reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

hej ja dzis po wizycie u dentysty, bez znieczulenia sie nie obeszlo, ale tak na 3 klikniecia strzykawka jak to powiedziala pani doktor. Padam na dziób dosłownie, bo od rana biegałam za roznymi sprawami,

ide spac , bo juz jest po dobranocce
papapa

reklama
Witam!

Od wczoraj w Biedronce są dostępne proszki do prania, płyny do płukania lovella. Wiem, bo mój mąż wkroczył wczoraj do domu z wypakowaną torbą pełną tych rzeczy!
Nie pisałam wczoraj, bo nawiedziła mnie teściowa, która przewróciła cały mój plan dnia do góry nogami. Wieczorem jak pojechała byłam już taka zmęczona (psychicznie) a później przyjechał do nas znajomy. Więc znów się nie wyspałam za bardzo, ale humor już dzisiaj lepszy.

Szlag mnie trafia jak moja teściowa wspomina przy byle jakiej okazji o byłej dziewczynie mojego męża. Jesteśmy 4 lata (bez kilku dni) po ślubie, więc to są stare dzieje i nie interesuje mnie co ona o niej myśli. I trochę się pokłóciłyśmy. Eh.

Małgoś
- drewniany plafon bardzo fajny, kanapa też ok, ale nie w moim stylu.

Ja dzisiaj upolowalam dwa płyny do płukania i jutro chyba jeszcze proszek kupię :tak: jeszcze są chusteczki Dada 4-pak za 11,99 jak byłam dzisiaj to została ostatnia paczka :szok:
Olej teściową ;-) po co masz się teraz stresować babsztylem :tak:

Ja mam w czwartek wizytę i już się nie mogę doczekać bo martwię się trochę tym moim moczem :zawstydzona/y:

Dwie strony wcześniej spędziłam godzinę na przeglądaniu Waszych zapisków:-). Napisałam chyba ze 20 zdań i zadzwoniła sąsiadka, a później przyszedł facet z gazowni nie zdążyłam tego puścić. Zeżarło mi wszystko:wściekła/y:. Poddałam się,bo musiałam zrobić chłopakom naleśniki,a przy tym zawsze czasu mi schodzi,bo u mnie nigdy nie kończy się na 5-ciu, tylko cały stos muszę usmażyć:tak::confused:. Teraz znów usiadłam na chwilkę i znowu miałam całkiem sporo czytania;-). Ja dzisiaj też rano byłam na badaniu po glukozie. Wypić jeszcze jakoś wypiłam (brrr...),ale po tej godzinie to mnie tak okropnie muliło,że myślałam,że nie dotrę do domu. Ponieważ miałam "wolną" godzinkę,a laboratorium,do którego chodzę jest obok Lidla, wybrałam się tam na mały spacerek. Wczoraj pisałyście,że jest tam fajna oferta dla Maluszków. Ale u nas niestety już pustki :-(. Zostały jedynie bodziaki i jeden czy dwa ręczniki kąpielowe oraz kocyki, ale wszystko niebieskie:confused:,a u mnie podobno dziewczynka. Tylko sama się motam,bo jakoś nie jestem w stanie przekonać sama siebie,że to będzie dziewczynka. Może dlatego,że mam już dwóch chłopaczków,a tą cudowną nowinę usłyszałam dotąd tylko jeden raz (choć podobno na 90%!!!) i boję się,że już po raz drugi nikt mi tego nie powtórzy:-(,a baaardzo bym chciała.
Pysia mam nadzieję,że krem pomoże:-)

Jestem po wizycie i zakupach :D Te wasze kciukasy sa mega malenstwo sie pokazalo i bedzie SYNEK Filipek wiec mozna dopisac do listy i termin porodu znow zmienny tym razem na 20 wrzesnia i tak ma ponoc zostac :D moj maz stwierdzil ,ze najlepszy prezen na imieniny jaki mogl w zyciu dostac heheh :) Cieszymy sie strasznie :) Jednak by nie bylo tak kolorowo okazalo sie ,ze wszystkie wyniki mam ok pomijajac glukoze ;/ na czczo mialam 89 a po obciazeniu 50 i mam podejrzenie hiperinsulinemi ,dostalam skierowanie do poradi diabetologicznej i zjezdzilam dzisiaj 3 bo zadna ciezarnych nie przyjmuje ;/ az w koncu dotarlam na polna gdzie okazalo sie ze od 8-14 a ja bylam o 15 wiec dupka. Ale z małym wszystko dobrze :) Jutro ide na 4D wiec dokladnie go popodgladamy zmierzymy i jeszcze raz nam pomacha :D za chwilke wrzuce to body dla milosnikow kolejorza :D

Jestem po wizycie i zakupach :D Te wasze kciukasy sa mega malenstwo sie pokazalo i bedzie SYNEK Filipek wiec mozna dopisac do listy i termin porodu znow zmienny tym razem na 20 wrzesnia i tak ma ponoc zostac :D moj maz stwierdzil ,ze najlepszy prezen na imieniny jaki mogl w zyciu dostac heheh :) Cieszymy sie strasznie :) Jednak by nie bylo tak kolorowo okazalo sie ,ze wszystkie wyniki mam ok pomijajac glukoze ;/ na czczo mialam 89 a po obciazeniu 50 i mam podejrzenie hiperinsulinemi ,dostalam skierowanie do poradi diabetologicznej i zjezdzilam dzisiaj 3 bo zadna ciezarnych nie przyjmuje ;/ az w koncu dotarlam na polna gdzie okazalo sie ze od 8-14 a ja bylam o 15 wiec dupka. Ale z małym wszystko dobrze :) Jutro ide na 4D wiec dokladnie go popodgladamy zmierzymy i jeszcze raz nam pomacha :D za chwilke wrzuce to body dla milosnikow kolejorza :D
Korba gratuluję SYNUSIA:-):-):-)!!! I mam nadzieję,że z tym cukrem,to tylko fałszywy alarm...

niestety wiem ze nie falszywy ale mam nadzieje ,ze nie bede musiala brac zadnych zastrzykow tylko dadza mi jakis inny tzw bloker insulinowy ;/ Dowiem sie najwczesniej w piatek jak dotre do tej przychodni bo jutro caly dzien uczelnia i musze byc a w czwartek mam egzamin. W necie nie chce szukac nic bo sie bede stresowala niepotrzebnie a tak to sobie tlumacze ze moge wcinac slodkie bo moj organizm ma tyle insuliny ze go zwalczy :)

Korba , gratuluję SYNUSIA!!! :-)
Angelus, mnie także mówili długo , że dziewczynka na 70% , później na 90 % i jest dziewuszka, dzisiaj także lekarz podejrzał malutka i jeszcze raz potwierdził :-D
Pysia Ty dzielna dziewczyno :-) Teraz odpoczywaj, bo to nie lada wyprawa dla ciężarówki!

Ja mam mniej pomyślne wieści. Stan zagrożenia mojej ciązy się podniósł i mam dołączone hormony i to 4 x dziennie, jak nie przejdą skurcze ( a dzisiaj były jak miesiączkowe) to położymy się do szpitala. Tymczasem leżę w domku. Za dużo niemiłych przeżyć miałam ostatnie tygodnie, pewnie się teraz odbija :| Trzymajcie się cieplutko, będę zaglądała.

I ja dzisiaj po biedronkowałąm i kupiłam 6paczek hagisów i i 4 mega paki husteczek. Hugisy są w takiej cenie, że grzech byłoby nie kupić!!! Więc zjeździłam wszsytkie biedronki i wykupiłam co mieli:-)Ale to i tak nawet na miesiac nie starczy:sorry2:
Korba....ale masz zapracowaną trzustkę:szok:

Angelus, mnie także mówili długo , że dziewczynka na 70% , później na 90 % i jest dziewuszka, dzisiaj także lekarz podejrzał malutka i jeszcze raz potwierdził :-D

Ja mam mniej pomyślne wieści. Stan zagrożenia mojej ciązy się podniósł i mam dołączone hormony i to 4 x dziennie, jak nie przejdą skurcze ( a dzisiaj były jak miesiączkowe) to położymy się do szpitala. Tymczasem leżę w domku. Za dużo niemiłych przeżyć miałam ostatnie tygodnie, pewnie się teraz odbija :| Trzymajcie się cieplutko, będę zaglądała.

Mam nadzieję,że i u mnie się potwierdzi:-)
A Ty Beniaminko trzymaj się mocno i myśl pozytywnie,ze Malutka wytrzyma do końca, bo tak musi być!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Korba gratuluje synka:))

Beniaminka wspolczuje Tobie ale mam nadzieje i tego zycze zeby wszystko bylo ok i obeszlo sie bez szpitalap:*

Pysia faktycznie dzielna kobietka z Ciebie:)

A ja wlasnie sie najadlam bo upieklam ciasto czekoladowe wg przepisu Sary i przyznam ze pyszne jest:) chwile polezalam i widzialam jak synek kopnal bo az brzuszek podskoczyl hehehe:)))

Uciekam powoli spac bo jutro ciezki dzien;/ milej nocy mamusie:)

Do góry