reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Czesc dziewczyny:)

ja tez wczoraj nie mialam netu;/ no i bylam dzisiaj na badaniach..musze przyznac ze ta glukoza nie taka okropna:) a wynik po godzinie 100.80 czyli w normie:) mocz tez ok tylko morfologia troche spadla.

Lece zaraz do jeziora poplywac bo pol dnia na miescie niezle mnie wykonczylo:/

Karolinkare ciesze sie z takich wiesci:)

reklama
Skrzacik tylko nie pij prosto z lodówki tych kefirów, bo gardło przeziebisz.
A to żeś mnie zagieła. Ja nie umiem pić letnich tylko takie z lodóweczki są mniamnuśne.

Malgos ciesze sie że badanie poszło ci dobrze.
Lilu korzystaj ile wlezie:-). Miłego seansu.

Postałam chwile przy patelni i sie rozpłynełam:szok:. Kurcze niby chwila a tak mi sie pieruńsko gorąco zrobiło że zestawiłam patelnie i uciekłam do pokoju. Teraz sie chłodze wodą z cytryną i lodem. Do wieczora do kuchni nie wchodze.

Uff jak goraco. Juz nawet moj wiatrak mi nic nie daje. Dziewczyny ze mna cos dzis nie tak. Chce mi sie pic, ale jak tylko biore lyka wody, to mnie cofa:szok: Nigdy tak nie mialam, a nie mam w domu zadnych innych napojow. Wmuszam w siebie ta wode, bo wiem, ze musze pic, a po herbacie meczy mnie zgaga. HELP
Malgos super, ze wyniki dobre.
Angelus wypoczywaj ;-)
Lilu rozkoszuj sie dzisiejszym dniem;-)
U mnie wizyty nadal co miesiac. Dopiero po 34 tygodniu maja byc czestsze.
Milego popoludnia

Ostatnia edycja:
hehe ja dzis też nie gotowałam a zapchałam się tym co niewskazane a mianowicie ciastem bo upiekłam przedwczoraj i schłodzone w lodówce sobie stoi ;) Ach te słodkie pokusy :) Aż mi niedobrze teraz.

Witam was kochane.....
Karolinkare tak sie cieszę,że wszystko w miarę ok.....:tak:
A ja wczoraj byłam u diabetologa....i co...mam podwyższone jednostki insuliny....ciekawa jestem jak będzie u mnie z porodem....bo moja ginekolog ostatnio mi powiedziała,że zobaczymy....ale za tydzień mam wizytę więc może coś będę wiedzieć ostatnio....wiecie co krocze mnie boli nawet jak siedze,skurcze też są ale nie sa aż tak bolesne by się niepokoić....tylko ten brzusio twardnieje i nie jest to przyjemne.....Ale mój maluszek wierci się bo widać fale dunaju:-D....
My już posprzątaliśmy generalnie....i we wtorek złożyliśmy łóżeczko-kącik małego jest gotowy....Ja juz nie wyrabiam przez te upały....:no:....a wiatrak już nic nie pomaga.....

No i przebrnełam przez to wasze pisanie...ale jesteście rozgadane dziewczyny:szok:

Dziewczynki mam takie pytanie czy to możliwe by powróciły teraz poranne mdłości i wymioty?:-(
Od dwóch dni mnie mdli:-( Wczoraj zbagatelizowałam, że zwymiotowałam po śniadaniu i nic nie mówiłam gince na wizycie, ale dziś znowu mi niedobrze....:-(
oj tutaj nic nie pomogę, mi czasami zrobi się niedobrze tzn ciężko na żołądku ale wymiotów nie mam.....trzymaj się, może to tylko chwilowa niedyspozycja....

Ja też mam ogromny dylemat co do szczepionek....... tyle opinii człowiek głupieje
ja wzięłam od Kerny oświadczenie, że nie chcę szczepić dziecka zaraz po urodzeniu ale nie wiem czy mam tyle odwagi żeby z niego skorzystać:szok:, też mętlik w głowie:-(

czesc dziewczynki

wczoraj mialam sie odezwac ale burze byly pkropne i mi internet wcielo.... dopiero dzisiaj podlaczyli ;-)
co do wizyty to pan kardiolog powiedzial ze serduszko Oliwera ma taki urok ze jedna komora jest odrobine wieksza od drugiej i niczym to nie zagraza uuuuffff.
co do pierscienia wokol naczyn to bedziemy musieli to obserwowac terqaz i zaraz po porodzie dlatego nic narazie ani nie mozna zrobic ani powiedziec trzeba czekac... ale ogolnie to nas uspokoil ze ebdzie czuwal nad maluszkiem i sie w razie czego nim zajmie...
dizekuje za kciuki widac znowu pomogly jestescie kochane :-):-)
mamy dizisaj z M 3 rocznice to sie musze troszku wyszykowac dla niego..... w sumie zadnych prezentow sobie nie robimy bo 2 najpiekniejsze sa u mnie w brzuszku

pozdrawiam :)
karolinkare trochę póżno ale najszczersze życzenia rocznicowe!!!!!! A co najważniejsze gratuluję dobrych wieści od lekarza, brawa dla niego,że potrafił cię uspokoić ....TAKICH LEKARZY NAM TERAZ TRZEBA:tak::-D
teraz ja potrzebuje kcukow chyba :zawstydzona/y:ale to za mojego starszaka,od niedzieli kuleje na prawa noge,pediatra nam dal skierowanie do chirurga:no:
nienawidze szpitali, mam nadzieje,ze to nic powaznego,nie wyglada na kontuzje bo bryka jak zawsze...ale utyka dosc mocno:zawstydzona/y:

teraz lezy przy mniei caluje brzuch i naszlo ja na przytulanki przy okazji wierzgajac nogami-pewnie zaraz mnie kopnie:baffled:
obrywam obustronnie:-p

szczerze juz nie moge chodzic, dystans 200m to dla mnie wyczyn, zakupy ledwo wnosze na pierwsze pietro,zero kondycji,nogi jak waty, bezdech:crazy::crazy::crazy:

dziewczyny ratujcie miałam robiony wymaz z pochwy i odbytu i okazało się że mam paciorkowca boje się wy też robiłyście te badania

wrocilismy...:crazy:
lepiej nie bede komentowac, 1 lekarz ortopeda na caly szital wojewodzki:szok:,krzyk,dzieci z polamanymi kosci,czekanie na lekarza ok 5godz:szok::szok::szok:,wymieklam po 2 godz.jedni rodzice czekali na lamanie raczki u 4latka- bo sie zle zrosla:no:-czekaja od 13:szok::wściekła/y::wściekła/y:

mozna sie wykonczyc

nikt mi nie bedzie wmawial zlamania biodra,skoro dziecko biega,nie przewrocilo sie...:no:
mala ma po prostu nadwyrerzony staw,albo zapalenie,moze za slugo w lodowatym baltyku siedziala:baffled:

nie bede czekac 5godz na lekarza potem, 3 godz na rentgen w duchocie, skoro najpier trzeba zrobic usg u dziecka, po co od razy przeswietlac:crazy:

masakra, krzyki tych dzieci przy nastawianiu kosci, wakacje, mnostwo wypadkow i kontuzji i 1 ortopeda na olbrzymi szpital.rzezna

ledwo zyje, calasie trzese

2 razy sie mnie pytali czy ja na polozniczy oddzial chce isc hehe:-D
porazka te nasze szpitale!

jutro idziemy do prywatnego:blink:
jak byłam na wakacjach to kupowałam w Koszalinie dla synka lekki gips i też trafiłam do poradni ortopedyczno-chirurgicznej, działy się tam sceny jak opisujesz, masa doprawdy masa ludzi na korytarzach dzieci z połamanymi kończynami, płacz, tłok, duchota....uciekałam stamtąd biegiem :no:

witam! moj synus w 31 tyg wazył 1800 mi wydaje sie duzo... wizyte ostatnia mialam 1.07 a kolejna 22.07,, upaly mecza okropnie ale sie troszke humorek poprawia bo jutro jedziemy z M po płyty na szafe w koncu cos sie ruszy..pozniej malowanko ahh super...
Kerna trzymaj sie jak najdłużej w dwupaku, współczuje Ci naprawde ale dasz rade!! trzymam kciuki!!
ja też miałam wizytę 01.07. i teraz idę22.07. ale dopiero teraz mam co 3 tyg. wcześniej miałam co miesiąc

Kerna to dla tego mam taką chcice na nabiał... nawet nie wiedziałam....
a ja nie mogę zmusić się do nabiału czasami tylko na ser żółty mam ochotę, mleka i jogurtów nie tknę:baffled:

Zapomniałam wam napisać, ze wczoraj dostałam zaproszenie na wesele na za tydzień:szok: i teraz szukam jakiejś kiecki, ale na weselu idę na 10000% bo to będzie takie nie w restauracji tylko na wiejskiej sali ( z klimatyzacją na szczęście:tak:) więc jedzonko będzie pewnie I liga i dlatego chcę iść...mam ochotę na pyzy z sosem i mięsko:tak:
A mój dzisiaj wrócił z pracy padniety i teraz chyba zrezygnuję z tego kina, bo tak myślę, ze ja mam z domu uciekać jak dzieci tu nie ma, może sobie posiedzę w spokoju i nacieszę się ciszą i porządkiem:tak::-D

lilu02 rozumiem cie doskonale i pozytywnie zazdroszczę, korzystaj kochana z takich chwil-sa bezcenne i faktycznie nieliczne przy dzieciach...bo mama zawsze musi byc "na posterunku":-)
malgos super ze wyniki z tej paskudnej glukozy dobre, nie było tak najgorzej?:zawstydzona/y:
mb_1 a próbowałaś pić herbatkę miętową doprowiona cytrynką? albo po prostu wodę z cytrynką, super smakuje i tak nie cofa jak po zwykłej wodzie. mi też smakuje schłodzona "herbatka ziołowa" z biedronki, taka zwykła a jaka smaczna.:tak:albo zimny kefirek z warlubia...mhmmm pycha
skrzat oczywiście ,że kefirek z lodóweczki w taki upał to jest to!!!;-):-D
gaja ciasto pycha na upał, nie dziwie sie ze sie zajadasz:-)
angelus super ze masz wakacje, uwazaj na slonko jednak
alfowa gratki syncia:tak:
anja co za:wściekła/y:chirurgia pozal sie boze...szkoda dzieciaczków i zdrowka dla malutkiej:tak:
karolinkare super wiadomosci i gratulacje z okazji rocznicy, nie martw sie prezentami, dobrze wiesz, ze najlepsze prezenty są pod twoim sercem:tak:
gizelko co tam sie dzieje u ciebie?
pysia hop hop co tam jak tam, odezwij sie prosimy tak ładnie:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Małgoś super wyniki z glukozy...a ja dalrj na tej insulinie i to zwiększonej:crazy:...
Karolinkare wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu....:tak:
Anja szok co to za chirurgia...chociaż u mnie w mieście nie ma żadnego chirurga dziecięcego trzeba jechać do ZG-ok.50km!:wściekła/y:
Skrzaciku ale ci dobrze ja po mleczku czy po serku białym mam wysoki cukier...nawet jogurt naturalny mi podnosi cukier...a tak bym se zjadła jogurt owocowy-ech.....:-(
Wiecie mdłości u mnie powróciły jak na początku ciąży-wtedy ratowałam się mleczkiem a teraz...muszę wytrzymać.....:zawstydzona/y::baffled::sorry2:
Aga co u mnie-jak to sie mówi stara bieda....ale jakoś sie trzymam choć jest cieżko:(

Ostatnia edycja:
Do góry