reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam porannie wszystkie Brzuszki :-):-):-) Jest piekna pogoda, więc na pewno wybędziemy na cały dzień nad morze, nie zapominając oczywiście o obywatelskim obowiązku;-)
A tymczasem witam się z Wami , my już po remoncie, wyszedł cudnie i fantastico:tak: Jestem naprawdę zadowolona. Zostało jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia i poukładania, ale z grubsza wszystko juz jest na miejscu i wczoraj wieczorem wprowadzilismy się do mieszkanka. Nawet net małż podłączył poznym wieczorkiem, ale juz spałam bo padłam na ryjek.
Jeszcze nic nie czytałam , nie wiem czy zdołam nadrobić Wasze posty... ale powoli się zorientuję co tam sie u Was działo.
W czwartek byłam na USG ,żeby dowiedziec sie o maluszku wiecej, no i zapytac o płec;-) Więc ginek zbadał i powiedzial, "... male zdrowiutkie, ułozone głowkowo, serduszko , nerki, rączki, paluszki wszystko OK, waży 1300 g, a zaraz, zaraz...pomiędzy nózkami ma.................................STOPĘ ......................:szok:"
:-D:-D:-D Do tego stopnia moja dzidzia sie ukrywa! Za nic w świecie nie chce sie pokazać. We wtorek idę jeszcze raz na "dogrywkę", jesli dizdzia sie odpowiednio odwróci to sie dowiem...;-)

Życzę Wam milutkiego i udanego dnia:-):-):-)
duzo usmiechu:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Witam i gratuluję udanych wizyt.
aga26ka ale masz uparciucha w brzuszku... Ja idę w piątek na USG i mam nadzieję, że lekarz potwierdzi dziewczynkę :)

Wczoraj miałam pracowite popołudnie i nawet nie zdążyłam wejśc na bb, bo już padnięta byłam... Najpierw byliśmy z małżem po resztę materiałów do łazienki, więc już dzisiaj będzie kończył ściany i łazieneczka będzie w końcu zrobiona :) Pozbyliśmy się też mebli niepotrzebnych z obecnej sypialni, a przyszłego pokoiku dziecięcego, więc w takim wypadku ja sobie od razu zażyczyłam przemeblowanie tak jak ma byc już dla dzidziusia - oczywiście mąż przestawił, ale powiedział, że jak tak to łóżeczko skręca już :] Więc teraz jeszcze tylko brakuje maleństwa do tego, żeby pokoik był taki jak powinien ;P Dzisiaj jeszcze chcę wszystko co malutkiej przenieśc do jej komody, bo narazie było wszystko w szafach i szafkach naszych upchnięte ze względu na brak miejsca...
Zaraz poczytam co się u was wczoraj działo...
Miłego dzionka ;)

Witam przy kawce i poieknej pogodzie :-)
rowniez gratuluje udanych wizyt
aga26ka co ma byc to bedzie najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i rosnie ,u mnie moj gin na poczatku mowil ze dziewucha potem miedzy nogami wyrusl siusiak ;-)polowa wyprawki na rozowo jest ale jak na 100% bedzie chlopczyk to ciuszki wystawie na allegro bo wszystko noweczki i dobrych firm ale coz ,czasem tak bywa.

aga26ka gdzie jezdzisz nad morze?? ja tez czesto bywam mam tam domek i jak tylko moge jade na weekend.

oj dzis sprzatania ciag dalszy ,niechce mi sie troche ale jak mus to mus.

milego dzionka dziewuszki:-)

Halo Wtam sie porannie, och jak fajnie sie spi we wlasnym lozeczku. Te szpitalne lozka sa okropne. Co do kawy dziewczynki wszystkie ciezarne w szpitalu dostawaly kawe do sniadania chyba , ze nie pija kawy to herbate. I potem jeszcze raz mala filizanke po obiedzie do ciasta. ( Pylalam polozne , i dwie filizanki w ciagu dnia sa calkowicie bezpieczne).
Jak juz pisalam, bedac w szpitalu bylam na 2 wykladach dla ciezarnych i jeden z nich dotyczyl karmienia. I dowiedzialam sie , ze matki karmiace wcale nie musza sobie wszystkiego odmawiac, bo potem to karmienia przeradza sie wkoszmar a nie przyjemnosc.
Naprawde duzo pokarmow wolno jesc i wcale nie szkodza dziecku. Tak wiec z tych ktore wolno jesc ( oczywiscie w mniejszych ilosciach) a wiekszosc matek sobie odmawia sa:
Truskawki , Kalafior, brokuly ( te dwie ostatnie nie pochodza z rodziny roslin kapustnych tylko sa to rosliny kwitnace czy cos takiego)

Jedyne co trzeba naprawde unikac to:
Kapusta, wszystkie owoce o mocno czerwonym soku ze wzgledu na zawarte kwasy, czosnek i cebula
Wszystkie owoce pestkowe, winogrona, czerwona papryka ( powoduje odparzenia u dzieci)

Witam porannie:-)

Ale miałam dzisiaj nocke, normalnie nie dosypiam, chyba zaczne spać na wznak bo śpiąc na bokach coś mnie ciągnie, cosik pobolewa:no::no:W nocy myśle - rano biegiem do lekarza - a gdy rano wtaje jak ręką odjął:-)Dziś moje dziecko spędza niedziele u babci, mąż śpi po nocce więc nie pozostaje nic innego jak się położyć i odpocząć. Poczytałam dziś co tam u czerwcówek, potem co u sierpniówek i morał taki że skurcze, twardnienie brzucha itp przypadłości to istna plaga:szok::szok:I mimo to dociągają do końca:tak::tak:Więc głowa do góry:tak:Życzę miłej niedzieli kochane:-D

Witam niedzielnie.
Piękny dzień sie zapowiada i może gdzieś wypełznę z domku. Wy tak o tym morzu gadacie a ja musze czekać do sierpnia kiedy Mężuś będzie miał luz w pracy i może wziąść wolne. Ale nawet jak sie zbierzemy to jak znam mojego troskliwego gina to mnie nie wypuści poza Poznań.:-(
aga26ka ale masz wstydliwe dzieciątko:-). Ciesze się że zdrowo sie rozwija.
Saraa wy tam macie raj w tych szpitalach. Aż chce sie leżeć. Jeszcze troche poopisujesz to ja chyba sie zakredytuje i pojade rodzić do ciebie.:-)
Wolfheart odezwij sie!!!

Ostatnia edycja:
ahhh jak ja zazdroszcze Wszystkim mamą które mieszkają blisko morza....
ja mam 4 godziny jazdy :(((

Agim ja tez dzis bardzo źle spałam- zasnełam dopiero po 2, wstałam o 7 i o dziwo jestem wypoczęta... :/

Aga to chyba mały facekcik jest że tak skrywa swoje skarby :)))

Emilia ja właśnie tego bałam sie najbardziej nawet powiedziałam swojej lekarce ze wole sie dowiedziec później ale miec pewność, że nie strzela :)

mąż dziś w pracy :((( a pogoda całkiem całkiem - dobrze ze moja mama chociaz nas odwiedzi :)))

Witam się i ja ,ja już po śniadanku ,dzieciaki na podwórku a Daniel śpi po nocce ,dziś pogoda do bani zimno jest i pochmurno .Dziś zapewne siedze cały dzień w domku ,bo Daniel dziś znów na noc a jutro na 8 rano idzie do brata do pracy ,więc dziś musi pospać tak do 17 minimum .

AGA26KA ale masz małego uparciucha i wstydzioszka w brzuniu ,ale mam nadzieję że na wizycie w koncu ujawni co ma między nogami.

ASIEK to i tak masz blisko masz do morza ja mam tak ok 8 godzin jazdy samochodem i jeszcze to zależy jaką trasą.

SARAA dobrze że już w domu jesteś ...i oby tak do końca ciązy .

dziewczyny stwierdziłam że nie mam w co się ubrać bo mam 3 pary getrów,jedne dresy i jedne dzinsy w które się dopinam ...reszty nie zapne ...dziś przeglądałam szafe i się załamałam bo nie mam ubrań.....ech

Oliwka no to mamy podobnie tzn ja mam 2 pary leginsów, jedne dresowe i jedne jeasnsy... no i jeszcze 3 ciążowe sukienki..... i tez ciągle chodze w tym samym, ale chyba juz nie opłaca sie nowych ciuszków kupować bo przeciez tak szybko wrócimy do swojej starej wagi :)))

reklama
Witam przy kawiusi i pieknej pogodzie!
Corcia jeszcze spi bo pol nocy kaszlala i niemoga spac przez kaszel(oczywiscie my tez bo przyszla do nas)
Cos mi zgrzyta zebami(znacie jakis sposob na to??)dawalam juz jej jagody bo mowia ze to od robakow(ale ja w kupie nei widze zadnych robakow!,i teraz z dyni daje jej sloneczniki...ale tak mysle ze przejde sie chyab z tym do lekarza...bo to juz za dlugo trwa!
Mailego i cieplego dnia wam zycze!

Do góry