reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Po wczorajszej wizycie wszystko OK. Jak pisałam wcześniej, jak zwykle ciśnienie miałam znowu wyższe w tym gabinecie. Tętno w porządku, podobno mały się strasznie wiercił. Moja waga nadal 0 na plusie. Termin mam na 15 września i powiedziała, że chyba tak już 6 września położy mnie do szpitala. Wcześniej powiedziała, że może to być nawet koniec sierpnia.
Miłego dnia:)
Korba udanych egzaminów.
Beniaminka powodzenia na badaniach, mnie to czeka w przyszłym tygodniu.

reklama
witam i ja, nocka nieprzespana, synek miał przerwę od 1-3 masakra, coś mu się przewidziało chyba!!!
ciężko było wstac do pracy, no ale już jutro piątek, to się wyśpię :-D:-D:-D
miłego dnia wrześnióweczki!!!!

Czesc laski :-)
ja wczoraj po badaniach i glukozie nie bylo tak zle dostalam 75 do wypicia wynik naczczo 72 po godzinie 117 a poo 2 h 105 wiec wszystko ok podobno. Malej nie widzialam bo mialam tylko zwykle badanie a usg dopiero pod koniec czerwca wiec jeszcze troche musze poczekać:sorry2:
Milego dzionka i udanych wizyt ...

Dorotko, czyżby Twoje wyniki cukru nie były jednak bliskie normy? Nosz...
Ja jadę jutro na te badanie, robię to w moim miejscu pracy, wiec liczę na mile spędzony czas pomimo potrzeby wypicia tego ulepka ;-)

D

no wiesz po 1h 154 wiec sporo mimo wszystko-5o gr glukozy
po 75 po 1h 184,po 2 98
nie wiem gadalam wczoraj z ginem ,chcial mnie na 3 dni do szpitala dac na profil glikemii,ale wyblagalam o skierowanie do warszawy,zadzwonilam i umowilam sie na 7 czerwca
na czczo mam w granicach 89-94,zgadalam sie z laską ktora ma podobny problem i mowi ze niektorzy diabetolodzy ustalają granice na czczo 90,wiec u mnie roznie z rana,mierze 1h po posilku i mam w sumie to 120,na swoje wlasne zadanie kiedy cos zjem czego wiem ze mimo wszystko nie wolno mam wiecej do 135,ale wszystkiego sobie odmawiac
,napisala mi ze ona mierzy po 2h bo tak jej kazą,zobacze co mi powiedzą i jak mi bedą kazali mierzyc
moglabym i po 1h i po 2h mierzyc ale i tak mnie juz poalce bolą od tego klocia ,a to dopiero początek,poza tym kloje tylko lewą bo prawą pracuje i nie chce dodatkowo prawej reki nadwyrezac
oj mam nadzieje ze te 3 miesiace szybko mina i powiem szczerze ze wspolczuje dziewczynom ktore zmagaja sie z ta chorobą cale zycie
szacunek duzy naprawde

A wiec ja tez dodaje avatarek.

sliczny

dzien dobry
po kawie,zaraz zrobie jakies sniadanko mo juz mnie skreca

Korba gratki synka i powodzenia

Beniaminko Beti jak sie czujecie

Witam sie z rana!
Witam z ranka, dospać od 6 nie mogę :/
Dziś wizyta, dobrze że z rana to nie będę myślała cały dzien :)
Jeśli chodzi o wyprawkę to jeszcze w żadnym sklepie nie byłam, oglądam na necie ale jakoś nie mam weny na zamawianie ;) A tyle rzeczy trzeba kupić, łóżeczko to w sierpniu zakupimy, wózek we wrześniu bo nie mam gdzie tego trzymać :) Ale jakieś kosmetyki, rajtuzki, butelkę itp by trzeba było pomału kompletować.
Powodzenia na wizycie!
Z wyprawki też na razie nic nie mam. Niedługo trzeba brać sie do kompletowania rzeczy.

Po wczorajszej wizycie wszystko OK. Jak pisałam wcześniej, jak zwykle ciśnienie miałam znowu wyższe w tym gabinecie. Tętno w porządku, podobno mały się strasznie wiercił. Moja waga nadal 0 na plusie. Termin mam na 15 września i powiedziała, że chyba tak już 6 września położy mnie do szpitala. Wcześniej powiedziała, że może to być nawet koniec sierpnia.
Miłego dnia:)
Korba udanych egzaminów.
Beniaminka powodzenia na badaniach, mnie to czeka w przyszłym tygodniu.

Gratuluje udanej wizyty! Anitas, a po co cie chce kłaść do szpitala przed porodem?

Czesc laski :-)
ja wczoraj po badaniach i glukozie nie bylo tak zle dostalam 75 do wypicia wynik naczczo 72 po godzinie 117 a poo 2 h 105 wiec wszystko ok podobno. Malej nie widzialam bo mialam tylko zwykle badanie a usg dopiero pod koniec czerwca wiec jeszcze troche musze poczekać:sorry2:
Milego dzionka i udanych wizyt ...

Gratki!

witam i ja, nocka nieprzespana, synek miał przerwę od 1-3 masakra, coś mu się przewidziało chyba!!!
ciężko było wstac do pracy, no ale już jutro piątek, to się wyśpię :-D:-D:-D
miłego dnia wrześnióweczki!!!!

Ja was mamusie maluszkow podziwiam-pelen szacun,tak wstawac jeszcze w nocy :)

Witam sie porannie ,nie ma co trzeba zaczac sie zbierac z Besiem do przedszkola...Co do avatarka tez zmienie jak wroce,bo teraz nie mam juz kiedy-ale pomysl dobry.

Ja tez jeszcze nic nie kupilam!Tzn mamy lozeczko po Besiu ,wozeczek na 99% upatrzony,doslownie z 5 ciuszkow A i sterylizator do butelek Philipsa eektryczny (a tam 2 butelki i 2 smoczki i cos tam jeszcze w komplecie) ale to byl prezent ...czekamy od lipca zabieramy sie za pozadne zakupy:)

Witam dziewczyny!

Ja wczoraj byłam na wizycie i na szczęście wszystko w porządku. Niepotrzebnie się denerwowałam. Siedziałam razem z mężem w gabinecie prawie godzinę, ale za to pooglądałam naszą niunię (jednak dziewczynka) na usg, popłakałam się oczywiście. Waży 502g, a stópkę ma na 36mm :-) Wszystkie wymiary dokładnie takie jakie być powinny na ten tydzień ciąży. Dostałam oczywiście serię badań do wykonania - morfologię, mocz i obciążenie glukozą 50, ale wybieram się na nie za kilkanaście dni. Na razie sobie odpuszczam.

Jeśli chodzi o płeć to właściwie było mi zupełnie obojętne, ale mąż tak się ucieszył, że będzie miał 2 baby w domu i, że mówił, że ma nadzieje, że nasza córka będzie małą kopią mnie, że aż mi się oczy załzawiły. Pewnie podobne rzeczy mówiłby, gdyby miał być syn... ;-)

Witam dziewczyny porannie. Ja dzisiaj wyjątkowo długo pospałam, bo aż do 8.30, a jestem niewyspana jakbym prawie wcale nie spała. Chyba jednak służy mi wczesne wstawanie. Jestem strasznie rozleniwiona. Mam jeszcze jedną pracę do napisania na sobotę z socjologii i nie mogę się zebrac... Zero weny twórczej, nawet pomysłu brak jak to mam zacząc. Temat wcale, a wcale mi nie odpowiada ;/
paulka spóźnione życzenie: Zdrowia, szczęścia, pomyślności i spełnienia marzeń :)

Miłego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za dobre wyniki badań.

Dzień dobry brzuszki.
Za oknem nie ciekawie chyba będzie padać:-(. Ja pewnie tak jak wy dałabym dużo za tydzień porządnego słoneczka.
Tak sobie myśle co by tu na śniadanko wciągnąć. Chyba zrobie sobie twarożek z tego wiejskiego sera co Mąż przywiózł, z cebulką i śmietaną.:-D A potem jakaś kąpiel na lepszy humorek.

Korba trzymam kciuki za egzamin.
Czekam na wieści z udanych dzisiejszych wizyt

reklama
Witam kawowo z deszczem za oknem :)
Gaja_23 trzymam kciuki za Twoja wizyte ! I wszystkim zycze milego dnia.
Co do wyprawki to wydaje mi sie ze wiekszosc juz mam brakuje drobiazgow takich jak termometr,nozyczki ,szczoteczka do wlosow,kosmetyki :) mam wrazenie ze ciuszkow mam wystarczajaca ilosc tym bardziej ze napewno jeszcze cos wpadnie od znajomych i rodzinki :)

Do góry