reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam,
mb_1 mi ginka podaje wagę ale sama o nią pytam czy nie mogłaby zmierzyć czy prawidłowo przybiera bo wtedy ja spokojniejsza :) I ostatnio bez żadnych sprzeciwów itp zrobiła USG zmierzyła główkę, wagę i spojrzała na płeć jeszcze raz :)
A tak w ogóle miałam nad ranem koszmar, śniło mi sie że mój T. mnie zostawił ale wyłam zapłakana się obudziłam - szok ;)

reklama
witam i ja z kubkiem kawy. A ja dziś troszkę odespałam ten zakręcony weekend. Nawet dobrze mi się spało i obudziłam się tylko raz :-D Synuś też obudził się tylko raz więc noc należała do spokojnych.

miłego dnia dla Was

Ja autka nie mam więc i fotelika i bazy nie potrzebuję.
Dla mnie to czarna magia kupować fotelik bo na nich się nie znam kompletnie.
Dzionek mi zleciał szybciutko i nawet nie miałam czasu was poczytać.
Miłej nocy brzuchatki

Pysia nie wiem jak u ciebie ale u mnie bez fotelika to cie ze szpitala nie chca wypuscic ,chcial nie chcial musi byc fotelik.

a co do bazy to fantastyczna sprawa w samochodzie sie tylko wklada w nia fotelik robi sie klik i po sprawie nie bawisz sie ciagle pasami.

Atak po zatym to witam z kubkiem kawy po sniadanku ,zaraz lece na zakupy chociaz potwornie mi sie nie chce.

Ostatnia edycja:
HEJ
Zapowiada się cuuudny dzionek, w przeciwieństwie do wczorajszego- cały dzień lało.
Wczoraj mieliśmy pierwszy raz zajęcia w szkole rodzenia,mój mąż spytał ile to będzie trwało , zaczynały się o 19, ja mówię ,że z godzinę, okazało się ,że 3h ale było suuper, polecam, fajny czas żeby pobyć wspólnie z mężem, nie żałuję 500 zeta!
Poza tym jest ok, uwielbiam upały, czuję się wówczas rewelacyjnie.Mała kopie, ale bez przesady, czasem mamusia musi się stresować,że córcia nie daje znaku. Co do wyprawki, to ja jeszcze prawie nic ie mam, ale już kiedyś pisałam,że można to zrobić w ciągu jednej h.
pozdrawiam

monia nie jestes sama ja tez kompletnie nic nie mam dla dzidzi ,jestem tego samego zdania ze mozna wszystko kupic w 1h ,teraz jest taki wybor na rynku,ale chociaz kupowac pare rzeczy po trochu jest dobre nie pociagnie tak po kieszeni.

Witam sie z pracy..puki co nie mam nic do robienia wiec buszuje po necie..
mb_1 gratuluje coreczki:) co do wagi dzidziulka to mi lekarz zawsze mowi orientacyjnie ile wazy:) jeszcze 9 dni i kolejna wizyta:))

Wczoraj pol dnia brzuszek mi sie napinal i twardnial i zaczynam sie naprawde tym martwic:((

co do fotellika to ja mysle zeby kupic wozek 3 w 1 ale nie wiem jeszcze jaki i dzisiaj sie porozgladam na allegro i napewno zapytam na watku wyprawkowym o rade:)

milego dnia mamusie:)

Witam,
mb_1 mi ginka podaje wagę ale sama o nią pytam czy nie mogłaby zmierzyć czy prawidłowo przybiera bo wtedy ja spokojniejsza :) I ostatnio bez żadnych sprzeciwów itp zrobiła USG zmierzyła główkę, wagę i spojrzała na płeć jeszcze raz :)
A tak w ogóle miałam nad ranem koszmar, śniło mi sie że mój T. mnie zostawił ale wyłam zapłakana się obudziłam - szok ;)
Dzieki gaja i malgos. Mi pani doktor wszystkie wymiary podaje, z wyjatkiem tej wagi. A ze badanie mam o 6:30 rano, to nie zawsze pamietam zeby o wszystko dopytac:wściekła/y:Dopiero jak wyjde z gabinetu, to mi sie przypomina. Dzisiaj maz mi czesc rzeczy poprzypominal, no ale o wadze to on tez nie pamieta. A najlepsze jest to, ze mowila na temat mojej wagi, ze przybieram bardzo ladnie i systematycznie, a nie skokami.
Echh te koszmary. Ja mialam niedawno taki, ze zastalam meza w lozku z inna. Ojjj ale mu sie zebralo za to:-)

mb_1-GRATULUJE DZIEWCZYNKI!

mi w Pl podawal wage jak pytalam,a tu nic nie podaja:(

a co do snow dziewczyny to wczoraj mi sie snilo ze urodzilam chlopczyka :tak: ale sie usmialam ,zrezygnowalam z fioletowo-rozowego wozka lepiej czarny bo jakos sie obawiam pomylki lekarza:)

Witam sie i ja , dzieciaki już powstawały ,D w pracy a ja bym jeszcze spała .Do tego wczoraj D dopierał się na małe co nieco ale ja nie miałam siły ,i stwierdził że ze mnie kłoda się zrobiła!!Ach ten facet czasem mnie dobija .Mam nadzieję że dziś będzie lepsza pogoda bo się powiesze ,wczoraj cały dzień lało jak nie wiem co ......No i mam jechać po rzeczy dla maluszka ,bo koleżanka kupiła sobie spacerówke i powiedziała że wózek i inne rzeczy mogę już zabierać .

A i dziewczyny co wy bierzecie na skurcze łydek???tak mnie przedwczoraj załapał w lewą tę chorą noge że aż D się zerwał bo tak się darłam ,kazałam mu pomasować a potem dostał ochrzan bo jeszcze gorzej mie bolało .Tak chwile mnie ten skurcz trzymał ,a teraz łydka boli i jak powsiedze albo po nocy to jak wstaje to okropnie mnie boli.

mb_1 Gratuluję poznania płci ,co do wagi to ja jak ostatnio byłam na usg to tak jak Gaja zapytałam się o wage i nie robił problemów ,zazwyczaj dla lekarzy ważniejsze są inne wymiary niż waga i czasem trza się upomniec jak coś się chce wiedzieć .

BENIAMINKA wiedzę że i Twój łapie kg ,,,,mmmhhh mój to nie wiem czy przytył , ale nie ma okazji tak siedzieć przed tv i się objadać bo na szczęście on woli siatkówke od piłki nożnej .

GAJA oj podziwiam Cię kobieto że chce ci się pielić w ogródku my mamy trochę warzyw posianych ale ja nie piele nigdy nawet jak nie byłam w ciązy ,a ty jeszcze z brzuszkiem to robisz.Oj szalejesz kobieto .

KORBA ja też mam fotelik bez bazy i przy 2 dzieciaków się sprawdził więc nie będe kupowała nowego ,pozatym i tak z takim dzieckiem małym za bardzo nie będzie się jeżdziło autem bo to zima itd ....najważniejsze żeby ten fotelik był i miał solidne mocowania do pasów .Potem dla straszaka warto zaiwestować większą sume na zakup fotelika.

dobra lece bo z głodu u mieram i dzieciakom chyba już ostygł kisiel ...i biore się jakoś powoli za robote a tak mi się nie chce ...może potem pojade do mamy ...

reklama
Olcia ja jak jeszcze nie znalam plci to mialam sen ze urodzilam synka:)) i okazalo sie ze jest synek:D

a niedawno snilo mi sie ze moj calowal sie z jakas babka i jak rano sie obudzilam to myslalam ze go udusze..ale ochlonelam i powiedzialam jemu o tym a on tylko sie zasmial i stwierdzil ze szkdoa ze jemu takie sny sie nie przytrafiaja po czym widzac moja mine ugryzl mnie w ucho i powiedzial ze kocha jak sie zloszcze bo wtedy ma dowod ze po tylu latach mi ciagle zalezy :)

Do góry