reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

odsamego rana serdecznie dośc całego dnia, głód, ból i mega mdłości. dzis trochę lepiej, ale co z tego jak szczykło mnie w karku i nie mogę głową ruszać:-:)-(chodzę sztywna jakbym kija miała w ..... macie jakieś rady?? Bo chyba maści rozgrzewające nie wchodzą w grę:confused::confused::confused: zdycham....
mnie tez na poczatku zlapaly korzonki caly czas lezalam na goracej termobutelce, do teraz jest dobrze przeszlo.

A co do zwolnien to kazda i tak zrobi co uwaza. Ja wlasciwie od wczoraj mam zakaz pracy do konca ciazy ( ze wzgledu na 4 poronienia oraz to , ze pracuje wiekszosc stojac w pracowni artystycznej niestety nie ma mozliwosci siedzenia, a poza tym mam do czynienia z klejami ,silikonami, opryskiwanymi roslinami itp) Musze tez troche dzwigac a z tego co wiem wolno tylko do 4 kilo. Ale jeszcze nie skorzystalam z L4 bo boje sie siedzenia w domu , i tego dluzacego sie czasu . Nie mowie ze nie skorzystam pozniej bo pewnie tak ale narazie jeszcze wytrzymam. Ja mam otyle dobrze ze tutaj mam 6 tygodni przed porodem i 8 po porodzie tzw okres ochronny i w tym czasie juz nie moge pracowac ( oczywiscie pelnoplatny).

Dziewczyny tez jestescie takie oslabione po luteinie ? Od wczoraj biore i czuje sie jakbym byla wewnatrz siebie , marze tylko o tym zeby spac.

Ostatnia edycja:
reklama
Saraa ja po luteinie taka lekko zamroczona jestem, nie wyobrazam sobie jak bedzie po podwojnej dawce+ duphaston ;) Kolezanka mowila mi ze po duphastonie strasznie ja mdlilo. Ale co zrobic??? Jak trza to trza! A co do silikonow, klejow i tym podobnych specyfikow to podziwiam za odwage. Przeciez to sama chemia. A w domu zawsze sie cos do roboty znajdzie. Dobrze ze net jest...:)

JojoB ja tez chce l4 od dzieci. W pracy to mogłam poodpoczywać, nogi na stół i miec wszystko w poważaniu przez kilka min.
tu każda chwola nieuwagi kosztuje

Saraa ja po luteinie taka lekko zamroczona jestem, nie wyobrazam sobie jak bedzie po podwojnej dawce+ duphaston ;) Kolezanka mowila mi ze po duphastonie strasznie ja mdlilo. Ale co zrobic??? Jak trza to trza! A co do silikonow, klejow i tym podobnych specyfikow to podziwiam za odwage. Przeciez to sama chemia. A w domu zawsze sie cos do roboty znajdzie. Dobrze ze net jest...:)
Wiesz u mnie to moze nie odwaga , bardziej strach o utrate pracy ja jestem w takiej sytuacji ze nie wiem czy ta ciaza sie utrzyma i czekam jeszcze te 3-4 tygodnie bo potem to juz wiem ze bedzie dobrze( u mnie poronienia zdarzaja sie tylko do 11 -12 tyg. ale zawsze wiem juz wczesniej bo serce dziecka przestaje bic 8-10) wiesz staram sie unikac chemii jak moge wybieram taka prace ktora jak najmniej szkodzi.. Tu niestety jakbym poszla teraz na chorobowe , i gdyby moja ciaza sie nie powiodla to nie mam do czego wracac, napewno skonczyloby sie zwolnieniem. W Polsce jest o tyle dobrze ze jest jakas inspekcja Pracy , ktora kontroluje firmy , tutaj zebym miala zaplacone chorobowe musze sie udac do sadu pracy ( musze oplacic adwokata).

A jeszcze pytanko co do tej luteiny tez mozecie ja polykac albo brac dopochwowo. Lekarka powiedziala mi ze moge wybrac jak mi jest wygodniej -troche smieszne jedna tabletka a mozna ja przyjmowac na dwa sposoby. ( Ja mam niemiecki odpowiednik luteiny Utrogestan)?

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczyny! Rok temu o tej porze tu pisalam,Boze jak ten czas szybko leci...są kolejne wrześnióweczki:-).Ja przetrwalam dzielnie 9 miesiecy,choc byly dla mnie i dzidzi bardzo ciezko,od poczatku bylam na podtrzymaniu,no i dalismy rade,Dzis moj brzdac ma 4,5 mies,jest zdrowym i cudownym Aniolkiem.Takze dziewczyny trzymajcie sie,duzo zdrowka dla was i fasolek,a we wrzesniu czeka Was najcudowniejszy prezent!!!!

Witam kchane! Wczoraj mialam pierwsze zwisanie nad kibelkiem:szok:jak ja tego nie lubie!!! Ja sie generalnie czuje jakby mnie cos przejechało , ciągle mnie muli w głowie , zmęczona jestem, nudnosci i wieksze po zjedzeniu czegokolwiek...ehhhh
Ale przetrwam, przetrwam ...dam rade, musze:tak:!!!
Co do pracy to mam fajnie , bo wszyscy mnie wyreczaja:-)w cięzkich pracach...mam prace umysłowo-fizyczna , jak mi gorzej to siadam do kompa.Szefostwo mam dobre a to duza firma bardzo:-)Mój bezposredni przełozony mi gratuluje.Pracuje w firmie dość długo bo 13 lat, odkąd skonczyłam szkołe srednia.Wiec nie ma problemu z moim stanem błogosławionym, na L4 narazie nie ide bo mam nadzieje ze az tak źle z dolegliwościami nie bedzie i dam rade tym bardziej ze mam taką atmosfere w pracy, a w domu nie chce siedzieć bo za duzo bede sobie wbijała do głowy no i bedzie sie strasznie dłuzyło. Ale jak juz brzusio będzie duży to nie wiem czy mnie nie wygonia na zwolnienie, bo duzo niebezpieczeństw dookoła, cos moze na mnie spaść itp.

Wiesz u mnie to moze nie odwaga , bardziej strach o utrate pracy ja jestem w takiej sytuacji ze nie wiem czy ta ciaza sie utrzyma i czekam jeszcze te 3-4 tygodnie bo potem to juz wiem ze bedzie dobrze( u mnie poronienia zdarzaja sie tylko do 11 -12 tyg. ale zawsze wiem juz wczesniej bo serce dziecka przestaje bic 8-10) wiesz staram sie unikac chemii jak moge wybieram taka prace ktora jak najmniej szkodzi.. Tu niestety jakbym poszla teraz na chorobowe , i gdyby moja ciaza sie nie powiodla to nie mam do czego wracac, napewno skonczyloby sie zwolnieniem. W Polsce jest o tyle dobrze ze jest jakas inspekcja Pracy , ktora kontroluje firmy , tutaj zebym miala zaplacone chorobowe musze sie udac do sadu pracy ( musze oplacic adwokata).

A jeszcze pytanko co do tej luteiny tez mozecie ja polykac albo brac dopochwowo. Lekarka powiedziala mi ze moge wybrac jak mi jest wygodniej -troche smieszne jedna tabletka a mozna ja przyjmowac na dwa sposoby. ( Ja mam niemiecki odpowiednik luteiny Utrogestan)?

Saraa ja mam powiedziane ze powrot do pracy bedzie, ale roznie to bywa, wiem. Wole jednak dmuchac na zimne skoro tak mi zalecil a ginka. Co do luteiny to ja biore dopochwowo. Tak ponoc wchlania sie od razu tam gdzie powinna dzialac najbardziej :-) Trzymam kciuki mamuski kochane:-) Byle do przodu!!;-)

reklama
JojoB ja tez chce l4 od dzieci. W pracy to mogłam poodpoczywać, nogi na stół i miec wszystko w poważaniu przez kilka min.
tu każda chwola nieuwagi kosztuje

oj kosztuje,mnie wczoraj kosztowalourtrate szminki chanel, zostala wymazana na buziulce i takzostalamobudzona.."mama zobacz???:wściekła/y:"
reszte szmineczki pogryzla ,wiedzilalam,ze moje polegiwanie na sofie skonczy sie jakas afera:nerd:

Do góry