reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
co do różnicy pessar a szew to ja strasznie się bałam szwu i naciskałam swoją ginkę na pessar. Ona mi powiedziała, że pessar zakłada sięwtedy gdy na szew nie ma możliwości. Do tego pessar podobno nie jest tak skuteczny i jest większe prawdopodobieństwo zakażeń.
Założenie szwu wiąże się właśnie z tymi skurczami i jak są już skurcze to raczej nie powinno sięgo zakłądać. ale szczerze powiem, że jest mnóśtwo dziewczyn z pessarem któe noszą ciążę do końca bez problemów...nie wiem w końcu co jest lepsze:sorry2:

Co do tej świnki to zgłupiałam:eek::eek::eek: unikać wszsytkiego co miało kontakt z siostrą czyli rodziców czy to bedzie przesada??? Kurcze no....:dry::dry::dry:

Mycha super wieści, a krzywa musi wyjsć dobra!!!!

Ostatnia edycja:
Własnie dorwałam ulotkę Intermarche , które mam pod nosem i szok 1 czerwca będą pampersy w promocji 44,88 zł jumbo paka np 2 co maja 94 pampersy to wychodzi za sztukę 48 groszy i do tego chusteczki pampers sensitive 63 sztuki gratis.
Nie ma co będę musiała kupić 2 paczki, bo T. będzie w pracy.

Mycha-super że wsio ok.

Hej
Dzięki za kciukasy z Lenką wszystko ok.mama szczęśliwa bo ginek powiedział,że wynik glukozy139 jest ok,i przy takim napewno 75 wyszłaby prawidłowa ale nie muszę pić:-)
Tylko morfologia kiepska:-(
aż z radości poszłam na lody! zaraz muszę się obiadkiem zająć i chatkę ogarnąć...eh do wieczora zejdzie potem może jeszcze jakiś spacer?
Karolinkare trzymam kciuki, dasz radę, kto jak nie ty!?

Monia.gryc- no widzisz to super nie mogło być inaczej...
Zmykam robić za fryzjera.Mamie włosy na blond muszę zafarbować, bo ma już odrosty :p

Hej
Dzięki za kciukasy z Lenką wszystko ok.mama szczęśliwa bo ginek powiedział,że wynik glukozy139 jest ok,i przy takim napewno 75 wyszłaby prawidłowa ale nie muszę pić:-)
aż z radości poszłam na lody! zaraz muszę się obiadkiem zająć i chatkę ogarnąć...eh do wieczora zejdzie potem może jeszcze jakiś spacer?

GRATULACJE :-) To dobrze, ze wszystko ok :-)

Kerna? Benjaminka zdaje sie miec racje, pewnie ten pierwszy trymestr jest najbardziej niebezpieczny.. Chociaz co tam pozniej moze byc - cholera wie.. Ja bym po prostu nie kontaktowala sie z siostra, bez przesady - ze zaraz z cala reszta osiedla :-)

Mycha - dla Ciebie tez wielkie GRATKI :-) SUPER!!!

Ostatnia edycja:
Co do powodzi to tu gdzie ja mieszkam ,maja byc pozalewane piwnice (wody gruntowe maja wybic) bo mieszkamy w miejscu gdzie kiedys bylo pelno stawkow i prosili bysmy pooprozniali piwnice ,a ze my mamy piwnice i suszarnie ,ktora jest zawalona jak piwnica a jest od niej wieksza to nie bylismy w stanie wszystkiego wyniesc i tylko przenieslismy na szafy jak najwyzej. Moja znajoma mieszka kolo poznania i ja juz zalalo. My tylko czekamy na ta kulminacje bo poki co slonko swieci i nie zapowiada sie na nic strasznego (przynajmniej u mnie) :)

Karolinkare trzymam kciuki, widzisz niekiedy występują na naszej drodze jakieś komplikacje, ale wszystko dobrze się skończy - nasze kciuki zdzialają cuda.. przecież wiesz sama ;)
Jestem bardzo szczęśliwa, mój mięśniak trochę urósł, ale nie zagraża mojej smerfetce. Maleńka waży 780 g czyli jest całkiem spora na swój wiek.. Czuje się dobrze i generalnie wszystko jest o.k!!
Dałam rady tej glukozie, wieczorem bedę wiedziała jak wyniki ;) Także mam nadzieję że będą w miarę dobrze..

Boże jak ja się cieszę!!!

I ja się ciesze razem z Tobą :-) Super wieści, a mięsniak ma szczęście że ni uciska małutkiej. Wiesz obie mamy ten sam terin porodu, i obie spodziewamy się dziewczynki :-D Duża już ta Twoja Królewna ! Cudnie :-D
Moja we wtorek miała +/- 600 gram , co też mnie cieszy bo biorąc pod uwage obecne problemy z cukrem, wygląda na to, że wcześniej z cukrem nie było tak źle, bo dzieci matek chorujących na cukrzycę w ciąży i nie leczone rodzą dzieci olbrzymie, ale nie do konca dojrzale układowo :-/ Także jest szansa, że wszystko u nas Ok. Ale się pocieszam ;-)

Hej
Hej Kochana, super, super! Zasłużyłaś na lody, sama bym młócnęła jednego ;-) A morfologia, no pewnie jak to w ciąży bywa zmienna od normy,co jest prawie normą. Ale zakręciłam ;-) Dobrze, że cukier OK, to cieszy.
Lenka, śliczne imię.

Pysia, ale fajna oferta. W mojej okolicy nie ma tego sklepu, ale będę śledziła w innych. Dzisiaj na małych zakupach w Lidlu- kasze, warzywka, arbuz i rybki - jak na słodką mamusię przystało, widziałam pozostałości po ostatniej akcji dla niemowlat, niestety juz tak przebrane, zdekompletowane że nic nie nabyłam. Trudno, pewnie jeszcze będą powtarzać takie akcje :-)
Trzymajcie sie cieplutko, miłego, pogodnego popołudnia!

Kerna, mój mówił dokładnie odwrotnie, wiec pewnie jaka szkoła, jaki ich profesor takie dzisiejsze poglądy. Nieważne :-) Istotne, że i mnie i Tobie ich metdy służą, i nosimy dzielnie swoje maleństwa :-)

JoluMi, gdzie jesteś. Czy wszystko Oki, już parę dni myślę o Tobie.

reklama
Mycha1 i Monia.gryc - wielkie gratulacje udanych wizyt! Trzymać tak dalej!:-)

Ja na chwile sie położyłam, bo zmeczyłam sie tym sprzataniem. A jeszcze tyle do zrobienia!!!
Odpoczne troche i dalej do boju!

Mój ogromny brzuch zaczyna mi przeszkadzać w schylaniu sie!:-D

Do góry