reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

hejka

witam nową mamusie,o jak milo tez na 3 wrzesien i jeszcze julka,julki to fajne dziewczyny

Asiek witaj,fajnie urlopowapiscie
my mamy zamiar jechac kolo 17 lipca na tydzien nad morze

Kerna co za glupota z tym porodem rodzinnym i przymusowa szkolą rodzenia,wcale sie nie dziwie ze jestes wsciekla

my powoli zaczniemy sie szykowac na to wesele,odezwe sie po powrocie,a mysle ze kolo 21 bede spowrotem
milego popoludnia

reklama
Dorotka a nie czytałaś co napisała Skrzacik - przyniesiesz pecha młodej parze :)))))
ale sie uśmiałam , mnie najbardziej rozbawiło chlapanie brzucha :))))

bede uciekac bo zaraz mąż wraca z pracy i jedziemy na lody :)

Asiek wiesz ja tych zabobonow to w tej ciazy nawet nie czytam
nie powiem w tamtej naczytalam sie tego duzo i usmialam po pachy

a co do mlodych to wiedzieli i prosili wiec chyba sie nie boją:)

spadam

milego popoludnia

HEJKA
ja świeżo po wizycie, maleństwo ładne i zdrowe, ale nie sprawdziła ile waży córeczka....ehhhh, mamusia waży dużo za dużo, przytyłam 2 kg w ciągu 3 tygodni, a nie obżeram się specjalnie, no i dużo ćwiczę , chodzę na basen.
Mam bakterie w moczu i muszę zrobić posiew....niedobrze
Nudna ta sobota

Hejo witam sie po 3 dniowej nieobecnosci. Jeszcze Was nie czytalam zaraz bede nadrabiac. Ja wlasnie wrocilam ze szpitala bo w czwartek w nocy mialam bol podbrzusza a jak wstalam to takie straszne ciagniecie w dol ze nie moglam chodzic. W szpitalu zrobili mi wszystkie badania , wymazy, mialam 8 razy CTG i nic nie wyszlo. Szyjka troszke skrocona , zero skurczy,maly strasznie ruchliwy i w ciagu 2 dni znow sie obrocil glowka na dol. Przynajmniej polezalam sobie 3 dni i nie musialam nic robic. A wczoraj skorzystalam z wykladow w szpitali i sie dowiedzialam wielu waznych rzeczy co sie nalezy mamusiom.
Nie wiem czy mamy z Niemiec wiedza ze jak maja starsze dziecko i trafia do szpitala, a tata musi do pracy to kasa chorych placi za godziny opieki nad dzieckiem np waszym znajomym, Albo po cesarce placa za pomoc domowa przez kilka dni. Moj synus trafil wlasnie do mojej kolezanki i sprobuje wydebic dla niej kase.

W szpitalu obejrzano malego wzdluz i wszerz jest wszystko ok- i prawdopodobnie przyjdzie na swiat przez cesarskie ciecie i tu decyzja nalezy do mnie, poniewaz przy porzednim porodzie peklo mi jelito grube moge teraz wybierac, bo nie gwarantuja , ze nie stanie sie to drugi raz - a to groziloby do konca zycia pampersy dla mamusi. Wie sie chyba zdecyduje.
Co do magnezu to tez nie zaduzo dostalam jakis cudowny specyfik homeopatyczny i mam go zazywac 4 x dziennie. :-)
A mnie znow ciagnie brzuch, ide i legne sobie troszke.

Monia gratulacje udanej wizyty!
Saraa uważaj na siebie kochana. Fajnie macie z tymi prawami. U nas nie ma nawet o czym marzyć.

Cholercia znowu mi duszno. Ale jakoś łatwiej to znosić jak Malutka kopie a kopie wysoko, blisko żołądka. Mój mi sie przyznał dzisiaj że chłopaki z rynku sprzedają mu lepsze i taniej owoce i warzywa dla cieżarnej żonki.:-) Mame rano wozi z kawiatami to i zakupy robi. Jak urodze to pojade im podziękować za te rabaty, bo rzeczywiście wszystko pycha i super soczyste.

Wlasnie wrocilismy z grila i tak sie najadlam ze czuje sie jak BALON!!! dzidzius tez chyba jest najedzony bo nie fika:)spi pewnie he:)
chociarz dzisaj ominelo mnei gotowanie obiadu,a na jutro rosolek zrobie cos lzejszego na obiadek.
Milego wieczorku!

reklama
Do góry