reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ja termin z pierwsza córcią miałam na 16 września- urodzilam dopiero 28 i szczerze teraz wolałabym te 2 tyg szybciej urodzić, ja juz po 38 tyg moge iść na porodówkę :)

reklama
dzieki Beniaminko:)a myslisz , ze moj zastoj w nerce moze powodowac, ze slabiej pracuje?
pewnie tak?bede rozmawiala tez w piatek z polska pania doktor...a jak nie to dieta:)

Eee, to raczej nie zastój. Tylko nerki tak szybko i sprawnie nie moga filtrować. Wczesniej filtrowały tylko nasze płyny, a teraz dzidzia to dodatkowa przemiana materii. Spokojnie, dopytasz lekarza na tej prywatnej wizycie.

Wpadlam na moment na sierpniowki rozpakowaly sie 4 kolejne i to dzien po dniu :) za niecaly miesiac u nas tez tak bedzie :)
No ladnie :-)W wolnej chwili zajrzę poczytac do nich.
Jednak to już można powiedzieć ich terminy, pewnie okoo 37-39 tydzien ciąży jakby nie patrzeć- czyli Ok. Alez ten czas zasuwa :-)
Tosia, wprawiaj się Mamusiu :-) Ciężko tak z własnym brzuszkiem prawda ? :-)

Asiek , ja tez urodziłam po terminie syna, i jeszcze musieli wywoływać, bo wcale sie nie spieszył :-D

hey
A ja się dziś źle czuję... wstałam o 10, mega zmęczona, płaziłam i znowu poszłam spać na dwie godziny, masakra jestem jakaś zmęczona w domciu bałagan, na obiad pizza bo nie jestem w stanie gotować, w piątek mam usg 4 d i po wczorajszym poście gai już się martwię czy z moją dzidzią wszystko ok.
nic mi się nie chce....ble

no pewnie masz racje Beniaminko:)jak zawsze, wiec poczekam do piatku i nie bede sie na zapas martwic:))))

Tosia - ja mam tez szkole rodzenia od 4 sierpnia i to zawsze wieczorami:)a ja od godziny 18 to juz sie do niczego nie nadaje:)))bedzie mnie KOchanie tam kulac:)

i ja tez wszystkim Mamom z malymi dziecmi oddaje uklon:)WIELKI!ja nie mam zadnych obowiazkow od kiedy przestalam pracowac, tyle co dla siebie, i caly czas mi sie wydaje, ze jestem zmeczona!ale w sumie fajnie jest miec motywacje do robienia czegos!ja sama siebie nie lubie, jak jestem taka "ciamcia rozmemlana":))))

zajrze do sierpniowek:)a za miesiac o nas beda tak pisac Mamy z pazdziernika:)

Monia. gryc -wlasnie dojrzalam Twojego posta!to jest wlasnie tzw. "ciamcia rozmemlana":)ja w ramach kuracji umowilam sie w sobote do fryzjera:)i nie panikuj:)to , ze u Gai jakis problem nie znaczy, ze bedzie u Ciebie:)jak bysmy mialy pozbierac problemy kazdej z nas w jedna osobe, to byloby ciezko:)usmiechnij sie i glowka do gory:)

Ostatnia edycja:
Cześć!

Dzisiaj mam koszmarny dzień. Czuje sie jakbym stoczyła jakąś walke. Wszystko mnie boli i miejsca sobie znaleść nie moge.

Z wieśći od Gizelki to takie że zostawiają ją w szpitalu chyba na dłużej bo powiedzieli że do połowy sierpnia muszą wytrzymać w dwupaku. Dostaje 3 razy dziennie kroplówke na skurcze i są na tyle silne że ma problem ze spaniem. Pozdrawia całe bb.

Miłego dnia brzuchatki!

kurcze dziewczynki myślę że znów powinnyśmy spróbować stworzyć wątek zamknięty....
mogłybyśmy wymienić się na nim swoimi telefonami i numerami gg
dodawać bez skrępowania zdjęcia itp....
tu to każdy może wejść i wszystko przeczytać.....

Witam wlasnie przebrnelam przez wasze dzisiejsze posty i rzeczywiście maluje sie w nich obraz ciązy typowej a jakze każdej innej! chodzi mi o to, ze wszystkie te nękające nas dolegliwości po prosyu sie zdarzaja w ciązy, a jednak tak mocno sie denerwujemy. Nie pozostaje nam nic innego jak tylko nawzajem trzymać za siebie kciuki, by dzieciaczki wytrwały jak najdłuzej w brzuchach mamuś i zbyt szybko sie nie wychylały.

pozdrowienia dla wszystkich cierpiacych mamus, gizelko, gaju, małpko, alcia, kerna i oczywiscie wszystkie mamusie:-) udanych wizyt na jutro, miłego wieczoru na dziś:-)

reklama
info dla mam cukrzycowych, dostałam czekolade milka kupiona w Niemczech wiec nie wiem czy jest u nas, z orzechami i jest na niej napisane ze jest ona dla diabetyków, zjadłam jej sporo i po godzinie cukier 88 :)))) a samkuje jak normalna czekolada ze az sie zastanawałam czy oby napewno dla osób z cukrzycą.....

Do góry