reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam się i ja porannie :-) dzisiaj chociaż mam dzień wolny to i tak wstałam po 6-tej i już nie mogłam zasnąć

Tak przy okazji to mam do sprzedania kilka ciuszków (nie ciążowych) H&M i ZARA rozmiar 36 jak by był ktoś zainteresowany to wrzucę na odpowiedni wątek zdjęcia, ciuszki są używane ale niewiele i większość wygląda jak nowe...

reklama
Hej dziewuszki

Ja wczoraj wieczorowa pora pochlonelam w lozku kilka konkretych kanapek, bo glod chwycil mnie taki - jakbym od rana nic nie jadla :-D Zaraz po tym zasnelam, jak kamien i spalam dzis do 9.00 przez co ciagle nie moge sie rozczmychac :-) Moze kawka z mlekiem pomoze..
U mnie duchota na zewnatrz - cos mi sie zdaje, ze zwiastuje to burze..

Co do ciuszkow dla maluszka, o ktorych tu wspominacie - mam wrazenie, ze mam juz prawie wszystko. Nie dosc, ze sama nakupowalam tego duzo to dostalam dwie wielkie rekle od kolezanki i jedna od szwagierki :-) Musze pomyslec jedynie o jakims kombinezonie na chlodne dni. Ale z tym to chyba na watek wyprawkowy musze sie przeniesc :-)

Zycze milego dzionka wszystkim - dzis pewnie wiekszosc naszych man'ów ma wolne i moze spedzic z nami czas :-)

Hej mamuśki!!!
Oddałam mojego diabła na cały dzień do babci:-) mam w końcu chwilę dla siebie!!! Ogarnę się trochę,zafarbuję kłaki:-Dprzydałoby się doprowadzić paznokcie do stanu używalności ale mam takiego leniucha, że hoho!!!:sorry2:W końcu za oknem widać błękit nieba i słonko-może to mnie nieco zmobilizuje do działania!!
Miłego dnia!!!

witam !!!
a ja dopiero co wstałam pochłonęłam bułeczkę i teraz popijam kawuśkę i czytam co od rana naskrobałyście:-) współczuje wam dziewczyny z tymi zgagami ja dwa dni temu miałam taką okropną i dziekuje Bogu ze zdarza sie ona sporadycznie-coś okropnego:tak:
jeżeli chodzi o wyprawkę to i mi sie wydaje ze juz 3/4 ciuszków mam brakuje mi tylko kilka jakiś fajnych kompletów na wyjscie,jakieś moze dwa sweterki i kombinezon na zimę bo taki na jesień już mam:-D
mąż sie ze mnie śmieje ze jestem uzależniona od allegro przeglądam codziennie i biore udził w licytacjach;-)pochwale sie wam ze ostatnio wygrałam karuzele z projektorem i pilotem Fisher Price -za 70 zł:szok: bardzo udany zakup,

hejka z rana
witam sie przy malinowym mleku:)

co do zgagi to ja mam cala ciaze ta i poprzednia (pocieszam sie ze miedzy nie mialam),mi pomaga picie mleka no i nie jedzenie duzych porcjii i tlustych rzeczy.

no i widzicie dziewczyny nikt mi wczoraj nie odpisal:( odpiszcie cos czasem ,bedzie mi milo-haha

milego dzionka

Hej ,więc i ja odpisuję:-). Ja na szczęście zgagi właściwie nie miałam w żadnej ciąży (może jakieś pojedyńcze przypadki) i mam nadzieję,że w tej też mnie nie dopadnie. Jedyne, czego nie mogę brać to witamin Prenatal,poniewż są w kapsułkach i mogę po nich wypić nawet litr wody,a i tak czuję jak mi się w gardle rozpuszcza:-p:eek:

Hallo Witam porannie, u nas dzis wiosna wpelni.
Dziewczyny ktore maja anemie: musicie jesc wolowinke, watrobke,poniewaz zelazo z produktow roslinnych bardzo zle sie wchlania ( a ze szpinaku prawie wogole ze wzg na kwas). Do tego zawsze cos z wit C , zeby poprawic wchlanialnosc i kwas foliowy , ktory bierze udzial w tworzeniu czerwonych krwinek.
A wiec nie katujcie sie sokami z burakow tylko wszamajcie np roladki wolowe-
Jeżeli chodzi o wątróbkę,którą sama bardzo lubię, to niestety czytałam,żeby jej w ciąży unikać. Mam bardzo dobrą pamięć,ale niestety krótką:-),więc nie pamiętam dlaczego,ale mam zaledwie 3 gazety dla mam w ciąży, to pewnie tam to wyczytałam i jak znajdę,to wyjaśnię dlaczego. Zaparłam się i nie kupuję tym razem gazet, bo w poprzednich ciążach nazbierałam 3 wielkie pudła i wyrzuciłam je dopiero jakis rok temu. A tu niespodzianka!!! i okazało się,że jestem w ciąży i mogłyby się przydać:-D:-D:-D

Hej mamuśki!!!
Oddałam mojego diabła na cały dzień do babci:-) mam w końcu chwilę dla siebie!!! Ogarnę się trochę,zafarbuję kłaki:-Dprzydałoby się doprowadzić paznokcie do stanu używalności ale mam takiego leniucha, że hoho!!!:sorry2:W końcu za oknem widać błękit nieba i słonko-może to mnie nieco zmobilizuje do działania!!
Miłego dnia!!!
Ja też mam totalnego lenia i w ogóle nie mogę się zmobilizować do czegokolwiek!!!

Hej ,więc i ja odpisuję:-).

Jeżeli chodzi o wątróbkę,którą sama bardzo lubię, to niestety czytałam,żeby jej w ciąży unikać. Mam bardzo dobrą pamięć,ale niestety krótką:-),więc nie pamiętam dlaczego,ale mam zaledwie 3 gazety dla mam w ciąży, to pewnie tam to wyczytałam i jak znajdę,to wyjaśnię dlaczego.
Tu chodzi o to , ze watrobka ma duza zawartosc wit A a przedawkowanie wit A w I trymestrze grozi wadami wrodzonymi plodu ( glownie chodzi tu syntetyczne wit A poniewaz z pokarmu jest ciezko przedawkowac, chyba ze jesz watrobke i lykasz dodatkowo witaminki).

Tu chodzi o to , ze watrobka ma duza zawartosc wit A a przedawkowanie wit A w I trymestrze grozi wadami wrodzonymi plodu ( glownie chodzi tu syntetyczne wit A poniewaz z pokarmu jest ciezko przedawkowac, chyba ze jesz watrobke i lykasz dodatkowo witaminki).
Pewnie masz rację. Nie będę się sprzeczać:-). Często mam tak,że zakoduję tylko te istotne informacje,bo resztą mi szkoda zaprzątać sobie myśli;-). Tak,że zapamiętam,że czegoś nie wolno lub nie powinno się ,ale dlaczego(?), to już mi umyka,bo przecież i tak powinnam tego unikać;-):-)

To tak jak zapamiętałam,że trzeba uważać na puchnięcie nóg i nie pamiętałam tylko czemu,ale przypomniało mi się,że może być oznaką zatrucia ciążowego...

Powiem Ci , ze ja mam tak samo wiem , ze gdzies dzwonili ale nie wiem gdzie. Ale tu na forum byla juz dyskusja na temat soczkow z marchewki i watrobki - stad zapamietalam.

reklama
Do góry