reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Kerna, jak będzie ładna pogoda wsiadajcie w autko, autobus czy coś innego i przyjeżdżajcie do mnie.. myślę, ze to dobry pomysł, bo tu mam takiego słodziaka małego w wieku Twojego Michałka to by się sobą troszkę pozajmowali :-) zapraszam!!!

reklama
Hej witajcie poniedziałkowo o i... deszczowo ;-) ja od piatku na badaniach, tzn. w pt. byłam na morfologii, badania na toxo i cytomegalus, a dziś tarczycowe, siuski do badania i glukoza... dało sie jakos przezyć , chociaz muliło mnie strasznie... byłam dzielna, a moj men tez był ze mna w razie bym zasłabła. teraz w domku w koncu jakies jedzonko i maluteńka kawka, bo po spotkaniu z "wampirzycą" jestem słaba (ale serio babka co pobierała krew to blada jak ściana, albo taki jasny puder miała ;) )

MIŁEGO DNIA:-)
Trzymam kciuki Korba za egzamin:tak:

dziewczyny ja mam niby rodzinkę ale 100km od nas i powiem Wam że też się po porodzie czułam taka bezsilna i samotna. Ale z czasem to przechodzi i świetnia można sobie ułożyc dzionek i to bez pomocy kogoś. Dacie radę napewno.
kerna, tosia wy to macie dobrze że mocie od siebie rzut beretem, a jak się maleństwa urodzą to będziecie mogły się na spacery razem wybierac.

Tosia no może faktycznie kiedyś się skuszę:confused::happy2: Dzięki;-);-)
no i bardzo dobrze! i nie kiedyś, tylko jak najszybciej :-) Mały by sie rozerwał a że jak zauważyłam niczego się nie boi to nowy teren nie będzie dla Niego szokiem.. no i się z Igorkiem pobawią.. zawsze to jakaś odskocznia :-) jeszcze raz zapraszam i wpadaj kiedy chcesz :-)

Witam przy kawci!
U nas cały czas leje. Nie chce sie nic przy tej paskudnej pogodzie. A mnie musi najść wena twórcza na menu na malutką środową imprezke urodzinową Męża. Narazie to wiem co na obiad dzisiaj zrobie i będzie to pomidorowa.:-)
kasialle ja moją rodzinke mam 100km i 200km od siebie zostają mi tylko teściowie ale wiadomo że ich to nie poprosze. Ja narazie zaangażowałam Męża w pomoc że po porodzie bierze 2 tygodnie wolnego a potem to już dam rade.

Witam po weekendzie!
Piszecie o wyjazdach mężów, mojego też wiecznie nie ma, taki zapracowany jest :zawstydzona/y: ale chociaż mam duzo czasu żeby się przygotować do obrony :blink:

Bo czwartkowej wizycie dowiedziałam się, że moja szyjka ma 44mm :-)

Korba kciuki za egzamin ;-)

cześć dziewczyny! Nie czytałam Was od wczoraj i jak zwykle mam mnóstwo zaległości.

Lilu - odpoczywaj jak najwięcej. Jak się czujesz?

Olgadom -
na katar w ciąży nie można chyba nic innego - katar leczony czy nieleczony trwa podobno 7 dni - woda morska na pewno trochę złagodzi obrzęk śluzówki nosa.Ja mam katar cały czas, alergiczny, wiem jaki to ból.

paulka24 -
oszczedzaj się!

Ritka -
ja biorę magnez - Asmag - 3 razy dziennie, mi pomaga.

Korba
- kciuki zaciśnięte! Napisz jak po egzaminie.

Ja wczoraj koło 3 w nocy wróciłam z chrzcin. Sama się dziwię, że tyle wytrzymałam bez większego marudzenia. Ale spałam dzisiaj do 11 :-)

Co do farbowania włosów, to ja w I trymestrze farbowałam, ale tylko szamponami bez amoniaku i dalej robię tak samo. Nienawidzę odrostów i wypłowiałych włosów - czuję się z tym koszmarnie. Ale już się nie mogę doczekać aż będę mogła wrócić do intensywniejszych farb ;-) Dzisiaj odbieram od bratowej kolejną porcję ciuszków i fotelik samochodowy. Wyprawa coraz większa. I to dzięki rodzinie i znajomym. Nic nam prawie nie pozwalają kupić.

Witam sie w ten okropny deszczowy dzien. Ja dzis przezylam maly szok w nocy cala noc bolal mnie brzuch tak na miesiaczke, wzielam magnes i nospe i jest troche lepiej, ale nie wesolo sie robi zaczynaja sie skurcze chyba musze wczesniej odwiedzic oja ginekolg.
Lilu a jak ty sie czujesz dzisiaj?

Dziewczyny ja to nie wiem ale tak mnie obawy wziely -jak to bedzie jak sie mala pojawi ,no wiecie ZMIANY,wiem ze na lepsze ale jakos nie umiewm sobie tego wyobrazic.

A moze mamusie ktore sa w ciazy z trzecim maluszkiem moga cos napisac jak to bylo jak drugie sie pojawilo?
Ja tez mam caly czas obawy , szkoda mi starszego synusia, napewno nie bede miala juz dla niego tyle czasu.
Ostatni egzamin ,a ja spac nie moge. Niby jak mnie wczoraj maz pytal to umiem i mowi ,ze wiecej niz on ale ja i tak sie stresuje bo jak mi sie popieprdzieli w stresie to leze. Ehh Korba ogar zdasz :) Normalnie wariuje mowie wam :) Ale to przez to ,ze w zeszlym roku facet wywalil 30 osob z tego na 65. I mimo, ze wydaje sie w stosunku do mnie mily to sie martwie. Egzamin na 14 ,wiec chyba na glowie sie naucze chodzic do tego czasu :)
Kciuki zacisniete- bedzie dobrze.
cześć Dziewczynki!
Ritko, jeśli chodzi o magnez jego prawie nie sposób przedawkować. Lekarze polecają dla kobiet w ciąży 270 do 300 mg dziennie a niektórzy nawet większą dawkę. Nie ma znaczenia czy przyjmujesz jakiś znany preparat czy najzwyklejszy i najtańszy magnez. Musi być z witaminą B6, bo ona pozwala go przyswajać.

miłego dnia Kobietki!
Oj chyba mozna przedawkowac , moja ginka mowila , ze mam uwazac jakby wystapila gwaltowna biegunka to natychmiast odstawic magnes.

Cześć dziewczyny po wekendzie:-)
Widzę, że egzaminy i usg! Będę trzymać kciuki;-);-)
A ja zostałam sama z Miśkiem:-:)-:)-:)-:)-( i smutno mi......
M wyjechał i będzie wracał na wekendy tylko, chyba zwariuje, a Michał ciągle pyta o tate.:-:)-:)-:)-:)-(A dziś dopiero poniedziałek:dry:

Kinia ja też z małym byłam sama i zdana tylko na siebie w obcym kraju. Tylko tyle, że ja nie kończyłam studiów i poświęcałąm cały czas maleństwu. Byłam przerażona, bo nigdy dziecka nie tryzmałam na rękach i nie wiedziałam kompletnie nic o niemowlakach. Ale jakos do przodu szło. dacie radę na pewno!!!!A potem będziecie z siebie dumni!!!!
Skad ja to znam sama w obcym kraju zdana tylko na siebie, i na dodatek musze sie jeszcze opiekowac moja schorowana tesciowa. Maz zapracowany, dojezdza do pracy 40 km wiec nigdy go nie ma w domu. A na dodatek obcy jezyk , najgorzej bylo jak idac do lekarza musialam opisac objawy choroby synka, slownik az goracy byl. A teraz z dwojgiem dzieci - masakra.:szok:

Dziewczyny z Niemiec - teraz u nas w Lidlu sa te wszystkie bajery dla dzieciaczkow o ktorych pisaly dziewczyny z Polski przed dwoma tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie tak pada, ze chyba oszaleje... wieczorem wybieramy sie na koncert do naszego kinoteatru :-)
Planuje dzis zrobic fryty na obiad, ale jak narazie - to nic mi sie nie chce. Zdziwilam sie, bo z samego rana polozylam w koncu farbe na wlosy - po dlugim czasie zwlekania.. Noi super, wygladam "o niebo" lepiej. W srode jeszcze male strzyzenie u fryzjera i bede happy mam nadzieje.

Benjaminko - dobre info z ta pietruszka zielona - ja uwielbiam natke, wiec chetnie bede palaszowac - bo na moje wyniki biore, jak narazie raz dziennie terdyferon. Jutro mam wizyte u gina - pewnie od rana bede w mega stresie.
Korba - good luck na egzaminie, ja juz zapomnialam jak to jest - ale chyba ustne rzeczywiscie zdawalo sie lepiej, mozna bylo z profesorem pokonwersowac :-)

Zycze lepszej pogody i duzo sil na reszte dnia.

Do góry