reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

pysia fakt, jakoo ekspert potwierdzam. Drewno używane w łóżeczkach dzisiaj nie umywa się do tych kiedyś. A dzidzia będzie mogła się chwalić że spała w łóżeczku z historią:-D. Schowaj potem na strychu to jej dzieci przejmą.:-) I będzie rodzinny skarb.

A ja dzisiaj zmarnotrawiłam kawał dnia. Wstyd mi ale w sumie porobione wszystko miałam:-D. Tjaaa niestety pranie już niedługo wyschnie, m wpadnie na obiad. Zupa gotowa ale dzisiaj dla nas mam zaplanowame jeszcze spagetti bo bazylia już mi odrosła i nie moge się jej oprzeć.
Musze lecieć robić bo nie zdąrze.
Młodszy to dzisiaj janioł jak nie on, teraz chrapie. Starszy ma dzisiaj spać u teściowej:-D A wieczorkiem wpadną kumpele (m ma się wtedy Tymim zajmować tsa-tsa).
Żyć nie umierać
Tylko musze to spagetti, pościerać kurze aaa i jeszcze posegregować śmuecie.
Dziewczyny, segregujecie? Ja się przeprowadzam a tam niie ma oddzielnych pojemników. Ciężko na eko-duszy mi będzie.

reklama
Witam kochane. Kochane dziekuje ale kiedy ja te akrobacje naprawde nie celowo :) Maly szaleje i daje znac ,ze u niego wszystko dobrze. Mnie od rana lapka napierdzielala i pojechalam do tej mojej znajomej lekarki do szpitala, przyjeli mnie odrazu (jak to ze znajomosciami) Facet chirurg stwierdzil ,ze nie bedzie nas promieniowal skoro moge ruszac reka i tak strasznie nie boli to raczej nie jest zlamana ale dobrze stluczona i dal taka smierdzaca masc. Opuchlizna mniejsza niz wczoraj wiec pewnie ma racje. Pysia powiedz swojemu ,ze zrobilo Ci sie przykro i masz inny poglad na ta sprawe i jezeli tak bardzo chce sie wykazac to niech on sie zajmie wozkiem albo kacikiem dla dziecka. Nie przejmuj sie jest sliczne i my to wiemy i tak jak juz ktoras pisala ma "dusze". A co do chrapania to chyba dzis cos z ksiezycem bylo bo moj tak jak bardo zadko chrapie tak dzis tez dal pokaz :) U nas pogoda fajna na spacerowanie wiec zaraz idziemy z mezem dotlenic organizmy :) Milego popoludnia.

Korba, no to dobrze że tylko stłuczenie, chociaż stłuczenie tez potrafi dać do wiwatu bólem. Jakbys tylko jakąś asymetrię zauwazyła i ciągnący ból ( nerwu) jednak daj zrobić fotke, ale tak za 2 tygodnie. Bo czasami malutkie złamanie kości łodeczkowatej w garstku daje nieprzyjemne dolegliwośći w przyszłości.Ale jej złamanie czasem widac dopiero ok 2 tyg po urazie, także się nie spiesz, obserwuj.

Pysiu, a wiesz co mi się przypomniało >? Jak urodził się mój synuś, a my bliśmy młodym małżeństwem na dorobku, to rodzice wygrzebali moje własne łóżeczko, miło wówczas 20 lat ! I wzięłam je, skrobałam, pomalowałam i służyło mojemu synkowi do 5 roku zycia. SPoko było , całkiem ładne i niepowtarzalne. Także, nie przejmuj się uwagami chłopa, tak sobie gada, bo pewnie sam dobrze wie, że chciałby kupic nowe, ale przecież nie zawsze wszystko da się kupi c nowe, a czasem nie warto- jak tutaj :-) Jesteś dzielna i zaradna, sama odnowiłas łóżeczko i zasługujesz na medal zaradnej, obrotnej kobiety- mamusi ! :-)

Mnie też kusi mała kołyska do sypialni, żeby iec bejbika przy sobie jakiś czas po narodzinach. Na razie się przymierzam, zobaczymy co P. na to ;-)

Karolinkare, dobre :-) A powiedz, jak rozpoznajesz, że to rusza się Wiki albo Oliwier, niesamowite, mieć dwóch rozrabiaczków w brzuszku. Czy Oni się poruszają na zmiany czy śpią i rozrabiają razem ?
:-)
Benjaminko moje szkraby sa w dwoch wworkach owodniowych i Wiki lezy po lewej str a Oli po prawej .Nie bardzo maja szanse na zmiane miejsc poniewaz brzuszek nie jest ogromny jeszcze ;-)dlatego wiem ktore sa kopniaki od ktorego :-)... Roznie to bywa z tym ich poruszanie sie bo czasami przed zasnieciem to Wiki mnie tak pokopie jakby jakis maraton uprawiala.. A czasami w dzien Oli sie sztura z nia nawzajem wtedy to jest ubaw :-Dno poza dzisiejszym dniem bo dzisija to mnie juz caly brzuch w srodku boli od tych ich szalenstw.......

Korba ty akrobatko tylko sie nie wyglupiaj - uwazaj na siebie

Mi tez w szpitalu powiedzieli - wyrzucic wszystkie witaminy, A w 3 trymestrze takze kwas foliowy i nawet magnez nie za czesto. Teraz jest wiosna, przyjdzie lato a wiec ylko naturalne produkty.

Trixi ja tez wstaje ale tylko raz i potem nie spie juz 2-3 godziny-makabra

A wiesz , ze ja swiezo po szpitalu i tam co kilka godzin w nocy pielegniarki pilnowaly zeby nie spac na plecach, bo uciskamy jakies bardzo wazne zyly i to dotyczy wszystkich ciezarnych od 3 trymestru, nawet CTG robiono nam tylko na boku. Najlepszy sposob zwinac cienka kolderke i wlozyc miedzy nogi.

Dzieki!! uwielbiam , rzeczy z Tchibo, one maja naprawde dobre opinie.

Fajnie , ze tak poznajesz , ktore w danym momencie rozrabia.
no wlsne tylko dlatego ze nie maja miejsca na przemieszczanie sie sie i wlsaciwie kopa w okreslonychmiejscacvh albo w zoladek i jelita albo ida w gore i zebra am pokopane.............

Ostatnia edycja:
Pysia!!!!!!
Twoje lozeczko jest super!!!!!!powiedz T. ze sam jest byle jaki......, ale jest;)
ja bym mogla nowe kupic i sie z Toba zamienic, bo to co dzisiaj produkuja, nijak sie ma, do starych, porzadnych mebli....
no i to jest lozeczko z dusza:)wiec juz nie placz, tyle serca wlozylas w to lozeczko nie po to by plakac...i pamietaj, Dzidzia placze z Toba, wiec usmiech prosze!
Zgadzam sie w 100%

Co do łóżeczek to czujcie Mojego jak sie wczuł:-D. Wczoraj wieczorem wziął zeszyt A4 i linijke i coś skrobie zawzięcie. Ja z początku myślałam sobie może nowy tunel stawiają a on wstępny projekt rysuje. Po chwili mnie sie pyta czy chce serduszko czy kwadrat. Ja tak myśle o co mu biega a on że kołyske będzie robić i nie wie jaki kształt chce i wysokość mniej więcej mam określić. To ja sie pytam a do którego stolarza idziesz to ja z nim pogadam. On na to przecież kiedyś ci mówiłem że zrobie dziecku kołyske no to zrobie:szok:. No omało zębów nie zbierałam. Jednak potrafi mnie nadal zaskakiwać.:-)

Pysiunia - Twoje lozeczko jest THE BEST !!! i nie bierz do glowy co chlop jezorem lapie !!!
Korba - owin sobie nadgarstek na noc lisciem z kapusty i leciutko bandazem , jutro nie bedzie sladu po opuchnieciu !
Karolinkare jak kopia jednoczesnie to masz taniec z gwiazdami :)

witajcie:-)

korba...uważaj na siebie kobito:cool2:

onionek...ja prowadziłam samochód w ciąży z Marcelem do samego końca
uwielbiam jeżdzić i nie wyobrażam sobie zrezygnować z tej przyjemności:-)
wydaje mi się że sama najlepiej będziesz widziała kiedy sobie odpuścić;-)
ja teraz także codziennie jeżdzę raz dalej raz bliżej
i również nie zapinam pasów;-)

kasialle...i ja dołączam do Twoich bolączek
u mnie równiez spadek formy maxymalny:(

ja również biorę te witaminy z DHA moje nazywaja się Pregna Plus

Pysiu..olej dziada!
i posłuchaj co tu laski piszą i się nic nie martw
łóżeczko super!

skarzacik... bravoooi dla drugiej połówki:)

Ostatnia edycja:
No ja już zaliczyłam bieganie po rosie. Znaczy się młody zwiał w samych skarpetkach.
Współpracują z psem- pies pskiem podciga zewnętrzny anty-Tymkowy haczyk który jest zamontowany w drzwniach n taras a Tymek otwiera wewnętrzną klamkę. A głupia mama myśli, że zamknięte. Terz buduje z klocków jupiii
Onionek
ja tam jeździłam praktycznie do końca. Tyle, że w pasach. Dla mnei to bezpieczniejsze także dla dzidzi niż bez. Są też takie nasadki do pasów.
monia niestety dha należy do omega 3 nie 6 i w większości olejów (oprócz lnianego) występuje w niskim stężeniu. To tak z pamiętnika maniaczki:-p A jak przez to dzidzia ma mieć te kilka IQ więcej i obniżone ryzyko ADHD to warto.
A siemię polecam też do peeligu . Bosko działa, w końcu mam ładną skórę.
Beniaminko no wiesz, co do kilejkowania, dziewczyny uważają że ciąża to nie chorobam a potem w nią zachodzą:-D:-D
Na szczęście gotowanie warzywka już ok, ale po surowych ledwo co do kibla moge zdąrzyć. Myślałam, że to chwilowe ale już 5 rzy tak wymiotowałam:szok:
No widzisz a ja myślałam ,że omega 3 i 6 to jedno, uwielbiam twoje porady żywieniowe oraz twój zdrowy, ekologiczny tryb życia. To siemię lniane to mogę kupić normalne w sklepie, czy gdzieś specjalnie świeżo mielone, z czym je szamać?
Apropos oleju lnianego to go uwielbiam ale mam trudności teraz z kupnem, bo w moim regionie jest niezastąpiony w potrawach na Boże Narodzenie.

To super, ze nie jestem odosobniona w szalenczej jezdzie hehe... Nie wyobrazam sobie teraz, jakbym miala odstawic auto. Na piechote nie daje rady lazic gdzies daleko, wiec ja mysle ze jak Lillu - do konca bede smigac.. wroce skads autem do domu i odejda mi wody :-)

ps. Monia - Ty ostatnio pisalas, ze nie powiedzieli Ci ile wazy maluszek. Laski wrzucaly tu jakis czas temu taki link: Kalkulator wagi płodu ktory pokazuje ile dzidzius powinien wazyc na dzien dzisiejszy :-)
Ja mam usg co 3 tyg, co wizyta i nie zawsze mojemu ginkowi chce się sprawdzać wymiary, a teraz miał spore opóźnienie więc nie zawracałm mu głowy, choć może powinnam. ALE w 32 TYG mam kompleksowe usg 4 d takk więc pomierzą ją wzdłuż i wszesz.
idę robić obiadek- naleśniki z truskawkami:-)

reklama
dziewczyny odebrałam wyniki z obciążenia glukozy
na czczo mam 75 a po obciążeniu 50glukozy po godzinie 137
czy to ok?
proszę o odpowiedz;-))

Do góry