reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
lilu no w moim przypadku sie kompletnie nie sprawdza jak jade na sklepy do dziewczyn na małą kontrole to od razu lecą do sklepu po cos słodkiego i "PANI KAROLINO PROSZĘ NIECH PANI JE ,PRZECIEZ NIE MOZE SOBIE PANI ODMAWIAC" hahahaha i tak szczerze przy nich to ważyła bym już ponad 20kg,zauważyłam tez ze w domu jak nie mam słodkiego to jest ok,gorzej jak jade do marketu i robie większy zapas wtedy wszystko idzie w ruch,a jak juz wychodze z domu to pierwsza lepsza piekarnia jest moja-drożdżówki i ciasta francuskie:wściekła/y:wiec w moim przypadku lepiej siedzieć w domu i sie nie ruszac,no moze na jakis mały spacerek tylko daleko,jak najdalej sklepu:-D

KASIONA no ten mój cellulit to taki straszny a tak go dużo!!!!! ale jak byłam u kosmetyczki robic sobie paznokcie to rozmawiałam z nią na ten temat i mówiła ze w szybkim tempie po porodzie powinno wszystko wrócić do normy-bo teraz to zatrzymanie wody w organizmie:-)

Ostatnia edycja:
Gratuluję udanych wizyt. Kalache jak dobrze, że to tylko zepsuty glukometr, Ufff :-)
Dagna, dietka dla słodkich mamuś nie jest taka straszna, gorsze te mierzenie cukru i czekanie do następnego planowanego posiłku. Ale już teraz to rutyna. I jakoś jest motywacja by zdrowiej jesc, teraz zapycham bardziej warzywkami zamiast bułkami słodkimi, ciachami, winogronami...No i nasza waga łądnie się trzyma, albo nawet spada. Spróbuj tak odrobine zastosowac, bedziesz spokojniejsza i pewnie waga tez nie bedzie gwałtownie juz rosła. Wiesz i mnie poty i osłabienie dopadło po wypiciu tych 75 gr, musialam sie polozyc na chwilke w gabinecie, ale i prawie nie zwróciłam tego. W chwili picia tego ulepka bylo calkiem OK, ale potem- masakra!
Tosiu, ja także prasuję jak musze, tylko wizytowe, reszta pieknie rozwieszona i od razu do użycia. Czesciej prasuje mój P, On w koszulach dużo chodzi- ale ja mu ich nie prasuję, na dzien dobry to zapowiedziałam ;) Poscieli tez nie prasuje, jedynie niektóre zasłonki i obrusy i tyle :-) Dzieciaczkom bedziemy prasowac ale to idzie migiem, a pieluch sie juz nie zaleca prasowac bo gorzej wchlaniaja mocz, takze najlepsze dobrze powieszone i złożone. Kiedys sie prasowalo...z obu stron, brrrr.
W kolejkach mam podobne odczucia, jeszcze nie zauwazaja, lub nie chca. Ale fakt, ze słyszałam juz uwage - ale Pani nie ma jeszcze zaawansowanej ciąży, hmmm. Czyli jak bede miala brzuch pod broda i blisko kolan, to moze sie zlitują ;-) Trzeba dbac o swoje i wchodzic bez kolejki, wtedy pobucza ale nie wyrzuca, bo nie wypada. A z ankietami masz racje- z pewnoscią napisali by ze chetnie ustepuja ciezarnym itp ;-)A życie życiem.
Wiecie , co pamietam okres połogu, jak wtedy zle sie cuzlam stojac w autobusie czy kolejce i sobie wtedy pomyslalam, ze lepiej sie w ciazy czulam stojac niz teraz i marzylam by usiasc bo slabo mi było.Ciekawe, jak bedzie teraz.
Życzę Wam dobrej nocy, jutro poczytam wszystko, dzisiaj padam juz na nos i mam nadzieje przespac ją całą, no ;-)
Dobranoc!

JA juz dzis nie mam na nic sily - goscie mnie wykonczyli i marudny ojciec(normalnie dziadzieje i zrzedzi jak nie wiem wrrr i do tego ten jego kaszel bo mu sie dupska nie chce ruszyc do lekarza ;/ i nie pojmie ,ze moze mu sie cos z plucami zrobic jak 3tyg juz ma taki kaszel glupie to takie na starosc) ,wiec zycze kolorowych

Dzień dobry:tak:
Jakos nie moge spać, synuś kopał mnie mocno wiec sie przebudziłam, a tu piekny dzień sie zapowiada! Jem wczesne śniadanko i słucham śpiewu ptaków.
MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM BRZUSZKOM:-)

Witam porannie:)
Kawka zbożowa już wypita więc pora na śniadanko, ale nie mam żadnej koncepcji bo po wczorajszym obżarstwie nadal odczuwam że jestem pełna:)
Dziewczynki życzę Wam udanego dnia, a ja zabieram się za nadrabianie wczorajszych popołudniowych zaległości w czytaniu (znając Was napewno troszkę tego jest)
Buźka

Witam porannie. Dziękuję za podpowiedź co do tabletek od bólu głowy. Wzięłam paracetamol, ale kilka godzin później znowu mnie bolała głowa. Chyba to jakieś przeziębienie i ta pogoda działa na mnie.
Gratuluję udanych wizyt:-)
Co do wagi to jak pisałam 0 do przodu i dwa razy w ciągu tygodniu usłyszałam, że cos zeszczuplałam, od mojej cioci a ona zazwyczaj ostatnie dwa lata mówiła oj coś przytyłaś, a wczoraj dziewczyny w pracy to samo.
Mam nadzieję, że jak urodzę to będę miała mniej niż przed zajściem w ciąże, choć i tak zostanie jeszcze sporo do zrzucenia.
Miłego dnia:-)

Czesc dziewczynki:)

ja w pracy do 15 i wkoncu week:) znowu przyjezdza siostra z mezem i dziecmi wiec jak co week caly dom ludzi a przyznam ze marze o spokoju ale coz..to siostra wiec ma prawo przyjezdzac do rodzicow..

Noc podobna do poprzednich..pobudka co 2 godzinki na siku ale juz sie przyzwyczailam wiec mysle ze wstawanie do syka nie bedzie takie zle:)

ide zrobic kawke i poplotkowac z sekretarka:)

Dzień dobry :-)
Wypijam poranna kawke z mlekiem i dobudzam się, bo coś nie przytomna jestem. Może ta pogoda, znowu pochmurno i termometr pokazuje tylko 15 C, nie wiem jak sie ubrać, mam dzisiaj spotkanie na herbatce u koleżnaki, której daaawno nie widziałam, a która również miała cukrzycę w ciąży i będę dopytywała o wszystko....z tym , że jej ta cukrzyca została a to już 7 rok, i dzisiaj to cukrzyca typu II*.
Z wszystkich sił będę tak się stosowała do zalecen lekarzy, by uchronic się przed chroniczną cukrzycą, nie wiem czy mam na to jakiś wpływ dzisiaj.

Anitas, no to obie schudłyśmy :-) To chyba tez nie całkiem powód do radości, bo mój lekarz zadowolony nie jest, skoro kazał przybierać na wadze, hmm. Ale ja czuje się dobrze i mam nadzieję, że dzidzia także.
Życzę Wam pięknego dnia! :-)

reklama
Witam
Ja też ostatnio jeśli już siedzę przy kompie to tylko bb i allegro.
Chłopcy poszli rano na zakończenie jeden szkoły drugi przedszkola a i trzeci ten najstarszy czyli mężuś ma dziś zakończenie roku i wakacje przed nim (jak to dobrze nauczycielom).
Jutro jedziemy do moich rodziców do Tarnowa na imieniny mamy (Danuta) i chyba potem razem z chłopcami zostanę z tydzień i wtedy niestety nie będę zaglądać do netu bo rodzice nie mają.
Mam nadzieję, że pogoda się poprawi bo u mnie deszcz siąpi i zimno brrr.

Do góry