reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dobranoc dziewczyny!!!
Jednak kiepski humor utrzymywał sie u mnie cały dzien, fatalne samopoczucie, tylko na koniec dnia usmażyła sobie naleśniki i tym sobie dogodziłam :)
Brzuch ściska mnie pewnie przez nerwy więc już dawno leżę w łóżku.
Do jutra dziewczyny, idę spać bo chcę zeby ten dzień już się skończył....
Gratki KORBA synusia!!!!!!!!!!

korba gratulacje synka:-)

beniaminka szkoda cie i maluszka ze znow leki, ale jak trza to trza, dasz rade:tak:

pysia dzielna kobietka z ciebie:tak:

lilu nie martw sie zlym humorkiem, jutro bedzie lepszy dzien;-)

kerna w mojej biedronce jeszcze nie mieli tych rzeczy dla dzieci, a płyny i proszki lovela to juz w zeszlym tygodniu były, ale nie kupowałam, bo ja po loveli mam swędzenie skóry:eek:

beti też arbuzika wcinam ahahaaa pycha:-D

dracula 3 brałam:tak: bo one są 5-9kg. Czyli jak urodzisz maluszka 3kg, to ok kilogram miesięcznie początkowo tyje, wiec najszybciej przejdziesz na 3jki i na kilka miesięcy:tak:
A do tego idzie Ci ok. 10pielsuzek dziennie więc te moje 6 paczek to kropla w morzu..
Proszków nie brałam, bo będę prać z naszymi, no chyba, zez jakieś uczulonko bedzie.
Beniaminka..trzymaj sie babo:cool::cool::cool: będzie dobrze:tak:

Ostatnia edycja:
Jestem po wizycie i zakupach :D Te wasze kciukasy sa mega malenstwo sie pokazalo i bedzie SYNEK Filipek wiec mozna dopisac do listy i termin porodu znow zmienny tym razem na 20 wrzesnia i tak ma ponoc zostac :D moj maz stwierdzil ,ze najlepszy prezen na imieniny jaki mogl w zyciu dostac heheh :) Cieszymy sie strasznie :) Jednak by nie bylo tak kolorowo okazalo sie ,ze wszystkie wyniki mam ok pomijajac glukoze ;/ na czczo mialam 89 a po obciazeniu 50 i mam podejrzenie hiperinsulinemi ,dostalam skierowanie do poradi diabetologicznej i zjezdzilam dzisiaj 3 bo zadna ciezarnych nie przyjmuje ;/ az w koncu dotarlam na polna gdzie okazalo sie ze od 8-14 a ja bylam o 15 wiec dupka. Ale z małym wszystko dobrze :) Jutro ide na 4D wiec dokladnie go popodgladamy zmierzymy i jeszcze raz nam pomacha :D za chwilke wrzuce to body dla milosnikow kolejorza :D

Korba! Gratuluje ci bardzo synusia!!!!
Troche nie dobrze z tym cukrem. Powiem szczerze, myślałam, że może być tylko podwyższony, ale jestem ciemna w tych sprawach. Trzymam kciuki, aby było ok!

Korba , gratuluję SYNUSIA!!! :-)
Angelus, mnie także mówili długo , że dziewczynka na 70% , później na 90 % i jest dziewuszka, dzisiaj także lekarz podejrzał malutka i jeszcze raz potwierdził :-D
Pysia Ty dzielna dziewczyno :-) Teraz odpoczywaj, bo to nie lada wyprawa dla ciężarówki!

Ja mam mniej pomyślne wieści. Stan zagrożenia mojej ciązy się podniósł i mam dołączone hormony i to 4 x dziennie, jak nie przejdą skurcze ( a dzisiaj były jak miesiączkowe) to położymy się do szpitala. Tymczasem leżę w domku. Za dużo niemiłych przeżyć miałam ostatnie tygodnie, pewnie się teraz odbija :| Trzymajcie się cieplutko, będę zaglądała.

Beniaminko! to nie dobrze u ciebie! Mam nadzieje, że szpital cie ominie! Zawsze to milej spedzać czas w domu!

Dziewczyny! A ja właśnie odebrałam wynik morfologii i jestem troche nie pocieszona. Zresztą nie bardzo sie na tym znam. Może ktoraś mi pomoże. Napisze te które, odbiegają od normy.
LYM% 19.3 (Norma od 20)
GRA% 77.3 (NORMA DO 70)
RBC 3.69 (NORMA OD 4)
HGB 10.9 (NORMA OD 12) - Tu wyraźna poprawa, bo było 10.3
HCT 32.3 (NORMA OD 37)
PLT 136 (NORMA OD 150)
PDW 20.8 (NORMA DO 19)

Bede bardzo wdzieczna, jeśli ktoś mi pomoże to zinterpretować!!!

Dziekuje za gratulacje . Ide spac bo mnie dol dopadl, gadalam ponad godzine z kumplem ktory od ponad 20 lat ma cukrzyce i dobrze sie orientuje w tych tematach no i powiem wam ze nie jest zbyt ciekawie. Jednak nie chce zbytnio o tym myslec ,az sie nie upewnie u lekarza, dostalam namiary wiec juz zmobilizowalam mame by jutro dala z siebie wszystko by mnie jakos umowic bo ja siedzac na uczelni nic nie zdolam. Kolorowych

hej dziewczynki :-)
na poczatek gratki udanych wizyt
korba
gratki z sunusia
gratki mamusią co przeżyły glukoze :-) mnie czeka w czwartek 75 :szok: bleeee
beniaminko kochana leż i odpoczywaj tabletki napewno nie zaszkodzą dziecku gorzej jakbyś ich nie brała .... trzymaj sie słoneczko

nie nadrobię niestety :-:)-(
dziś przeżyłam straszny dzień...już prawie szłam do szpitala bo miałam blisko z PUPu ale nie miałam ani książeczki ani zaświadczenia o ubezpieczeniu więc napewno te zołzy piguły by strzelały :-D wiecie wstałam rano czułam się dobrze potem złapały mnie bóle jak na okres do tego dziwny ból kości ogonowej na samym dole...na dodatek bolało mnie po przwej stronie taki jakby ból przy którym miałam dreszcz...wróciłam szybko do domu do mamy wzięłam nospe i leżałam...po jakimś czasie ból przeszedł potem wrócił ale nie taki ostry a na dodatek kłuje mnie w pęcherzu jakbym miała przeziębiony z tym że nie boli jak siusiam tylko kłuje jak się wysuiusiam i się zbiera..nie umiem inaczej wytłumaczyć :no: no i siusiam co chwilę i pije duzo wody żeby mieć czym :-) boje sie nocy jakoś ...mała dziś mało aktywna :no: dziewczynki co o tym myslicie błagam pomóżcie cos :tak:

reklama
Dziękuję Dziewczyny !
Beti, dzisiaj magnez i nospa na noc, a jutro idz do lekarza. Mnie tez bolal brzuch tak jak na okres, i kręgosłup. Dzisiaj dostalam fenoterol, moze U Ciebie to tylko chwilowe, ale powiedz o tym lekarzowi.
Dobranoc :-D

Do góry