reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
czesc Kobietki!
ja dzisaj popoludniowo, bo Kochanie w domu, wiec bylismy na zakupach itp.poza tym nie dszla nospa z Polski i musialam pozyczyc od kolezanki, ale przy okazji napatrzylam sie na jej polrocznego synka, cudo normalnie:)))od dzisiaj zaczynam brac duphaston i mam nadzieje, ze pomoze i nie bede sie zle czula, bo to jednak zwiekszona dawka hormonow....poza tym , zeby go kupic spedzilam pol godziny w aptece!bo oni nigdy nie widzieli zeby to podawac kobiecie w ciazy i musieli dzwonic do mojej pani doktor, zeby potwierdzila dawkowanie!nie mogli sie do niej dodzwonic, tlumacze, ze wczoraj z nia rozmawialam, wiec w koncu mi sprzedali, ale wzieli moj numer telefonu, bo i tak beda potwierdzac u lekarza i w razie czego do mnie oddzwonia...caly cyrk!!!!!!

nie odniose sie do kazdej z osobna, bo na pewno cos pomyle!ale gratuluje wizyt!tylko Kalcha nie za dobrze z tym cukrem, ale dasz rade:)))
milego wieczorku kobietki:)

Kalcha kochana insulina nie jest taka zła....ja też mam cały czas na czczo powyżej 100 a w dzień różnie-czasami mam skoki....będzie dobrze....insulina pomoze ci chronić maluszka przed dużą wagą...i na prawdę dzieci rodzą sie zdrowe:tak:....Ja mam insulinę 5 razy dziennie i zaczynam d 6 rana i kończe o 20.....Czasami mam dosyć bo pilnuję tego....i niestety jeden minus,ze jak organizm sobie nie radzi z insulina to podwyższają jednostki...ja w tej chwili o 20.00 biorę 17jednostek(a zaczynałam od 6j)...Kalcha damy radę dla naszych maluszków.....:tak:

Ja sobie robie płatki i to jest najczęstsza postać nabiału
do tego żółty ser ktory uwielbiam
no i jogurciki tez pycha są

Nadal się rozpływam ale wzięłam kąpiel i jest troche lepiej

A ja wlasnie paczke flipsow kukurydzianchy zjadlam:)zapycham sie nimi jak nie wiem czego mam sie czepic he,na kolacje nic nie wcisne bo jeszcze pelna jestem po obiadku!U nas caly dzien leje wiec musze kisic sie w domu:/czego nie cierpie!
Gratuluje udanych wizyt i wiesci!!
I zycze jutrzejszych udanych wizyt brzuchatki!!
I milego wieczorku!!

Laseczki dziękuje za pamięć.
Jestem z wami duchem tz. czytam was na bieżąco.
U mnie masa problemów wieczna ganianina i brak czasu na cokolwiek a do tego te upały koszmarne.
W tym tygodniu juz 2 razy musiałam jechać do sądu w skwarze pociągiem, busem i skm-ką i oczywiście połączenia na styk więc szybki krok trza mieć, aby zdążyć i nie czekać Bóg wie ile na kolejny środek transportu.
W poniedziałek przed sala rozpraw prawie padłam tak mi słabo było i się tylko modliłam, aby nie paść bo by mi cholera odłożyli rozprawę.
Dziś było deczko lepiej ale za to w biegu z skm na pociąg.
Maluszek dokazuje na całego i czasami brzuch twardnieje, ale jakoś daje radę.Bardziej to chyba psychicznie jestem wykończona spadającymi na mnie problemami a co najśmieszniejsze w sumie to są problemy siostry a ja jako jej pełnomocnik muszę z nimi się uporać zamiast leżeć i pachnieć w takie upały.
Nie martwcie się o mnie jakoś daje rade.
Odezwę się czasem,,żeby nie było,że o was nie pamiętam.
Trzymam kciuki za każdą z osobna, aby wsio było ok.
Pozdrowionka.

Dzięki dziewczyny za wsparcie!!! Jesteście kochane.

gizela ja zaczynam od 4 więc nie jest źle i jasne że damy rade :tak:

Jejku jak u mnie jest duszno nie ma czym oddychać ani w domu ani na ogrodzie katastrofa jakaś, internet też co chwile zanika.
Na jedzenie nie mam w ogóle ochoty, zero apetytu a tu trzeba :crazy:
Ja podobnie jak calineczka za chwile pod prysznic powinno byc coś lepiej. Uff

Witam przy tych upałach nie wyrabiam całymi dniami odpoczywam, pije chlodna wode z cytrynka i jem owoce, bo na nic innego nawet nie mam ochoty.

Mam pytanko do dorotki1, powiedz mi co moge zrobic przy krwawiacych dziasłach, zrobiła mi sie taka jakby ranka kolo zeba i cokolwiek zjem to leci mi krew, wkurza mnie juz to. Zreszta czesto mam tak ze budze sie w nocy i czuje krew w ustach. Musze isc do stomatologa czy moge sobie jakos zaradzic innymi sposobami?? Nie wiem czy dentoseptA albo sachol mozna w ciazy i czy cos by to pomogło?? Pytam, bo moja pani stomatolog wyjechała na wakacje a nie chce isc do innego stomatologa:dry:Chyba ze to nieuniknione to trudno.

przepraszam Was ale nie mam siły odpisac na posty, widziałam ze u karolinkare dobre wiesci:) Anja współczuje wizyty w szpitalu.
Kochane widze ze Wy tez macie dosc tych upalów, a tu końca nie widac ehhh:szok::wściekła/y:

Beniaminka napisałaś z tym wapniem odwrotnie:baffled::szok::szok: Bo ja ogladałam ostatnio program w tv i tam mówili, że właśnie jak jest dużo tłuszczu to gorzej sie wchłania wapń no i wiadomo cukier też nie pomaga. Daltego słodkie jogurty i serki odpadają. Beniaminka to jak to jest na prawdę?????????????????????????????

Kasias póki Dorotki nie ma to mogę ja Ci doradzic w sprawie dziaseł;-) Bo z Michałem też robiły mi sięrany tak jakby dziąsło po prostu pękało:szok: i kupiłam sobie szałwię. Płukałam, albo przykładałam nasączone gaziki...pomogło prawie od razu:tak::tak::tak::tak:

dzieki Kerna za wyreczenie
jak najbardziej mozna plukac j.ustną szałwia lub robic przymoczki,zmoczyc gazik i do miejsca
dentosept jak najbardziej tak
ale ja na krwawiace dziasla polecam paste i plyn meridol- rewelacja mowie Wam

Właśnie PYSIA I MISIAKAA ODEZWIJCIE SIĘ CO U WAS.....

no wlasnie dziewczyny co z Wami

po pracy
pojadlam
cos by w tv obejrzal ale nie wiem czy cos jest

OJ Pysia sie odezwala:)))))
szkoda, ze masz tyle problemow, ale w sumie dobrze, ze nie Twoje, choc jak siostry to prawie to samo....no i Ty sie musisz martwic:)ale mysl tez o sobie:)bo dzidzia teraz najwazniejsza:)i jak nie masz sily, to odpusc sobie...
ale zycze, zeby wszystko pomyslnie sie rozwiazalo:)))))

i dobrze, ze sie odezwalas, bo sie tu wszystkie o Ciebie martwilysmy...ze sie na nas bardzo obrazilas:(
i zagladaj czesciej, bo Ciebie tu brakuje, a poza tym bb to dobry sposob zeby odreagowac i sie wyzalic jak trzeba:))))

reklama
Do góry