reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie.
Ja zdycham w tym upale, nogi spuchnięte, Jasiek stał się strasznie niedobry, wcale się nie słucha, wszystkich bije, skacze po łóżkach, wchodzi na stół, a jak go wypuszczę na dwór to ciągle mi ucieka i biega z górki lub wchodzi na wysokie schody. W nocy budzi się 5 razy....Normalnie padam na ryj, że tak się brzydko wyrażę... Dlatego wybaczcie, że mało się udzielam, ale czytam Was jak tylko mam chwilę.
Mamy starszych dzieciaków, dajcie jakieś rady co zrobić żeby dziecko przestało bić !!! Już nie mam do niego siły, Nigdy nie był bity i nie wiem skąd mu się to bierze, niedługo to będziemy z mężem w pancerzach chodzić..

reklama
Tosia ja mialam zdarzenie w kolejce :) obladowana zakupami przy kasie moze 5-6 osob i facet przede mna taki tekst , ja to bym pania przepuscil ,ale i tak mala kolejka wiec sie nie oplaca ....... myslalam ze go w jogurcie utopie :)

o ja pierdziele :szok: dobre ;-D wiecie, ale to mi dało do myślenia... czy to możliwe, że ja dziewczyn w ciąży nie widziałam, nie pamiętam czy mi się zdarzało przepuszczać.. :-( bo jak się teraz zastanowię to nie przypominam sobie kobiet w ciąży przy kasie... kurde może to tak jest, że jak się nie jest w ciąży to się niektórych nie zauważa? bo pamiętam, ze kogoś starszego, albo kogoś kto miał mało w koszyku puszczałam a ciążówek nie kojarzę... ale jak już urodze to się będę rozglądać.. słowo!!!! :-)

o ja pierdziele :szok: dobre ;-D wiecie, ale to mi dało do myślenia... czy to możliwe, że ja dziewczyn w ciąży nie widziałam, nie pamiętam czy mi się zdarzało przepuszczać.. :-( bo jak się teraz zastanowię to nie przypominam sobie kobiet w ciąży przy kasie... kurde może to tak jest, że jak się nie jest w ciąży to się niektórych nie zauważa? bo pamiętam, ze kogoś starszego, albo kogoś kto miał mało w koszyku puszczałam a ciążówek nie kojarzę... ale jak już urodze to się będę rozglądać.. słowo!!!! :-)
też tak sobie mówię
Mnie też nik nie przepuszcza więc szukam uprzywilejowanej kasy i wchodzę przed ludzi ku ich niezadowoleniu oczywiście,albo jak nie ma kasy pierszeństwa w mniejszym sklepie to też idę przed kolejkę i mówię do kasjerki czy obsłuży mnie bez kolejkii głupio jej odmówić... mój m mówi,że super teraz zakpy ze mną robić.

Mamy starszych dzieciaków, dajcie jakieś rady co zrobić żeby dziecko przestało bić !!! Już nie mam do niego siły, Nigdy nie był bity i nie wiem skąd mu się to bierze, niedługo to będziemy z mężem w pancerzach chodzić..
moja młoda też dzikus niesamowity:dry:dzisiaj to, aż mi się przykro zrobiło bo byłam z koleżanką i jej córą na kawce a Blanka niewyżyta uciekała non stop z ogródka na ulicę a ja jak gruba świnia turlałam się za nią i nie mogłam nadążyć i takie babeczki ze stolika obok wstawały i z przeraźliwymi okrzykami ja łapały a na mnie się gapiły jakbym jakąś wyrodną matką była co nie potrafi dziecka wychować!!!!!!:-( Blanka też teraz ma okres na pokazywanie złości , nie tyle bije, ile gryzie jak się wkurzy
i rzuca zabawkami na złość wszystkim!!!!:szok:a ja myślałam , że będę miała dwie grzeczne księżniczki:rofl2:mała w brzuchu też skacze jak szalona więc się nie szykuje nawet jedna!:sorry2:

Hej dziewczyny! Od wczoraj mam laptopa w serwisie, więc teraz dopadłam laptopa męża, ale za często nie mogę korzystać, bo on na nim pracuje :/ Postaram się jednak wpaść czasami i Was poczytać :-) Dzisiaj miałam wizytę o mojego lekarza - wszystko w porządku, szyjka nie skraca się bardziej ani nie otwiera, a dzidzia ułożyła się wyżej i już nie "uderza" główką w szyjkę - lekarz powiedział, że jest poprawa! :-)

Opowiem Wam jeszcze zabawną historię: weszliśmy z mężem do sklepu z artykułami dziecięcymi, żeby kupić coś znajomym, którym niedawno urodził się synek. Kupilismy takie fajne skarpetki z żyrafą i maskotkę - pozytywkę. Ta maskotka tak się spodobała mojemu mężowi, że ciągle w domu ją włączał i stwierdził, że albo mu kupię taką samą albo on tej nie odda i mam kupić tym znajomym coś innego!!! Śmieję się z niego, że dzieciom zabawki zabiera i aż się boję, jak nasza mała pojawi się na świecie, bo będzie miała konkurencję :-)

Idę spać - dobrej nocy wszystkim! :-)

Witajcie.
Ja zdycham w tym upale, nogi spuchnięte, Jasiek stał się strasznie niedobry, wcale się nie słucha, wszystkich bije, skacze po łóżkach, wchodzi na stół, a jak go wypuszczę na dwór to ciągle mi ucieka i biega z górki lub wchodzi na wysokie schody. W nocy budzi się 5 razy....Normalnie padam na ryj, że tak się brzydko wyrażę... Dlatego wybaczcie, że mało się udzielam, ale czytam Was jak tylko mam chwilę.

olga, mialam ten sam problem,nadia bila wszytskie dzieci w parku,rzucal sie z lapkami, bila po twarzach:szok::wściekła/y:gryzla,drapala:no:
horror,bylo mi glupio, bo ciagle durne komentarze slyszalam, ze ona to z domu bierze tj argesje,ze niewychowane etc:no::no:

wlasnie w tym samym czasie miala ok 1.5 roku, trwalo to jakies 4msc, juz mi rece opadaly, sama wylam z bezradnosci, zabieralam ja z parku, szukalam pomocy-nic:baffled:

dawalam jej kary np jak 3razy uderzyla dziecko zabieralam z parku, albo nie ogladala bajki etc, ale staralam sie nie krzyczec tylko tlumaczyc, tlumaczyc...az do mdlosci

jak grochem o sciane, az nagle zmienila sie o 180c, przytulala dzieci i sie pieknie bawic zaczela, nagle, zero agresji

moja rada,duzo cierpliwosci, to minie na prawde, za 2-3 msc bedziesz miala spokoj.
tlumacz i pros,skutki nie beda natychmiastowe bo pewnie na zwrocenie uwagi zareguje agresja.

zycze wytrwalosci- nie jest latwo w tym temacie, ale sie uda:tak::tak:, niestety taki to wiek 1.5-2latka, ze musi przejsc okres agresji:nerd:wczesniej czy pozniej to nastapi u kazdego (prawie) dziecka.

pociesze cie,ze lepiej i szybciej u takiego malucha,niz np u 4latka ktory pluje i wyzywa:baffled:

3mam kciuki za was,bo pamietam rok temu ile mnie to kosztowalo zdrowia i nerwow:tak:

Ostatnia edycja:
witam was dziewczyny, zaglądam do was ale nie jestem w stanie nadrobic tego co naskrobałyście,tak jak wam pisałam ze będąc na wyjeżdzie miałam straszne skurcze,miałam wizyte na dzisiaj ale jednak udałam sie do lekarza w poniedziałek bo byłam blisko,lekarka mnie zbadała powiedziała ze szyjka sie skrócila,zwiększyła mi dawkę fenoerolu i dał skierowanie na badanie moczu b jej sie nie podoba ze tak strasznie waga mi wzrasta i ze mi bardzo nogi puchną, no wiec we wtorek zrobiłam badanie moczu i dzisiaj poszłam po raz kolejny do gina po zwolnienie,wchodzę na wage a tu przez dwa dni 700g, no i moja lekarka oznajmiła mi ze daje mi zwolnienie tylko do 4 sierpnia i mam do niej przyjsć,jeżeli okaże sie ze moja waga wzrasta tak drastycznie to skieruje mnie na oddział juz mi to dzisiaj zapowiedziała, ja mam na plusie już 22 kg i straszne sie deneruje bo jeszcze troche i dojde do 30 ,dziewczyny czy wzrot wagi moz e wynikać ze zatrzymaywania sie wody w organizmie???
ja strasznie dużo pije a do toalety chodze w ciagu dnia moze 3 razy a w nocy nic a nic.
przepraszam ze tak tylko o sobie ale niestety nie dam rady nadrobić zaległości i odniesc sie do każdej z was.

reklama
, ja mam na plusie już 22 kg i straszne sie deneruje bo jeszcze troche i dojde do 30 ,dziewczyny czy wzrot wagi moz e wynikać ze zatrzymaywania sie wody w organizmie???
ja strasznie dużo pije a do toalety chodze w ciagu dnia moze 3 razy a w nocy nic a nic.
przepraszam ze tak tylko o sobie ale niestety nie dam rady nadrobić zaległości i odniesc sie do każdej z was.
\\

woda w organizmnie wplywa na zla przemiane metabolityczna, problemy z nerkami a dopiero co za tym idzie za duzy przyrost wagi i zatrucie ciazowe.
nie denerwuj sie wszytsko bedzie ok, ale praca nerek skontrolowana musi byc:)

Do góry