reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam się i ja porannie :-) dzisiaj chociaż mam dzień wolny to i tak wstałam po 6-tej i już nie mogłam zasnąć

Tak przy okazji to mam do sprzedania kilka ciuszków (nie ciążowych) H&M i ZARA rozmiar 36 jak by był ktoś zainteresowany to wrzucę na odpowiedni wątek zdjęcia, ciuszki są używane ale niewiele i większość wygląda jak nowe...

reklama
Hej dziewuszki

Ja wczoraj wieczorowa pora pochlonelam w lozku kilka konkretych kanapek, bo glod chwycil mnie taki - jakbym od rana nic nie jadla :-D Zaraz po tym zasnelam, jak kamien i spalam dzis do 9.00 przez co ciagle nie moge sie rozczmychac :-) Moze kawka z mlekiem pomoze..
U mnie duchota na zewnatrz - cos mi sie zdaje, ze zwiastuje to burze..

Co do ciuszkow dla maluszka, o ktorych tu wspominacie - mam wrazenie, ze mam juz prawie wszystko. Nie dosc, ze sama nakupowalam tego duzo to dostalam dwie wielkie rekle od kolezanki i jedna od szwagierki :-) Musze pomyslec jedynie o jakims kombinezonie na chlodne dni. Ale z tym to chyba na watek wyprawkowy musze sie przeniesc :-)

Zycze milego dzionka wszystkim - dzis pewnie wiekszosc naszych man'ów ma wolne i moze spedzic z nami czas :-)

Hej mamuśki!!!
Oddałam mojego diabła na cały dzień do babci:-) mam w końcu chwilę dla siebie!!! Ogarnę się trochę,zafarbuję kłaki:-Dprzydałoby się doprowadzić paznokcie do stanu używalności ale mam takiego leniucha, że hoho!!!:sorry2:W końcu za oknem widać błękit nieba i słonko-może to mnie nieco zmobilizuje do działania!!
Miłego dnia!!!

witam !!!
a ja dopiero co wstałam pochłonęłam bułeczkę i teraz popijam kawuśkę i czytam co od rana naskrobałyście:-) współczuje wam dziewczyny z tymi zgagami ja dwa dni temu miałam taką okropną i dziekuje Bogu ze zdarza sie ona sporadycznie-coś okropnego:tak:
jeżeli chodzi o wyprawkę to i mi sie wydaje ze juz 3/4 ciuszków mam brakuje mi tylko kilka jakiś fajnych kompletów na wyjscie,jakieś moze dwa sweterki i kombinezon na zimę bo taki na jesień już mam:-D
mąż sie ze mnie śmieje ze jestem uzależniona od allegro przeglądam codziennie i biore udził w licytacjach;-)pochwale sie wam ze ostatnio wygrałam karuzele z projektorem i pilotem Fisher Price -za 70 zł:szok: bardzo udany zakup,

hejka z rana
witam sie przy malinowym mleku:)

co do zgagi to ja mam cala ciaze ta i poprzednia (pocieszam sie ze miedzy nie mialam),mi pomaga picie mleka no i nie jedzenie duzych porcjii i tlustych rzeczy.

no i widzicie dziewczyny nikt mi wczoraj nie odpisal:( odpiszcie cos czasem ,bedzie mi milo-haha

milego dzionka

Hej ,więc i ja odpisuję:-). Ja na szczęście zgagi właściwie nie miałam w żadnej ciąży (może jakieś pojedyńcze przypadki) i mam nadzieję,że w tej też mnie nie dopadnie. Jedyne, czego nie mogę brać to witamin Prenatal,poniewż są w kapsułkach i mogę po nich wypić nawet litr wody,a i tak czuję jak mi się w gardle rozpuszcza:-p:eek:

Hallo Witam porannie, u nas dzis wiosna wpelni.
Dziewczyny ktore maja anemie: musicie jesc wolowinke, watrobke,poniewaz zelazo z produktow roslinnych bardzo zle sie wchlania ( a ze szpinaku prawie wogole ze wzg na kwas). Do tego zawsze cos z wit C , zeby poprawic wchlanialnosc i kwas foliowy , ktory bierze udzial w tworzeniu czerwonych krwinek.
A wiec nie katujcie sie sokami z burakow tylko wszamajcie np roladki wolowe-
Jeżeli chodzi o wątróbkę,którą sama bardzo lubię, to niestety czytałam,żeby jej w ciąży unikać. Mam bardzo dobrą pamięć,ale niestety krótką:-),więc nie pamiętam dlaczego,ale mam zaledwie 3 gazety dla mam w ciąży, to pewnie tam to wyczytałam i jak znajdę,to wyjaśnię dlaczego. Zaparłam się i nie kupuję tym razem gazet, bo w poprzednich ciążach nazbierałam 3 wielkie pudła i wyrzuciłam je dopiero jakis rok temu. A tu niespodzianka!!! i okazało się,że jestem w ciąży i mogłyby się przydać:-D:-D:-D

Hej mamuśki!!!
Oddałam mojego diabła na cały dzień do babci:-) mam w końcu chwilę dla siebie!!! Ogarnę się trochę,zafarbuję kłaki:-Dprzydałoby się doprowadzić paznokcie do stanu używalności ale mam takiego leniucha, że hoho!!!:sorry2:W końcu za oknem widać błękit nieba i słonko-może to mnie nieco zmobilizuje do działania!!
Miłego dnia!!!
Ja też mam totalnego lenia i w ogóle nie mogę się zmobilizować do czegokolwiek!!!

Hej ,więc i ja odpisuję:-).

Jeżeli chodzi o wątróbkę,którą sama bardzo lubię, to niestety czytałam,żeby jej w ciąży unikać. Mam bardzo dobrą pamięć,ale niestety krótką:-),więc nie pamiętam dlaczego,ale mam zaledwie 3 gazety dla mam w ciąży, to pewnie tam to wyczytałam i jak znajdę,to wyjaśnię dlaczego.
Tu chodzi o to , ze watrobka ma duza zawartosc wit A a przedawkowanie wit A w I trymestrze grozi wadami wrodzonymi plodu ( glownie chodzi tu syntetyczne wit A poniewaz z pokarmu jest ciezko przedawkowac, chyba ze jesz watrobke i lykasz dodatkowo witaminki).

Tu chodzi o to , ze watrobka ma duza zawartosc wit A a przedawkowanie wit A w I trymestrze grozi wadami wrodzonymi plodu ( glownie chodzi tu syntetyczne wit A poniewaz z pokarmu jest ciezko przedawkowac, chyba ze jesz watrobke i lykasz dodatkowo witaminki).
Pewnie masz rację. Nie będę się sprzeczać:-). Często mam tak,że zakoduję tylko te istotne informacje,bo resztą mi szkoda zaprzątać sobie myśli;-). Tak,że zapamiętam,że czegoś nie wolno lub nie powinno się ,ale dlaczego(?), to już mi umyka,bo przecież i tak powinnam tego unikać;-):-)

To tak jak zapamiętałam,że trzeba uważać na puchnięcie nóg i nie pamiętałam tylko czemu,ale przypomniało mi się,że może być oznaką zatrucia ciążowego...

Powiem Ci , ze ja mam tak samo wiem , ze gdzies dzwonili ale nie wiem gdzie. Ale tu na forum byla juz dyskusja na temat soczkow z marchewki i watrobki - stad zapamietalam.

reklama
Do góry