reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Co do prowadzenia autka to ja se pytałam gina i powiedzial ze nie ma zadnych przeciwskazan do kierowania, a pasami powinnam sie zapinac. Poczytałam tez w necie i pisze ze dopoki nie ma sie skórczów tych juz porodowych to mozna prowadzic prawie do samego konca.
A ze spaniem to ja tez mam problemy i takie ze nie chce mi sie spac i z pozycja spania. I spie tez na plecach tylko z podkurczonymi nogami bo inaczej mnie brzusio ciagnie. ale praktycznie w kazdej pozycji mi jest niewygodnie i mały tak kopie w nocy ze czasami sie budze az. Pozycja stojaca byłaby najlepsza ...hahahah

reklama
No ja już zaliczyłam bieganie po rosie. Znaczy się młody zwiał w samych skarpetkach.
Współpracują z psem- pies pskiem podciga zewnętrzny anty-Tymkowy haczyk który jest zamontowany w drzwniach n taras a Tymek otwiera wewnętrzną klamkę. A głupia mama myśli, że zamknięte. Terz buduje z klocków jupiii
Onionek
ja tam jeździłam praktycznie do końca. Tyle, że w pasach. Dla mnei to bezpieczniejsze także dla dzidzi niż bez. Są też takie nasadki do pasów.
monia niestety dha należy do omega 3 nie 6 i w większości olejów (oprócz lnianego) występuje w niskim stężeniu. To tak z pamiętnika maniaczki:-p A jak przez to dzidzia ma mieć te kilka IQ więcej i obniżone ryzyko ADHD to warto.
A siemię polecam też do peeligu . Bosko działa, w końcu mam ładną skórę.
Beniaminko no wiesz, co do kilejkowania, dziewczyny uważają że ciąża to nie chorobam a potem w nią zachodzą:-D:-D
Na szczęście gotowanie warzywka już ok, ale po surowych ledwo co do kibla moge zdąrzyć. Myślałam, że to chwilowe ale już 5 rzy tak wymiotowałam:szok:

Lilu02- bardzo fajne podejście do ciąży, takie zdroworozsądkowe, bez paniki, bez traktwania ciąży jak choroby samej w sobie :-) Podoba mi się, bo jesteś optymistyczna, masz dobry nastój i spory dystans do siebie a dzięki temu, jestes radosna i dzidzia z tego korzysta, ciąża dobrze się rozwija i tak trzymać Lilu02 :-) :tak:
Ja tez budzę się często na plecach, widac na razie mnie dusi skoro tak podsypiam nieświadomie. Prowadzę auto, czasem nie zapinam pasów, ale na autostradzie staram się mieć zapięte, nisko pod brzuszkiem i wysoko na piersi. Jak nie musze, prowadzi mój P.
Z witaminami tez nie szaleję, co drugi dzien najczesciej tylko magnez staram się dziennie, bo skurcze łydek dopadną .
dzisiaj na ONET.PL artykuł o karmieniu piersią i odzywianiu matki.
Jeść za dwoje - Żywienie - Mam dziecko - Onet.pl Dziecko

lilu, mb_1, emilia dzięki za wsparcie dziewczyny, jak tak poczytam że nie jestem sama w moich dolegliwościach i zmęczeniu to od razu mi lepiej, w końcu nie tylko ja tak mam... jeszcze raz dzięki!
Kasialle po to jestesmy ;-)Wiem, ze to okrutne, ale mnie tez sie robi lepiej, jak czytam, ze nie tylko ja mam takie dolegliwosci i wszystkiego dosc

A ze spaniem to ja tez mam problemy i takie ze nie chce mi sie spac i z pozycja spania. I spie tez na plecach tylko z podkurczonymi nogami bo inaczej mnie brzusio ciagnie. ale praktycznie w kazdej pozycji mi jest niewygodnie i mały tak kopie w nocy ze czasami sie budze az. Pozycja stojaca byłaby najlepsza ...hahahah
Ja tez spie czesto na plecach. A wczoraj nawet sie smialam do meza, ze najlepiej spaloby mi sie na stojaco:-D:-D Bo wczoraj niezaleznie jak sie polozylam to cos mnie bolalo. A jak wstalam, to przechodzilo.
Dziewczyny, mnie cos dzis na jedzenie wzielo. Od rana zjadlam juz- w domu sniadanie, kawalek sernika na zimno, w pracy truskawki, batonika pelnoziarnistego, ale oczywiscie z czekolada i mam znow na cos ochote:szok::szok:

to znowu ja:-D ale mam dzisiaj dzień na pisanie:tak:
w sobotę byłam w kinie, wszedł nowy film z Jennifer Lopez pod tytułem "plan B" opowieść o babce co długich poszukiwaniach "tego jedynego" rezygnuje i decyduje się na zapłodnienie in vitro....no i tuż po zabiegu( udanym co się okazuje po czasie) spotyka "tego jedynego"....film może nie ambitny...taka lajtowa komedyjka ale teksty i gra J.Lo świetne....POLECAM!!!!!!!!!! A do czego zmierzałam pisząc to wszystko to fakt, że babka też miała (jak ja) poduszkę do spania, taką pod nogę...jak się okazuje taka poduszka to najgroźniejszy wróg mężczyzny( przyszłego ojca) świetna scenka włąśnie o tym....a już właściwie to prawie się posikałam ze śmiechu jak facet mówi że jego żona dorysowała oczy swojej poduszce:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Sorki ze tak dużo napisałam............

Witam przy kawci.
kasialle ja też już bym chciała urodzić i często tak mnie nachodzi taka myśl że jakby ktoś umiał przyspieszyć czas to bym chyba mu wszytko oddała. Fajnie by było mieć już Malutką przy sobie.
Korba do lekarza idź i uważaj na siebie.
Haszi dziękuje!
Znowu od rana latają F16, spać nie dają cholery jedne:wściekła/y:. A ja ostatnio tak dobrze śpie jakby mój organizm wiedział że teraz trzeba sie wyspać na zapas. Jak mi mała nie daje zasnąć to przytulam ręke Męża do brzucha i po krótkim czasie uspokaja sie i spokój jest do 7 rano.
Nie mam pomysłu na obiad. Może flaczki albo coś innego. Musi mnie natchnąć albo spytam sie Męża co chce.

czesc brzuszki.....
ale sie przestraszylam rano bo obudziłam sie lezac prawie na brzuchu i potem nie czulam ruchow malej... boshe myslalam ze zwariuje bo szturalam ja a ona nic spala dalej dopiero kolo 10 sie zaczela ruszac jejeu mysallam ze ja zgniotlam albo cos...... no paranoja:szok::szok:
a piatek wizyta usg
pozdrawiam brzuszki:-):-)

lilu 02 taka p[oduszka to skarb ja juz bez niej nie sypiam i moj M tez stwierdzil ze zastepuje mi jego he he:-D:-D

czesc brzuszki.....
ale sie przestraszylam rano bo obudziłam sie lezac prawie na brzuchu i potem nie czulam ruchow malej... boshe myslalam ze zwariuje bo szturalam ja a ona nic spala dalej dopiero kolo 10 sie zaczela ruszac jejeu mysallam ze ja zgniotlam albo cos...... no paranoja:szok::szok:
a piatek wizyta usg
pozdrawiam brzuszki:-):-)

lilu 02 taka p[oduszka to skarb ja juz bez niej nie sypiam i moj M tez stwierdzil ze zastepuje mi jego he he:-D:-D
Karolinkare, dobre :-) A powiedz, jak rozpoznajesz, że to rusza się Wiki albo Oliwier, niesamowite, mieć dwóch rozrabiaczków w brzuszku. Czy Oni się poruszają na zmiany czy śpią i rozrabiają razem ?
:-)

No zmusiłam swoje dupsko do sprzątania, poodkurzałam, pomyłam podłogi i kuchnię i pozbyłam się kurzu :) Ale nadal taka nijaka jestem. Normalnie dętka :/ I też czasem mam napady że chciałabym już mieć maleństwo przy sobie a czasem z kolei że przecież dopiero po porodzie dostaje się szkołę przetrwania ;)

reklama
Monia - przepis na leczo postaram się wrzucić, ale to głównie robił mój B, a on mnie zawsze wywala z kuchni i niewiele się udzielam przy jego gotowaniu ;-)

Ja witamin z DHA nie biorę, w środę będę u lekarki to wypytam, na razie mam brać tylko magnez, potas i tabletki na zatrzymanie krwotoków z nosa. Wyniki morfologii miałam dobre, więc powiedziała, że na razie nie ma co zażywać witamin. Ale teraz jest chyba trochę gorzej, to pewnie mi coś przepisze.

Co do przepuszczania w kolejkach, to u mnie brzuch widoczny i kilka razy mnie ktoś przepuścił albo ustąpił mi miejsca w autobusie. Ale rzadko. Zazwyczaj jak to robią, to takie kobiety w wieku mojej mamy - koło 50-60tki.

Zmykam trochę posprzątać, póki mam jeszcze powera ;-)

Do góry