reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

pysia fakt, jakoo ekspert potwierdzam. Drewno używane w łóżeczkach dzisiaj nie umywa się do tych kiedyś. A dzidzia będzie mogła się chwalić że spała w łóżeczku z historią:-D. Schowaj potem na strychu to jej dzieci przejmą.:-) I będzie rodzinny skarb.

A ja dzisiaj zmarnotrawiłam kawał dnia. Wstyd mi ale w sumie porobione wszystko miałam:-D. Tjaaa niestety pranie już niedługo wyschnie, m wpadnie na obiad. Zupa gotowa ale dzisiaj dla nas mam zaplanowame jeszcze spagetti bo bazylia już mi odrosła i nie moge się jej oprzeć.
Musze lecieć robić bo nie zdąrze.
Młodszy to dzisiaj janioł jak nie on, teraz chrapie. Starszy ma dzisiaj spać u teściowej:-D A wieczorkiem wpadną kumpele (m ma się wtedy Tymim zajmować tsa-tsa).
Żyć nie umierać
Tylko musze to spagetti, pościerać kurze aaa i jeszcze posegregować śmuecie.
Dziewczyny, segregujecie? Ja się przeprowadzam a tam niie ma oddzielnych pojemników. Ciężko na eko-duszy mi będzie.

reklama
Witam kochane. Kochane dziekuje ale kiedy ja te akrobacje naprawde nie celowo :) Maly szaleje i daje znac ,ze u niego wszystko dobrze. Mnie od rana lapka napierdzielala i pojechalam do tej mojej znajomej lekarki do szpitala, przyjeli mnie odrazu (jak to ze znajomosciami) Facet chirurg stwierdzil ,ze nie bedzie nas promieniowal skoro moge ruszac reka i tak strasznie nie boli to raczej nie jest zlamana ale dobrze stluczona i dal taka smierdzaca masc. Opuchlizna mniejsza niz wczoraj wiec pewnie ma racje. Pysia powiedz swojemu ,ze zrobilo Ci sie przykro i masz inny poglad na ta sprawe i jezeli tak bardzo chce sie wykazac to niech on sie zajmie wozkiem albo kacikiem dla dziecka. Nie przejmuj sie jest sliczne i my to wiemy i tak jak juz ktoras pisala ma "dusze". A co do chrapania to chyba dzis cos z ksiezycem bylo bo moj tak jak bardo zadko chrapie tak dzis tez dal pokaz :) U nas pogoda fajna na spacerowanie wiec zaraz idziemy z mezem dotlenic organizmy :) Milego popoludnia.

Korba, no to dobrze że tylko stłuczenie, chociaż stłuczenie tez potrafi dać do wiwatu bólem. Jakbys tylko jakąś asymetrię zauwazyła i ciągnący ból ( nerwu) jednak daj zrobić fotke, ale tak za 2 tygodnie. Bo czasami malutkie złamanie kości łodeczkowatej w garstku daje nieprzyjemne dolegliwośći w przyszłości.Ale jej złamanie czasem widac dopiero ok 2 tyg po urazie, także się nie spiesz, obserwuj.

Pysiu, a wiesz co mi się przypomniało >? Jak urodził się mój synuś, a my bliśmy młodym małżeństwem na dorobku, to rodzice wygrzebali moje własne łóżeczko, miło wówczas 20 lat ! I wzięłam je, skrobałam, pomalowałam i służyło mojemu synkowi do 5 roku zycia. SPoko było , całkiem ładne i niepowtarzalne. Także, nie przejmuj się uwagami chłopa, tak sobie gada, bo pewnie sam dobrze wie, że chciałby kupic nowe, ale przecież nie zawsze wszystko da się kupi c nowe, a czasem nie warto- jak tutaj :-) Jesteś dzielna i zaradna, sama odnowiłas łóżeczko i zasługujesz na medal zaradnej, obrotnej kobiety- mamusi ! :-)

Mnie też kusi mała kołyska do sypialni, żeby iec bejbika przy sobie jakiś czas po narodzinach. Na razie się przymierzam, zobaczymy co P. na to ;-)

Karolinkare, dobre :-) A powiedz, jak rozpoznajesz, że to rusza się Wiki albo Oliwier, niesamowite, mieć dwóch rozrabiaczków w brzuszku. Czy Oni się poruszają na zmiany czy śpią i rozrabiają razem ?
:-)
Benjaminko moje szkraby sa w dwoch wworkach owodniowych i Wiki lezy po lewej str a Oli po prawej .Nie bardzo maja szanse na zmiane miejsc poniewaz brzuszek nie jest ogromny jeszcze ;-)dlatego wiem ktore sa kopniaki od ktorego :-)... Roznie to bywa z tym ich poruszanie sie bo czasami przed zasnieciem to Wiki mnie tak pokopie jakby jakis maraton uprawiala.. A czasami w dzien Oli sie sztura z nia nawzajem wtedy to jest ubaw :-Dno poza dzisiejszym dniem bo dzisija to mnie juz caly brzuch w srodku boli od tych ich szalenstw.......

Korba ty akrobatko tylko sie nie wyglupiaj - uwazaj na siebie

Mi tez w szpitalu powiedzieli - wyrzucic wszystkie witaminy, A w 3 trymestrze takze kwas foliowy i nawet magnez nie za czesto. Teraz jest wiosna, przyjdzie lato a wiec ylko naturalne produkty.

Trixi ja tez wstaje ale tylko raz i potem nie spie juz 2-3 godziny-makabra

A wiesz , ze ja swiezo po szpitalu i tam co kilka godzin w nocy pielegniarki pilnowaly zeby nie spac na plecach, bo uciskamy jakies bardzo wazne zyly i to dotyczy wszystkich ciezarnych od 3 trymestru, nawet CTG robiono nam tylko na boku. Najlepszy sposob zwinac cienka kolderke i wlozyc miedzy nogi.

Dzieki!! uwielbiam , rzeczy z Tchibo, one maja naprawde dobre opinie.

Fajnie , ze tak poznajesz , ktore w danym momencie rozrabia.
no wlsne tylko dlatego ze nie maja miejsca na przemieszczanie sie sie i wlsaciwie kopa w okreslonychmiejscacvh albo w zoladek i jelita albo ida w gore i zebra am pokopane.............

Ostatnia edycja:
Pysia!!!!!!
Twoje lozeczko jest super!!!!!!powiedz T. ze sam jest byle jaki......, ale jest;)
ja bym mogla nowe kupic i sie z Toba zamienic, bo to co dzisiaj produkuja, nijak sie ma, do starych, porzadnych mebli....
no i to jest lozeczko z dusza:)wiec juz nie placz, tyle serca wlozylas w to lozeczko nie po to by plakac...i pamietaj, Dzidzia placze z Toba, wiec usmiech prosze!
Zgadzam sie w 100%

Co do łóżeczek to czujcie Mojego jak sie wczuł:-D. Wczoraj wieczorem wziął zeszyt A4 i linijke i coś skrobie zawzięcie. Ja z początku myślałam sobie może nowy tunel stawiają a on wstępny projekt rysuje. Po chwili mnie sie pyta czy chce serduszko czy kwadrat. Ja tak myśle o co mu biega a on że kołyske będzie robić i nie wie jaki kształt chce i wysokość mniej więcej mam określić. To ja sie pytam a do którego stolarza idziesz to ja z nim pogadam. On na to przecież kiedyś ci mówiłem że zrobie dziecku kołyske no to zrobie:szok:. No omało zębów nie zbierałam. Jednak potrafi mnie nadal zaskakiwać.:-)

Pysiunia - Twoje lozeczko jest THE BEST !!! i nie bierz do glowy co chlop jezorem lapie !!!
Korba - owin sobie nadgarstek na noc lisciem z kapusty i leciutko bandazem , jutro nie bedzie sladu po opuchnieciu !
Karolinkare jak kopia jednoczesnie to masz taniec z gwiazdami :)

witajcie:-)

korba...uważaj na siebie kobito:cool2:

onionek...ja prowadziłam samochód w ciąży z Marcelem do samego końca
uwielbiam jeżdzić i nie wyobrażam sobie zrezygnować z tej przyjemności:-)
wydaje mi się że sama najlepiej będziesz widziała kiedy sobie odpuścić;-)
ja teraz także codziennie jeżdzę raz dalej raz bliżej
i również nie zapinam pasów;-)

kasialle...i ja dołączam do Twoich bolączek
u mnie równiez spadek formy maxymalny:(

ja również biorę te witaminy z DHA moje nazywaja się Pregna Plus

Pysiu..olej dziada!
i posłuchaj co tu laski piszą i się nic nie martw
łóżeczko super!

skarzacik... bravoooi dla drugiej połówki:)

Ostatnia edycja:
No ja już zaliczyłam bieganie po rosie. Znaczy się młody zwiał w samych skarpetkach.
Współpracują z psem- pies pskiem podciga zewnętrzny anty-Tymkowy haczyk który jest zamontowany w drzwniach n taras a Tymek otwiera wewnętrzną klamkę. A głupia mama myśli, że zamknięte. Terz buduje z klocków jupiii
Onionek
ja tam jeździłam praktycznie do końca. Tyle, że w pasach. Dla mnei to bezpieczniejsze także dla dzidzi niż bez. Są też takie nasadki do pasów.
monia niestety dha należy do omega 3 nie 6 i w większości olejów (oprócz lnianego) występuje w niskim stężeniu. To tak z pamiętnika maniaczki:-p A jak przez to dzidzia ma mieć te kilka IQ więcej i obniżone ryzyko ADHD to warto.
A siemię polecam też do peeligu . Bosko działa, w końcu mam ładną skórę.
Beniaminko no wiesz, co do kilejkowania, dziewczyny uważają że ciąża to nie chorobam a potem w nią zachodzą:-D:-D
Na szczęście gotowanie warzywka już ok, ale po surowych ledwo co do kibla moge zdąrzyć. Myślałam, że to chwilowe ale już 5 rzy tak wymiotowałam:szok:
No widzisz a ja myślałam ,że omega 3 i 6 to jedno, uwielbiam twoje porady żywieniowe oraz twój zdrowy, ekologiczny tryb życia. To siemię lniane to mogę kupić normalne w sklepie, czy gdzieś specjalnie świeżo mielone, z czym je szamać?
Apropos oleju lnianego to go uwielbiam ale mam trudności teraz z kupnem, bo w moim regionie jest niezastąpiony w potrawach na Boże Narodzenie.

To super, ze nie jestem odosobniona w szalenczej jezdzie hehe... Nie wyobrazam sobie teraz, jakbym miala odstawic auto. Na piechote nie daje rady lazic gdzies daleko, wiec ja mysle ze jak Lillu - do konca bede smigac.. wroce skads autem do domu i odejda mi wody :-)

ps. Monia - Ty ostatnio pisalas, ze nie powiedzieli Ci ile wazy maluszek. Laski wrzucaly tu jakis czas temu taki link: Kalkulator wagi płodu ktory pokazuje ile dzidzius powinien wazyc na dzien dzisiejszy :-)
Ja mam usg co 3 tyg, co wizyta i nie zawsze mojemu ginkowi chce się sprawdzać wymiary, a teraz miał spore opóźnienie więc nie zawracałm mu głowy, choć może powinnam. ALE w 32 TYG mam kompleksowe usg 4 d takk więc pomierzą ją wzdłuż i wszesz.
idę robić obiadek- naleśniki z truskawkami:-)

reklama
dziewczyny odebrałam wyniki z obciążenia glukozy
na czczo mam 75 a po obciążeniu 50glukozy po godzinie 137
czy to ok?
proszę o odpowiedz;-))

Do góry