reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam i ja z rana, z pracy oczywiście.
gaja u mnie też waga podskoczyła w ciągu ostatniego tygodnia, może dzidzia zaczyna solidnie rosnąc??
idę sobie otworzyc okno bo mimo kawy cos mnie muli :confused: i wiecie co dzis pogoda nie najlepsza ale mi jakos humorek dopisuje :-)
miłego dnia...

kasialle ale mi w ciągu jednej doby o 2 kg bo ja codzien kontroluję wagę :/ to mnie niepokoi bo to nie szło stopniowo po 0,5 kg na przykład tylko wczoraj mniejsza dzis większa :/

reklama
witam się i ja porannie:-) w troszeczkę lepszym humorku niż ostatnio

pysia trzymam kciuki za rozprawy
beti jak wydzielina jest6 gęsta i przezroczysta i nie pachnie brzydko to wszystko jest ok (może właśnie teraz miałabyś dni płodne)
Korba powiedz mi prosze gdzie można dostać takie bodziaki o których pisałaś (mój mąż ma świra na punkcie tej drużyny) ale w necie mi się nie udało dostać ... :-(

Dzien dobry :-)
U mnie w Zbrzu nareszcie, smiałe , wyraźne słoneczko. Super :-D Dzisiaj mam dzien relaksu u zaprzyjaznionej kosmetyczki, bedzie peeling i maseczka, henna. Juz się cieszę :D A popołudniu wizyta u ginka, jak co 2 tygodnie. Ciekawe ile moze ważyć moja kruszynka, bo tak czytam jak szybciutko rosną wasze maleństwa, a mój ostatni pomiar 2 tyg temu to 400 gr. Zobaczymy :-) A w czwartek badam cukier po glukozie.

chciałam zameldować ze po dzisiejszym połówkowym wszystko si;-)
maleńka machała do nas łapkami,
wszystkie narządy posprawdzane
i ogólnie mega banan na buzi:-)
Córeńka moja waży 544 gr
buziolki

Gratuluję Pati :-D Cieszę się, że wszystko tak OK, a kruszynka już duuuża! :-)

mam takie pytanko...
moja kumpela jest w ciąży w 34 tc i od samego początku pije piwko..tzn nie żeby się upijała ale z tego co mówiła nieraz nawet 2 wypije redsy malinowe..nie wiem ja sie nie wtrącam ale powiedziałam jejże żle robi ale to nic nie dało ...możecie mi powiedzieć czy szkodzi taki reds dziecku?????/ kurde ja mam taka ochotę na piwko ale naczytałam się tych rzeczy co wtedy maluszek czuje że az bym miała wyrzuty sumienia ...nie mogłabym truć mojej córeczki...co myslicie na ten temat?

Betti, daj jej do poczytania to
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://embryology.med.unsw.edu.au/Defect/images/FASface.jpg

Fas- płodowy zespół alkoholowy. Nie znana jest minimalna dawka uszkadzająca płód. I wiadomo już, że alkohol jest grozniejszy dla płodu niż narkotyki!!! Dla mnie wiadomosc szok :szok:
A tu obrazki, jak wyglada dziecko z FAS Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://embryology.med.unsw.edu.au/Defect/images/FASface.jpg
Dlatego lepiej uraczyc sie piwkiem o% alkoholu, wytrzymamy do wrzesnia ;-)

u mnie juz sie powoli kreska na brzuchu robi i sutki ciemniją

I ja mam juz kreseczkę, a sutki juz ciemniały od razu.

Pysia trzymam kciuki, wracaj bezpiecznie!
Betti, i ja mam takie dni że wydzieliny jest duużo, lekarz mówi mi ze to jest OK, ale sprawdza co wizyte czy nie mam stanu zapalnego, bo ja mam pessar dodatkowo.
Ale więcej śluzu w ciąży to może być norma.

Dobrego dnia dla Was ! :-D

Witam dziewuszki o poranku przy kawie zbozowej i kanapkach z duza iloscia dzemu truskawkowego :-)

Ja mam do Was pytanie o zapisy do poloznej, ktora przychodzi po porodzie do nas do domu. Slyszalam, ze jest obowiazek zapisania sie do takiej po 25 tyg w osrodku zdrowia, do ktorego sie nalezy.. Jak to jest u Was?

Witam z pracy..u mnie pogoda sloneczna ale wieje..;/
Co do uplawow to tez mam mocne i geste ale sa bezbarwne albo biale i bez zapachu:)

Linia Negra juz tez sie pojawila pod pepkiem heh

Dziewczyny Kupilam wczoraj na allegro plafon na sufit do naszego pokoju DREWNIANY PLAFON DP-5PD Z REGULACJĄ OD PRODUCENTA (1053408317) - Aukcje internetowe Allegro
co o nim myslicie bo teraz zastanawiam sie czy to dobry wybor..hmm..

i jeszcze musze jaka kanape albo sofe kupic bo jezdzilismy po sklepach ale nic nam sie nie podoba a musi sluzyc tez do spana i znalazlam taka
twojemeble24_pl KANAPA MIRKA TANIO!!! (1053014625) - Aukcje internetowe Allegro.

Witam dziewuszki o poranku przy kawie zbozowej i kanapkach z duza iloscia dzemu truskawkowego :-)

Ja mam do Was pytanie o zapisy do poloznej, ktora przychodzi po porodzie do nas do domu. Slyszalam, ze jest obowiazek zapisania sie do takiej po 25 tyg w osrodku zdrowia, do ktorego sie nalezy.. Jak to jest u Was?

hejhej,
to sa jakies zapisy ja myslalm ze to w szpitalu sie umawia ...a tak wogole ja tez dokladnie nie wiem nic na ten temat ,mojego syncia rodzilam zagranica i nikt do nas nie przychodzil

krde nie bylo mnie ''tu'' dwa ni i teraz nadrabiam zaleglosci.
Dorotka super corcia
Pysia powodzenia

A o szkole rodzenia to nie wiem czy sie zapisywac bo i tak umawiam sie na cesarke ,wykryto u mnie wirus HPV i moj gin mowil ze bedzie cc za na porod sn on sie nie zgadza poniewaz moze to byc niebezpieczne dla dzidzi.

Witam z pracy..u mnie pogoda sloneczna ale wieje..;/
Co do uplawow to tez mam mocne i geste ale sa bezbarwne albo biale i bez zapachu:)

Linia Negra juz tez sie pojawila pod pepkiem heh

Dziewczyny Kupilam wczoraj na allegro plafon na sufit do naszego pokoju DREWNIANY PLAFON DP-5PD Z REGULACJĄ OD PRODUCENTA (1053408317) - Aukcje internetowe Allegro
co o nim myslicie bo teraz zastanawiam sie czy to dobry wybor..hmm..

i jeszcze musze jaka kanape albo sofe kupic bo jezdzilismy po sklepach ale nic nam sie nie podoba a musi sluzyc tez do spana i znalazlam taka
twojemeble24_pl KANAPA MIRKA TANIO!!! (1053014625) - Aukcje internetowe Allegro.
Ja mam podobny w łazience, a kanapa ok, ja za swoją jeżdziłam 2 miechy, wrzucę ci fotkę jak wrócę z przychodni bo już godzinka mija od wypicia glukozy(miałam kilka odruchów wymiotnych podczas picia)brrrrr mam nadzieję,że nie będzie mnie czekać 75.
Apropos różnych mebli, zakupów remontowych, można by było założyć jakiś wątek remontowo -budowlany, wiele z nas robi remonty, kupuje nowe mieszkania, więc można by było podzielić się radami, fotkami itp. co o tym myślicie, Kerna Dorotka a wy?

Jest taki obowiązek ze strony położnej że ma przyjśc po porodzie, gdy nie jestes u żadnej zadeklarowana to może przyjśc jakaś z całego miasta. A jak się zadeklarujesz (wybierzesz) ze swojej przychodni to właśnie ta ma obowiązek przyjśc do ciebie. O obowiązku zapisywania się po 25 tyg nie słyszałam.

reklama
Witam!

Od wczoraj w Biedronce są dostępne proszki do prania, płyny do płukania lovella. Wiem, bo mój mąż wkroczył wczoraj do domu z wypakowaną torbą pełną tych rzeczy!
Nie pisałam wczoraj, bo nawiedziła mnie teściowa, która przewróciła cały mój plan dnia do góry nogami. Wieczorem jak pojechała byłam już taka zmęczona (psychicznie) a później przyjechał do nas znajomy. Więc znów się nie wyspałam za bardzo, ale humor już dzisiaj lepszy.

Szlag mnie trafia jak moja teściowa wspomina przy byle jakiej okazji o byłej dziewczynie mojego męża. Jesteśmy 4 lata (bez kilku dni) po ślubie, więc to są stare dzieje i nie interesuje mnie co ona o niej myśli. I trochę się pokłóciłyśmy. Eh.

Małgoś
- drewniany plafon bardzo fajny, kanapa też ok, ale nie w moim stylu.

Do góry