reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Kerna, jak będzie ładna pogoda wsiadajcie w autko, autobus czy coś innego i przyjeżdżajcie do mnie.. myślę, ze to dobry pomysł, bo tu mam takiego słodziaka małego w wieku Twojego Michałka to by się sobą troszkę pozajmowali :-) zapraszam!!!

reklama
Hej witajcie poniedziałkowo o i... deszczowo ;-) ja od piatku na badaniach, tzn. w pt. byłam na morfologii, badania na toxo i cytomegalus, a dziś tarczycowe, siuski do badania i glukoza... dało sie jakos przezyć , chociaz muliło mnie strasznie... byłam dzielna, a moj men tez był ze mna w razie bym zasłabła. teraz w domku w koncu jakies jedzonko i maluteńka kawka, bo po spotkaniu z "wampirzycą" jestem słaba (ale serio babka co pobierała krew to blada jak ściana, albo taki jasny puder miała ;) )

MIŁEGO DNIA:-)
Trzymam kciuki Korba za egzamin:tak:

dziewczyny ja mam niby rodzinkę ale 100km od nas i powiem Wam że też się po porodzie czułam taka bezsilna i samotna. Ale z czasem to przechodzi i świetnia można sobie ułożyc dzionek i to bez pomocy kogoś. Dacie radę napewno.
kerna, tosia wy to macie dobrze że mocie od siebie rzut beretem, a jak się maleństwa urodzą to będziecie mogły się na spacery razem wybierac.

Tosia no może faktycznie kiedyś się skuszę:confused::happy2: Dzięki;-);-)
no i bardzo dobrze! i nie kiedyś, tylko jak najszybciej :-) Mały by sie rozerwał a że jak zauważyłam niczego się nie boi to nowy teren nie będzie dla Niego szokiem.. no i się z Igorkiem pobawią.. zawsze to jakaś odskocznia :-) jeszcze raz zapraszam i wpadaj kiedy chcesz :-)

Witam przy kawci!
U nas cały czas leje. Nie chce sie nic przy tej paskudnej pogodzie. A mnie musi najść wena twórcza na menu na malutką środową imprezke urodzinową Męża. Narazie to wiem co na obiad dzisiaj zrobie i będzie to pomidorowa.:-)
kasialle ja moją rodzinke mam 100km i 200km od siebie zostają mi tylko teściowie ale wiadomo że ich to nie poprosze. Ja narazie zaangażowałam Męża w pomoc że po porodzie bierze 2 tygodnie wolnego a potem to już dam rade.

Witam po weekendzie!
Piszecie o wyjazdach mężów, mojego też wiecznie nie ma, taki zapracowany jest :zawstydzona/y: ale chociaż mam duzo czasu żeby się przygotować do obrony :blink:

Bo czwartkowej wizycie dowiedziałam się, że moja szyjka ma 44mm :-)

Korba kciuki za egzamin ;-)

cześć dziewczyny! Nie czytałam Was od wczoraj i jak zwykle mam mnóstwo zaległości.

Lilu - odpoczywaj jak najwięcej. Jak się czujesz?

Olgadom -
na katar w ciąży nie można chyba nic innego - katar leczony czy nieleczony trwa podobno 7 dni - woda morska na pewno trochę złagodzi obrzęk śluzówki nosa.Ja mam katar cały czas, alergiczny, wiem jaki to ból.

paulka24 -
oszczedzaj się!

Ritka -
ja biorę magnez - Asmag - 3 razy dziennie, mi pomaga.

Korba
- kciuki zaciśnięte! Napisz jak po egzaminie.

Ja wczoraj koło 3 w nocy wróciłam z chrzcin. Sama się dziwię, że tyle wytrzymałam bez większego marudzenia. Ale spałam dzisiaj do 11 :-)

Co do farbowania włosów, to ja w I trymestrze farbowałam, ale tylko szamponami bez amoniaku i dalej robię tak samo. Nienawidzę odrostów i wypłowiałych włosów - czuję się z tym koszmarnie. Ale już się nie mogę doczekać aż będę mogła wrócić do intensywniejszych farb ;-) Dzisiaj odbieram od bratowej kolejną porcję ciuszków i fotelik samochodowy. Wyprawa coraz większa. I to dzięki rodzinie i znajomym. Nic nam prawie nie pozwalają kupić.

Witam sie w ten okropny deszczowy dzien. Ja dzis przezylam maly szok w nocy cala noc bolal mnie brzuch tak na miesiaczke, wzielam magnes i nospe i jest troche lepiej, ale nie wesolo sie robi zaczynaja sie skurcze chyba musze wczesniej odwiedzic oja ginekolg.
Lilu a jak ty sie czujesz dzisiaj?

Dziewczyny ja to nie wiem ale tak mnie obawy wziely -jak to bedzie jak sie mala pojawi ,no wiecie ZMIANY,wiem ze na lepsze ale jakos nie umiewm sobie tego wyobrazic.

A moze mamusie ktore sa w ciazy z trzecim maluszkiem moga cos napisac jak to bylo jak drugie sie pojawilo?
Ja tez mam caly czas obawy , szkoda mi starszego synusia, napewno nie bede miala juz dla niego tyle czasu.
Ostatni egzamin ,a ja spac nie moge. Niby jak mnie wczoraj maz pytal to umiem i mowi ,ze wiecej niz on ale ja i tak sie stresuje bo jak mi sie popieprdzieli w stresie to leze. Ehh Korba ogar zdasz :) Normalnie wariuje mowie wam :) Ale to przez to ,ze w zeszlym roku facet wywalil 30 osob z tego na 65. I mimo, ze wydaje sie w stosunku do mnie mily to sie martwie. Egzamin na 14 ,wiec chyba na glowie sie naucze chodzic do tego czasu :)
Kciuki zacisniete- bedzie dobrze.
cześć Dziewczynki!
Ritko, jeśli chodzi o magnez jego prawie nie sposób przedawkować. Lekarze polecają dla kobiet w ciąży 270 do 300 mg dziennie a niektórzy nawet większą dawkę. Nie ma znaczenia czy przyjmujesz jakiś znany preparat czy najzwyklejszy i najtańszy magnez. Musi być z witaminą B6, bo ona pozwala go przyswajać.

miłego dnia Kobietki!
Oj chyba mozna przedawkowac , moja ginka mowila , ze mam uwazac jakby wystapila gwaltowna biegunka to natychmiast odstawic magnes.

Cześć dziewczyny po wekendzie:-)
Widzę, że egzaminy i usg! Będę trzymać kciuki;-);-)
A ja zostałam sama z Miśkiem:-:)-:)-:)-:)-( i smutno mi......
M wyjechał i będzie wracał na wekendy tylko, chyba zwariuje, a Michał ciągle pyta o tate.:-:)-:)-:)-:)-(A dziś dopiero poniedziałek:dry:

Kinia ja też z małym byłam sama i zdana tylko na siebie w obcym kraju. Tylko tyle, że ja nie kończyłam studiów i poświęcałąm cały czas maleństwu. Byłam przerażona, bo nigdy dziecka nie tryzmałam na rękach i nie wiedziałam kompletnie nic o niemowlakach. Ale jakos do przodu szło. dacie radę na pewno!!!!A potem będziecie z siebie dumni!!!!
Skad ja to znam sama w obcym kraju zdana tylko na siebie, i na dodatek musze sie jeszcze opiekowac moja schorowana tesciowa. Maz zapracowany, dojezdza do pracy 40 km wiec nigdy go nie ma w domu. A na dodatek obcy jezyk , najgorzej bylo jak idac do lekarza musialam opisac objawy choroby synka, slownik az goracy byl. A teraz z dwojgiem dzieci - masakra.:szok:

Dziewczyny z Niemiec - teraz u nas w Lidlu sa te wszystkie bajery dla dzieciaczkow o ktorych pisaly dziewczyny z Polski przed dwoma tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie tak pada, ze chyba oszaleje... wieczorem wybieramy sie na koncert do naszego kinoteatru :-)
Planuje dzis zrobic fryty na obiad, ale jak narazie - to nic mi sie nie chce. Zdziwilam sie, bo z samego rana polozylam w koncu farbe na wlosy - po dlugim czasie zwlekania.. Noi super, wygladam "o niebo" lepiej. W srode jeszcze male strzyzenie u fryzjera i bede happy mam nadzieje.

Benjaminko - dobre info z ta pietruszka zielona - ja uwielbiam natke, wiec chetnie bede palaszowac - bo na moje wyniki biore, jak narazie raz dziennie terdyferon. Jutro mam wizyte u gina - pewnie od rana bede w mega stresie.
Korba - good luck na egzaminie, ja juz zapomnialam jak to jest - ale chyba ustne rzeczywiscie zdawalo sie lepiej, mozna bylo z profesorem pokonwersowac :-)

Zycze lepszej pogody i duzo sil na reszte dnia.

Do góry