reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam poranne ptaszki,
Siedze tu juz ponad godzine i probuje nadrobic zaleglosci. Jednak sie nie da.
marbus gratuluje obrony:)
Korba udanego wyjazdu i odzywaj sie w miare mozliwosci.
Widze, ze nie tylko ja mam rano problemy ze snem. U mnie za to wieczorem totalny spadek formy. Wczoraj zasnelam ogladajac z mezem film. Obudzil mnie dopiero okolo 22 zebym chociaz zmyla makijaz i przebrala sie w pizame:-)
No, ale za to do godziny 16-17 mam bardzo duzo energii. Wczoraj po pracy wysprzatalam cala kuchnie i lazienke. Dzisiaj mam zamiar posprzatac w szafkach.
Pisalyscie o prasowaniu. Ja przed ciaza mialam tak, ze lubilam ogladac film i w tym czasie prasowac. Teraz wkladam wszystko do szafki i prasuje codziennie wieczorem tylko to, co bede potrzebowala na drugi dzien. Po prostu nie mam sily stac po pare godzin przy desce.
Zmykam powiesic pranie. Milego weekendu, ja pewnie jak zwykle dopiero odezwe sie w poniedzialek.

reklama
Witam kochane mamusie...ja kawunię popijam i wreszcie jestem na bieżąco z postami:tak:-ale miło was sie czyta za to-nie trzeba mi książki-tu jest samo życie....A na wątku wyprawkowym same cuda. Na zdjęciu z usg termin porodu wyszedł na 28 sierpnia i zapewne urodzę w sierpniu-ale zawsze zostanę wrześniówką:-). Idę kupić troszku truskawek i parę dżemików zrobię na zimę...wiem ,ze sie nie opłaca,ale swojskie to swojskie....nie robię tego na duża skalę więc jeszcze można zrobić....poza tym te sklepowe czasami są nie dobre sama żelatyna z sokiem:sorry2:.A czereśnie takie drogie...u nas te duże są aż po 17zł za kilo:szok:. Ja już poprałam i poprasowałam ciuszki małego,pościel też ale zapewne przeprasuję ją jeszcze przed samym założeniem a w planie mamy to zrobić 12 lipca,bo mój ma wolne i wtedy porządki generalne wraz ze skręceniem łóżeczka:happy2:.

Witam przy kawusi.
Marbus gratuluje obrony na 5. Zdolna mamusia!:-)
Korba życze ci bezpiecznego, spokojnego i udanego wyjazdu. A rodzicom żeby jakąś kaske wygrali i skończyły sie te zmartwienia.

Dzisiaj pojade sobie do kumpeli na pogaduchy bo dostałam oper że sie nie pojawiam tak długo. Ona wie co ja teraz czuje bo sama 3 powiła. Najmłodszy to jest teraz na etapie tworzenia dziwnych kombinacji słów np. jak sie żegna to mówi "narazie zrazie":-D.
Na obiadek mam to co wczoraj bo jakoś dużo mi wyszło i tylko suróweczke dorobie.

Witam kochane.
Ja dzis znowu pół nocy nie spałam...boze...jak nie siku to mały mnie budził swoimi wariacjami, to zas potem zasnac nie mogłam.
Gratuluje wizyt i egzaminów...fajnie.
U mnie dzis kolejny dzien słoneczko...musze wkoncu okna umyc.
Korba udanego wyjazdu i dbaj tam o siebie i dzidzie..nic ponad siłe.
Jak tak czytam ile waza wasze dzieciaczki i to ze przez to moze sie poród wczesniej zaczac bo termin przesuniety to juz sie nie moge doczekac swojej wizyty...moze tez zdziebko wczesniej urodze...30 sierpnia mam urodziny-fajnie by było taki prezent dostac..hmm :)

Witam kochane mamusie...ja kawunię popijam i wreszcie jestem na bieżąco z postami:tak:-ale miło was sie czyta za to-nie trzeba mi książki-tu jest samo życie....A na wątku wyprawkowym same cuda. Na zdjęciu z usg termin porodu wyszedł na 28 sierpnia i zapewne urodzę w sierpniu-ale zawsze zostanę wrześniówką:-). Idę kupić troszku truskawek i parę dżemików zrobię na zimę...wiem ,ze sie nie opłaca,ale swojskie to swojskie....nie robię tego na duża skalę więc jeszcze można zrobić....poza tym te sklepowe czasami są nie dobre sama żelatyna z sokiem:sorry2:.:szok:. Ja już poprałam i poprasowałam ciuszki małego,pościel też ale zapewne przeprasuję ją jeszcze przed samym założeniem a w planie mamy to zrobić 12 lipca,bo mój ma wolne i wtedy porządki generalne wraz ze skręceniem łóżeczka:happy2:.
czyli termin masz w nasza rocznice ślubu :tak::tak:

Muszę się Wam pochwalić: wczoraj miałam obronę na studiach i obroniłach się na piękną piątkę! :-D Dziękuję Wam za ciepłe słowa i trzymanie kciuków!!! :-)

Gratulacje! Zdolna bestia z Ciebie! ;-)

Korba - czekamy na wieści, może uda Ci się napisać chociaż od czasu do czasu!

Dziewczyny - gratulacje z powodu udanych wizyt, cieszę się, że wszystko OK i dzieciaki rosną jak szalone!

My wczoraj rozpoczęliśmy przygotowania do remontu, kupiliśmy skrzydła drewnianych drzwi, które będą montowane w przedpokoju, trochę gratów i nie zmieściło nam się to do windy, więc drałowaliśmy z B na piechotę na 6 piętro z takimi wielkogabarytowymi rzeczami. Myślałam, że ducha wyzionę ;-)Zresztą cały dzień zabiegany, więc wieczorem ledwo powłóczyłam nogami, mała się ruszała jak szalona i nie mogłam usnąć.

A w nocy miałam durnowaty sen. Śniło mi się, że podczas usg były pomyłki i urodziłam jednak chłopca, w dodatku wielkiego - takiego z wyglądu - 7, 8-miesięcznego, a z zachowania nawet starszego, bo już dość dobrze mówił. Chciałam go przewinąć, ale okazało się, że nie mogę znaleźć pampersów i ktoś mi powiedział, że mogę go przecież zabezpieczyć papierem toaletowym ;-)I poród był w czerwcu a nie we wrześniu. Koszmar!

Melduje sie poki moge :) Dziekuje za mile slowa , Skrzacik bardziej by sie przydal rozum dla mojego brata i troche odpowiedzialnosci niz pieniazki dla rodzicow chociaz nie powiem pewnie by nie pogardzili :)Ale ja naprawde nie wiem za kim to takie glupie i nieodpowiedzialne,a w dodatku klamie w zywe oczy ze zaplacil i ze im potwierdzenie wysyla zaplaty ,a mamka dostaje do domu papiery ze wplaty nie bylo do 23 jak on mowi ze 19 zaplacil, wiecie co innego gdyby powiedzial wprost ze nie ma kasy to bysmy pomysleli a tak to klamie ,ze zaplacil i oszukuje ehh moze mojego brata listonosz podrzucil albo go podmienili w szpitalu :) U nas tez jest slonko ale powiem wam szczerze ,ze od dwoch dni taka duchota jakby burza miala byc a tu nic. Mam nadzieje ze wieczorkiem uda mi sie jeszcze do was zajrzec bo normalnie uzalezniona chyba jestem :) milego dnia i gratuluje obrony :)

Korba no cóż rodzeństwa sie nie wybiera. Ale nie czuj sie osamotniona mój brat to nawet gorszy jest. Kretyn, leń i damski bokser a kłamanie to on ma opanowane w 100% no i na każdy temat on jest najmądrzejszy. Ja kiedyś ojcu zadałam pytanie czy aby napewno my jesteśmy rodzeństwem biologicznym bo któreś z nas na bank jest adoptowane albo podmienione w szpitalu. Jesteśmy totalnymi przeciwieństwami, kompletnie nic nas nie łączy.

reklama
Witam dziewczynki w ten piękny słoneczny dzień :)

Dzis jedziemy do Ikei na zakupy po reczniki, i pare drobiazgow dla dzidziusiow :)poczytalam na necie ze mamusie sobie chwalą tamtejsze produkty wiec pojade zweryfikowac i ruszam z kopyta z wyprawka uznalam ze nie ma co dluzej czekac :)

Wczoraj w naszej miejscowosci gdzie mieszkam bylo święto szynki, prosciutto crudo z san daniele moze ktoras miala okazje sprobowac jest to przepyszne w kazdym badz razie ale niestety surowe...wczoraj wszyscy zajadali sie ta szynka a ja myslalam ze im z ust powyrywam..masakra normalnie jakas!!!

Byla rowniez moja koleżanka, ktora rowniez jest w ciazy a ma juz dziewczynke dwuletnia, opowiadala mi o swoim porodzie ktory trwal prawie dwa dni, przerazilo mnie to...pozniej kurde w nocy mialam koszmary :)

Dziewczynki zycze wam wszystkim milego dnia, 3majcie sie, uwazajcie na siebie i na wasze maleństwa!

Do góry