reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam się wieczornie z kefirem .....
U nas pogoda ładna więc całe dnie nie ma mnie w domu ,tylko na podwórku z dzieciakami .Dziś pojechałam z dzieciakami na zakupy i odziwo były grzeczne ....potem Daniel pojechał do pracy na drugą zmiane a ja poszłam do brata tak około 1 km i potem myślałam że nie wróce .U Tomka już zaczeło mnie brać na mdlenie ale przeszło .Nawet biedny tak się przejął że chciał mnie do domu odwieść ,ale ja stwierdziłam że jest oki i że dojde a po drodze szok ....mroczki itd czułam że zaraz padne a nie wziałam podwójnego wóżka ,Bartek w spacerówce a Oliwia na pieszo ze mną ...dwa razy stawałam i siadałam u kogoś na sokoliku w cieniu bo bym nie doszła .Tak mnie brało że byłam cała mokra i miałam już czarno przed oczami ...ale dobrze że wiem o co chodzi i ze w pore zareagowałam bo nie wiem co by to było jakbym zemdlała ....a jak wróciłam to teściowa aż się przestraszyła bo jak to stwierdziła cała zielona była .A oliwia moja biedna tak się przejeła że cały dzień pytała się mie czy dobrze się czuje i czy już nie bede mdleć .kochana moja.Zapisałam ją do alergologa ale wizyta dopiero z pażdzierniku ,dobre co ale niesety nie stać mnie prywatnie wywalić 500 zeta na testy alergiczne.

Osobiscie ja nie jem kebabów ale jak D kupi to ja lubie sałatki mu wyjadać ...a mnie naszło na sałatke grecką i jutro bede robić .
A co co lumpków to ja kupuje dla moich dzieciaków w texlandzie i w sklepie pepco tam są fajne ciuszki i przystępne ceny.
Co do porodów to ja się nie stresuje bo wiem co mnie czeka -3 cc i wiem czego moge się spodziewać ...czego nie można powiedzieć o porodzie naturalnym .

WSTRĘTNAMAŁPKO to widze że teściowa ci pomaga ...moja też mi myła okna nawet czasem to jak wieszam w łazienkce pranie to ona to robi żebym broń boże się nie czepiała ...a dziś jak wróciłam to kazała mi się położyć a ona się dzieciakami zajmie .

ONIONEK podziwiam cię i inne dziewczyny że wy mecze ogladacie ,ja to bym szału dostała jakby mój je oglądał ,na szczęście mam z tym spokój bo on wcale nie ogląda.

PRZYSZŁA_MAMA a jaki kolorek farby kupiłaś ...mi też się odrosty i fryzjer kłania ale jakoś się zebrać nie mogę i muszę głowe umyć na co też się zebrać nie mogę....

TOSIA no mniam zimne piwko...najlepiej reds malinowy ...kurcze wypiło by się ...choć ja muszę się przyznać że łyczka zawsze załapie jak D mój pije ale to raz na 2 miechy ...on to nawet w wolne wieczorem piwka nie wypije ....a podobno na nerki piwo jest dobre ,tylko że w ciąży nie jest wskazane.

KASIONA współczuje skurtczy łydki ,też ostatnio przechodziła to co ty i też taki mocny ...ale teraz magnez łykam i jakoś narazie nie ma takich intensywnym.

MYSZKA6184 Współczuje ci całej sytłacji z męzem ....ale nie ożesz tak się łamać ,.może to chwilowy kryzys i wszystko się ułoży .Jak dziecko pojawia się na świecie to wszystko się zmienia nawet faceci .Wierze że terapia wam pomoże i wszytsko ułoży się jak najlepiej ,napewno nie warto tak odrazu się poddawać i przekreślać malżeństwa .Trzymam za was kciuki.

reklama
Dziewczyny martwie sie tym poniedzialkiem:-( moj synek ma zabieg na te uszy (sciaganie plynu z ucha srodkowego) i mozliwe ze od razu bedzie mial robione migdalki:no: pd narkoza ....:(

oj to powodzenia i trzymamy kciuki

Calineczka i bardzo fajnie ze wszystko oki:)

heh jak sie urodzilam to wazylam 2200:D

Calineczko super

moja cora wazyla 3580,niezle sie rodzi mowie Wam

Dziewczyny, mnie od jakiegos czasu meczy mysl czy zapisywac sie do SZKOŁY RODZENIA? Co Wy sadzicie na ten temat? Czytalam tu, ze juz kilka z Was chodzi na takie zajecia, ale pytam tez doświadczonych mamuś czy jest sens? U mnie w miescie jest jedna szkola - o sredniej reputuacji, do tego bardzo droga.

dla pierworodek,owszem fajna sprawa,mozna wielu rzeczy sie dowiedziec,chociaz potem samo zycie weryfikuje wszystko
i mowie Wam moze Wam sie wydawac ze nie bedziecie umialy wykapac ,przewinac czy do piersi dostawic,ale to samo przychodzi

ja mialam w tamtej ciazy chodzic,ale zajecia byly we wtorki,ja wtedy mialam popoludniowki w pracy wiec zrezygnowalam

dalam rade i bez szkoly

mozesz ale jesli nie pojdziesz nic wielkiego sie nie stanie i tak dasz sobie rade i bedziesz wiedziec co dla dzieciatka najlepsze

A ja tylko na chwilkę... Chciałam powiedziec, że egzamin zaliczony. Dwie 5, bo to były 2 przedmioty ;] Kciuki pomagają... Miłego wieczoru brzuchatki

gratulacje

jeju!!!!!! zimny browar... a najlepiej dwa... albo... cały browar... :-D o jej... i tatar a do niego wódeczka... nie lubię wódki, ale połączenie tatra i tego trunku jak dla mnie idealne.. zawsze tak raz na jakieś trzy miesiące (żeby się nie przejadło i nie przepiło) robiłyśmy sobie z koleżanką, jej menem i moim taki wieczór... najlepsze mięsko kupowane tylko w sobotę i tylko w jednym ze sklepów... o mniam.....
dziewczynki, ale się rozmarzyłam..

ja o browarze a Wy o porodzie... no chyba ze mnie nie baba tylko jakiś facet... ale tak poważnie... ja odganiam mysli coby się mega nie stresować... bo ja wrazliwa jestem.. no!!! :-D

browara nie,wodki tez niekoniecznie mi sie chce bo tego nie lubie
ale papieroska owszem
co do tatara to juz jadlam,a ze 2 tyg temu w knajpce,pyszny byl,poza tym ja i tak na antybiotyku wiec dwa razy tej cholery nie zlapie:)

A co wy tu się porodu boicie..no wiecie co. Pomyślcie sobie o nas..wiloródkach. Skoro to jest taki horror i terror to czemu te głupie baby znowu się w to pakują:-D:-D:-D;-)
A jak poró przyjdzie to nie bedziecie mieć czasu na myslenie i stres...sie zrobi i już:tak:

oj zgadzam sie
teraz moze byc przerazajace,zaczna sie skurcze i nic i tak sie nie poradzi i nie bedzie czasu myslec

poza tym ja wychodze z jednego zalozenia--weszlo to i wyjsc musi:)

my po imprezie
moja mala 3-latka zadowolona
gosci mielismy na raty,ja zmeczona,ale ona szczesliwa,no w koncu to jej dzien

milego wieczoru

witam sie wieczornie , dzis caly dzien zalatany wy tutaj piszecie o kebabach a ja dzis mezowi na obiadek zrobilam :) Go wygonilam z psem i po karme dla psa a jak wrocil to w nagrode mial kebabka :) dodatkowo posprzatalam caly domek i zrobilam tego torta truskawkowego :) I teraz mam wrazenie ,ze mi kregoslup pek w kazdym mozliwym miejscu. Ja tez ostatnio mialam ochote na piwko ale wzielam malego lyczka od meza i mi sie momentalnie odechcialo tak mi nie weszlo jakbym nie wiem co pila. Gratuluje zdanego egzaminu i udanych wizyt. A co do paskow to ostatnio jak bylam u diabetologa to byla jakas pokrecona baba na zastepstwie i tez mi nie dala recepty bo stwierdzila ,ze nie mam cukrzycy tylko hiperinsulinemie i mam mierzyc cukier 2 razy dziennie i ewentualnie jak mi bedzie slabo wiec jak nie mam cukrzycy to ona nie moze mi wypisac recepty i mam isc do rodzinnego lub do ginki- glupia baba. No i poki co mam jeszcze jedno opakowanie ale chyba bede musiala isc do rodzinnego by na wyjazd miec. A wlasnie chyba Agnieszka pisala ,ze kupila bez recepty .Powiedz mi kochana ile kosztuja bez recepty? Chcialam cos jeszcze pisac ale zapomnialam :) Maly kopie jak by w worek treningowy walil :) Ja uciekam sie polozyc bo plecy nie odpuszczaja. Kolorowych i milego weekendu. Ja raczej bede malo aktywna bo tesciowa przyjezdza wiec bedzie co robic :) Dobranoc

witam,
ja spać nie moge od godziny :/
Do tego wczoraj wieczorem dostałam skurczy, przez godzinę częstotliwość ich wynosiła co 2,5 minuty :( Małego chyba wymęczyły bo potem nic się nie ruszał aż panikowałam, w nocy parę razy delikatnie sie poruszył ale będe obserwować w dzień co i jak.
Wydaje mi się że to po przytulanku z mężem, niby delikatnie a tu proszę :/ Czyli jednak nie wskazane :(

Ja znowu wstać nie umiem, budzik nastawiony , a ja się ociągam. Za oknem mokro i szaro. Mieliśmy wyjechac na weekend w Góry Opawskie, idę się szykować, ale nie jestem pewna czy wyjazd w taką pogodę ma sens, ja jeszcze nie doleczyłam przeziebienia i leje mi się z nosa. No nic przgotuję się, zobaczymy.
Gaja biedulku, oj to nie pospałaś wcale :-(Uważaj na brzuszek, poleż dzisiaj więcej i odeśpij tę nockę.
Dobrego dnia Dziewczyny ! :-)

witam porannie.
Dorotka co weszło to wyjść musi?? No tak..tylko że jak wchodziło to było całkiem przyjemnie:-D:-D:-D:-D;-)
Gaja łoooooo:-( Najadłaś się strachu. Ja mam zakaz przytulanek właśnie ze względu na orgazm, bo jak mi tłumaczyła, to wtedy wytwarza sięjakiś hormon na "p" i on może spowodować właśnie skurcze. Odpocznij i w razie czego to no spe sobie zaaplikuj. Trzymaj się.
Tosia no nie ma nie ma..a jadłaś pizze w Navellusie??Ojjjjjjjjjjjj wielkaaaaaaaaa i dobraaaaaaaaaaa:-D:-D:-DBoshe jak mi się chce czegoś neizdrowego:cool2::cool2::cool2::cool2:
Korba Ty to masz z tym cukrem...bez recepty sięnie orientuję niestety:sorry:

U mnie leje i znowu jesteśmy udupieni w domu....a M nie wróci na łekenda....co ja bedę sama tutaj robic:wściekła/y::-(

Witam i dziękuję za gratulacje :) Całe szczęście już wszystko pozaliczane i wakacje mi się zaczęły :D

Co do meczu to mój ogląda, ale rzadko, bo tylko jak jakiś "ciekawszy" leci, ale mnie to nie przeszkadza jak raz na dwa lata parę meczy obejrzy, ja w tym czasie mogę poczytac lub posiedziec przed komputerem, ewentualnie obejrzec jakiś filmik na DVD :D

Pogoda fatalna, mój małż w pracy ponoc do 13, choc jak ostatnio miał byc do 14 to się raz 2h przedłużyło, a wczoraj 0,5h, więc nie wiem kiedy wróci... Dzisiaj jedziemy po dalszą częśc materiałów budowlanych do łazienki i już za tydzień będę miała śliczną, skończoną łazieneczkę :) W końcu gości będzie można zapraszac, bo narazie to taki burdel przez to w domu jest, że aż wstyd, wszystko porozstawiane... Aha jeszcze kolejny plus dzisiejszego dnia to taki, że pozbędziemy się z pokoju malutkiej niepotrzebnych mebli, więc wszystko będzie można już ustawic tak jak sobie zaplanowałam, a mój A. to najlepiej chciałby także łóżeczko już rozłożyc, bo nie może się doczekac jak to będzie wyglądało wszystko, z resztą ja też bym chciała, żeby był sierpień to już wszystko zacznę przygotowywac ;D

Życzę miłego dnia brzuchatki :)

reklama
jestem znów,
niestety nie dane mi pospac przy dzieciach,
zrobiłam sobie owsiankę z truskawkami ale te truskawki u nas zamiast słodkie to ciągle kwaśne na targu mają a niby dojrzałe :/
Mały się juz troszku poruszał przed 6 i jestem spokojniejsza, dobrze że w czwartek wizyta. Ja generalnie wieczorami mam skurcze ale sporadyczne i może z 2-3 i tyle a wczoraj to masakra.
Kerna i nie było orgazmowania i ja takich skurczy dostałam:(

Do góry