reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ciao
A wy już myślicie o pracy?!?Dajcie spokój ,przed nami jeszcze tyle pięknych chwil:-)
A ja zasnęłam na tarsie, skwar ogromny a do soboty ma być jeszcze gorzej ,potem jakiś chłód...
Dobrze mówisz monia, jeszcze nie urodziłyśmy a myślimy co dalej:-D od teraz odliczam czas tylko do porodu a co bedzie dalej to się zobaczy :-D
Onionku jak to nie jedz owoców:szok::szok::szok: skoro tylko to mi teraz smakuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: cholerka moze przesadzam z ich ilością:baffled: bo właśnie 3 nektarynki wcisnęłam :-D:-D:-D ograniczę się i zobaczę co się będzie działo... dzięki za radę!!!!

Ogólnie jestem mega zmeczona, ale dopada mnie instynkt wicia gniazda i już przewracam szafy i sprzatam.....siostra zabrała dzieci nad jezioro a ja oglądam ciuszki maleństwa i widzę, że nie mam nic konkretnego:szok::szok::szok: same sukienki zupełnie nieprzydatne na poczatku.....nie mam kosmetyków, pościeli, materacyka....nic.....:baffled: co ja robię...muszę się ostro brać za zakupy:tak::tak::tak:
Dagna gratki udanej wizyty!!!!!!!!!!!Ja mam jutro a terminy mamy takie same to ciekawe ile moja córeczka waży....jutro porównamy pannice...:tak::tak::tak:
Boli mnie brzuch cały dzień mi się stawia ale teraz to już przesada!!!!!!!!!!! Idę odpoczywać!!!!!!!!!pa

reklama
Dagna gratuluje udanej wizyty, ja do poniedziałku musze czekać na następne spotkanie i od poniedziałku już na zwolnienie w końcu

co do pracy to ja tez bede miała do wykorzystania cały zaległy urlop 26 dni, a potem na do konca czereca, chcę zmniejszyć etat do 7/8 i doliczając przerwę na karmienie bedę pracowała 2h krócej i bedziemy w tym czasie z mężem na sie wymieniać (bedzie brał wtedy tylko 2 i 3 zmiane), w wakacje urlopy wiec pogadam z babciami żeby jakos troszke pomogły przez miesiąc, miesiąc my urlop i od września niestety opiekunka mnie czeka, a raczej mojego bejbika

a waga +17, ale jakos sie nie przejmuje, po porodzie bedziemy walczyły z naszymi ++++++

Dagna - gratuluje dobrych wiesci i malej ksiezniczki :-)

Lillu - ja jak zjem dwie nektarynki pod rzad to tez mam nieziemska zgage, wiec na bank to od owocow - moze troche ogranicz, albo nie wpierniczaj ich duzo na raz ;-)

Monia - ja tez chce miec taras :-( i na nim zasnac..

Dziewuszki i pytanko, jak wyglada kwestia odstawienia luteiny? slyszalam, ze nalezy ja odstawic w 35 tygodniu w przeciwnym razie moze ona opoznic porod.. ale z drugiej strony takie radykalne zaprzestanie jej stosowania nie wywola wczesniejszego porodu?

jestem znowu..ledwo zywa:baffled:
Agim u mnie jest to samo! Michał jak tylko widzi mnie jak zasiadam na fotel przed kompa to robi atak histerii:sorry2: Do tego drze mnie za spódnicę i krzyczy "mama tajaj":-D
Mi też włączyło się szykowanie mieszkania i wszystkeigo dla małej, ale co ja mogę bez mojego M. Dzis pranie wielkie małych ciuszków a mam tego....mase:szok:
Ale najgorsze jest to, że jak wstaje to mnie strasznie kłuje szyjka...oj...ja mam czarne wizje..czarne:baffled: Boję się że ten szew mi szyjke odetnie:baffled::baffled::baffled:
A dodatkowo M dzis dzwonił, że nie wraca na wekenda ale dopiero za tydzień:crazy::crazy::crazy:No chyba tutaj skonam tyle czasu...
Ale przynajmniej sobie przypomniał o naszej rocznicy i jak wróci ma się zrekompensować:tak:;-)
co do nr. tel. To nie na każde trzeba odpisywać eski;-) Jak trzeba to odpiszę, albo tylko przepiszę esa na wątek:tak: Mam Plusza jakby co;-)

Dagna zapomniałąm! Gratki wizyty i Twoja niunia jest taka w sma raz! Michał urodził sie w tym czasie i wazył 1650g..więc do końca ciąży sporo by urósł.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki w ten upal. Jak wy dajecie rade? Ja okna pozaslaniane, wiatrak na calego zimna woda i nic pot sie po tylku leje/. Oby te upaly nam nie zaszkodzily !!
Piszecie o powrotach do pracy. Ja niby po macierzynskim powinnam wrocic ale chcialabym z naszym maluszkiem co najmniej do roku w domu posiedziec. Do zlobka nie chce dawac bo to wylegarnia chorob, babcie nie wchodza w gre a nianki na razie nie ma na horyzoncie, wiec mamy mega dylemat. Z drugiej strony z jednej pensji bedzie nam bardzo ciezko. Zaden zasilek niestety sie NIE NALEZY! Na szczescie jeszce troche czasu na podjecie decyzji wiec zobaczymy. Tymczasem slodki filmik na poprawe humoru ;)

[video=youtube;qBay1HrK8WU]http://www.youtube.com/watch?v=qBay1HrK8WU[/video]

Dagna gratuluję udanej wizyty:)
Misiaaka słodziutki filmik.

Mój mężuś z moją maciupeńką pomocą skręcił już łóżeczko:) i teraz w całym domu pachnie drewnem:)
Kocica węszy wokół i zastanawia się jakby tu się dostać do środka tego dziwnego mebla:)

Objadłam się dziś kukurydzą na kolację i jestem pełna, więc zmykam położyć się na wyrko.
Życzę wszystkim udanej nocki:)

uf... wróciłam... można się wykończyć.. kupiłam pampersy jedynki, chusteczki nawilżane, tantum rosa, podpaski i te inne pierdołki i wreszcie jestem zadowolona, ze coś Mała ma..:tak:mało, ale jednak oglądałam łóżeczka.. ale w sklepach mają przebicie :szok: i wanienkę kupię zwykłą ze stelażem... :-) byłam rodzicom zrobic zakupy i myslicie, ze mnie ktos w kolejce przepuścił..?? dobre sobie... Dagna, wielkie gratki udanej wizyty!!!!!

reklama
Tosia ja mialam zdarzenie w kolejce :) obladowana zakupami przy kasie moze 5-6 osob i facet przede mna taki tekst , ja to bym pania przepuscil ,ale i tak mala kolejka wiec sie nie oplaca ....... myslalam ze go w jogurcie utopie :)

Do góry