reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

a ja sie pochwale ze jak bylam dzis w urzedzie to mnie puscili a kolejka byla dlugaaa ,tak samo w sklepie i autobusie ,jakis wyjatkowy dzien:-) tak na zakupy to ja moge chodzic.

reklama
Hej mamusie.

Dziewczynki podobnie jak Wy tez mysle o tym, że prawie nic nie mam dla dzidzi, a zostało raptem 3 m-ce. Niby to duzo, niby mało:tak:.Przez to wszystko juz kilka dni z rzedu budze sie tak po 5 rano i nie moge dalej usnac. Chciałabym juz kupic łózeczko czy obejrzec wozki, ale moj mezus wiecznie nie ma czasu. Juz mam serdecznie tego dosyc.

Anitas musimy byc dobrej mysli, ze dotrwamy do swoich terminów. Mnie tez czasmi ogarnia panika, i wtedy pomaga mi dobra ksiązka.
marbus trzymam kciuki za obrone. Któras juz pisała, ze to formalnośc i ja sie z nią zgadzam. Ale i tak kazdy musi swoje stresy przejsc. Bedzie 5, zobaczysz:tak::tak:
aga26ka gratuluje synusia. Super niespodzianke masz dla tatusia

Ja się wreszcie zabieram za prasowanie, odsuwałam to w nieskończoność, ale w końcu muszę to zrobić :-(

dagna to moze podrzuce Ci swoje prasowanko, bo taka sterta mi sie uzbierała:shocked2:, że az mi patrzec sie nie chce.

a ja sie pochwale ze jak bylam dzis w urzedzie to mnie puscili a kolejka byla dlugaaa ,tak samo w sklepie i autobusie ,jakis wyjatkowy dzien:-) tak na zakupy to ja moge chodzic.

widocznie jeszcze sa na tym swiecie dobrze wychowani ludzie. Fajnie, ze na takich trafiłas:-)

powodzonka na wizytach zycze

nom fajniutka jest bo taka lekka i ladnie zaokragla buzie a ja mam pociagla..zobaczymy jutro moze fryzjerka cos wymysli:)

zrobilam sobie kasze manne w kubku heh ale nie moge juz doczekac sie obiadu bo dzisiaj kalafior mlode ziemniaczki i drobiowa watrobka z cebulka:D i oczywiscie truskawki juz zakupilam:)

Witam dziewczyny! Jestem mega happy po dzisiejszej wizycie, będzie synuś:-):-):-):tak::tak::tak::-):-):-);-);-);-):eek::eek::eek::shocked2::shocked2::shocked2::-):-):-):happy::happy::happy::-D:-D:-D
gratki wielkie!!!
Dziewczyny ja już mam dużo rzeczy, myślę że za jakieś 2 tygodnie będę przygotowana do porodu. Ale pewnie znając życie u mnie skończy się kroplówką w 42 tygodniu, tak miałam z synusiem. A ja bym chciała wcześniej i bez żadnych wspomagaczy. No i widzicie każda z nas jest inna i marzy o czymś innym :-)
Kasialle, ja też tym razem bym chciała bez wspomagaczy... A ja jeszcze NIC nie przygotowałam dla maleństwa. Czekam na usg w czwartek i jeśli się małe ujawni to zaczynam prać ubranka i szykować wyprawkę... Nawet koszuli do karmienia jeszcze nie mam,bo wczesniej pożyczałam od siostry,a teraz nasze relacje się popsuły i muszę kupić, bo nie będę pożyczać, więc w razie przyspieszonego rozpakowania byłby problemik.
dagna to moze podrzuce Ci swoje prasowanko, bo taka sterta mi sie uzbierała:shocked2:, że az mi patrzec sie nie chce.

widzę, ze nie tylko ja mam sterty zaległości w prasowaniu :-)

reklama
Ja już po dentyscie, teraz na uczelnie sie szykuję, a potem biegiem do ginka. Dziekuje za trzymane kciuki! I ja mocno trzymam z dzisiejsze udane Wasze wizyty i badania! :-)

witam się na szybko i miłego dnia życzę ;-)
Aga gratulacje, Beniaminka kciuki za usmiech po wizycie, Dorotka hop, hop!!!
ja zaraz będę miała mały trening... już się boję.. przyjeżdża do mnie koleżanka z takim maluszkiem co ma pół roczku... ojej... już się nie mogę doczekać...:-)
cmoki
Tosiu , dziękuję :-) I wymiziaj, wygłaskaj ode mnie maluszka, jak ja lubię takie szkarbiki melnkie :-) Tak cudnie pachną mleczkiem i sobą po prostu. Fajnie się masz :-)

Jejciu dzieki wielkie za gratulacje!:-):-):-):-);-);-);-);-):tak::-D:-D:-D
I wiecie co? wlasnie Wy dziewczynki wiecie to jako pierwsze, bo mężowi powiem dopiero wieczorem jak wróci,
jakos nie moge przez telefon. Poza tym, jutro jest Dzień Ojca, więc mam doskonały prezent dla mężulka, on tak bardzo chciał synka! Doktorek nagrał mi płytę i mam wszystko w obrazku, jajeczka i całe klejnoty maluszka. Dołaczę to CD do książki , którą mu kupiłam w prezencie pt. "Ojcowskie opowieści" autorstwa Steva Doorcy. Jest przezabawna, juz troszke poczytałam, takie humorystyczne ujęcie bycia ojcem napisane przez młodego ojca i własnie dla młodych ojców. W dodatku przed chwilą dzwonił do mnie kurier,ze bedzie dzis z kołyską!
Życie jest piękne, nieprawdaż? :-)
Aga ogromniste gratulacje synusia!!! Lepiej późno niż wcale, a jak się termin wstrzelił - tata będzie wniebowzięty :-D A kołyską się pochwal, ja również poszukuję .

Aga - gratulacje! I super pomysł z okazji Dnia Ojca!

Ja się wreszcie zabieram za prasowanie, odsuwałam to w nieskończoność, ale w końcu muszę to zrobić :-(

Ach i wymalowałam sobie paznokcie u nóg na czerwono - jeszcze daję radę, ale pedicure zaczyna przypominać małe akrobacje ;-)
Dagna, ja tez u stópek mam czerwone- lubię :-)Mnie malowała kosmetyczka, ja beztalencie jestem w tej dziedzinie ;-)

Anitas, Beniaminka ja wam polecam hurtownie Viki w Zabrzu. Jest dużo większa od Kaji w Gliwicach, i mają tam naprawdę duży wybór.
O...Agnes, a gdzie ta hurtownia ? Czy to nie ten duży sklep na Roosvelta? Bo tylko taki znam, aha i mala hurtownia bocian w Zabrzu- ale nic konkretnego tam nie było. dzięki za info!

Dziewczyny co myslicie o tej fryzurce? podoba mi sie ale z taki kolorem wlasnie a ja do takiego mam dluga droge przed soba;/
Fryzury - włosy średnie

Piekna fyrzurka i sliczny kolorek, to chyba karmel? Ja probowala sie karmelizowac kiedys ale wypadalam blado jakos i wrocilam do balejazu blond.

Do góry