onionek
happy mama
hejhej,
to sa jakies zapisy ja myslalm ze to w szpitalu sie umawia ...a tak wogole ja tez dokladnie nie wiem nic na ten temat ,mojego syncia rodzilam zagranica i nikt do nas nie przychodzil
Jest taki obowiązek ze strony położnej że ma przyjśc po porodzie, gdy nie jestes u żadnej zadeklarowana to może przyjśc jakaś z całego miasta. A jak się zadeklarujesz (wybierzesz) ze swojej przychodni to właśnie ta ma obowiązek przyjśc do ciebie. O obowiązku zapisywania się po 25 tyg nie słyszałam.
dzień dobry;-)
dziękuję pięknie za wszystkie gratki
u mnie dzisiaj identyczne sniadanko było:-)
a co do połoznej to u nas przychodzi bez zapisywania
dostaja cynk ze szpitala ze taka i taka urodziła i delegują położną do pacjentki:-)
u nas ładne słoneczko
jadę do naszego architekta odebrać w końcu gotowy projekt domu
i pędzę do urzędu
milutkiego dnia Mamuśki
Dzwonilam do mojej przychodni i ten zapis wiaze sie z tym, ze mozna chodzic na bezplatne zajecia do szkoly rodzenia organizowane przez takie polozne. To ma potem pomoc niejako w uzyskaniu becikowego. Pojade tam jutro osobiscie i wypytam o wszystkie szczegoly - bo znajoma, ktora niedawno rodzila mowila ze teraz do "becikowego" wymage jest zaswiadczenie, ze bylo sie pod opieka lekarza i ze uczeszczalo sie na takie zajecia... Ale jak Wy piszecie, ze ta polozna sama przyjdzie - bo zostanie skierowana ze szpitala po porodzie to ja juz nie wiem Moze ktoras z Was rozwinie kwestie przyznawania "becikowego" - taka najbardziej aktualna ;-)
Dagna ja tez czesto w nocy sie budze i mam wrazenie ze jestem wypoczeta a jak mam wstac do pracy to ogarnia mnie rozpacz bo wtedy najlepiej mi sie spi..w ciagu dnia nie spie bo nie czuje takiej potrzeby ale klade sie juz ok 21
Kasias88 tez mialam tak samo kochana i nie martw sie. Moj synek jednego dnia nie kopal wogole a od kilku dni kopie ciagle a zwlaszcza rano ok 5 zaczyna, w ciagu dnia i wieczorem jak sie klade spac zdarza sie ze tez w nocy sie budze a on kopie
Moj synus tez kopie pozno wieczorem i wczesnie rano :-)
Od wczoraj chodzi za mna kasza manna - taka na maxa gesta polana sokiem... Kasze juz kupilam, tylo kompot albo sos owocowy musze skolowac
ps. A magi78 to gdzie sie podziewa? dawno jej nie bylo...
Ostatnia edycja: