reklama
Anja78
matka superstar
kerna a masz nazwe tej szczepionki dobrej, oczyszczonej,wiem,ze Nadi byla szczepiona hepavax na wzwb ale jaka na gruzlicenie wiem
o znalazlam hepawax to najwiekszy szajs dobry jest Engerix
czyli generalnie kupuje engerix ijade na porodowke ze swoja szxzepionka
o znalazlam hepawax to najwiekszy szajs dobry jest Engerix
czyli generalnie kupuje engerix ijade na porodowke ze swoja szxzepionka
Ostatnia edycja:
22marietta
Fanka BB :)
ja też już mam nocne koszmary na porodówce:/ ostatnio M mnie w nocy obudził bo płakałam i nawet nie chce już pamietac co mi sie sniło;/... a termin na 1 wrzesnia ciekawe kiedy przyjdzie na mnie czas i jak to bedzie nawet nie wiem gdzie chce rodzic ech
Saraa
Apropo szczepien to tu u nas sie nie szczepi noworodkow dopiero jak maja 2 miesiace to podaja pierszy raz skojarzona szczepionke. Juz 5 lat temu jak urodzilam synka to tez tak bylo.W szpitalu daja tylko wit K.
Ostatnia edycja:
lilu02
Widze po wyprawkowym że wy już uszykowane a ja nadal w proszku. Ani nie mam pościeli ani przewijaka i kompletnie nic do szpitala:-(. Wstyd mi że ja taka zacofana
ja nawet przed chwilą mężowi pokazałam jakie dziewczyny mają już poszykowane kąciki dla maluszków bo prócz kilku ciuszków( i to takich na później) nie mam nic nie mam kosmetyków, rożka, materacyku do łóżeczka ani pościeli...spokojnie skrzatku mamy jeszcze czas
A ja jednak do kina nie pojechałam tylko spokojnie siedziałam sobie w ogrodzie gdzie chłodny wiaterek owiewał moje ciało bez dzieci aż dziwnie było tak bezczynnie siedzieć
Co do terminów porodów to mi osobiście czas dłuży się niesamowicie, ta ciąża ciągnie mi się okropnie długo i mam nadzieję, że tym razem urodzę jak poprzednio czyli 3 tygodnie wcześniej....nie chcę doczekać terminu wiem, ze to dziwne ale moje dzieci urodziłam w 37 tyg. i nie były ani za małe ani za duże a dzieki temu że nie doczekałam terminu nie zdążyłam się stresować
Idę zaraz spać....dobranoc dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!
Ja po wizycie, na szczescie wszystko dobrze, szyjka trzyma, tylko ja taka panikara jestem. Malenstwo wazy 1450g., wiec chyba za duze nie jest. Ładnie mamusi buzke pokazał, ale co ma miedzy nózkami to juz nie chciał.
minus taki, ze jeszcze sie nie obrócił, i główke ma koło pepka, i tu mi najczesciej sie brzuch wypina.
Pysia fajnie, ze sie odezwałas. Poradzisz sobie z wszystkimi problemami, bo silna z Ciebie kobitka. Pozdrawiam i zebys tych kłópotów miał jak najmniej.
Porodu tez zaczynam sie juz bac. Tylko taki plus ze nie wiadomo co mnie czeka, bo to pierwszy dzidzius.
Kolorowych snów mamusie
minus taki, ze jeszcze sie nie obrócił, i główke ma koło pepka, i tu mi najczesciej sie brzuch wypina.
Pysia fajnie, ze sie odezwałas. Poradzisz sobie z wszystkimi problemami, bo silna z Ciebie kobitka. Pozdrawiam i zebys tych kłópotów miał jak najmniej.
Porodu tez zaczynam sie juz bac. Tylko taki plus ze nie wiadomo co mnie czeka, bo to pierwszy dzidzius.
Kolorowych snów mamusie
Beniaminka
Oj, współczuję Kalache tej insuliny. Jednk jak napisałas, to cukry wysokie na czczo- moje od 70 do 90, po posiłkaxh max 120-130 i to jak tak bardZo nie poszcze ostatnio. Kurcze, pewnie ja trafiłabym do tej samej diabetolog- bo jest jedna w tej klinice dla ciezarówek, i chyba moj lekarz jaz zna, skoro tak zwlekal z wyslaniem mnie do niej. Jakby moje widziala wtedy cukry po 50 mg i to mym sotala na bank insuline A ja sobie dobrze z deita radze, to znaczy z poziomem cikrow, wiec...po co insulina. Zdziwilam sie, ze nie obejrzala Twoich pomiarow, naprawde.Różnie zależy co zjem ale na czczo mam zawsze powyżej 100 koło 110 albo i więcej. Po godzinie od posiłku około 140. Ale ona nie widziała tych pomiarów stwierdziła że jest źle po wynikach z krzywej gdzie po 50 miałam 181, a po 75 mieściłam się na granicy normy.
Badz dzielna, Gizelka jakos daje rade z zastrzykami insuliny, ale to naprawde ciezka praca tego pilnowac. Jestem z Wami dziewczyny, chociaz z dietka i kłuciem się solidaryzuję.
Tosiu, na zwolnieniu lekarskim zaden lekrz nie podpisze badan okresowych. Najpierw po zwolnieniu l4 dłuzszym niz 31 dni, robi sie zdolnosc do pracy , i wydaje to lekarz prowadzacy a potem zakladowy, jak juz to sie ma w reku dopiero robia sie badania okresowe- mozna uzyc tych samych wynikow badan -morfologia i mocz.cM wziął urlop na moje dzisiejsze badania kontrolne, ale ja sobie pomyślałam, że po jaką cholere mam je robić skoro to są dopuszczające na stanowisko pracy a ja przecież: umowa do dnia porodu a do tego jestem zwolniona z obowiązku świadczenia pracy... więc rano zadzwoniłam na HR i im to mówię.. a urocza Pani mi na to, że mam rację.. :-) to ja mam za nich myśleć???? :-) dobrze, że się nie ostałam w specmedzie, bo bym chyba kogoś rozniosła w taką pogodę...
musze poczytać co tam u Was..
buziaki
Dlatego nic nie potrzeba teraz robic, i slusznie ze tam zadzwonilas, tak bys sie po proznicy nabiegala po lekarzach.
I kuruj gardziołko ! :-)
Ooo, ale super miejsce - uwielbiam! Wlasnie od wtorku jest tam moja przyszla tesciowa- ma turnus rehabilitacyjny, czyli sanatorium, bardzo chwali to miejsce. Pieknej pogody zycze i duzo wypoczynku!Cześc Dziewczynki!
Zaglądam tylko na chwilę, niestety nie mam czasu czytać co u Was słychać,ponieważ korzystam z kafejki tylko przez chwileczkę. Ślę gorące pozdrowienia z Ustronia Morskiego - skwar i upał na okrągło, Dzisiaj cierpimy, bo wczoraj nie zachowaliśmy umiaru na słoneczku. Całuski.
Teraz o tym wapniu:
Najbogatszym źródłem wapnia są:
- żółte sery
- mleko i jego przetwory
- sardynki w oleju (z ościami)
- szczypiorek
- natka pietruszki
- soja
- Wapń
Witamina D3 jest wytwarzana takze w wyniku naswietlania promieniami UVA, UVB - czyli wystawianiem na słonce, dlatego tak calkiem nie unikajmy opalania. Bo kazde przegiecie jest szkodliwe.
Jednak samo mleko nie jest najlepszym zrodlem wapnia, NIESTETY.
Sporo wapnia zawieraja rosliny zielone( brokuły, jarmużż, ksza jaglana, orzechy, natka pietruszki- warto je spozywac bez ograniczen, bo nie przedobrzymy, zas z mlekiem ostroznie.
Zakwaszone produkty mleka ponoc zawieraja mnie wapnia. Zrodla sa sprzeczne, ale cos w tym jest.
No to lece juz spac , dobranoc ! :-)
reklama
Hausfrau
Dzien Dobry!
Dzisiaj wstałam razem z Małżem żeby ponapawać się chłodnym rannym powietrzem zanim mnie upał dobije...
Pozdro!
Ja o dziwo ładnych parę lat temu miałam słabe zęby. No dosłownie mam je połatane jak polskie drogi ;-) ale odkąd zaczęłam od czasu do czasu używać pasty elmex to jak ręką odjął - nie mam nowych ubytków. Nie jem ani więcej serów ani nie piję więcej mleka. Teraz mam takie tabsy magnez+wapń w jednym i piję sobie co drugi dzień. Jak byłam u dentysty powiedziała, że wszystko ok.I kolejne pytanie.
wiecie, że w ostatnim trymestrze maluszki ciagną z nas wapno na swoje kosteczki...jak sobie radzicie z brakiem? Faktycznie zajadacie dużo nabiału?? Bo zauważyłam po sobie, że wapno ze mnei ucieka..zresztą to samo powiedziała dentystka, zęby mi lecą okropnie. Podobno kilka szklanek mleka trzeba wypić żeby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie.....
O matko.... nasza pora się zbliża :-)wpadlam tylko powiedziec ze kolejna sierpniowka sie dzis rozpakowala
Dzisiaj wstałam razem z Małżem żeby ponapawać się chłodnym rannym powietrzem zanim mnie upał dobije...
Pozdro!