Dzien dobry :-)
U mnie w Zbrzu nareszcie, smiałe , wyraźne słoneczko. Super
Dzisiaj mam dzien relaksu u zaprzyjaznionej kosmetyczki, bedzie peeling i maseczka, henna. Juz się cieszę
A popołudniu wizyta u ginka, jak co 2 tygodnie. Ciekawe ile moze ważyć moja kruszynka, bo tak czytam jak szybciutko rosną wasze maleństwa, a mój ostatni pomiar 2 tyg temu to 400 gr. Zobaczymy :-) A w czwartek badam cukier po glukozie.
chciałam zameldować ze po dzisiejszym połówkowym wszystko si;-)
maleńka machała do nas łapkami,
wszystkie narządy posprawdzane
i ogólnie mega banan na buzi:-)
Córeńka moja waży 544 gr
buziolki
Gratuluję Pati
Cieszę się, że wszystko tak OK, a kruszynka już duuuża! :-)
mam takie pytanko...
moja kumpela jest w ciąży w 34 tc i od samego początku pije piwko..tzn nie żeby się upijała ale z tego co mówiła nieraz nawet 2 wypije redsy malinowe..nie wiem ja sie nie wtrącam ale powiedziałam jejże żle robi ale to nic nie dało ...możecie mi powiedzieć czy szkodzi taki reds dziecku?????/ kurde ja mam taka ochotę na piwko ale naczytałam się tych rzeczy co wtedy maluszek czuje że az bym miała wyrzuty sumienia ...nie mogłabym truć mojej córeczki...co myslicie na ten temat?
Betti, daj jej do poczytania to
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://embryology.med.unsw.edu.au/Defect/images/FASface.jpg
Fas- płodowy zespół alkoholowy. Nie znana jest minimalna dawka uszkadzająca płód. I wiadomo już, że alkohol jest grozniejszy dla płodu niż narkotyki!!! Dla mnie wiadomosc szok
A tu obrazki, jak wyglada dziecko z FAS
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://embryology.med.unsw.edu.au/Defect/images/FASface.jpg
Dlatego lepiej uraczyc sie piwkiem o% alkoholu, wytrzymamy do wrzesnia ;-)
u mnie juz sie powoli kreska na brzuchu robi i sutki ciemniją
I ja mam juz kreseczkę, a sutki juz ciemniały od razu.
Pysia trzymam kciuki, wracaj bezpiecznie!
Betti, i ja mam takie dni że wydzieliny jest duużo, lekarz mówi mi ze to jest OK, ale sprawdza co wizyte czy nie mam stanu zapalnego, bo ja mam pessar dodatkowo.
Ale więcej śluzu w ciąży to może być norma.
Dobrego dnia dla Was !