac kciuki ! :-)

Beniaminka..na Ciebie to zawsze liczyć można..a koleżance na pewno polecę ksiażkę, bo naprawdę szkoda mi jej...
Kalcha jak boli to nie dobrze..ale jak dyskomfort i nieregularność to raczej nic złego..no ale fakt, zawsze dla własnego spokoju lepiej jechać.
Pamiętam jak w pierwszej ciaży na ostrym dyżurze byłam chyba z 8 razy..wszsytko u mnie wydawało sie czymś złym;-) A teraz takiego mam luza że aż sama siesobie dziwie..a moze po prostu nei mam czasu na rozmyślanie czy boli czy nie...no pomijając tamten skurczowy wieczór:-)

kerna ja właśnie się boję że za dużo lekceważę no ale cóż może jest ok. A jak już ta Twoja koleżanka przeczyta książkę polecaną przez Beniaminkę to powiedz jej żeby jeszcze przeczytała sobie przepowiednie królowej Saby też podobno wielka prorok i oczywiście wszystko się sprawdza tyle że nie do końca pokrywa z Nostradamusem.

Kalcha jak jej walnęjeszcze jakimiś przepowiedniami to mi sie dziewcze pochoruje:-D:-D:-D
A skurcze masz bolace ciagle??? Nie koniecznie musisz lekceważyć...ciąza i stan błogosławiony to moim zdaniem..dwa rózne stany:tak:Mi też sięstawia brzuszek od czasu do czasu w ciagu dnia. W szpitalu tłumaczyli, że rzadziej nizco 30min jest ok. Macica będzie sięstawiać bo to jest mięsień i reaguje. A teraz w takeij ciąży to tym bardziej. Ważne, że nie jest regularnie ani nie boli. Jak po odpoczynku przejdzie to jest ok:tak:

Ja tez tylko na szybko bo normalnie na oczy nie moge. Malgos fajnie ,ze wocilas i wsio ok. Dziewczyny wy to macie fajnie , wiecie co i jak i najwazniejsze kiedy :) bylam dzis z mama u nas w pepco i powiem Wam ,ze nakupowalysmy prawie wszystko co nam brakowalo dla maluszka i to np za 2zl,3zl za sztuke(pol bodziaki, kaftaniki itp) wiec moze u was w pepco tez sa promocje, no i cocodrillo tez sa promocje 3 body za 10zl i to rozne rozpinane po calej dlugosci albo takie normalne.Mialam jeszcze cos pisac ale chyba z tego bolu oczu skleroza mnie dopadla. No nic kochane kolorowych.

reklama
Dzięki kerna. Chyba pójdę pod prysznic i się położę. Może przejdzie wierzę że dziś po prostu jest dzien na rozciąganie się i dlatego tak mi się wszystko napina. Trzeba myśleć pozytywnie.

Miłej nocy dziewczyny do jutra!

Do góry