reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie, ja po wizytach juz. Wszytsko ok, jeden maluch wazy 650 drugi 700 g, i wszytsko byloby by sppoko gdyby nie to ze lekarka powiedziala mi ze za duzo przytylam. Przytylam 10 kg w ciagu ostatniego miesiaca, poltorej, kazala mi zrobic jak najszybciej obciazenie glukoza bo podejrzewa cukrzyce albo ze za duzo jem.... dobila mnie tym bo wcale nie jem duzo, nie obzeram sie jem noralnie jak wczesniej, i teraz to bede miec juz obesesje.Co najdziwniejsze mam tylko brzuch bo nic innego mi nie przytylo..no i cycochy :D
No to Ty z dwujeczką 10kg,a ja z jednym już chyba z 8kg:baffled:. Chyba ta Twoja lekarka przesadza:rolleyes2:

reklama
Kasiona: 10 kg z bliźniakami z 24tc to dużo? :szok: Ja miałam 8/9 kg z jednym szkrabem w 22tc i lekarka powiedziała, że wszystko w porządku. Za każdym razem się pytam, czy nie ważę za dużo, a ona się śmieje, że jak będę ważyła, to mi powie. Że waga rośnie proporcjonalnie i wszystko jest w porządku.

Tez wydawalo mi sie to troche przesadzone ale z drugiej strony byla calkiem powazna,i powiedziala mi tak : ja rozumiem ze ciaza, rozumiem ze blizniaki ale 10 kg to troche za duzo--kurde poczulam sie conajmniej dziwnie :) kazała mi nawet zrobić jak najszybciej obciążenie glukozą, termin miałam na 8 czerwca, a ta zmieniła na na ten czwartek, bo jutro święto tu mamy i zamknięte.
Ale mnie pocieszyłyście dziewczynki trochę,..bo czułam się i czuję dalej zresztą jak jakiś kurde potwór głodomór..

Kasiona: 10 kg z bliźniakami z 24tc to dużo? :szok: Ja miałam 8/9 kg z jednym szkrabem w 22tc i lekarka powiedziała, że wszystko w porządku. Za każdym razem się pytam, czy nie ważę za dużo, a ona się śmieje, że jak będę ważyła, to mi powie. Że waga rośnie proporcjonalnie i wszystko jest w porządku.

no wlasnie proporcjonalnie..moze o to jej chodzilo ze ja w sumie 10 kg w ciagu poltorej miesiaca przytylam? bo przez pierwsze 4 waga stala w miesjcu praktycznie

Kasiona: teraz to ja się zacznę martwić! ;-)Myślę, że trochę przesadziła, tym bardziej, że jak pisałaś kilogramy poszły Ci głownie w brzuch i biust. Może jakaś przewrażliwiona ta lekarka?

A co do wzrostu wagi proporcjonalnie, to część z moich znajomych rosła tak jak ja - od razu po trochę a część nagle tak jak Ty - bardzo szybko w 5 lub 6 miesiącu. Każda z nas jest inna, ale to chyba norma. Ale zrobić badanie nie zaszkodzi i tak by Cię nie ominęło, niestety.

Witam :) I wszystkiego dobrego dla waszych maluszkow i tych co juz biegaja po swiecie i tych co kopia nas od srodka :) Ja wczoraj chyba z tych emocji padlam na ryjek i dopiero dzis wstalam :) Dziekuje wam jeszcze raz ,a co do wynikow to w tym tygodniu powinny byc ale jak to bedzie to zobaczymy. Gizelko ,a tak jak dziewczyny mowily nie przejmuj sie takim gadaniem i sytuacjami dla malenstwa najwazniejsze jest to ,ze ty je kochasz i ze o nie dbasz a nie to ze dzis nie dostanie wozka ferrari czy butkow nike. Zycze wam milego dnia ja dzis troszke zalatwiania mam wiec chyba dopiero wieczorkiem tu zawitam . I trzymam kciukaski za popoludniowe wizyty :)

Czesc dziewczyny:)

Zajrzalam dzisiaj co u was slychac bo w week nie mialam kiedy:/ siedze w pracy i nie daje rady bo tak mnie plecy i zebra bola;/ nic mi sie nie chce..pogoda do bani niestety;/

musze troche poczytac co naskrobalyscie bo nie w temacie jestem:p

reklama
Dziendoberek z rana :)

Ja wstalam z jakims takim niskim cisnieniem ze dopiero sie budze (a wstalam o 7:45),ja wiem ze w takim leniwym stanie powinnam sie rozruszac a ja wtedy czytam ,siedze na kompie ogladam "dziendobry tvn".... zamiast wskoczyc na obroty.Ale wiecie moj Besiu zasmarkany i kaszle a dzis nieladnie wiec nie bede go ciagac po dworze .

gizela-nie martw sie ,ta osoba na pewno nie chciala nic zlego,a ty bardzo dobrze robisz -uwierz mi naprawde niepotrzebne jest kupywanie wszystkiego nowego ,ja z drugim juz to wiem co bylo potrzebne a co zupelnie zbyteczne:)takze uszy do gory i nic sie nie martw:0

kasiona-wiesz kazda ciaza inna i tycie zupelnie inne

u mnie w pierwszej -waga startowa 58kg,spadla do 51kg a do porodu 60kg
a teraz -startowa 51kg jak naraze mam 55kg i to nie jest moje ostatnie slowo haha

a le wiesz dobrze ze lekarka chce to sprawdzic zawsze lepiej sprawdzic niz olac,mi tez ostatnio lekarz powiedzial ze nie podoba mu sie to moje sinienie nog i ze mam isc do kardiologa ,wystraszylam sie nie na zarty ,a tam ze wszystko z sercem ok.Ale ciesze sie ze sprawdzilam ,jestem teraz spokojna-powodzenia

Do góry