reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

hejo

witam sie w sloneczny poranek :-)

A moj maz normalnie caluje mnie po nogach ,ze ma zone ktora lubi ogladac mecze i podobnie jak on je przezywa :D Ja wlasnie zjadlam pol arbuza takiego solidnego (nawet nie wiem ile wazyl) i normalnie czuje sie opchana jak nie wiem :) A jak juz jestesmy przy fotelikach to czy jest sens kupowania bez bazy czy rzeczywiscie jest to koniecznosc? Chodzi mi o to czy da sie zapewnic pelne bezpieczenstwo bez bazy? I czy montuje sie jakos gorzej ?

Ja tez naleze do fanek futbolu, wiec razem z moim man'em ogladamy i jest dumny z tego, ze kojarze nazwiska niektorych :-D

Ale Calinka ma racje - dzwiek tych trab afrykanskich jest nie do zniesienia.

Witam porannie,
Ja juz po wizycie u lekarza. Nie spalam dzis od 4, bo mnie bolal brzuch i biodro. Pani doktor mnie zbadala. Powiedziala, ze wszystko w porzadku- szyjka zamknieta. Glowka ulozona w dol. Brzuch boli, bo glowka uciska na narzady.
Dostalam skierowanie na glukoze. Musze ja zrobic w tym tygodniu.:baffled:
Z bolacym biodrem mam sie zglosic do ortopedy, zeby skontrolowal i zalecil jakies cwiczenia.
Dzidzia rosnie prawidlowo. Dzisiaj akurat pila. Pani doktor sie smiala, ze ja suszy;-) No i wreszcie poznalismy plec. Prawdopodobnie jest to DZIEWCZYNKA.
Maz troszke zawiedziony, bo chcial z synkiem grac w pilke, no ale moze nastepnym razem mu sie uda;-)
Dziewczyny Wam lekarze podaja wage malenstwa? U mnie pani doktor nic na ten temat nie mowi. Nie wiem czemu, ale dzis czuje jakis niedosyt po tej wizycie:-p
Zmykam do pracy. Milego dnia

Gratuluje córeczki :-)

Ja dzis gotuje kalafiora i fasolowa :-)

Pozdrowionka i milego dzionka :-)

reklama
Witam porannie,
Ja juz po wizycie u lekarza. Nie spalam dzis od 4, bo mnie bolal brzuch i biodro. Pani doktor mnie zbadala. Powiedziala, ze wszystko w porzadku- szyjka zamknieta. Glowka ulozona w dol. Brzuch boli, bo glowka uciska na narzady.
Dostalam skierowanie na glukoze. Musze ja zrobic w tym tygodniu.:baffled:
Z bolacym biodrem mam sie zglosic do ortopedy, zeby skontrolowal i zalecil jakies cwiczenia.
Dzidzia rosnie prawidlowo. Dzisiaj akurat pila. Pani doktor sie smiala, ze ja suszy;-) No i wreszcie poznalismy plec. Prawdopodobnie jest to DZIEWCZYNKA.
Maz troszke zawiedziony, bo chcial z synkiem grac w pilke, no ale moze nastepnym razem mu sie uda;-)
Dziewczyny Wam lekarze podaja wage malenstwa? U mnie pani doktor nic na ten temat nie mowi. Nie wiem czemu, ale dzis czuje jakis niedosyt po tej wizycie:-p
Zmykam do pracy. Milego dnia
gratuluję dziewczynki:tak:
Też miałam robione pomiary ostatnio ale wagi nie znam , wiem natomiast , ze pomiary odpowiadają wiekowi ciąży a w piatek idę na kolejna wizytę

Dziś piękna pogoda
słoneczko świeci:-)

Super gratuluje dziewczynki!
Ja wlasnie przy kawce,pozniej ide do lekarza na zmierzenie cisnienie i sprawdzenie moczu~(moze uda mi sie wyprosic skierowanie na usg)TRZYMAJCIE KCIUKI!bo tu w irlandii o usg bardzo ciezko jezlei jest wwyztko okey,ale chcielbysmy zobaczyc bobo i poznac plec!
Milego dnia

Witam was mamuśki....:tak:,ach jakoś weny do pisania brak...
mb_1 Gratuluję córeczki!
Ja już poprałam i poprasowałam ciuszki te które mam!Wczoraj przyszedł wózeczek i jeszcze troszkę ciuszków na starsze dzieciątko-zdjecia dam na wyprawkowy....Aż oko nie mogę nacieszyć.....
U nas dzis słoneczko i trochę cieplej niż wczoraj...Jutro jadę robic badania kontrolne-mam skierownie ale muszę jechać do Zielonej-Góry,ale co tam prywatnie to musiałabym dać z 200zł:szok:....a mam trochę tych badań....a za tydzień do kontroli diabetologicznej a 25 wizyta i będę widzieć mojego syneczka.....
Ale on wariuje w brzuszku-w nocy ok.23 zaczął to zasnęłam o 1 bo nie dało rady wcześniej tak sie bawił ze mną.....jak ja kocham te kopniaczki.....

Olcia ja jak jeszcze nie znalam plci to mialam sen ze urodzilam synka:)) i okazalo sie ze jest synek:D

a niedawno snilo mi sie ze moj calowal sie z jakas babka i jak rano sie obudzilam to myslalam ze go udusze..ale ochlonelam i powiedzialam jemu o tym a on tylko sie zasmial i stwierdzil ze szkdoa ze jemu takie sny sie nie przytrafiaja po czym widzac moja mine ugryzl mnie w ucho i powiedzial ze kocha jak sie zloszcze bo wtedy ma dowod ze po tylu latach mi ciagle zalezy :)

wiesz nie wierze w sny,a teraz to juz lepiej zeby byla coreczka bo moj sie tak napalil no i zakupy po czesci porobione:)

a ja tez tak mialam jakis czas temu ze mi sie snilo ze moj mnie zostawil i jakas inna mial,a ja to tak przezywalam-i jak rano sie obudzilam to taka zla na niego chodzilam ze szok tez sie smial:)
Super gratuluje dziewczynki!
Ja wlasnie przy kawce,pozniej ide do lekarza na zmierzenie cisnienie i sprawdzenie moczu~(moze uda mi sie wyprosic skierowanie na usg)TRZYMAJCIE KCIUKI!bo tu w irlandii o usg bardzo ciezko jezlei jest wwyztko okey,ale chcielbysmy zobaczyc bobo i poznac plec!
Milego dnia

no wlasnie tu tez jak wszystko ok to juz ci po polowkowym nie robia -myslisz ze mozna wyprosic?

Witam sie i ja , dzieciaki już powstawały ,D w pracy a ja bym jeszcze spała .Do tego wczoraj D dopierał się na małe co nieco ale ja nie miałam siły ,i stwierdził że ze mnie kłoda się zrobiła!!Ach ten facet czasem mnie dobija .Mam nadzieję że dziś będzie lepsza pogoda bo się powiesze ,wczoraj cały dzień lało jak nie wiem co ......No i mam jechać po rzeczy dla maluszka ,bo koleżanka kupiła sobie spacerówke i powiedziała że wózek i inne rzeczy mogę już zabierać .

A i dziewczyny co wy bierzecie na skurcze łydek???tak mnie przedwczoraj załapał w lewą tę chorą noge że aż D się zerwał bo tak się darłam ,kazałam mu pomasować a potem dostał ochrzan bo jeszcze gorzej mie bolało .Tak chwile mnie ten skurcz trzymał ,a teraz łydka boli i jak powsiedze albo po nocy to jak wstaje to okropnie mnie boli.

mb_1 Gratuluję poznania płci ,co do wagi to ja jak ostatnio byłam na usg to tak jak Gaja zapytałam się o wage i nie robił problemów ,zazwyczaj dla lekarzy ważniejsze są inne wymiary niż waga i czasem trza się upomniec jak coś się chce wiedzieć .

BENIAMINKA wiedzę że i Twój łapie kg ,,,,mmmhhh mój to nie wiem czy przytył , ale nie ma okazji tak siedzieć przed tv i się objadać bo na szczęście on woli siatkówke od piłki nożnej .

GAJA oj podziwiam Cię kobieto że chce ci się pielić w ogródku my mamy trochę warzyw posianych ale ja nie piele nigdy nawet jak nie byłam w ciązy ,a ty jeszcze z brzuszkiem to robisz.Oj szalejesz kobieto .

KORBA ja też mam fotelik bez bazy i przy 2 dzieciaków się sprawdził więc nie będe kupowała nowego ,pozatym i tak z takim dzieckiem małym za bardzo nie będzie się jeżdziło autem bo to zima itd ....najważniejsze żeby ten fotelik był i miał solidne mocowania do pasów .Potem dla straszaka warto zaiwestować większą sume na zakup fotelika.

dobra lece bo z głodu u mieram i dzieciakom chyba już ostygł kisiel ...i biore się jakoś powoli za robote a tak mi się nie chce ...może potem pojade do mamy ...
ASPARAGIN- dobry i tani, polecam.

hejo

witam sie w sloneczny poranek :-)

Ja tez naleze do fanek futbolu, wiec razem z moim man'em ogladamy i jest dumny z tego, ze kojarze nazwiska niektorych :-D

Ale Calinka ma racje - dzwiek tych trab afrykanskich jest nie do zniesienia.

Gratuluje córeczki :-)

Ja dzis gotuje kalafiora i fasolowa :-)

Pozdrowionka i milego dzionka :-)
Ja też lubię piłkę nożną, wczoraj był o 20 mecz WŁOCHY-PARAGWAJ mój P się napalił, browarów kupił, ale szkoła rodzenia trwała do 22 hi hi , nic dziś sobie odbije. Fajnie ogląda się mecze ale z alkoholem i dobrym żarciem, mi pozostaje to drugie...
Też mam ochotę na kalafiora ale jeszcze leżę i nie chce mi się iść... ale mam w lodówce cukinie to sobie upiekę w piekarniku.

Witam przy kawusi.
Ja widze że to nie tylko ja robie swojemu awanturki że mnie zdradza. Też mi sie czasem przyśni albo nawiedzą mnie takie myśli i potem chodze zła na niego.
Dzisiaj zrobie mu spagetti niech sie cieszy mimo że marudzi że przytyło mu sie. No może mu sie i przytyło ale tylko w brzuszku. Ale diety sie nie trzyma tylko na mnie wszystko zwala że mu za dobrze gotuje i sie powstrzymac nie może.

mb_1 gratulacje córci!
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty.

Witam kawowo i deszczowo :)
mb_1 gratuluje krolewny !!!
W czwartek mam wizyte i juz sie doczekac nie moge :) Wyczytalam w necie ze od 28 tygodnia mozna liczyc ruchy dziecka by miec pewnosc ze wszystko ok. Malenstwo w porze kiedy nie spi powinno wykonac ok 10 ruchow w przeciagu godziny (liczyny jest kazdy ruch bez wzgledu czy to kopniecie ,pukniecie,przemieszczenie czy cokolwiek innego) Ulozylam sie sobie wczoraj wygodnie i ......Kaska walnela mnie 12 razy w ciagu 20 minut - juz mi sie nie chcialo czekac do calej godziny ADHD normalnie ;)

Milego dzionka brzuchatki !!!

Dzień doberek mamusie:-)
Podczytuje tylko co u Was, bo jakoś brak weny na pisanie. A Wy tyle skrobiecie, że czasami to trudno nadrobić:-). Ale ciesze sie, że u Was wszystko dobrze.

mb_1
gratuluje córeczki. I wiesz ja mimo, że jestem zadowolona w miare ze swojego lekarza, to czasami też czuje lekki niedosyt po wizycie.

Jeśli chodzi o foteliki, to dla mnie czarna magia. Ale dobrze wiedzieć o tej bazie. Jak już bede kupowała, to chociaż bede wiedziała o co pytać.

U mnie też świeci na słoneczko, wiec zaraz zmykam na powietrze.
A potem do okulisty. Planuje zakup nowych słonecznych okularów z moja wada. Bo mam juz dosyć "robienia kreta". A na soczewki jakoś nie moge sie zdecydować.

Miłego popołudnia mamusie:-)

reklama
Witam kawowo i deszczowo :)
mb_1 gratuluje krolewny !!!
W czwartek mam wizyte i juz sie doczekac nie moge :) Wyczytalam w necie ze od 28 tygodnia mozna liczyc ruchy dziecka by miec pewnosc ze wszystko ok. Malenstwo w porze kiedy nie spi powinno wykonac ok 10 ruchow w przeciagu godziny (liczyny jest kazdy ruch bez wzgledu czy to kopniecie ,pukniecie,przemieszczenie czy cokolwiek innego) Ulozylam sie sobie wczoraj wygodnie i ......Kaska walnela mnie 12 razy w ciagu 20 minut - juz mi sie nie chcialo czekac do calej godziny ADHD normalnie ;)

Milego dzionka brzuchatki !!!
szalona kobitka z Twojej córeczki ....i dobrze niech kopie jak najwięcej ......... mój ostatnio więcej robi przeciągania wypychania pod skórą jak rybka .... ale jak kopnie to mam wrażenie , że najpierw robi przygotowanie a potem z calej sily ......

Do góry