reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
co do różnicy pessar a szew to ja strasznie się bałam szwu i naciskałam swoją ginkę na pessar. Ona mi powiedziała, że pessar zakłada sięwtedy gdy na szew nie ma możliwości. Do tego pessar podobno nie jest tak skuteczny i jest większe prawdopodobieństwo zakażeń.
Założenie szwu wiąże się właśnie z tymi skurczami i jak są już skurcze to raczej nie powinno sięgo zakłądać. ale szczerze powiem, że jest mnóśtwo dziewczyn z pessarem któe noszą ciążę do końca bez problemów...nie wiem w końcu co jest lepsze:sorry2:

Co do tej świnki to zgłupiałam:eek::eek::eek: unikać wszsytkiego co miało kontakt z siostrą czyli rodziców czy to bedzie przesada??? Kurcze no....:dry::dry::dry:

Mycha super wieści, a krzywa musi wyjsć dobra!!!!

Ostatnia edycja:
Własnie dorwałam ulotkę Intermarche , które mam pod nosem i szok 1 czerwca będą pampersy w promocji 44,88 zł jumbo paka np 2 co maja 94 pampersy to wychodzi za sztukę 48 groszy i do tego chusteczki pampers sensitive 63 sztuki gratis.
Nie ma co będę musiała kupić 2 paczki, bo T. będzie w pracy.

Mycha-super że wsio ok.

Hej
Dzięki za kciukasy z Lenką wszystko ok.mama szczęśliwa bo ginek powiedział,że wynik glukozy139 jest ok,i przy takim napewno 75 wyszłaby prawidłowa ale nie muszę pić:-)
Tylko morfologia kiepska:-(
aż z radości poszłam na lody! zaraz muszę się obiadkiem zająć i chatkę ogarnąć...eh do wieczora zejdzie potem może jeszcze jakiś spacer?
Karolinkare trzymam kciuki, dasz radę, kto jak nie ty!?

Monia.gryc- no widzisz to super nie mogło być inaczej...
Zmykam robić za fryzjera.Mamie włosy na blond muszę zafarbować, bo ma już odrosty :p

Hej
Dzięki za kciukasy z Lenką wszystko ok.mama szczęśliwa bo ginek powiedział,że wynik glukozy139 jest ok,i przy takim napewno 75 wyszłaby prawidłowa ale nie muszę pić:-)
aż z radości poszłam na lody! zaraz muszę się obiadkiem zająć i chatkę ogarnąć...eh do wieczora zejdzie potem może jeszcze jakiś spacer?

GRATULACJE :-) To dobrze, ze wszystko ok :-)

Kerna? Benjaminka zdaje sie miec racje, pewnie ten pierwszy trymestr jest najbardziej niebezpieczny.. Chociaz co tam pozniej moze byc - cholera wie.. Ja bym po prostu nie kontaktowala sie z siostra, bez przesady - ze zaraz z cala reszta osiedla :-)

Mycha - dla Ciebie tez wielkie GRATKI :-) SUPER!!!

Ostatnia edycja:
Co do powodzi to tu gdzie ja mieszkam ,maja byc pozalewane piwnice (wody gruntowe maja wybic) bo mieszkamy w miejscu gdzie kiedys bylo pelno stawkow i prosili bysmy pooprozniali piwnice ,a ze my mamy piwnice i suszarnie ,ktora jest zawalona jak piwnica a jest od niej wieksza to nie bylismy w stanie wszystkiego wyniesc i tylko przenieslismy na szafy jak najwyzej. Moja znajoma mieszka kolo poznania i ja juz zalalo. My tylko czekamy na ta kulminacje bo poki co slonko swieci i nie zapowiada sie na nic strasznego (przynajmniej u mnie) :)

Karolinkare trzymam kciuki, widzisz niekiedy występują na naszej drodze jakieś komplikacje, ale wszystko dobrze się skończy - nasze kciuki zdzialają cuda.. przecież wiesz sama ;)
Jestem bardzo szczęśliwa, mój mięśniak trochę urósł, ale nie zagraża mojej smerfetce. Maleńka waży 780 g czyli jest całkiem spora na swój wiek.. Czuje się dobrze i generalnie wszystko jest o.k!!
Dałam rady tej glukozie, wieczorem bedę wiedziała jak wyniki ;) Także mam nadzieję że będą w miarę dobrze..

Boże jak ja się cieszę!!!

I ja się ciesze razem z Tobą :-) Super wieści, a mięsniak ma szczęście że ni uciska małutkiej. Wiesz obie mamy ten sam terin porodu, i obie spodziewamy się dziewczynki :-D Duża już ta Twoja Królewna ! Cudnie :-D
Moja we wtorek miała +/- 600 gram , co też mnie cieszy bo biorąc pod uwage obecne problemy z cukrem, wygląda na to, że wcześniej z cukrem nie było tak źle, bo dzieci matek chorujących na cukrzycę w ciąży i nie leczone rodzą dzieci olbrzymie, ale nie do konca dojrzale układowo :-/ Także jest szansa, że wszystko u nas Ok. Ale się pocieszam ;-)

Hej
Hej Kochana, super, super! Zasłużyłaś na lody, sama bym młócnęła jednego ;-) A morfologia, no pewnie jak to w ciąży bywa zmienna od normy,co jest prawie normą. Ale zakręciłam ;-) Dobrze, że cukier OK, to cieszy.
Lenka, śliczne imię.

Pysia, ale fajna oferta. W mojej okolicy nie ma tego sklepu, ale będę śledziła w innych. Dzisiaj na małych zakupach w Lidlu- kasze, warzywka, arbuz i rybki - jak na słodką mamusię przystało, widziałam pozostałości po ostatniej akcji dla niemowlat, niestety juz tak przebrane, zdekompletowane że nic nie nabyłam. Trudno, pewnie jeszcze będą powtarzać takie akcje :-)
Trzymajcie sie cieplutko, miłego, pogodnego popołudnia!

Kerna, mój mówił dokładnie odwrotnie, wiec pewnie jaka szkoła, jaki ich profesor takie dzisiejsze poglądy. Nieważne :-) Istotne, że i mnie i Tobie ich metdy służą, i nosimy dzielnie swoje maleństwa :-)

JoluMi, gdzie jesteś. Czy wszystko Oki, już parę dni myślę o Tobie.

reklama
Mycha1 i Monia.gryc - wielkie gratulacje udanych wizyt! Trzymać tak dalej!:-)

Ja na chwile sie położyłam, bo zmeczyłam sie tym sprzataniem. A jeszcze tyle do zrobienia!!!
Odpoczne troche i dalej do boju!

Mój ogromny brzuch zaczyna mi przeszkadzać w schylaniu sie!:-D

Do góry