reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam wieczornie i zycze mamusia wszystkiego dobrego :) Jestesmy po usg 4D :) Filipek jest Filipkiem na 100% ma piękne skarby rodzinne jak to powiedzial pan doktor :D Mamy nagrany filmik i dostalismy jedno zdjecie ktore juz jest w ramce bo reszte mozemy wykadrowac sobie z filmu :) Maly jest zdrowy wiekszy o tydzien, ma duzy brzuszek -smiejemy sie ze po tacie :) Wazy ok 610g. No i nie wiem co jeszcze strasznie sie ciesze ,ze jest zdrowy i ze napewno jest chlopcem :) Co do tego nieszczesnego cukru to wizyte mam dopiero 8 czerwca (pierwsze wolne terminy , bo na upartego nigdzie nie przyjmuja ciezarnych chyba ze leczyla sie u nich przed ciaza ;/ ) Ale rozmawialam z tym doktorkiem co mi robil usg i mowi ,ze poki nie mam zaslabniec czy nie czuje sie jakos rozbita to nie musze sie zbytnio martwic bo co najwazniejsze malemu nic nie grozi. Dziekuje za gratulacje i dobre slowa. Ja tez bylam w szoku ,ze moj organizm tak reaguje na cukier i ze moze produkowac za duzo insuliny. JA uciekam do notatek bo jutro przedostatni egzamin i wypadalo by cos powtorzyc :) tak wiec gratuluje milych wiesci nawet jak malenstwa byly wtydliwe :D I zycze kolorowych jak by mnie mialo juz dzis nie byc :)

Witam ponownie Dziewczynki!
Teraz może wykrzesam coś z siebie. Miałam dzisiaj cały zalatany dzień. Wymyśliłam sobie,że dzisiaj w końcu pójdę do jakiegoś sklepu i obejrzę na żywo wózki. I byłam,ale o tym kiedy indziej... Miałam też dzisiaj spotkanie z okazji Dnia Mamy na plebanii,bo moje chłopaki są ministrantami,a mamy bardzo fajnego księdza i robi nam takie numery:-). Spędziłam tam prawie dwie godziny,a potem same sprzątałyśmy po sobie,bo było nas 13 i trochę filiżanek i talerzyków się nazbierało. Nie miałyśmy sumienia księdza samego z tym zostawić:-D:-D:-D Jestem padnięta i sił mi brak,ale jeszcze się zebrałam i pojechałam odebrać te wyniki,bo zapomniałam wcześniej. Glukoza po 1h po wpiciu 50g wynosi 129. Gdzieś któraś pisała jaka jest norma,ale nie mogę znaleźć-chyba z nerwów. Napiszcie, proszę czy się mieszczę,bo wizytę mam dopiero 7 czerwca!!!

witam wieczorkiem :)
gratki udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków :)
ja dziś byłam u mamy zakupiłam jej pieknego kwiatka,perfum i taki koszyczek z kwiatuszkami małymi z pieknym napisem dla kochanej mamy :)
dziś sie czuję lepiej z tym że mnie ciągnie po bokach ale to pewnie normalka ....
jutro o 8 jadę na glukoze,cytrynkę juz mam :) trzeba będzie to jakoś przezyć ;)
mój maluszek dziś mało aktywny ale costeraz czuje chyba jej nie wygodnie jak trzymam komputer na podkurczonych nogach...

Witam ponownie Dziewczynki!
Teraz może wykrzesam coś z siebie. Miałam dzisiaj cały zalatany dzień. Wymyśliłam sobie,że dzisiaj w końcu pójdę do jakiegoś sklepu i obejrzę na żywo wózki. I byłam,ale o tym kiedy indziej... Miałam też dzisiaj spotkanie z okazji Dnia Mamy na plebanii,bo moje chłopaki są ministrantami,a mamy bardzo fajnego księdza i robi nam takie numery:-). Spędziłam tam prawie dwie godziny,a potem same sprzątałyśmy po sobie,bo było nas 13 i trochę filiżanek i talerzyków się nazbierało. Nie miałyśmy sumienia księdza samego z tym zostawić:-D:-D:-D Jestem padnięta i sił mi brak,ale jeszcze się zebrałam i pojechałam odebrać te wyniki,bo zapomniałam wcześniej. Glukoza po 1h po wpiciu 50g wynosi 129. Gdzieś któraś pisała jaka jest norma,ale nie mogę znaleźć-chyba z nerwów. Napiszcie, proszę czy się mieszczę,bo wizytę mam dopiero 7 czerwca!!!

Norma to 140 ja mam 139, więc pewnie czeka mnie 75, swoją drogą to nie wiem czemu lekarze nie zalecają odrazu 75 myślą,że to takie dobre, mnie już przeraża na samą myśl, wizytę mam w sobotę to zadam mu to pytanko.
Ja po baseniku, potem zajechałam do sklepu tylko po kefir dla siebie i męża i wzięłam paluszki- czosnkowe, w domu otwieram a tam 10 zeta, tak więc zakupy za free. Zaczęłam się trochę martwić tym cukrem,kuźwa ,że też nie może być ok

Norma to 140 ja mam 139, więc pewnie czeka mnie 75, swoją drogą to nie wiem czemu lekarze nie zalecają odrazu 75 myślą,że to takie dobre, mnie już przeraża na samą myśl, wizytę mam w sobotę to zadam mu to pytanko.
Ja po baseniku, potem zajechałam do sklepu tylko po kefir dla siebie i męża i wzięłam paluszki- czosnkowe, w domu otwieram a tam 10 zeta, tak więc zakupy za free. Zaczęłam się trochę martwić tym cukrem,kuźwa ,że też nie może być ok
Dzięki bardzo za odpowiedź:-). Wygląda na to,że mieszczę się w normie i być może będę miała już spokój z tą glukozą (brrr...)

Dzień dobry :-)
Dzisiaj już dawno na nogach, jadę do poradni na na badnia krwi, moczu i będę piła nasz ulubiony słodki ulepek.Trzymajcie kciuki, odezwę się po powrocie :-)
Kora gratuluję Filipka! :-D
I trzyam kciukasy za egzamin.

Witam z ranka, dospać od 6 nie mogę :/
Dziś wizyta, dobrze że z rana to nie będę myślała cały dzien :)
Jeśli chodzi o wyprawkę to jeszcze w żadnym sklepie nie byłam, oglądam na necie ale jakoś nie mam weny na zamawianie ;) A tyle rzeczy trzeba kupić, łóżeczko to w sierpniu zakupimy, wózek we wrześniu bo nie mam gdzie tego trzymać :) Ale jakieś kosmetyki, rajtuzki, butelkę itp by trzeba było pomału kompletować.

reklama
Witam porannie
Korba gratuluje synka i trzymam kciuki za egzamin:-)
monia.gryc ty szczesciara jestes:-D Znalezc 10 zl w paczce. A tak swoja droga, to nigdy nie jadlam paluszkow czosnkowych. Chyba musze sie przejsc po sklepach i poszukac, bo mi ochoty narobilas:-)
Zycze Wam dzis udanych wizyt i milego, slonecznego dzionka.
Gaja ja tez jeszcze nic nie mam. Podobno moja mama troche zaszalala i cos juz kupila, ale zobacze dopiero jak bedziemy w Polsce. A to juz jutro:-D:-D:-DPoniewaz bedziemy miec tydzien wolnego, to wreszcie polazimy po sklepach.
Echh a ja dzisiaj kiepsko zaczelam dzien. Snily mi sie w nocy jakies glupoty. Maz rano spytal co ja taka osa jestem, to mu sie zebralo, ja sie poplakalam. On oczywiscie zamiast odpuscic, to mnie jeszcze nakrecal:wściekła/y:

Do góry