reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

hejhej,
to sa jakies zapisy ja myslalm ze to w szpitalu sie umawia ...a tak wogole ja tez dokladnie nie wiem nic na ten temat ,mojego syncia rodzilam zagranica i nikt do nas nie przychodzil

Jest taki obowiązek ze strony położnej że ma przyjśc po porodzie, gdy nie jestes u żadnej zadeklarowana to może przyjśc jakaś z całego miasta. A jak się zadeklarujesz (wybierzesz) ze swojej przychodni to właśnie ta ma obowiązek przyjśc do ciebie. O obowiązku zapisywania się po 25 tyg nie słyszałam.

dzień dobry;-)
dziękuję pięknie za wszystkie gratki:)

u mnie dzisiaj identyczne sniadanko było:-)
a co do połoznej to u nas przychodzi bez zapisywania
dostaja cynk ze szpitala ze taka i taka urodziła i delegują położną do pacjentki:-)

u nas ładne słoneczko
jadę do naszego architekta odebrać w końcu gotowy projekt domu
i pędzę do urzędu

milutkiego dnia Mamuśki

Dzwonilam do mojej przychodni i ten zapis wiaze sie z tym, ze mozna chodzic na bezplatne zajecia do szkoly rodzenia organizowane przez takie polozne. To ma potem pomoc niejako w uzyskaniu becikowego. Pojade tam jutro osobiscie i wypytam o wszystkie szczegoly - bo znajoma, ktora niedawno rodzila mowila ze teraz do "becikowego" wymage jest zaswiadczenie, ze bylo sie pod opieka lekarza i ze uczeszczalo sie na takie zajecia... Ale jak Wy piszecie, ze ta polozna sama przyjdzie - bo zostanie skierowana ze szpitala po porodzie to ja juz nie wiem :-D Moze ktoras z Was rozwinie kwestie przyznawania "becikowego" - taka najbardziej aktualna ;-)

Dagna ja tez czesto w nocy sie budze i mam wrazenie ze jestem wypoczeta a jak mam wstac do pracy to ogarnia mnie rozpacz bo wtedy najlepiej mi sie spi..w ciagu dnia nie spie bo nie czuje takiej potrzeby ale klade sie juz ok 21:)

Kasias88 tez mialam tak samo kochana i nie martw sie. Moj synek jednego dnia nie kopal wogole a od kilku dni kopie ciagle a zwlaszcza rano ok 5 zaczyna, w ciagu dnia i wieczorem jak sie klade spac:) zdarza sie ze tez w nocy sie budze a on kopie:)

Moj synus tez kopie pozno wieczorem i wczesnie rano :-)

Od wczoraj chodzi za mna kasza manna - taka na maxa gesta polana sokiem... Kasze juz kupilam, tylo kompot albo sos owocowy musze skolowac :-D

ps. A magi78 to gdzie sie podziewa? dawno jej nie bylo...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam ja zarz uciekam sie kompac ,napuscilam wode i czytajac was prawie o tym zapomnialam jak ruszylam by szybko zakrecic to mi fotel wyrosl na drodze i cos czuje ze bede miala pieknego siniaka ;/ Kasias wlasnie mialam pisac jak zobaczylam na watku z brzuszkami ,ze jestes ze my normalnie chyba o tym samym myslimy :) Co do ruchow to moje malenstwo kopie jak nie wiem ,czasami to az sie zastanawiam czy ADHD nie ma :D Ale Jasiek moze daje Ci odpoczac :) Wiec sie nie martw. 85justyna takie bodziaki sa w sklepach Lecha w Poznaniu na blugarskiej napewno (przy stadionie) w King Crosie na stoisku lecha i wydaje mi sie ze w tych wiekszych sklepach ktore maja stoiska tez powinno byc najlepiej wejdz na Sklep - KKS LECH POZNAŃ S.A. tutaj sa adresy sklepow w roznych miastach, z doswiadczenia wiem ze w sklepie maja wiecej niz na stronie dlatego warto tez do nich napisac jak wiesz konkretnie co chcesz i moze ci wysla. :) Ja uciekam do wanny odezwe sie pewnie dopiero po wizycie u lekarza :)Trzymajcie kciukasy bysmy w koncu poznali plec :D

Dzięki dziewczyny za odpowiedz:) Ja spadam na uczenie bo nie byłam prawie miesiac i chociaz pojde i dowiem sie kiedy mam egzaminy:-)
Korba może to jakaś telepatia:) Daj znac po wizycie, może wstydzioszek wreszcie pokaże co ma między nóżkami:)

Hej laseczki!
Dziękuje z całego serca za wsparcie i wasze magiczne kciukasy!
Zadziałały na maksa. Zeznawałam dzięki wspaniałej pani sędzi na siedząco i powiedziałam prawie wszystko bo po pół godziny zaczełam zmieniać kolor twarzy jak sygnalizacja świetlna i pani sędzia przełożyła reszte moich zeznań na następną rozprawe.:-) Nie wiem czy to były nerwy czy coś innego ale jak wyszłam na dwór przeszło mi. A najlepsze jest to że po wyjściu z rozprawy jak zeszliśmy na dół to adwokatka mojej matki urządziła jej taką awanture że aż miło było oglądać.:-DPotem próbowała do mnie skakać z pretensjami ale Mąż i tata tak ją zje**** że sie jej łyso zrobiło. W końcu ma co chciała.
Wróciliśmy do domku po obiadku w przydrożnej knajpce (bo mamy po drodze taką sprawdzoną) i jak tylko padłam na łóżeczko tak wstałam dopiero o 23. Teraz czuje sie dobrze i Anielka sie kręci w brzuszku a ja sie zaraz zabieram za obiadek. Dziś ziemniaczki, nogi z kuraczka i młoda kapustka.:-D

Gratuluje wczorajszych wizyt i życze powodzenia na dzisiejszych kochane brzuchatki.

Ostatnia edycja:
Witam z pracy..u mnie pogoda sloneczna ale wieje..;/
Co do uplawow to tez mam mocne i geste ale sa bezbarwne albo biale i bez zapachu:)

Linia Negra juz tez sie pojawila pod pepkiem heh

Dziewczyny Kupilam wczoraj na allegro plafon na sufit do naszego pokoju DREWNIANY PLAFON DP-5PD Z REGULACJĄ OD PRODUCENTA (1053408317) - Aukcje internetowe Allegro
co o nim myslicie bo teraz zastanawiam sie czy to dobry wybor..hmm..

i jeszcze musze jaka kanape albo sofe kupic bo jezdzilismy po sklepach ale nic nam sie nie podoba a musi sluzyc tez do spana i znalazlam taka
twojemeble24_pl KANAPA MIRKA TANIO!!! (1053014625) - Aukcje internetowe Allegro.

Bardzo ladny ten plafonik, powinnaś być zadowolona. Co do kanapy to mi się podoba, niemam pojęcia jak się na tym śpi bo nigdy na czymś takim nie spałam. Moja siostra ma też takie podobne kanapy - model prawie identyczny znalazlam
http://www.abra-meble.pl/sofa_fox,prod,934,2,2,0,1,1,2.html

ta jest tania, mojej siostry byla droga 1800zł. i jest z niej bardzo zadowolona, bardzo fajny materiał naprawdę nawet jak ci się nawet coś na nim wyleje, wystarczy przetrzeć szmatką i niema śladu - a to przy dzieciach jest bardzo ważne!!
Ogólnie jest z niej bardzo zadowolona i przyznam że świetnie się prezentuje ;)
Także jak już coś takiego będziesz kupowała to szczerze polecam ci ten materiał!!!

dziewczynki kurde mam problem leci mi śluz taki jakby płodny taki ciągnący i trochę jego jest...co to może być cos złego? bo powoli sie zaczynam martwic..

Ja od początku mam upławy i dopóki nie zmienią koloru lub zapachu wcale nie powinny Cię martwić - to normalne..

Hej dziewczyny, ja dziś leżę plackiem bo dostałam od męża zakaz wstawania z łóżka. Powiedział że obiad zrobi jak wróci z pracy :), kochane moje...No i przynajmniej pogoda nie bardzo dzisiaj jest więc nie jest mi aż tak żal
No właśnie, leżę tak i leżę i czuję się całkiem nieżle.To może ja się po prostu ostatnio troche przepracowałam i dla tego tak żle było? Dalej się zastanawiam czy brać czy nie brać, bo chyba najbardziej boję sie tego że podobno jak już się ten fenoterol zacznie brać to nie wolno przestawać, a to chemia jednak jest.

Skrzacie bardzo sie cieszę że przetrwałaś i że dobrze było.
Ritka w takim razie powodzenia na zakupkach...piękny prezent na Dzień Mamy.

Ja mojej mamie postanowiłam zrobić takie lawendowe woreczki do szuflady z bielizną, powinny się spodobać,nie?
co do wątku remontowo- budowlanego jestem za. jak skończymy ten nasz remont to wam wrzucę parę zdjątek mojej "nowej' piwnicy :), ale to dopiero w przyszłym tygodniu pewnie.
Buziaki brzuszki i miłego dnia

Witam.
Nie mam weny, jakoś..łażę po sklepach i jakoś nabrało mnie na korzystanie z promocji i chyba zrobię wielki zapas pieluch:tak:
Wczoraj była u mnie kumpela z liceum i nakupowała mi same czekoladki:wściekła/y: no i teraz musowo siedzę i jem:sorry2::sorry2::sorry2:
C odo alkoholu...wino dla mnie to wino..nie ma wina bezalkoholowego i mimo, że czerwone jest zdrowe to jednak w ciąży odpuszczam sobie nawet łyka. Ja się obejdę i nic mi się nie stanie jak nie wypiję a jestem spokojna, ze robie wszystko co mogę najlepszego dla dziecka.
Co do wątku to ja wiem..jak chcecie to można zrobić, chociażna głównym tez możnaby pogadać w tym temacie...ale jak dziewczyny są za to ja nie widzę przeciwwskazań;-)

Tosia jak tam glukoza????
Kasialle ja ci nawet nie pogratulowałam wyniku cukru:-):-):-):-)
A co do położnej to jestem w szoku:szok: Nie wiedziałam, że w ogóle w pl coś takiego jest i położna mi przyjdzie do domu:szok::szok::szok:

Witam.
Nie mam weny, jakoś..łażę po sklepach i jakoś nabrało mnie na korzystanie z promocji i chyba zrobię wielki zapas pieluch:tak:
Wczoraj była u mnie kumpela z liceum i nakupowała mi same czekoladki:wściekła/y: no i teraz musowo siedzę i jem:sorry2::sorry2::sorry2:
C odo alkoholu...wino dla mnie to wino..nie ma wina bezalkoholowego i mimo, że czerwone jest zdrowe to jednak w ciąży odpuszczam sobie nawet łyka. Ja się obejdę i nic mi się nie stanie jak nie wypiję a jestem spokojna, ze robie wszystko co mogę najlepszego dla dziecka.
Co do wątku to ja wiem..jak chcecie to można zrobić, chociażna głównym tez możnaby pogadać w tym temacie...ale jak dziewczyny są za to ja nie widzę przeciwwskazań;-)

Tosia jak tam glukoza????
Kasialle ja ci nawet nie pogratulowałam wyniku cukru:-):-):-):-)
A co do położnej to jestem w szoku:szok: Nie wiedziałam, że w ogóle w pl coś takiego jest i położna mi przyjdzie do domu:szok::szok::szok:

Przyjdzie, przyjdzie... a jak jakas nadgorliwa to jeszcze sprawdzi czy masz porzadek w domu i czysta lazienke :-) Zebralam opinie od wszystkich znajomych, ktore niedawno rodzily..

reklama
Przyjdzie, przyjdzie... a jak jakas nadgorliwa to jeszcze sprawdzi czy masz porzadek w domu i czysta lazienke :-) Zebralam opinie od wszystkich znajomych, ktore niedawno rodzily..

Ja z początku sceptycznie podchodziłam do tych wizyt położnej:szok: że co mi jakaś baba będzie kukała po domu i dziecko oglądała:dry: ale w ostatecznym rozrachunku położna okazała się dla mnie zbawieniem:tak:trafiłam na super babkę, mogłam zadzwonić do niej i poradzić się w kwestiach dla mnie niepojętych "o każdej porze dnia i nocy":-pwcale nie czułam się przy niej oceniana czy gorsza bo wyglądałam jak straszydło i miałam dwie lewe ręce na początku, sama dzwoniłam do niej ze łzami w oczach żeby pomogła mi przy małej a ona pomogła mi stanąć na nogi( bo ja miałam doła bo pokarmu nie miałam i nie wiedziałam co robić):-(

Do góry