reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
dziewczyny odebrałam wyniki z obciążenia glukozy
na czczo mam 75 a po obciążeniu 50glukozy po godzinie 137
czy to ok?
proszę o odpowiedz;-))
ja miałam 139 i gin mi powiedział,że przy takim wyniku obciążenie 75 glukozy wyszłoby na bank ok i jest zbędne, a on mega skrupulatny jest.
Tak myślałam o tym kwasie dha a żeby wiedzieć trzeba czytać, po tych artykułach nie mam wątpliwości i argumenty typu kiedyś nikt nie zażywał i dzieci rodziły się zdrowe mnie nie przekonuję, kwasu foliowego też kobitki nie łykały, ba żadnych wiamin i dzieci rodziły się różne i zdrowe i chore tak jak teraz a jeśli badania wykazały skuteczność tego kwasu to ja tam łykam bez gadania.
Kwas DHA a ciąża | Dieta w ciąży | CIĄŻA
Ciąża | Omega 3
Zapotrzebowanie na DHA w czasie ciąży - Ciąża, Poród, Dziecko w Tik-tak.pl
Kwasy tłuszczowe omega - 3 i omega - 6 niezbędne w diecie przyszłej mamy - ciaza.kobiety.net.pl

A ja sięzastanawiam czy jak wynik jest bliski granicy to czy nie powinno się powtarzać badania..bo to tylko 3 jednostki..mam koleżankeco miała 139...no i dla mnei to tak niby dobrze niby nie:eek:
M wrócił i w końcu szczęście i święto w domu. Ale Michał oczywiscie najbardziej zadowolony jest z wiertarki:-D
dowiedziałam się właśnie, że czereśnie sie juz kończa:szok::szok::szok::szok: dla mnie rozpacz...nie najadłam sięna cały rok:no::no::no::no:

dziewczyny odebrałam wyniki z obciążenia glukozy
na czczo mam 75 a po obciążeniu 50glukozy po godzinie 137
czy to ok?
proszę o odpowiedz;-))

Masz dobre wyniki PATI :-) jA PO 50 PO GODZINIE MIALAM 230 ! Norma jest do 140 , ale wazny jest tez wynik na czczo , a Twój jest idealny :-) Pokaż lekarzowi, mysle nie będzie kręcił nosem, najwyzej da obciązenie 75 g, ale mnie po 75 wyszły lepsze niz po 50, takie dziwy ...

A ja sięzastanawiam czy jak wynik jest bliski granicy to czy nie powinno się powtarzać badania..bo to tylko 3 jednostki..mam koleżankeco miała 139...no i dla mnei to tak niby dobrze niby nie:eek:
M wrócił i w końcu szczęście i święto w domu. Ale Michał oczywiscie najbardziej zadowolony jest z wiertarki:-D
dowiedziałam się właśnie, że czereśnie sie juz kończa:szok::szok::szok::szok: dla mnie rozpacz...nie najadłam sięna cały rok:no::no::no::no:

No to świętujcie dzisiaj :cool2:Chłopak- to go konkrety interesują, co się bedzie długo tulił jak taka maszyna czeka :tak:
Czeresnie się konćzą ?:wściekła/y::szok: Ojej, a ja tylko 2 x jadłam, jakoś nie wierze...przeciez sa jeszcze te czarne lipcówki i te żólte słodkie...,mylę się ?

Czołem cioteczki:-)

Co do jazdy samochodem to jeżdżę do tej pory, bez pasów z odsuniętym fotelem:zawstydzona/y:
Ale tak mi wygodnie.

Co do spania do śpie różnie ale najwygodniej na wznak, tak spałam przez otatnie trzy miechy w poprzedniej ciąży w szpitalu i nikt nic nie mówił, ktg też robione na wznak:tak:

LILU napawasz mnie optymizmem i chęcią do działania, ja też nie usiedze na miejscu choć powinnam:zawstydzona/y:Prześlij mi troche pozytywnego myślenia:-):-)

reklama
Pysia popieram wszystkie wypowiedzi dziewczyn, zrobiłaś coś szczególnego dla swojego dziecka nie daj sobie wmówić,że tak nie jest:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mów otwarcie swojemu co czujesz, najgorsze to tłumić w sobie uczucia....rozmowa jest dobra na wszystkie problemy:tak::tak::tak: Powodzenia!!!!!

Kerna to czereśnie już są??? Żartuję ja tak nie lubię czereśnie, ze nigdy ich nie zauważam, jak będę widziała to kupię dla Ciebie trochę:-D:-D:-D

agim bzyyt bzyyt optymizm przesłany!!!!!!!!!!

Dziewczyny mój synek otrzymał dzisiaj z przedszkola opinię wychowawcy potrzebną do 1 klasy( takie świadectwo opisowe z zerówki) muszę się wam pochwalić bo same ochy i achy:tak::tak::tak: taka dumna jestem!!! Według pani wychowawczyni synek ma uzdolnienia matematyczne, świetnie integruje się w grupie, inicjuje nowe zabawy ale jest jedno ale....chce dominować nad kolegami podczas zabawy....no ale to moze kiedyś okazac się zaletą:tak::tak::tak: Jestem bardzo szcześliwa, że wychowawczyni tak go opisała w końcu spędzała z nim 5 godzin dziennie więc raczej wie co pisze:tak:

W nagrodę mój B. zabrał dzieci na basen, a ja lenię się ile się da:tak:

Do góry