reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Ja już po wizycie..
Lekarz przepisał mi BIOPAROX w aerozolu i kazał kilka razy dziennie po 4 wziewy robić. Mam nadzieję, że pomoże, bo cena tego leku nie była wcale niska - 38zł:no:
Poza tym wszystko ok, szyjka zamknięta, nic złego w tym kierunku się nie dzieje:happy2:
Wracając z apteki nie ominęłam obojętnie cukierni:-)..nawet nie wiem kiedy pochłonęłam tak wielką napoleonkę:szok::-)..a na plusie jak do tej pory 4 kg:tak:
A tymczasem spadam do wyrka, mam nadzieję, ze dziś się wyśpię..
Kolorowych senków życze:-)

reklama
Cześć Mamuśki!
WITAJCIE BRZUCHATKI MOJE KOCHANE:-):-)

DZIŚ DOSTAŁAM WYPIS ZE SZPITALA I OTO JESTEM:-):-) OKAZAŁO SIE ŻE NIE MAM ŻADNEGO ROZEJŚCIA SIE SPOJENIA, WIDOCZNIE ZA DUŻO BIEGAŁAM A ŻE MAM NISKO CIĄZE TO UCISKA MI NA KROCZE:tak::tak: ZMARTWIŁAM SIĘ OCZYWIŚCIE GDY LEKARZE STWIERDZILI ŻE CIĄŻA NISKO I SZYJKA TROCHE SIE SKRÓCIŁA:no: BIORE LUTEINE 3X1 I MAM DUUUUUUUUŻO ODPOCZYWAĆ. W SZPITALU TO ŁATWE BO NIC NIE TRZEBA ROBIĆ A W DOMU DZIECKO I RÓŻNE OBOWIĄZKI. ALE POSTARAM SIE:tak::tak::tak:ACHA I ŁOŻYSKO MAM NA TYLNEJ ŚCIANIE I DNIE. POPRZEDNIO MIAŁAM NA PRZEDNIEJ I MAM NADZIEJE ŻE TERAZ TEŻ JEST DOBRZE!

TO TYLE ZE SPRAWOZDANIA SZPITALNEGO, TERAZ ZABIERAM SIE DO CZYTANIA I NADRABIANIA ZALEGŁOŚCI:-)

Agim - super, że już jesteś z powrotem! Odpoczywaj spokojnie - bedzie dobrze!

Witam Dziewczyny!!!

Ritka, ja biorę Magne B6. 2-3xdziennie, bo jestem straszny nerwus i też mam problemy z bolącymi nogami-skurcze itp...
Właśnie kupiłam w aptece. Tam na ulotce jest napisane 3 razy po 2. A tobie jak lekarz zalecił?

DZięks za tę pietruszkę wdrożę to od dziś, poza tym wymyśliłam sobie sok z buraków, jak macie jakieś pomysły i rady aby podnieść hemoglobinę

OK to będziemy walczyć o te czerwone krwinki piertruszką, burakami czym się da...
Buraki to też super pomysł! Dodatkowo - czerwone mieso, czasami podroby (ale nie dużo i nie za czesto). No i witamina C - poprawia wchłanianie żelaza!

Dziekuje kochane za kciukaski. Mialam 15 pytan i jak zobaczylam pierwsze to nawet nie czekalam az skonczy rozdawac prace reszcie osob :) Patrze na meza, a on co to samo wiec jak dopadlismy pytania to szlo jak ta woda z nieba u nas ostatnio. Po ok 30 min napisalismy na wszystkie pytania i spojrzelismy na siebie z usmiechem i tylko patrzelismy czego na wzajem nie mamy :) Nawet profesorek stal nad nami jakas chwile i patrzyl jak tak piszemy wszystko po kolei ,a jak na niego spojrzalam to sie usmiechnal wiec chyba nie bedzie najgorzej. Ale powiem wam ,ze myslalam ze sie skupkam ze stresu jak jechalismy tam :) teraz tylko czekam na wyniki i jak jakims cudem nie zdam to wiem ,ze napewno dam rade na poprawce :) Jeszcze raz bardzo,bardzo Wam dziekuje za wsparcie , mile slowa i magiczne kciukaski :* <tuli>.

Bardzo sie ciesze, że egzamin już za tobą! Kiedy wyniki? Na pewno bedą super!

Ja już po wizycie..
Lekarz przepisał mi BIOPAROX w aerozolu i kazał kilka razy dziennie po 4 wziewy robić. Mam nadzieję, że pomoże, bo cena tego leku nie była wcale niska - 38zł:no:
Poza tym wszystko ok, szyjka zamknięta, nic złego w tym kierunku się nie dzieje:happy2:
Wracając z apteki nie ominęłam obojętnie cukierni:-)..nawet nie wiem kiedy pochłonęłam tak wielką napoleonkę:szok::-)..a na plusie jak do tej pory 4 kg:tak:
A tymczasem spadam do wyrka, mam nadzieję, ze dziś się wyśpię..
Kolorowych senków życze:-)

Gratki udanej wizyty! Przy tych 4 kg możesz jeść napoleonek do woli. Też bym chciała mieć na plusie tylko tyle!

Cześć dziewczyny!!!
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci.
kerna moja znajoma przechorowała świnkę w I trymestrze i urodziła zdrowego synka...spokojnie, jakieś środki zachowawcze zastosuj, ale bez paniki!!!

Karolinkare,Beniaminko,bardzo mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!!!!!
monia i Mycha....gratki!!!
korba...oby wielka woda omijała was z daleka!!!
dorotka dzięki!
dziewczyny a u mnie nie za wesoło....dzisiaj miałam takie skurcze, że max...bardzo się wystraszyłam, poszłam z moją rodzinką do kościoła i w drodze powrotnej gdyby nie mąż nie doszłabym do domu, prawą nogą ruszyć nie mogłam tak mnie brzuch bolał...wizytę mam we wtorek, nie mogę się doczekać, teraz pozostało mi tylko odpoczywać...ale strach jest okropny:-:)-:)-( najdziwniejsze jest to,że wczoraj dużo odpoczywałam, byłam u siostry na grillu,też miałam skurcze dość mocne ale takie mam codziennie, nie wiem dlaczego tak mi się dzieje...tak mi smutno, bo przez te skurcze Mała tak rzadko się rusza....

miłej niedzieli kochane, odpoczywajcie i uważajcie na siebie....pa

W poprzedniej ciązy tak miałam więc brałam fenoterol i leżałam, oj dużo leżałam:tak::tak::tak: teraz jest kapkę lepiej choć sytuacja mniej komfortowa pod względem leżenia bo dziecko w domu. I tu moje pytanie do Ciebie kochana, czy gdy brałaś fenoterol w poprzednich ciążach to funkcjonowałaś normalnie, prowadziłaś dom itp? Szyjkę miałaś ok? pytam bo ciekawa jestem na ile mogę sobie pozwolić:sorry2::sorry2::sorry2:

Witam mamusie!
Dzisaj zakupilam 4 paczki pampersow "new born" byla promocja wiec kupilam :)(w paczce po 27sztuk)i husteczki pampers 6 paczek tez promocja byla,powoli trzeba sie zapatrywac.Teraz sie najadlam i ciezko mi siedziec chyba poleze troche.
Milego wieczorku do jutra!!

Witam wieczornie...nie mam co robic. Michał poszedł spaćgrzecznie a ja sama:-:)-:)-:)-:)-(
Anja dzięki za info! Widać Karolinkare lepiej zniosła zabieg niz ja i bardzo sięz tego cieszę:tak::tak::tak:
A ta blondi to raczej inna laska, albo ta sama tylko pisze z innego kompa:dry:
Olcia ja też sięboję że nie bedę mieć tyle czasu dla Michała:no::no::no::no:Angelsu wszsytko super napisałaś i popieram w 100% tylko jak tata ma się zajać maluchem jak go nie ma w domu całymi dniami:confused::confused::confused: Bojesię, że to po prostu bedzie sajgon w domu a ja nic innego jak po prostu zwariuje:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

U nas znowu leje, w depresje można wpaść no....

Cześć Mamuśki!

Właśnie kupiłam w aptece. Tam na ulotce jest napisane 3 razy po 2. A tobie jak lekarz zalecił?

Mnie lekarz na nerwy i skurcze kazał po prostu kupić sobie magnez, np. Magne B6. I tak zrobiłam. Kiedy w aptece była promocja na jakiś inny preparat z magnezem, zapytałam farmaceutkę czym on się różni od tego,który biorę i powiedziałam,że jestem w ciąży. Odpowiedziała mi,że ona zostałaby przy tym, który biorę, bo wszyscy położnicy polecają go kobietom w ciąży. Ja biorę tak 3x dziennie po 1tabl. Chyba,że gorzej się czuję albo bardzo bolą mnie nogi,to wtedy biorę po dwie tabl.

No ja też wyszykowałam moje dzieci do spania, leżą sobie jeszcze ale grzecznie już :)
Ja dziś tak jak skrzat mega apetyt, pochłonęłam troszku :/ No ale to mi się raz po raz zdarza ;) No nic nie poradzę w ciąży jestem hehe ;) A juz jak siedzę w domu bo za oknem brzydko to tylko o jedzeniu myślę :) Inaczej jak człowiek w ruchu jest ciągle :)
Zaraz zmykam do czytania nowej lekturki :) Małż na 2 zmianie to nic innego mi nie pozostaje.

Mnie lekarz na nerwy i skurcze kazał po prostu kupić sobie magnez, np. Magne B6. I tak zrobiłam. Kiedy w aptece była promocja na jakiś inny preparat z magnezem, zapytałam farmaceutkę czym on się różni od tego,który biorę i powiedziałam,że jestem w ciąży. Odpowiedziała mi,że ona zostałaby przy tym, który biorę, bo wszyscy położnicy polecają go kobietom w ciąży. Ja biorę tak 3x dziennie po 1tabl. Chyba,że gorzej się czuję albo bardzo bolą mnie nogi,to wtedy biorę po dwie tabl.
Dzieki! Dziś w sumie wziełam 4. Zobaczymy, jak zareaguja nogi w nocy!

U nas też leje.
Przywiozłam 2 reklamówki ciuszków dla maleństwa - zaczęłam przeglądać i wszystko komentowałam zawracając głowę mężowi, aż mnie przegonił ;-)
Też się zastanawiam nad tymi skurczami - może ja ruchy dziecka mylę ze skurczami? Ale chyba nie. Trudno jest być po raz 1 w ciąży ;-)
Mąż przyniósł mi ostatnio paczkę michałków (1 kg) i teraz za wszystko się nagradzam cukierkami. A waga nie stoi w miejscu, ale... postanowiłam to olać. Przecież nie mogę pozwolić, żeby się zepsuły ;-)

Korba - gratulacje!
Agim79 - super, że wszystko OK.
Taka_ja - dobrze, że dostałaś antybiotyk. Lepiej wyleczyć choróbsko, teraz pewnie szybko wrócisz do zdrowia :-)

reklama
Monia? ja tez mialam w planie picie soku z burakow - ale tak mi nie podszedl, ze szok..
Takaja - gratulacje :-)
Korba - super, ze egzamin poszedl zgodnie z planem..

Ja wlasnie wrocilam cala rozweselona z kameralnego koncertu Mariki ( reggae, funky, soul ) - bylo naprawde super. Taka mala odskocznia od codziennosci. Balam sie przez moment, ze moze bedzie za glosno - ale pelen luz - maly przespal cala impreze - nie kopnal ani razu ;-)

Teraz kapiel i jakies warzywa z owocami, no ... moze lod waniliowy :-)

Pozdrowionka.

Do góry