reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
dziewczyny odebrałam wyniki z obciążenia glukozy
na czczo mam 75 a po obciążeniu 50glukozy po godzinie 137
czy to ok?
proszę o odpowiedz;-))
ja miałam 139 i gin mi powiedział,że przy takim wyniku obciążenie 75 glukozy wyszłoby na bank ok i jest zbędne, a on mega skrupulatny jest.
Tak myślałam o tym kwasie dha a żeby wiedzieć trzeba czytać, po tych artykułach nie mam wątpliwości i argumenty typu kiedyś nikt nie zażywał i dzieci rodziły się zdrowe mnie nie przekonuję, kwasu foliowego też kobitki nie łykały, ba żadnych wiamin i dzieci rodziły się różne i zdrowe i chore tak jak teraz a jeśli badania wykazały skuteczność tego kwasu to ja tam łykam bez gadania.
Kwas DHA a ciąża | Dieta w ciąży | CIĄŻA
Ciąża | Omega 3
Zapotrzebowanie na DHA w czasie ciąży - Ciąża, Poród, Dziecko w Tik-tak.pl
Kwasy tłuszczowe omega - 3 i omega - 6 niezbędne w diecie przyszłej mamy - ciaza.kobiety.net.pl

A ja sięzastanawiam czy jak wynik jest bliski granicy to czy nie powinno się powtarzać badania..bo to tylko 3 jednostki..mam koleżankeco miała 139...no i dla mnei to tak niby dobrze niby nie:eek:
M wrócił i w końcu szczęście i święto w domu. Ale Michał oczywiscie najbardziej zadowolony jest z wiertarki:-D
dowiedziałam się właśnie, że czereśnie sie juz kończa:szok::szok::szok::szok: dla mnie rozpacz...nie najadłam sięna cały rok:no::no::no::no:

dziewczyny odebrałam wyniki z obciążenia glukozy
na czczo mam 75 a po obciążeniu 50glukozy po godzinie 137
czy to ok?
proszę o odpowiedz;-))

Masz dobre wyniki PATI :-) jA PO 50 PO GODZINIE MIALAM 230 ! Norma jest do 140 , ale wazny jest tez wynik na czczo , a Twój jest idealny :-) Pokaż lekarzowi, mysle nie będzie kręcił nosem, najwyzej da obciązenie 75 g, ale mnie po 75 wyszły lepsze niz po 50, takie dziwy ...

A ja sięzastanawiam czy jak wynik jest bliski granicy to czy nie powinno się powtarzać badania..bo to tylko 3 jednostki..mam koleżankeco miała 139...no i dla mnei to tak niby dobrze niby nie:eek:
M wrócił i w końcu szczęście i święto w domu. Ale Michał oczywiscie najbardziej zadowolony jest z wiertarki:-D
dowiedziałam się właśnie, że czereśnie sie juz kończa:szok::szok::szok::szok: dla mnie rozpacz...nie najadłam sięna cały rok:no::no::no::no:

No to świętujcie dzisiaj :cool2:Chłopak- to go konkrety interesują, co się bedzie długo tulił jak taka maszyna czeka :tak:
Czeresnie się konćzą ?:wściekła/y::szok: Ojej, a ja tylko 2 x jadłam, jakoś nie wierze...przeciez sa jeszcze te czarne lipcówki i te żólte słodkie...,mylę się ?

Czołem cioteczki:-)

Co do jazdy samochodem to jeżdżę do tej pory, bez pasów z odsuniętym fotelem:zawstydzona/y:
Ale tak mi wygodnie.

Co do spania do śpie różnie ale najwygodniej na wznak, tak spałam przez otatnie trzy miechy w poprzedniej ciąży w szpitalu i nikt nic nie mówił, ktg też robione na wznak:tak:

LILU napawasz mnie optymizmem i chęcią do działania, ja też nie usiedze na miejscu choć powinnam:zawstydzona/y:Prześlij mi troche pozytywnego myślenia:-):-)

reklama
Pysia popieram wszystkie wypowiedzi dziewczyn, zrobiłaś coś szczególnego dla swojego dziecka nie daj sobie wmówić,że tak nie jest:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mów otwarcie swojemu co czujesz, najgorsze to tłumić w sobie uczucia....rozmowa jest dobra na wszystkie problemy:tak::tak::tak: Powodzenia!!!!!

Kerna to czereśnie już są??? Żartuję ja tak nie lubię czereśnie, ze nigdy ich nie zauważam, jak będę widziała to kupię dla Ciebie trochę:-D:-D:-D

agim bzyyt bzyyt optymizm przesłany!!!!!!!!!!

Dziewczyny mój synek otrzymał dzisiaj z przedszkola opinię wychowawcy potrzebną do 1 klasy( takie świadectwo opisowe z zerówki) muszę się wam pochwalić bo same ochy i achy:tak::tak::tak: taka dumna jestem!!! Według pani wychowawczyni synek ma uzdolnienia matematyczne, świetnie integruje się w grupie, inicjuje nowe zabawy ale jest jedno ale....chce dominować nad kolegami podczas zabawy....no ale to moze kiedyś okazac się zaletą:tak::tak::tak: Jestem bardzo szcześliwa, że wychowawczyni tak go opisała w końcu spędzała z nim 5 godzin dziennie więc raczej wie co pisze:tak:

W nagrodę mój B. zabrał dzieci na basen, a ja lenię się ile się da:tak:

Do góry