reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam wszystkich o poranku ,

pogoda jak narazie super troszke chlodniej niz wczoraj ,w nocy popadalo ale teraz swieci piekne sloneczko.

plany na dzis mam okrutne wielkie sprzatanie prasowanie bo sie troche tego nazbieralo ,a w poniedzialek przyjerzdza rodzinka ze slaska i musze przygotowac pokoj goscinny,a co do pokoju dla dzidziusia to bede wszystko rozkladac w lipcu ze wzgledu ze grozi mi przedwczesny porod(moj pierwszy aniolek sie wypchal w 23 tc , a Sebus w 35) i wrazie czego chce byc przygotowana, torbe do szpitala tez juz w lipcu przygotuje a co niech sobie stoi i czeka:tak:
jeszcze troche posiedze sobie przed kompem i zabieram sie za robote.

jeeny moj trzy latek jest bezbledny ,wchodze przed chwila do kuchni a on siedzi przy stole i je platki z mlekiem ,podloga cala w mleku ,stol tez mowi ze sam sobie zrobil bo juz jest duzi :-D

reklama
Witam sie i ja
Kinia gratuluje
Gaja uwazaj na siebie. Na pewno bedzie dobrze, pewnie malenstwo dobrze do snu ukolysaliscie, dlatego mniej aktywny jest.
Echh wczoraj pisalyscie o kebabach, a za mna wczoraj pizza chodzila. Mielismy zamowic sobie na obiad, ale wrocilismy z pracy o 14,zamiast o 12. A tutaj wszystkie restauracje, pizzerie itp sa pozamykane miedzy 14 a 17. Dzisiaj tez nie zamowie, bo dzis robie pierogi z truskawkami. Mniam
U nas jak zwykle w weekend pada:wściekła/y: No,ale moze zabiore sie wreszcie za porzadek w szafkach.
Milego dnia wam zycze.

Dziewczyny heloł

Dorotka, Kerna - macie racje, ze jak przyjdzie czas porodu to nie zdarzymy sie zestresowac :-)
A mnie sie dzis snilo, ze urodzilam - ale we snie nie bylo akcjo porodowej, tylko od razu szpital i malusi przy mnie. Nawet pamietam, ze wazyl 3090 kg i byl bardzo podobny do mojego K. :-)

Gaja - uwazaj na siebie..

Wczoraj goscie przyniesli do nas swieze buleczki pieczone w sprzecie, ktory nazywa sie termomix a do tego pasta jajeczna z koperkiem.. ale sie objadlam. Do 1 spac nie moglam. Dzis deszczowo, wiec bede ogladac mecze z moim starym :-D

Milego Dnia..

witam,
ja spać nie moge od godziny :/
Do tego wczoraj wieczorem dostałam skurczy, przez godzinę częstotliwość ich wynosiła co 2,5 minuty :( Małego chyba wymęczyły bo potem nic się nie ruszał aż panikowałam, w nocy parę razy delikatnie sie poruszył ale będe obserwować w dzień co i jak.
Wydaje mi się że to po przytulanku z mężem, niby delikatnie a tu proszę :/ Czyli jednak nie wskazane :(

Witaj w klubie nieprzespanej nocki;-)

Mnie wczoraj strach ogarnął gdy przed spaniem aplikowałam sobie luteine i paluchem dotknęłam miękkiej szyjki:szok::szok::szok: Przestraszyłam się jak cholera, dzwonie do mojego gina, nie odbiera, dzwonie do szpitala na dyżur a tam pani dr jak mnie nie ochrzani, że gdzie ja tak głęboko paluchy wkładam:no: Ja jej na to że szyjkę mam nisko i dlatego a ona że luteine wkłada się na 2 cm i nie grzebie się głęboko:wściekła/y:I mam się uspokoić. Po takim ochrzanie spanie miałam z głowy a jak już zasnęłam to śniły mi się gówna taki że ło!

Rano wstałam, zaaplikowałam luteine ale dla świętego spokoju sprawdziłam i szyjka twarda. Obiecuje że już więcej nie będę:sorry::sorry:

Witam weekendowo!

Wczoraj byłam na wizycie i podłączyli mnie do pasów wyczuwających skurcze i tętno dziecka. Leżałam "okablowana" prawie pół godziny. Skurczy brak ale za to Mały chyba potraktował to jako zachętę do zabawy bo swoje tętno zaczął po chwili aż do końca zagłuszać kopniakami. Pielęgniarka jak to usłyszała - bo te kopy było tak głośno słychać, że aż sama czasami podskoczyłam, a dodam, że było to przed meczem Niemców - powiedziała, że ktoś tu chyba już w piłkę gra chociaż do meczu jeszcze trochę czasu :-D :-D :-D

USG też mi zrobiła to ostatnie, które mi się nalezy z Kasy ale Ginka miała zły dzień, bolała ją głowa i w sumie coś tam oglądałyśmy ale jakoś niezbyt jej wyszło. Najważniejsze, że wszystko z Małym ok. Termin porodu zostaje.

Kinia1 mam nadzieję, że egzamin poszedł Ci dobrze.
olcia23 będzie dobrze z tym zabiegiem :tak:

Co do kawy to ja niestety bez porannej zaczyna mnie boleć głowa i mam cały dzień do d*** więc z porannej nie rezygnowałam w ogóle przez całą ciążę. Ostatnio pijam też drugą normalną po południu lub w południe jak czuję, że mi energii zaczyna brakować. A jak mimo to jestem dętka to piję herbatę.

Szkoła rodzenia - dobre pytanie. W sumie chodzę na te zajęcia bo finansuje je kasa ale czy to AŻ takie przydatne jest to nie wiem. Zajęcia wyglądają tak, że przez 10 minut robimy jedno i to samo ćwiczenie oddechowe w różnych pozycjach, potem położna robi wykład teoretyczny - np. jak dziecko się rodzi, o znieczuleniu podczas porodu a potem masujemy sobie plecy piłeczkami do masażu. I tyle. A jak było spotkanie z partnerami to ich jedynym zadaniem było trzymanie nas za brzuch i sprawdzanie czy oddychamy brzuchem.

monia.gryc ja też uważam, że te wszystkie zalecenia co do 2 bodziaków, 2 kaftaników są jakieś takie minimalne. Ja z samym ciuchów które podostawałam mam komplecików o wiele więcej praktycznie we wszystkich początkowych rozmiarach.

Pozdrawiam!

Witam przy kawci.
Gaja biedna tyle strachu sie najadłaś. Co do ruchów dziubaska to kiedyś czytałam taki artykuł że jak mamusi sie robi dobrze zwłaszcza podczas przytulanek to maleństwu też i zasypia. Może dlatego czułaś tak słabo ruchy.

agim nie przejmuj sie aż tak. Ja aplikowałam sobie luteine przez pół roku bo miałam taki progesteron niski że wręcz pełzający i nigdy nikt nie zwrócił mi uwagi jak to dokładnie robić a żadnej krzywdy sobie nie zrobiłam mimo że pchałam na tzw czuja.

Kinia gratulacje udanej sesji!

Dzisiaj na obiadek robie cukinie bo jakoś tak wyszło że dawno nie było. Mięsko już sie rozmraża ale z mieszaniem składników poczekam na Męża bo trzeba je doprawić a ja nadal do końca smaku nie czuje.
Kochane dziewczyny powiedzcie mi jak długo każą leżeć po znieczuleniu zzo?

witam i ja po przerwie- mam nadzieje ze jeszcze ks mnie tu pamieta :))

wróciliśmy z nad morza- było cuuudnie, ostatnio nam sie poszczęściło bo co 3 tygodnie gdzies jeżdzimy- najpierw góry później 2 razy urlopik nad morzem ale... to juz koniec... kasy juz brak :(((

mam strasznego lenia, po za tym wszystko mnie boli, czuje jak mi sie cała macica naciąga....

Agim - szok pewnie cała noc nie przespana.... a lekarka odwonila do Ciebie??

Skrzacik ja miałam to znieczulonko podane przy pierwszej córci... ja ją urodziłam o 18 i wstałam samodzielnie dopiero rano... w nocy pielęgniarka mnie cewnikowała...

teraz właśnie sie podłamałam bo dowiedziałam sie ze raczej nie dostane tego znieczulenia :(( wiec nastawiam sie na poród w wodzie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
cześć dziewczyny!

Pogoda ble. Ale to dobrze, bo nie musimy kosić wielkiej działki, a takie mieliśmy plany. Za to poleniu****ę, posprzątam, a wieczorem idziemy "w gości" ;-)Wczoraj późno wróciliśmy a mój B koło północy zabrał się za przesadzanie kwiatków, ścieranie kurzy, układanie rzeczy w szafach i szorowanie łazienki. Ja poszłam spać, rano byłam zaskoczona, że jest tak ładnie. Musze tylko poodkurzać :-)

Gaja - dziecko może zazdrosne o tatusia ;-)A tak serio, to teraz się nie denerwuj, bo jak się człowiek stresuje, to i dziecko świruje i koło się zamyka. Na pewno wszystko się uspokoi. Tylko odpocznij sobie, bo tej nocy nie za długo spałaś.

Agim - też bym się wystraszyła! Ale co za durna baba w szpitalu! Powinna Cię uspokoić, a nie stresować dodatkowo!

Kinia - gratulacje!

Skrzat910 - u nas podobno z reguły nie ma zzo (przy sn)

A co do porodu, to staram się o nim nie myśleć!

reklama
witam i ja po przerwie- mam nadzieje ze jeszcze ks mnie tu pamieta :))

wróciliśmy z nad morza- było cuuudnie, ostatnio nam sie poszczęściło bo co 3 tygodnie gdzies jeżdzimy- najpierw góry później 2 razy urlopik nad morzem ale... to juz koniec... kasy juz brak :(((

mam strasznego lenia, po za tym wszystko mnie boli, czuje jak mi sie cała macica naciąga....

Agim - szok pewnie cała noc nie przespana.... a lekarka odwonila do Ciebie??

Chodze do faceta, zapomnij że oddzwonił:no: Miałam iść na wizytę 1 lipca ale pojdę już chyba we wtorek, w d.. mam co pomyśli, ważne żeby zbadał. Uważam że panie skurczowe powinny mieć częściej wizyty żeby kontrolować szyjke. Miesiąc czasu to dużo:no:

Do góry