reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

w końcu przeczytałam wszystkie zaległe posty ale niestety nie pamiętam co miałam komu odpisać :-( W każdym bądź razie gratuluję wszystkim udanych wizyt... mamy z małymi smutkami głowa do góry problemy kiedyś znikną ... trzymam kciuki za wszystkie ważne sprawy

U mnie nic się nie zmieniło pozatym że mam coraz większego doła ale tym to nie będę Was zadręczać bo i tak nie ma rozwiązania na moje problemy... niestety... strasznie chce mi się płakać dlatego żeby nie przynudzać znikam na pewien czas...

reklama
Hey mamuśki:*:* Dziś po porannej wizycie u gina dostałam 3 terminy:) 24.08 , 31.08 , 4.09 he he 22.07 dowiem sie juz na 99 %
Mój syneczek waży 1800 gram jestem taka szczęśliwa:) Jest cały i zdrowy:)
ale niestety:( cały czas sie zakrywa i nie mogę zobaczyć słodkiej buźki:-( ech... pewnie sobie myśli co mnie teraz podglądasz zobaczysz jak wyjde;-);-):):p:p

pozdrawiam:*
jestem w 32 tyg ciąży tak mi lekarz wyliczył:tak::tak:

Super duzy Twoj synus :-) Musisz teraz zmienic suwaczek skoro to 32 tydzien :-)

Ja juz mam wstepny wynik mojego posiewu.. po pierwszej dobie nie wyhodowano zadnych bakterii, w drugiej dobie ktora sie rozpoczela tez nie.. Laborantka powiedziala, ze do rana nic juz nie powinno byc. Postanowilam, ze jutro z rana powtorze to zwykle badanie moczu.

Pozdrowionka.

Hey mamuśki:*:* Dziś po porannej wizycie u gina dostałam 3 terminy:) 24.08 , 31.08 , 4.09 he he 22.07 dowiem sie juz na 99 %
ale niestety:( cały czas sie zakrywa i nie mogę zobaczyć słodkiej buźki:-( ech... pewnie sobie myśli co mnie teraz podglądasz zobaczysz jak wyjde;-);-):):p:p

gratuluje udanej wizyty i duzego juz szkraba. Ja tyle wazyłam jak sie urodziłam.
Jesli by brac pod uwage ten pierwszy termin, to az cały miesiac przede mna:szok:. A Beniaminka ma racje, z tymi terminami to róznie bywa.

Cały dzien w głowie siedzi mi moja daleka kuzynka. Był u mnie dzisiaj jej tata, i opowiadał o jej córci. Urodziła sie zdrowa, a po szczepieniu (prawdopodobnie) zapadła w śpiaczke, i dopiero po miesiacu sie wybudziła. Teraz ma roczek, a jest na etapie 5-miesiecznego malca. Cały czas jest rehabilitowana. Z tego co mówił to dostała 3 zastrzyki w jeden dzien, bo nie miała kaski, zeby zapłacic za skojarzona szczepionke. Powiem Wam, ze jestem przerazona tymi szczepieniami.

A moj dzidzius kopie jak szalony, uwielbiam to uczucie:-):tak:.

Skrzacik co tam u Ciebie, dzwoniłas do gina w sprawie tego bólu?

Onionek super, ze posiew wyszedł ok.

85justyna nie znikaj kochana. Wyzal sie, to Ci sie lzej na duszyczce zrobi.

ja z Olką miałam też termin na wcześniej bo duża a urodziłam 2 tygodnie po terminie to ie zmienia w sumie terminu porodu ale świadczy o tym, że zdecydowanie dzidzia będzie duża :) Ale Mysiu nastaw sie na dziecko około 3800-4 kg :)

A co do szefa to mnie w sumie taki obrót sprawy cieszy bo jakbym miała wrócić (o co mnie pytał i chciałby) to mogę negocjowac warunki czyli podwyżkę :)

Mysia ale masz fajnie ze to juz ten tydzien:)

Justyna kobietko nie zadreczasz nas! po to jestesmy na forum zeby sie wspierac i mysle ze jezeli z nami zostaniesz to bedzie lepiej:*

Onionek swietne wiesci i oby do jutra nic sie nie ukazalo:)

ja powoli zmykam spac bo jakas zmeczona jestem a w dodatku pol dnia cos mnie kluje po prawej stronie brzuszkal;/
milej nocy zycze:*

Cześć dziewczyny mam termin na 24 września ale modlę się by dotrzymać do końca sierpnia. Będą bliźniaki - 2 dziewczynki. pozdrawiam

tosiu pozdrów korbeczkę:-)

pozdrowionka

to gratki duzego synka
a z tym terminem to bym sie tak nie nastawiala mimo wszystko bo z usg wychodzi blad plus minus 2 tyg wiec mozesz byc sierpniowka ,a mozesz wrzesniowka
ale udanej wizyty gratuuje

Cześć dziewczyny mam termin na 24 września ale modlę się by dotrzymać do końca sierpnia. Będą bliźniaki - 2 dziewczynki. pozdrawiam

o jak super,witaj i zapraszamy do pisania

spokojnej nocy dziewczyny

ale fajnie blizniaczki:-)trzymam kciuki abys niosila je pod sercem jak najdluzej:-)

dobry wieczorek wszystkim:-)musze podzielic sie moim nieszczesciem ...stracilam glos nie moge nic powiedziec tak mi to gardlo wysiadlo malz to sie chyba cieszy ze mu nie nadaje nad uchem:-D kurcze juz nie wiem czym sie kurowac chyba musze to poprostu przeczekac!

mysia618 ale twoj bobasek duzy gratuluje:-) pozdrawiam wszystkie mamusie dobranoc

dobry wieczorek wszystkim:-)musze podzielic sie moim nieszczesciem ...stracilam glos nie moge nic powiedziec tak mi to gardlo wysiadlo malz to sie chyba cieszy ze mu nie nadaje nad uchem:-D kurcze juz nie wiem czym sie kurowac chyba musze to poprostu przeczekac!

to teraz nam musisz nadawac:-D. I wiesz co moj mezus tez by pewnie był zadowolony, bo ja z tych duzo gadajacych. A tak na serio to oby przeszło jak najszybciej.

Witam nowa mamusie. Mamy taki sam termin, z ta róznica ze u mnie bedzie jeden dzidzius.

Zmykam juz, dobranoc, zycze przespanej nocki:tak:

reklama
hej laseczki!! my już po przeprowadzce!!:-) Masakra normalnie:szok: ja nie wiem skąd te pierdoły się mnożą...ogarnąć tego całego bałaganu nie mogę:-p ale trudno, juz mi się nie chce sprzątać i zostawiam tak jak jest może kiedys posprzątam porządnie-mam plamy i zacieki na meblach, podłoga wcale nie lśni mimo ciągłego ścierania i kropki po farbie też z niektórych powierzchni wcale nie chcą łatwo schodzić a ja mam dosyć tarcia na siłę więc zostają z nami na stałe;-):sorry2:okna też mimo starannego mycia jakieś takie trochę zamaziane:-pno i kurz jakiś upierdliwy tutaj- ścieram a on i tak jest!!:baffled:
w poniedziałek byłam u gina, pogrzebał, zaglądnął i powiedział ,że wszystko się trzyma kupy:-) więc spokojnie czekam do nastepnej wizyty zrobi mi ktg to zobaczymy jak tam akcja skurczowa;-)
buziaki dla was i fasolinek!!!!
aha mam pytanko co ja mam kupić do zmywarki bo wcześniej nie miałam do czynienia z owym sprzętem i nie wiem jakich środków użyć!!???HELP!!!!( a specjalnie nazbierałam juz brudnych garów żeby ją wypróbować:-D)
QANtUM FINISH

Hej dziewczyny! Ja dzisiaj znacznie lepiej znoszę upał niż wczoraj - chodziłam z mamą po sklepach przez pół dnia, a mimo to, nie czuję się taka wykończona jak wczoraj, kiedy tylko leżałam i stękałam na temperaturę... Mam dobry humorek, bo kupiłam 3 fajne bluzeczki ciążowe i wreszcie coś dla mnie do szpitala: dwie piżamy i dwie pary klapek :D Tylko nie znalazłam nigdzie szlafroka - chciałam taki do zapinania na zamek i nie znalazłam niczego dla mnie :(

Acha, czy słyszałyście coś o tym, że jutro jest jakiś Dzień Ciężarnych...??? :confused: :-) Mama mi dzisiaj powiedziała, że babcia słyszała gdzies w radiu czy telewizji i kazała mamie kupić coś dla naszej małej, bo w tym dniu trzeba podobno coś kupić dla dzidziusia... No i z tej okazji nasza maleńka dostała już dzisiaj uroczy śliczniaczek od mojej mamy :-) Szukałam czegoś w necie, ale nigdzie nie znalazłam nic na temat takiego święta... A moja babcia głucha nie jest, więc chyba dobrze słyszała... Jeśli coś wiecie, to dajcie znać! :-)
APROPOS szlafoka to ja wczoraj kupiłam w carrafour szlafrok z promocji za 17 zeta, wiecie tak na hali głównej z kosza, jakościowo może i do bani ale wizualnie całkiem ok i nie za gruby idealny na wrzesień , różne kolory, polecam bo zwykle w sklepach za sbyle jaki szlafrok życzą sobie sporą sumkę.

Super duzy Twoj synus :-) Musisz teraz zmienic suwaczek skoro to 32 tydzien :-)

Ja juz mam wstepny wynik mojego posiewu.. po pierwszej dobie nie wyhodowano zadnych bakterii, w drugiej dobie ktora sie rozpoczela tez nie.. Laborantka powiedziala, ze do rana nic juz nie powinno byc. Postanowilam, ze jutro z rana powtorze to zwykle badanie moczu.

Pozdrowionka.
Cieszę się, mam nadzieję ,że u mnie będzie podobnie jutro zadzwonię.

A ja mam małego dołka bo wróciłam od cioci z imienin(halina)która jest po wylewie i od pół roku leży w łóżku, nie mówi ,przy takiej chorobie, wszelkie problemy schodzą na dalszy plan.
Ja bardzo dobrze znoszę upały, dziś jechałam meetrem pół godziny i nikt nie ustapił mi miejsca, cóż.

Do góry