reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hausfrau Ja bylam dzisiaj sie pytac u mojej pediatry i tak mi powiedzala, ze mam przyjsc po porodzie tylko w szpitalu podac jej adres. A to dzieciatko twojego kolegi bylo noworodkiem?
Mb1 ja tez mam usg co wizyte a jak lezalam w szpitalu robili codziennie. Wie co lekarz to inna opinia.

reklama
Asiek - glowa do gory, przejdziesz na dietke i bedzie cacy ;-)

Pysia - gratuluje udanej wizyty,

Dagna- ale z Ciebie obrotna babka, ja ledwo obiad zrobilam i musialam sie klasc.. Moze wpadnij do mnie posprzatac lazienke itp.. :-)

W koncu popadalo YUPPIIIIIII - wieje z okna milym chlodkiem.

Nie musisz do niego dzwonic , bo on ma obowiazek cie przyjac, musisz tylko wiedziec do kogo chcesz nalezec i w szpitalu podac adres.

Mb1 masz racje ja tez chcialam wczesniej robic, ale mi odradzono. A mysle ze przy normalnym sniadaniu nie zjadamy 75mg glukozy i ciezko jest jednorazowo tyle zjesc. Wiec jest to tylko test obciazeniowy i nie dokonca swiadczy o cukrzycy tylko o nietolerancji..

A apropo badan obowiazkowych w ciazy mialyscie robione chlamydie? Bo tutaj to swiety obowiazek i powtarzaja jeszcze raz przed porodem?

Ja pierwszy raz o czymś takim słysze. Oczywiśćie nie miałam robionego tego badania. Jak widać co kraj to obyczaj nawet co lekarz

Hausfrau Ja bylam dzisiaj sie pytac u mojej pediatry i tak mi powiedzala, ze mam przyjsc po porodzie tylko w szpitalu podac jej adres. A to dzieciatko twojego kolegi bylo noworodkiem?
Mb1 ja tez mam usg co wizyte a jak lezalam w szpitalu robili codziennie. Wie co lekarz to inna opinia.
Tak, chodziło o znalezienie pediatry po porodzie.
A apropo badan obowiazkowych w ciazy mialyscie robione chlamydie? Bo tutaj to swiety obowiazek i powtarzaja jeszcze raz przed porodem?
Miałam robione to badanie.

nie odpowiedziały mi Dziewczynki, ale już sobie tosia znalazła, ze moje drętwienie i ból rąk jest normalny w ciąży.. samodzielna tosia :-)
właśnie gotuję fasolkę szparagową i niedługo sobie pojem :-) wieczorkiem pojedziemy do tej lekarki.. oby nas przyjęła..
ale duuuuchota...

Tosia mi tez dretwieja szczegolnie w nocy
Ja pierwszy raz o czymś takim słysze. Oczywiśćie nie miałam robionego tego badania. Jak widać co kraj to obyczaj nawet co lekarz
Okazuje sie , ze co 10 mloda osoba w Niemczech ( wedlug jakis tam badan statystycznych ) jest zarazona chlamydiami i przy naturalnym porodzie moze zarazic dziecko. Coreczka mojej znajomej miala zaraz po porodzie chlamydiowe zapalenie pluc.
Wprost 24 - Bakterie seksu

Ostatnia edycja:
na szczęście nic mi nie puchnie, ale nad ranem ręce mi cierpną i cholernie bolą.. co to może być?

całusy laski

mi tez cierpna palce, jak rozruszam to jest oki ale mam tak kilknascie raazy dziennie i skurcze lydek nad ranem:baffled:
oj lepiej czuc to sie bedziemy juz jak urodzimy...a wtedy dojdzie chroniczne zmeczenie i niewyspanie:-p

reklama
witam dziewczynki,
melduje ze wizyta u gina przebiegla pomyslnie ,szyja mocno trzyma ,synek rosnie i wazy juz 1721g a ja z waga na minusie 800g ale to przez ta paskudna niedoczynnosc tarczycy:wściekła/y: ,chociaz moj doktorek mowi zebym sie modlila i do 36 -37 tc donosila:-(

dzien jakis ponury dzis lece robic jedzonko dla mojego S,
milego kobitki

Ostatnia edycja:
Do góry