reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

korba gratuluję synka :) i niech tam mamusia się postara, żebyś miała jak najszybciej sprawdzone.
beti najlepiej jeżeli masz taką możliwość to skontaktuj się z lekarzem, a jeżeli nie to przy najbliższej wizycie powiedz o tym bólu, bo to mogło być jednorazowe, a może się okazać, że jakieś leki po prostu dostaniesz na to. Ja na początku ciąży miałam nieznośne i bardzo bolesne bóle brzucha to brałam luteinę i wszystko ustąpiło. Lekarz na pewno wie co zrobić :)

Dzisiaj już nie śpię od 5.45... Pogoda straszna, tylko 8 stopni na termometrze. Mam nadzieję, że się poprawi, bo mam trochę planów na dzisiaj. Muszę się w końcu zabrać za pisanie dwóch prac na sobotę, a tak potwornie mi się nie chce... Zwłaszcza, że jedna jest z socjologii i jak zwykle temat beznadziejny ;/ Ehhh...
Miłego dnia

reklama
Więc zaczynam:

Witam się porannie przy kubku herbaty!:-)
Kurcze znowu muszenadrabiać, ale tak to już jest, że jak mój M wróci z pracy to nie mam możliwości by się dopchać do kompa:-(

Korba gratuluję poznania płci:-) i wiesz co może nawet urodzimy naszych chłopaków w tym samym dniu:-).Mam nadzieję, że po wizycie u lekarze okarze się, że te wyniki to nic strasznego. Trzymam mocno kciuki i postaraj się nie nakręcać a już napewno nie czytaj newsów w internecie.

Beti teraz wypoczywaj jak najwięcej może się Kochana przeforsowałaś. Jeśli dziś też będziesz mieć te bóle to koniecznie idź do gina. Lepiej chuchać na zimne. Trzymam mocno kciuki i prosze postaraj się nie denerwować. Wiem, ze to trudne ale spróbuj.

Beniaminko modlę się za Ciebie i maluszka. Musi być dobrze tym bardziej, że jesteś pod stałą kontrolą lekarzy a oni nie dopuszczą by stało się coś złego. Pogadaj z maleństwem niech się tak do Ciebie nie spieszy i poczeka grzecznie do września zanim się wtuli w Twoje ramiona:-)

Pysia jesteś naprawdę bardzo dzielna.

Dziewczynki ssie mnie dziś strasznie a musze wytrzymać do 8 bo idę oddać krew i mocz:-(. Szymkowi też się taki stan rzeczy nie podoba bo kopie strasznie jakby chciał powiedzieć "Mamciu nie wygłupiaj się i zjedz coś bo jestem głodny":-)

Wiecie co po tych lidlowskich zakupach wpadłam w wir zakupowy. Przeglądam teraz łóżeczka i nie moge sie zdecydować . Co myślicie o tych dwóch
WYPRAWKA łóżeczko materac pościel 10el. gratis (1037217037) - Aukcje internetowe Allegro

17 el. WYPRAWKA łóżeczko GRYKA pościel+DODATKI (1037653950) - Aukcje internetowe Allegro

Mam nadzieję, że dziś będzie świecic słonko czego sobie i Wam życzę. Zmykam zrobić sobie jeszcze jedną herbatkę może oszukam choć trochę żołądek:)

A Ritka jeśli chodzi o te przepływy, to monitorują one przepuszczalność łożyska. U mnie początkowo ta część odpowiedzialna za transport składników odżywczych do mózgu dziecka była w dolnej granicy normy. Czyli słabiutko więc lekarz kazał mi zmienić dietę na bogatszą w mięso i ryby. Dodatkowo dostałam kwasy omega do łykania i teraz jest juz wszystko ok. Ale wiem, że czasami choćbyśmy nie wiem co jadły to niektóre kobiety mają problem z łożyskiem i wówczas otrzymuja leki, które zwiększają jego przepuszczalność.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUŚKI!! :-)
Ja oczywiście z pracy, zaraz idę na kawkę.
beti nie pomogę bo nigdy jeszcze bóli brzucha nie miałam, a na pęcherz możesz brac żuravit i duuuuuuuuuużo pic, może jakieś bakterie się wdały, a jak Twoje wyniki moczu??

ja też sie witam :)
korba gratulacje synka :) Kolejny chłopaczek :)
Ja jutro mam wizytę ciekawam jestem jak mój małż po nocce będzie jechał tam ze mną :/
Mały nasz też lubi sobie pokopac z rana, dziś od 6 do 7 kopał :) Teraz już sobie śpi :) Ale coraz częściej aktywny jest, ma swoje pory ale tak z 5 razy na dobę porządnie kopie, wczoraj np byłam w szkole na Dniu Mamy u syna i mały kopał strasznie pewnie chciał abym tych ciast spróbowała ale ja teraz odmawiam sobie ile mogę i tylko w piątki lub soboty pozwalam na słodkości :) I babki zdziwione że nie jem, że w ciąży to nie powinnam sobie odmawiać ale jedna mnie wybroniła mówiąc że do 6 m-ca w stare ciuchy wchodziła a w ciągu 3 m-cy do 28 kg dobiła :0 Aż sie boję :/

No a tak w ogóle
DZIŚ NASZE ŚWIĘTO - JUPIII :)

Dzień dobry .

Jakieś nudności dzisiaj mnie obudziły, to pewnie działanie hormonów.Myślę, że za kilka dni się do nich przyzwyczaję.
Mój P wczesnym rankiem pojechał już po kwiaty dla naszych MAM, i mnie dostał piękny bukiet. Tak mi miło :-)

I Wam Kochane Mamuśki składam najsłodsze, gorące życzenia zdróweczka i wszelakiej radości z okazji Dnia MATKI!
:-)
Agusska dziękuję za modlitwę:happy2: A jeśli chodzi o łóżeczko to chyba obstawiam to drugie ze względu na materac z gryki, ponoć zdrowy :-) Sama nadal się rozglądam , ale jeszcze nie kupuję.
Gaja, twarda dziewczyna jestes...ja pewnie bym pokosztowała ciasteczek:blink:

No dziewczyny ja się w końcu odważyłam i wstawiłam zdjęcie domku mojego maleństwa w galerii. Tyle czasu się zbierałam do tego ;) No i zapomniałam Wszystkiego Najlepszego Mamuśki.
Ja niedługo muszę wybrać się na zakupki, ale pogoda się robi coraz ładniejsza, więc może jeszcze nie do końca dzień stracony. Idę brać się za sprzątanie, a później za resztę planu dnia.

Witam porannie!

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamusi!!!

U mnie dzień zaczął się standardowo: 6:40 pobudka,bo starszy synuś do szkoły,a młodszy leki, bo chory w domku leży. Starszy zakupki od razu załatwił,a ja w tym czasie życzenia od młodszego dostałam :-). A większy zapomniał chyba:-(- wyszedł do szkoły i ani me ani be... Wróciłam do łóżeczka z kawką 3 w 1 i kompem. Mam ciche dni z P. i jakoś tak już trzy dni nie umiemy się dogadać-śpi na kanapie w salonie i usilnie przesypia do 10-tej,choć nie oszukujmy się spać się już o tej porze tam nie da,kiedy życie toczy się w domu;-). W ogóle mam wrażenie,że mój P. ma większe humory ode mnie w tej ciąży:-D. Tylko czasem mam już tak tego dośyć,że dobrze mi tak,jak jest np.teraz :zawstydzona/y:.
Agusska ta druga oferta fajniejsza-wydaje się,że lepiej odszyte ,lepszy materac i dodatkowe poszewki,ale łóżeczko ładniejsze w tej pierwszej.

Beniaminko ja pamiętam,że obydwie poprzednie ciąże miałam zagrożone, przez całe brałam Duphaston,a w pierwszej na pewno też fenoterol i relanium (!),bo miałam straszne przejścia z teściową i jednym kłębkiem nerwów byłam:wściekła/y:. Dzieciaczki urodziłam zdrowe,świetne i tak jest do dziś. Co prawda pierwszego synka w ostatnim dniu 36 tygodnia,ale ważył 2850g i miał 52cm. Ale natura wie,co robi,bo podobno, gdybym go donosiła,nie dałabym rady urodzić naturalnie,bo byłby dla mnie za duży, a poród trwał b.długo. Za to drugi ważył 3950g i miał 56cm urodzony w 39 tyg. i w sumie od odejścia wód do urodzenia minęło 2,5 godz. Na porodówce spędziłam 20 minut:-).

WITAM WSZYSTKIE MAMUŚKI:-)WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA.
Beniaminko trzymaj się mocno Ty i Twój dzidziuś. Wszystko musi być dobrze. Jak przeczytałam Twojego wczorajszego posta późnym wieczorem, to potem miałam kłopoty z zaśnięciem. Im bliżej września, tym bardziej odczuwam strach-boję się, że coś będzie nie tak.
Beti jak ból nie przejdzie to nie ma co zwlekać z wizytą u lekarza.
Korba gratuluję synusia:-)
Zmykam, idę kupić kwiatki dla mamy, a potem jeszcze mam wizyte u lekarza, jak zwykle będę miała podwyższone ciśnienie. Kontroluję ciśnienie i zawsze niskie, a jak siedzę w gabinecie to mi zawsze wyskoczy wyższe, jak wracam do domu i mierze sobie to wraca do normy.
Miłego dnia:-)

reklama
Czesc MAMUSIE:))) Wszystkiego Naj Naj Naj:)

Ja wlasnie czekam az przyjada i wstawia okna i pozniej do pracy jeszcze. Jak narazie sloneczko swieci:)) synek kopie od rana i tak mocno ze brzuszek mi skacze hehe:))

Agusska co do lozeczek sama sie zastanawiam czy kupic nowe czy od kolezanki bo ma zupelnie nie zniszczone i chce 120zl ale bez wyposazenia. Ta pierwsza oferta ma ladniejsze lozeczko tak jak stwierdzila Angelus ale z kolei w tej drugiej ladniejsza wyprawka. hmm..

Beti bidulko mam nadzieje ze bol sie juz nie powtorzy a jezeli to lekarz!

Do góry