reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam
życzę udanych wizyt i powodzenia na egzaminach.
Za oknem szaro, buro, zimno.
Ja od wczoraj w kiepskim nastroju, pokłócona z T.
Ehhh szkoda gadać.
Idę do wyrka dalej bo co tu robić?

reklama
cześć Dziewczynki! no normalnie spać nie mogłam, szpaki to się wściekły.. drą się tak jakby kogoś zarzynali... pewnie dlatego, ze trawa skoszona a nie zgrabana, bo wczoraj teść kosił a potem deszcz padał... czegoś takiego jeszcze nie słyszałam...
dziś mam wizytę i już sie troszkę denerwuję.. a to dopiero na 18.30 :-( oczywiście tosia by nie była sobą gdyby nie przeanalizowała swoich wyników i według mnie krew oki, cukier oki (jupi!!!!!!) tylko w tym moczu mam znowu nabłonki płaskie.. buuu, ale ostatnio cos mówiła w związku z tym, że jesli wszystko inne oki (a tak jest) to nie ma się co martwić.. :-) no ale niech mi lekarz potwierdzi te wyniki, bo ja to nim na pewno nie jestem :-D
korba, powodzenia na egzaminku. ja już wszystkie mam za sobą. czekam tylko na wynik jednej zerówki, ale na pewna ją mam zdaną.. więc tylko ta cholerna praca mi wisi nad głową.. :-)
parkiet pomalowany ostatni raz wczoraj i już tak nie smierdzi, więc koło soboty można wnosić meble do salonu ;-) tzn jak je kupię :-D
buziaki na dobry dzień

Glukoza po 1h po wpiciu 50g wynosi 129. Gdzieś któraś pisała jaka jest norma,ale nie mogę znaleźć-chyba z nerwów. Napiszcie, proszę czy się mieszczę,bo wizytę mam dopiero 7 czerwca!!!
spokojnie ja wynik miałam 130 po 1h i to są w normie wyniki bo tak jak juz napisano wcześniej norma do 140 mój lekarz również stwierdzil , ze ok:tak:

jutro o 8 jadę na glukoze,cytrynkę juz mam :) trzeba będzie to jakoś przezyć ;)
mój maluszek dziś mało aktywny ale costeraz czuje chyba jej nie wygodnie jak trzymam komputer na podkurczonych nogach...
więc juz jestes po wypiciu magicznego płynu:-)

Ja właśnie zarobiłam takiego kopniaka,że aż mnie zabolało:szok:!!!
mOj czasami znienacka kopnie i ja mówię "synek uprzedzaj mame o takich akcjach":-D:-D:-D

Witam dziewczyny!

Ja wczoraj byłam na wizycie i na szczęście wszystko w porządku. Niepotrzebnie się denerwowałam. Siedziałam razem z mężem w gabinecie prawie godzinę, ale za to pooglądałam naszą niunię (jednak dziewczynka) na usg, popłakałam się oczywiście. Waży 502g, a stópkę ma na 36mm :-) Wszystkie wymiary dokładnie takie jakie być powinny na ten tydzień ciąży. Dostałam oczywiście serię badań do wykonania - morfologię, mocz i obciążenie glukozą 50, ale wybieram się na nie za kilkanaście dni. Na razie sobie odpuszczam.

Jeśli chodzi o płeć to właściwie było mi zupełnie obojętne, ale mąż tak się ucieszył, że będzie miał 2 baby w domu i, że mówił, że ma nadzieje, że nasza córka będzie małą kopią mnie, że aż mi się oczy załzawiły. Pewnie podobne rzeczy mówiłby, gdyby miał być syn... ;-)
gratuluje udanej wizyty :-)i córeczki :tak:

I wszystkim zycze milego dnia.
Co do wyprawki to wydaje mi sie ze wiekszosc juz mam brakuje drobiazgow takich jak termometr,nozyczki ,szczoteczka do wlosow,kosmetyki :) mam wrazenie ze ciuszkow mam wystarczajaca ilosc tym bardziej ze napewno jeszcze cos wpadnie od znajomych i rodzinki :)
ja własnie mam drobiazgi typu nozyczki ale ciuszków mam stale wrażenie , że za mało

Witam kawowo z deszczem za oknem :)
Gaja_23 trzymam kciuki za Twoja wizyte ! I wszystkim zycze milego dnia.
Co do wyprawki to wydaje mi sie ze wiekszosc juz mam brakuje drobiazgow takich jak termometr,nozyczki ,szczoteczka do wlosow,kosmetyki :) mam wrazenie ze ciuszkow mam wystarczajaca ilosc tym bardziej ze napewno jeszcze cos wpadnie od znajomych i rodzinki :)

no to trixi sie spisalas :)

musze chyba zaczac haha

ale ja tak pochodze poogladam i nic nie kupie i tak w kolko:)

Dzien dobry:)
witam po 3 dniach pracy, wlasnie sobie umilalam poranek, czytajac co tu sie dzialo!
nie pamietam wszystkiego zeby odpisac kazdej z osobna (to te zacofanie umyslowe), ale gratuluje udanych wizyt, a tym ktore sa niepocieszone, zycze wytrwalosci!!!!!!!teraz juz tak chyba bedzie, ze czesc z nas bedzie miala jakies problemy i bedziemy sobie lezec!!ale to juz z gorki....

mi chyba praca dobrze zrobila (poza bilem krzyza i nog pod wieczor), jednak to inaczej jak czlowiek ruszy dupke i cos porobi:)ale pani doktor po ostatniej wizycie powiedziala, ze za max. 6 tyg. zwolnienie bo 13 h na nogach to stanowczo za duzo!zobaczymy!na razie poki moe pracuje!a teraz znowu tydzien wolnego:)i od jutra Kochanie tez w domku!
dzisiejszy plan dnia to pranie , sprzatanie itp...trzeba nadrobic zaleglosci:)

milego dnia Mamuski!

Witam porannie i "nie dziekuje" za kciukaski :) Ja zaraz zmykam na ten egzamin i sie troszke stresuje. Odezwe sie pewnie wieczorem jak wroce wiec milego dzionka :)

witam was kochane melduje sie ze zyje (istnieje jeszcze) !!ale i tak nikt pewnie nie zauwazyl mojej nieobecnosci.. czytam was z dnia na dzien poprostu brak weny do napisania czegokolwiek:(

o boziu właśnie zauważyłam że 97 dni zostało mi do porodu..<olaboga>

witam :)
nie odniose sie dziewuszki do kazdej z osobna przepraszam...jestem po tej wstrętniej glukozie fuj taki ulepek i gęste to strasznie ale dzielnie wypiłam i dałam rade za 2 godz na następne pobranie :) tylko teraz jest mi bardzo słabo i musze sie przespać trzęse sie cała...napisze pózniej buziaki i powodzonka na glukozie i wizytkach no i egzaminach :) jest mi slabo musze sie zdrzemnąć :(

reklama
Witam sie z rana!

Powodzenia na wizycie!
Z wyprawki też na razie nic nie mam. Niedługo trzeba brać sie do kompletowania rzeczy.

Gratuluje udanej wizyty! Anitas, a po co cie chce kłaść do szpitala przed porodem?

Gratki!

Czeka mnie druga cesarka, poprzednio rodziłam 4 dni po terminie, teraz chce mnie położyć wcześniej. Mam cesarkę z powodu dystocji szyjkowej. Mam szyjkę macicy taką, że nic jej nie ruszy.

Do góry