reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

korba gratuluję synka :) i niech tam mamusia się postara, żebyś miała jak najszybciej sprawdzone.
beti najlepiej jeżeli masz taką możliwość to skontaktuj się z lekarzem, a jeżeli nie to przy najbliższej wizycie powiedz o tym bólu, bo to mogło być jednorazowe, a może się okazać, że jakieś leki po prostu dostaniesz na to. Ja na początku ciąży miałam nieznośne i bardzo bolesne bóle brzucha to brałam luteinę i wszystko ustąpiło. Lekarz na pewno wie co zrobić :)

Dzisiaj już nie śpię od 5.45... Pogoda straszna, tylko 8 stopni na termometrze. Mam nadzieję, że się poprawi, bo mam trochę planów na dzisiaj. Muszę się w końcu zabrać za pisanie dwóch prac na sobotę, a tak potwornie mi się nie chce... Zwłaszcza, że jedna jest z socjologii i jak zwykle temat beznadziejny ;/ Ehhh...
Miłego dnia

reklama
Więc zaczynam:

Witam się porannie przy kubku herbaty!:-)
Kurcze znowu muszenadrabiać, ale tak to już jest, że jak mój M wróci z pracy to nie mam możliwości by się dopchać do kompa:-(

Korba gratuluję poznania płci:-) i wiesz co może nawet urodzimy naszych chłopaków w tym samym dniu:-).Mam nadzieję, że po wizycie u lekarze okarze się, że te wyniki to nic strasznego. Trzymam mocno kciuki i postaraj się nie nakręcać a już napewno nie czytaj newsów w internecie.

Beti teraz wypoczywaj jak najwięcej może się Kochana przeforsowałaś. Jeśli dziś też będziesz mieć te bóle to koniecznie idź do gina. Lepiej chuchać na zimne. Trzymam mocno kciuki i prosze postaraj się nie denerwować. Wiem, ze to trudne ale spróbuj.

Beniaminko modlę się za Ciebie i maluszka. Musi być dobrze tym bardziej, że jesteś pod stałą kontrolą lekarzy a oni nie dopuszczą by stało się coś złego. Pogadaj z maleństwem niech się tak do Ciebie nie spieszy i poczeka grzecznie do września zanim się wtuli w Twoje ramiona:-)

Pysia jesteś naprawdę bardzo dzielna.

Dziewczynki ssie mnie dziś strasznie a musze wytrzymać do 8 bo idę oddać krew i mocz:-(. Szymkowi też się taki stan rzeczy nie podoba bo kopie strasznie jakby chciał powiedzieć "Mamciu nie wygłupiaj się i zjedz coś bo jestem głodny":-)

Wiecie co po tych lidlowskich zakupach wpadłam w wir zakupowy. Przeglądam teraz łóżeczka i nie moge sie zdecydować . Co myślicie o tych dwóch
WYPRAWKA łóżeczko materac pościel 10el. gratis (1037217037) - Aukcje internetowe Allegro

17 el. WYPRAWKA łóżeczko GRYKA pościel+DODATKI (1037653950) - Aukcje internetowe Allegro

Mam nadzieję, że dziś będzie świecic słonko czego sobie i Wam życzę. Zmykam zrobić sobie jeszcze jedną herbatkę może oszukam choć trochę żołądek:)

A Ritka jeśli chodzi o te przepływy, to monitorują one przepuszczalność łożyska. U mnie początkowo ta część odpowiedzialna za transport składników odżywczych do mózgu dziecka była w dolnej granicy normy. Czyli słabiutko więc lekarz kazał mi zmienić dietę na bogatszą w mięso i ryby. Dodatkowo dostałam kwasy omega do łykania i teraz jest juz wszystko ok. Ale wiem, że czasami choćbyśmy nie wiem co jadły to niektóre kobiety mają problem z łożyskiem i wówczas otrzymuja leki, które zwiększają jego przepuszczalność.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUŚKI!! :-)
Ja oczywiście z pracy, zaraz idę na kawkę.
beti nie pomogę bo nigdy jeszcze bóli brzucha nie miałam, a na pęcherz możesz brac żuravit i duuuuuuuuuużo pic, może jakieś bakterie się wdały, a jak Twoje wyniki moczu??

ja też sie witam :)
korba gratulacje synka :) Kolejny chłopaczek :)
Ja jutro mam wizytę ciekawam jestem jak mój małż po nocce będzie jechał tam ze mną :/
Mały nasz też lubi sobie pokopac z rana, dziś od 6 do 7 kopał :) Teraz już sobie śpi :) Ale coraz częściej aktywny jest, ma swoje pory ale tak z 5 razy na dobę porządnie kopie, wczoraj np byłam w szkole na Dniu Mamy u syna i mały kopał strasznie pewnie chciał abym tych ciast spróbowała ale ja teraz odmawiam sobie ile mogę i tylko w piątki lub soboty pozwalam na słodkości :) I babki zdziwione że nie jem, że w ciąży to nie powinnam sobie odmawiać ale jedna mnie wybroniła mówiąc że do 6 m-ca w stare ciuchy wchodziła a w ciągu 3 m-cy do 28 kg dobiła :0 Aż sie boję :/

No a tak w ogóle
DZIŚ NASZE ŚWIĘTO - JUPIII :)

Dzień dobry .

Jakieś nudności dzisiaj mnie obudziły, to pewnie działanie hormonów.Myślę, że za kilka dni się do nich przyzwyczaję.
Mój P wczesnym rankiem pojechał już po kwiaty dla naszych MAM, i mnie dostał piękny bukiet. Tak mi miło :-)

I Wam Kochane Mamuśki składam najsłodsze, gorące życzenia zdróweczka i wszelakiej radości z okazji Dnia MATKI!
:-)
Agusska dziękuję za modlitwę:happy2: A jeśli chodzi o łóżeczko to chyba obstawiam to drugie ze względu na materac z gryki, ponoć zdrowy :-) Sama nadal się rozglądam , ale jeszcze nie kupuję.
Gaja, twarda dziewczyna jestes...ja pewnie bym pokosztowała ciasteczek:blink:

No dziewczyny ja się w końcu odważyłam i wstawiłam zdjęcie domku mojego maleństwa w galerii. Tyle czasu się zbierałam do tego ;) No i zapomniałam Wszystkiego Najlepszego Mamuśki.
Ja niedługo muszę wybrać się na zakupki, ale pogoda się robi coraz ładniejsza, więc może jeszcze nie do końca dzień stracony. Idę brać się za sprzątanie, a później za resztę planu dnia.

Witam porannie!

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamusi!!!

U mnie dzień zaczął się standardowo: 6:40 pobudka,bo starszy synuś do szkoły,a młodszy leki, bo chory w domku leży. Starszy zakupki od razu załatwił,a ja w tym czasie życzenia od młodszego dostałam :-). A większy zapomniał chyba:-(- wyszedł do szkoły i ani me ani be... Wróciłam do łóżeczka z kawką 3 w 1 i kompem. Mam ciche dni z P. i jakoś tak już trzy dni nie umiemy się dogadać-śpi na kanapie w salonie i usilnie przesypia do 10-tej,choć nie oszukujmy się spać się już o tej porze tam nie da,kiedy życie toczy się w domu;-). W ogóle mam wrażenie,że mój P. ma większe humory ode mnie w tej ciąży:-D. Tylko czasem mam już tak tego dośyć,że dobrze mi tak,jak jest np.teraz :zawstydzona/y:.
Agusska ta druga oferta fajniejsza-wydaje się,że lepiej odszyte ,lepszy materac i dodatkowe poszewki,ale łóżeczko ładniejsze w tej pierwszej.

Beniaminko ja pamiętam,że obydwie poprzednie ciąże miałam zagrożone, przez całe brałam Duphaston,a w pierwszej na pewno też fenoterol i relanium (!),bo miałam straszne przejścia z teściową i jednym kłębkiem nerwów byłam:wściekła/y:. Dzieciaczki urodziłam zdrowe,świetne i tak jest do dziś. Co prawda pierwszego synka w ostatnim dniu 36 tygodnia,ale ważył 2850g i miał 52cm. Ale natura wie,co robi,bo podobno, gdybym go donosiła,nie dałabym rady urodzić naturalnie,bo byłby dla mnie za duży, a poród trwał b.długo. Za to drugi ważył 3950g i miał 56cm urodzony w 39 tyg. i w sumie od odejścia wód do urodzenia minęło 2,5 godz. Na porodówce spędziłam 20 minut:-).

WITAM WSZYSTKIE MAMUŚKI:-)WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA.
Beniaminko trzymaj się mocno Ty i Twój dzidziuś. Wszystko musi być dobrze. Jak przeczytałam Twojego wczorajszego posta późnym wieczorem, to potem miałam kłopoty z zaśnięciem. Im bliżej września, tym bardziej odczuwam strach-boję się, że coś będzie nie tak.
Beti jak ból nie przejdzie to nie ma co zwlekać z wizytą u lekarza.
Korba gratuluję synusia:-)
Zmykam, idę kupić kwiatki dla mamy, a potem jeszcze mam wizyte u lekarza, jak zwykle będę miała podwyższone ciśnienie. Kontroluję ciśnienie i zawsze niskie, a jak siedzę w gabinecie to mi zawsze wyskoczy wyższe, jak wracam do domu i mierze sobie to wraca do normy.
Miłego dnia:-)

reklama
Czesc MAMUSIE:))) Wszystkiego Naj Naj Naj:)

Ja wlasnie czekam az przyjada i wstawia okna i pozniej do pracy jeszcze. Jak narazie sloneczko swieci:)) synek kopie od rana i tak mocno ze brzuszek mi skacze hehe:))

Agusska co do lozeczek sama sie zastanawiam czy kupic nowe czy od kolezanki bo ma zupelnie nie zniszczone i chce 120zl ale bez wyposazenia. Ta pierwsza oferta ma ladniejsze lozeczko tak jak stwierdzila Angelus ale z kolei w tej drugiej ladniejsza wyprawka. hmm..

Beti bidulko mam nadzieje ze bol sie juz nie powtorzy a jezeli to lekarz!

Do góry