reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witajcie:):-) po mojej dłuższej nieobecności jakieś 2 tygodnie:)
Wy tyle piszecie:)ja świeża żonka musi się dobrze sprawować:gotowanie,sprzątanie,prasowanie heh:tak::tak:
Ogólnie to jestem szczęśliwa:) po weselu 5.06.2010,nie odczuwałam przez 3 dni w ogóle :no::no:ruchów maleństwa i bardzo sie bałam ale pojechałam do Gina, i zrobił mi KTG i z maleństwem wszystko ok:) powiedział ze jednak zmienia mi date porodu z 13.09 na 5.09:) więc miejmy nadzieje ze urodzi się tego 5 września:) :tak::tak:w suwaczku mam 28+2 ale to jest złe:):tak::tak:jestem w 30 tygodniu ciąży:)więc jeszcze 10 tygodni i maleństwo będę miała przy sobie:)

od jakiegoś tygodnia ruchy jakie odczuwam to są tak mocne ze jak dotkam brzuszka to mogę odczuć główkę, nóżkę bo tak sie juz wierci:)ogólnie to czuje się wspaniale :) postaram sie jeszcze dziś zrobić fotke brzuszka i ją wstawić:)

Gratuluje udanych wizyt u ginków:)

Witam dziewczyny! Jestem mega happy po dzisiejszej wizycie, będzie synuś:-):-):-):tak::tak::tak::-):-):-);-);-);-):eek::eek::eek::shocked2::shocked2::shocked2::-):-):-):happy::happy::happy::-D:-D:-D
Gratulacje:)

a jak na mnie się patrzą to nikt nie może uwierzyć że jeszcze 3 miechy przede mną, nawet ja sama nie wiem jak ja to przeżyję!!!!
Małpko damy radę, mi też się coraz trudniej biega za Jackiem,a tu żadnej pomocy, ale musimy dać radę:):)

Co do wcześniejszych porodów to ja Jacka rodziłam 38tydz+3dni, no i jak dla mnie było idealnie,ale teraz bardzo się boję, bo wtedy nawet wigili ę mój mąż szykował, żeby do stycznia dotrzymać, a teraz jak dobrze pójdzie to nas czeka przeprowadzka przed porodem i też jest to wszystko takie bez sensu, bo klucze dostaniemy, albo w połowie sierpnia, albo na koniec, potem wykańczanie mieszkania- minimum pewnei 3 tyg. więc nie wiem, jak nam to wszystko wyjdzie. Stwierdziłam, że jednak najmniejsze ciuszki muszę poprać i skompletować wyprawkę do szpitala..Niech już będzie sierpień....

a wiecie ostatnio moja koleżanka urodziła w 37 tyg. waga 3100g, więc niby wszystko ok, apgar 10 i po godzinie Maluch zaczął mieć kłopoty z oddychaniem. Ona rodziłą w podpoznańskim Śremie i się okazało, że nie mają tam tak małego respiratora, przewieźli jej dziecko do Leszna, na domiar wszystkiego w tym samym czasie jej macica zaczęłą się rozkurczać spowrotem i dostała kroplówkę, więc nie mogłą z Maluszkiem jeździć. Teraz do Leszna na oddział nie chcą jej przyjąć, mały w inkubatorze, przez 10 dni będzie w szpitalu, bo ma antybiotyk, a ona ma w domu dwójkę dzieci jedno w wieku Jacka, drugie 4letnie, normalnie biedna jest..ale to tak dla rady a nie straszenia, jeżeli macie sznsę rodzić w więĸszej miejscowości to lepiej. W Poznaniu pewnie teraz leżała by z dzieckiem na oddziale, a tak to musi jeździć:(Ja wspominałam, że mnie kusi Grodzisk Wlkp.,bo tam mój gin.jest ordynatorem, ale na takie sprawy jak ilość sprzetu w mniejszym szpitalu to ordynator nawet nie ma za bardzo wpływu, więc będę się modlić, żeby znó dojeechać do Raszei...

Onionek no to chłop jak dąb rośnie:-)!
Mysia618 uważaj na siebie! Wszystkiego naj na Nowej Drodze Życia!!!

Zaraz mnie szlak trafi! Sąsiad z góry walczy z młodkiem i wiertarką. Zwariować można. Ile można dłubać. Piepszony Michał Anioł mieszka nademną.

a ja sie pochwale ze jak bylam dzis w urzedzie to mnie puscili a kolejka byla dlugaaa ,tak samo w sklepie i autobusie ,jakis wyjatkowy dzien:-) tak na zakupy to ja moge chodzic.
O kurcze to ty masz dzisiaj szczescie! To powoli tak jak w Totka wygrac:-)

Dziewczyny co myslicie o tej fryzurce? podoba mi sie ale z taki kolorem wlasnie a ja do takiego mam dluga droge przed soba;/
Fryzury - włosy średnie
Malgos fryzurka poprostu bomba, do tego jakis balejaz i super.
Gratulacje:)
a wiecie ostatnio moja koleżanka urodziła w 37 tyg. waga 3100g, więc niby wszystko ok, apgar 10 i po godzinie Maluch zaczął mieć kłopoty z oddychaniem. Ona rodziłą w podpoznańskim Śremie i się okazało, że nie mają tam tak małego respiratora, przewieźli jej dziecko do Leszna, na domiar wszystkiego w tym samym czasie jej macica zaczęłą się rozkurczać spowrotem i dostała kroplówkę, więc nie mogłą z Maluszkiem jeździć. Teraz do Leszna na oddział nie chcą jej przyjąć, mały w inkubatorze, przez 10 dni będzie w szpitalu, bo ma antybiotyk, a ona ma w domu dwójkę dzieci jedno w wieku Jacka, drugie 4letnie, normalnie biedna jest..ale to tak dla rady a nie straszenia, jeżeli macie sznsę rodzić w więĸszej miejscowości to lepiej. W Poznaniu pewnie teraz leżała by z dzieckiem na oddziale, a tak to musi jeździć:(Ja wspominałam, że mnie kusi Grodzisk Wlkp.,bo tam mój gin.jest ordynatorem, ale na takie sprawy jak ilość sprzetu w mniejszym szpitalu to ordynator nawet nie ma za bardzo wpływu, więc będę się modlić, żeby znó dojeechać do Raszei...
Ja swojego tez rodzilam w 37 tyg. wazyl 3,505 ale naszczescie bylo wszystkoOK. Teraz wybierajac szpital do porodu sugeruje sie tym zeby byl oddzial intensywnej terapii dla noworodkow , zeby nie jezdzic w razie czego po innych:eek:

Witam wszystkie przyszłe mamusie!!! Trochę późno ale jednak postanowiłam się zalogować na forum. Pewnie dlatego że im bliżej końca tym wiecej pytań bez odpowiedzi przynajmniej dla mnie :) Więc witam wszystkie serdecznie. Ja też na wrzesień się szykuję konkretniej na 10 :) Mam nadzieje że z wami będzie raźniej. Tymczasem poszperam na forum. Pozdrawiam

reklama
Moja ginka tez mi kazala brac te witaminy z kwasem DHA :-) Ciagle biore takie bez niego i zastanawiam sie, czy kupic..

Chcialam spytac jeszcze dziewuszki, ktore rodzily wczesniej i maja autka - jak dlugo prowadzily? Ja jezdze juz po miescie bez pasow, z cofnietym siedzeniem.. Narazie jest w miare spoko, ale zastanawiam sie kiedy zacznie byc niebezpiecznie :-)

Onionku ja w tantej ciazy jezdzilam do samego porodu,autentycznie wracalam 17 czerwca z imprezy i prowadzilam ja,o 5 nad ranem 18 dostalam boli i o 14.35 urodzilam core
a co do pasow to zapinalam sie normalnym pasem do konca,tylko wkladalam gleboko pod brzuch teraz tez tak jezdze i mam zamiar do konca

aga26ka - gratuluje synusia :)
Onionku "klocek" jak dab :) rosnie jak na drozdzach :)
Malgos fryzurka baaardzo fajna !!!
Dorotka gdzie jestes ???????????

aga gratki synusia

Onionku gratki wizyty

Mlagos fajna fryzurka

dziekuje za pamiec,jestem ale w domu napieta sytuacja,dolka mam i weny do pisania brak
glownie zagladam do Was
nie odnoosze sie do wszytskich wpisow bo weny narazie brak

milego dnia dziewczyny

Witam wszystkie przyszłe mamusie!!! Trochę późno ale jednak postanowiłam się zalogować na forum. Pewnie dlatego że im bliżej końca tym wiecej pytań bez odpowiedzi przynajmniej dla mnie :) Więc witam wszystkie serdecznie. Ja też na wrzesień się szykuję konkretniej na 10 :) Mam nadzieje że z wami będzie raźniej. Tymczasem poszperam na forum. Pozdrawiam

witaj

Do góry