reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

monia a ten kwas DHA naprawdę jest potrzebny tak bardzo? Bo w poprzednich ciążach nawet na rynku go nie było i dzieciom nic nie brakuje :)

A tak w ogóle witam poniedziałkowo :)
Pogoda w miare na razie, co prawda słonka brak ale nie pada póki co :)
Mały właśnie czkawki dostał i podskakuje rytmicznie w brzuchu :)
Wczoraj mało pisałam bo ta niedziela taka senna dla mnie była że ledwo o 14 z wyra się zwlekłam, poszliśmy na spacer ale siły chodzić nie miałam a tym bardziej rozmawiać, więc po godzinie wróciliśmy bo tak jakos nijako było :/

reklama
witam poniedziałkowo i z pracy i ja :-) Od samego rana kręgosłup wychodzi mi bokiem ale chyba już się przyzwyczaiłam :-( Wczoraj wieczorkiem miałam tak kiepski humor (dolegliwości, leniwa niedziela, kiepski dzień synusia: uczulenie nie wiadomo na co, wyjec cały dzień) że ryczałam i wydzierałam się że ja już chce urodzić i mieć święty spokój. Taki miałam wczoraj wieczór. I powiem Wam że wcale mi się nie zmieniło! :no: Chciałabym urodzić i już, mam dość...

Hejo

Witam poniedzialkowo.

Korba - Ty szalencze, uwazaj na siebie..
Benjaminko - zazdroszcze wyjazdu i pstraga :-)

A u mnie w calym miescie od dzis nie ma cieplej wody, naprawiaja rury co roku. Takze przez tydzien bede sie bujac z grzaniem wody..
Obudzilam sie o 5 nad ranem, zjadlam danio i poszlam dalej spac :-)

pozdrowionka.

dzień dobry!!!!
u mnie pogoda nijaka...ale humor mam ok;-) to znaczy, ze jakoś przetrwam ten dzień:tak: ochota na arbuza niezmieniona......chce go i już!!!!!!!!!

kasialle
u mnie w drugą stronę ja się zamartwiam żeby za szybko nie urodzić:eek: ale gdyby można czas przewinąć do przodu to też chciałabym już maleństwo:tak:
Mam dzisiaj kilka spraw do nadciągnięcia więc będę wpadała okresowo;-) na razie siedzę w domku to z wami popiszę:-D
Miłego dnia!!!!!!!!

Witam sie i ja poniedzialkowo, rowniez z pracy.
Korba jak po upadku? Wszystko w porzadku?
Kasialle jeszcze troche wszystkie wytrzymamy, damy rade;-)
Gaja widze, ze u Ciebie juz w porzadku z brzusiem?
Widze, ze cos wiekszosc z nas w nienajlepszych nastrojach. Ja wczoraj caly dzien w domu przesiedzialam. Nawet nie mialam ochoty na jakiekolwiek wyjscie. Dopiero wieczorem podjechalismy na godzine do znajomych. Biodro boli mnie jak cholercia, do tego doszedl bol kregoslupa, w nocy spac nie moge, bo nie wiem jak sie ulozyc. Dzisiaj musze koniecznie pocwiczyc.
Poza tym pada, jest zimno (12°C).
Umowilam sie z kolezanka po pracy. A teraz wlasnie sie dowiedzialam, ze szef zaplanowal spotkanie na 17:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No i jak tu czlowiek moze sobie cokolwiek zaplanowac? Musze do niej zadzwonic i umowic sie pozniej, albo na jutro.
Echh milego poniedzialku brzuchatki.

Witam się poniedziałkowo! Ja dzisiaj trochę zabiegana będę... Na 10 do szkoły po wpis, później o 12 z mężem coś załatwic musimy, na 13.30 szkoła po kolejny wpis, od 14.30 okulista... Jak wrócę od okulisty o 18 to będzie dobrze... Znowu pewnie kolejki się ustawią takie, że nie będzie gdzie się wcisnąc, a i to zapewne średnia wieku 80 lat ;/ Jak zawsze w tej przychodni... Ale niebardzo chce mi się płacic 50zł za zaświadczenie od prywatnego okulisty... To trzymajcie kciuki, żeby poszło szybko i sprawnie ;)
Pogoda nieciekawa, więc i humorek średni, ale przynajmniej z małżem już dobrze...

Witam dziewczyny. Kiepsko ostatnio sypiam, jakieś koszmary nocne mnie męczą.
Ostatnie 2 dni spędziałam w sklepach, z racji brzydkiej pogody. W sobotę pojachaliśmy do Forum w Gliwicach a potem jeszcze wstąpiliśmy do Plejady w Bytomiu.
Zakupiłam trochę ciuszków dla maluszka - w RESERVED zawsze są jakieś w przecenie, ale poza tym poszaleliśmy z mężem i też dla siebie i Ani coś kupiliśmy. Dzięki za wiadomość o przecenach w H&M na spodnie. Kupiłam sobie czarne rybaczki ciążowe.
Ponadto Ania mogła poszaleć 1,5 godz. w bawilandii. Była mokra jak wychodziliśmy i wcale nie miała dosyć. Oglądałam również kolejny raz wózki i inne rzeczy zwłaszcza do porodu w takiej hurtowni KAJA w Gliwicach. Kupilam majtki poporodowe i muszę zobaczyć ile podkładów i pieluch mi zostało po poprzednim razie.
Aaaaaaaaaaa kupiłam jeszcze prezenty na DZIEŃ OJCA:-)
Dzisiaj wybieram się do mojej szkoły na bal gimnazjalny:-)
Tylko jak pomyślę, że prawie nic nie będę mogła skosztować....jutro wizyta kontrolna u diabetologa, zobaczę co mi powie.
Witam nową mamusię:-)
Gratuluję wszystkim udanych wizyt:-)
Miłego dnia:-)

heyka

Wy stale o jedzonku, która robi to leczo?mniam

Ja! Tzn. tak naprawdę zrobił je mój B, ja tylko pokroiłam część warzyw i kiełbasę - pycha!

Korba - mam nadzieje, że już lepiej! Uważaj na siebie :-)

Nie mogłam spać, mąż pochrapywał, ale trzymał mnie przy okazji za dłoń i tak mnie to rozczuliło, że mu odpuściłam i nie budziłam, żeby przestał ;-)U sąsiadów dalej remont, głowa mnie już boli - wiercą już cały czas od miesiąca lub nawet dłużej - zastanawiam się, czy oni nie włączają tej wiertary specjalnie nam na złość, bo ile można?

Dzisiaj B obiecał wyjść wcześniej z pracy i wreszcie jedziemy pooglądać panele i farby, bo w końcu nigdy tego remontu nie znajdziemy. A mi się nic nie podoba - jakaś wybredna się znalazłam!

reklama
Hej lasencje.
Zgłaszam się.
Nie mam ostatnio czasu na neta bo albo robota albo młody non-stop na polu.
Dzisiaj pogoda fatlna:crazy:
Ja czuje się ok choć nie mogę jeść warzyw i owoców:szok: bo wystarczy, że wpitolę rzodkiewkę czy czereśnie i bleee. Tylko truskawki z śmietanką i cukrem mi wchodzą.
Dzidzia kopie tak po bokach-śmiesznie jest ułożona.
O dziwo totalnie mnie kręgosłup nie boli:eek::-D

Gratuluje udanych wizyt :-D
Co do waszych m. Pamiętajcie to tylko faceci- istoty niższe i upośledzone. Trzeba im fory dać czasem.:-D

monia
DHA są też w innych produktach (np. tym forsowanym przeze mnie świeżo mielonym siemieniu lnianym-łyżeczka dziennie i witaminki nie potrzebne). Po prostu badania o ich wpływie n mózg są nowe dlatego wcześniej nie polecano.
skrzaciku trochę późno ale. Miałam i zzo i ogólne. zzo super. Godzinę po wołałam o dzidzie a 2 po radośnie obdzwaniałam znajomych. Ręczę, że nie będziesz chciała wstać wcześniej:-D. Ogólne- tragedia. Nie chcieli dać mi szybko dziecka 5 h czekałam zamartwiając się, delirka, fatalne samopoczucie. W dodatku gardło podrażnione po intubacji-kaszlałam bardzo a przy przeciętym brzuchu to nie jest fajne.

Do góry