reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

monia a ten kwas DHA naprawdę jest potrzebny tak bardzo? Bo w poprzednich ciążach nawet na rynku go nie było i dzieciom nic nie brakuje :)

A tak w ogóle witam poniedziałkowo :)
Pogoda w miare na razie, co prawda słonka brak ale nie pada póki co :)
Mały właśnie czkawki dostał i podskakuje rytmicznie w brzuchu :)
Wczoraj mało pisałam bo ta niedziela taka senna dla mnie była że ledwo o 14 z wyra się zwlekłam, poszliśmy na spacer ale siły chodzić nie miałam a tym bardziej rozmawiać, więc po godzinie wróciliśmy bo tak jakos nijako było :/

reklama
witam poniedziałkowo i z pracy i ja :-) Od samego rana kręgosłup wychodzi mi bokiem ale chyba już się przyzwyczaiłam :-( Wczoraj wieczorkiem miałam tak kiepski humor (dolegliwości, leniwa niedziela, kiepski dzień synusia: uczulenie nie wiadomo na co, wyjec cały dzień) że ryczałam i wydzierałam się że ja już chce urodzić i mieć święty spokój. Taki miałam wczoraj wieczór. I powiem Wam że wcale mi się nie zmieniło! :no: Chciałabym urodzić i już, mam dość...

Hejo

Witam poniedzialkowo.

Korba - Ty szalencze, uwazaj na siebie..
Benjaminko - zazdroszcze wyjazdu i pstraga :-)

A u mnie w calym miescie od dzis nie ma cieplej wody, naprawiaja rury co roku. Takze przez tydzien bede sie bujac z grzaniem wody..
Obudzilam sie o 5 nad ranem, zjadlam danio i poszlam dalej spac :-)

pozdrowionka.

dzień dobry!!!!
u mnie pogoda nijaka...ale humor mam ok;-) to znaczy, ze jakoś przetrwam ten dzień:tak: ochota na arbuza niezmieniona......chce go i już!!!!!!!!!

kasialle
u mnie w drugą stronę ja się zamartwiam żeby za szybko nie urodzić:eek: ale gdyby można czas przewinąć do przodu to też chciałabym już maleństwo:tak:
Mam dzisiaj kilka spraw do nadciągnięcia więc będę wpadała okresowo;-) na razie siedzę w domku to z wami popiszę:-D
Miłego dnia!!!!!!!!

Witam sie i ja poniedzialkowo, rowniez z pracy.
Korba jak po upadku? Wszystko w porzadku?
Kasialle jeszcze troche wszystkie wytrzymamy, damy rade;-)
Gaja widze, ze u Ciebie juz w porzadku z brzusiem?
Widze, ze cos wiekszosc z nas w nienajlepszych nastrojach. Ja wczoraj caly dzien w domu przesiedzialam. Nawet nie mialam ochoty na jakiekolwiek wyjscie. Dopiero wieczorem podjechalismy na godzine do znajomych. Biodro boli mnie jak cholercia, do tego doszedl bol kregoslupa, w nocy spac nie moge, bo nie wiem jak sie ulozyc. Dzisiaj musze koniecznie pocwiczyc.
Poza tym pada, jest zimno (12°C).
Umowilam sie z kolezanka po pracy. A teraz wlasnie sie dowiedzialam, ze szef zaplanowal spotkanie na 17:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No i jak tu czlowiek moze sobie cokolwiek zaplanowac? Musze do niej zadzwonic i umowic sie pozniej, albo na jutro.
Echh milego poniedzialku brzuchatki.

Witam się poniedziałkowo! Ja dzisiaj trochę zabiegana będę... Na 10 do szkoły po wpis, później o 12 z mężem coś załatwic musimy, na 13.30 szkoła po kolejny wpis, od 14.30 okulista... Jak wrócę od okulisty o 18 to będzie dobrze... Znowu pewnie kolejki się ustawią takie, że nie będzie gdzie się wcisnąc, a i to zapewne średnia wieku 80 lat ;/ Jak zawsze w tej przychodni... Ale niebardzo chce mi się płacic 50zł za zaświadczenie od prywatnego okulisty... To trzymajcie kciuki, żeby poszło szybko i sprawnie ;)
Pogoda nieciekawa, więc i humorek średni, ale przynajmniej z małżem już dobrze...

Witam dziewczyny. Kiepsko ostatnio sypiam, jakieś koszmary nocne mnie męczą.
Ostatnie 2 dni spędziałam w sklepach, z racji brzydkiej pogody. W sobotę pojachaliśmy do Forum w Gliwicach a potem jeszcze wstąpiliśmy do Plejady w Bytomiu.
Zakupiłam trochę ciuszków dla maluszka - w RESERVED zawsze są jakieś w przecenie, ale poza tym poszaleliśmy z mężem i też dla siebie i Ani coś kupiliśmy. Dzięki za wiadomość o przecenach w H&M na spodnie. Kupiłam sobie czarne rybaczki ciążowe.
Ponadto Ania mogła poszaleć 1,5 godz. w bawilandii. Była mokra jak wychodziliśmy i wcale nie miała dosyć. Oglądałam również kolejny raz wózki i inne rzeczy zwłaszcza do porodu w takiej hurtowni KAJA w Gliwicach. Kupilam majtki poporodowe i muszę zobaczyć ile podkładów i pieluch mi zostało po poprzednim razie.
Aaaaaaaaaaa kupiłam jeszcze prezenty na DZIEŃ OJCA:-)
Dzisiaj wybieram się do mojej szkoły na bal gimnazjalny:-)
Tylko jak pomyślę, że prawie nic nie będę mogła skosztować....jutro wizyta kontrolna u diabetologa, zobaczę co mi powie.
Witam nową mamusię:-)
Gratuluję wszystkim udanych wizyt:-)
Miłego dnia:-)

heyka

Wy stale o jedzonku, która robi to leczo?mniam

Ja! Tzn. tak naprawdę zrobił je mój B, ja tylko pokroiłam część warzyw i kiełbasę - pycha!

Korba - mam nadzieje, że już lepiej! Uważaj na siebie :-)

Nie mogłam spać, mąż pochrapywał, ale trzymał mnie przy okazji za dłoń i tak mnie to rozczuliło, że mu odpuściłam i nie budziłam, żeby przestał ;-)U sąsiadów dalej remont, głowa mnie już boli - wiercą już cały czas od miesiąca lub nawet dłużej - zastanawiam się, czy oni nie włączają tej wiertary specjalnie nam na złość, bo ile można?

Dzisiaj B obiecał wyjść wcześniej z pracy i wreszcie jedziemy pooglądać panele i farby, bo w końcu nigdy tego remontu nie znajdziemy. A mi się nic nie podoba - jakaś wybredna się znalazłam!

reklama
Hej lasencje.
Zgłaszam się.
Nie mam ostatnio czasu na neta bo albo robota albo młody non-stop na polu.
Dzisiaj pogoda fatlna:crazy:
Ja czuje się ok choć nie mogę jeść warzyw i owoców:szok: bo wystarczy, że wpitolę rzodkiewkę czy czereśnie i bleee. Tylko truskawki z śmietanką i cukrem mi wchodzą.
Dzidzia kopie tak po bokach-śmiesznie jest ułożona.
O dziwo totalnie mnie kręgosłup nie boli:eek::-D

Gratuluje udanych wizyt :-D
Co do waszych m. Pamiętajcie to tylko faceci- istoty niższe i upośledzone. Trzeba im fory dać czasem.:-D

monia
DHA są też w innych produktach (np. tym forsowanym przeze mnie świeżo mielonym siemieniu lnianym-łyżeczka dziennie i witaminki nie potrzebne). Po prostu badania o ich wpływie n mózg są nowe dlatego wcześniej nie polecano.
skrzaciku trochę późno ale. Miałam i zzo i ogólne. zzo super. Godzinę po wołałam o dzidzie a 2 po radośnie obdzwaniałam znajomych. Ręczę, że nie będziesz chciała wstać wcześniej:-D. Ogólne- tragedia. Nie chcieli dać mi szybko dziecka 5 h czekałam zamartwiając się, delirka, fatalne samopoczucie. W dodatku gardło podrażnione po intubacji-kaszlałam bardzo a przy przeciętym brzuchu to nie jest fajne.

Do góry